Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ogólnie jak jest wysoka może świadczyć o złym wchłanianiem wit B6 B12 i kw. Foliowego co z kolei prowadzi do stanu miażdżycy a winowajca to zazwyczaj mutacja MTHFR która może wywoływać poronienia.
Flowwer, a Ty wiesz od jakiego poziomu uznaje się wit.D za wysoką? -
Bedziesz usypiana ? Jesli tak to nie masz się co bać fajny odlot !!OjMaryś wrote:Dzięki kochane. Lekarz mnie zbadał przeprowadzil wywiad i powiedzial ze do północy moge jesc i pic potem juz nie. Rano ma przyjsc anestazjolog i wszystko mi wytłumaczyć co do zabiegu. Niewiem czego sie spodziewac i dlatego sie tak denerwuje. Dziekuje kazdej z Was ze jesteście :*

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Od 100 niby jest już poziom toksyczny ale to zależy od źródeł bo niektóre podawają do 120Schmetterling wrote:Flowwer, a Ty wiesz od jakiego poziomu uznaje się wit.D za wysoką?
Dla nas starających się to poziom optymalny 50 a przy chorobach autoimmunologicznych 70Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:40
Schmetterling lubi tę wiadomość

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Schmetterling beta będzie rozsądnym posunięciem, bo u mnie co prawda duphaston, ale nigdy nie wydłużył sztucznie fl jeśli był odstawiony o czasie. Ty lutke juz dawno odstawiłaś, ale z drugiej strony Flowwer pisze, ze jej wydłużyło... sama jie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:39
Schmetterling lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Bedziesz usypiana ? Jesli tak to nie masz się co bać fajny odlot !!
Ja po tym odlocie, a właściwie po wybudzaniu zwyzywałam po niemiecku wszystkich lekarzy i darałam się, że "miało kurwa nie boleć,a boli". Było to ok. 1 w nocy j=po wycięciu wyrostka. Moja mama nie mogła uwierzyć, że powiedziałam do nich (rodziców) "spierdalajcie"...
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Schmetterling beta będzie rozsądnym posunięciem, bo u mnie co prawda duphaston, ale nigdy nie wydłużył sztucznie fl jeśli był odstawiony o czasie. Ty lutke juz dawno odstawiłaś, ale z drugiej strony Flowwer pisze, ze jej wydłużyło... sama jie wiem
Tylko skąd ten negatyw dziś
-
Czasem dlugo opada poziom progesteronu albo test kłamieSchmetterling wrote:Tylko skąd ten negatyw dziś

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
a ta witamina
Witamina D3 metabolit 1,25(OH)2
czy
Witamina D3 metabolit 25(OH)
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:53
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualny
-
OjMaryś wrote:Dzięki kochane. Lekarz mnie zbadał przeprowadzil wywiad i powiedzial ze do północy moge jesc i pic potem juz nie. Rano ma przyjsc anestazjolog i wszystko mi wytłumaczyć co do zabiegu. Niewiem czego sie spodziewac i dlatego sie tak denerwuje. Dziekuje kazdej z Was ze jesteście :*
Jesteśmy jesteśmy i to całym
z Tobą!!!
OjMaryś lubi tę wiadomość

16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
gg88 wrote:a ta witamina
czy
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???
Witamina D3 metabolit 25(OH) tak w Diagnostyce i wynik mam do 7 dni.

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
gg88 wrote:a ta witamina
czy
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???
25(OH)D3. Ale z doświadczenia wiem że po zimie 95% osób nie suplementujących witD3 ma niedobór. Więc czy jest sens sprawdzać? Ja biorę bez sprawdzania

-
czyli test kłamie !!!Schmetterling wrote:Znając moje szczęście to to drugie

Tylko to wrażenie, że @ przyjdzie lada chwila mam od 3 dni.
Wkurza mnie to!

Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ja pierdziele no to ładnieSchmetterling wrote:Ja po tym odlocie, a właściwie po wybudzaniu zwyzywałam po niemiecku wszystkich lekarzy i darałam się, że "miało kurwa nie boleć,a boli". Było to ok. 1 w nocy j=po wycięciu wyrostka. Moja mama nie mogła uwierzyć, że powiedziałam do nich (rodziców) "spierdalajcie"...

Ja nie mam pojecia czy mnie uspia i to mnie najbardziej denerwuje ze nic nie wiem
Czy ktoras z was moze mi napisac jak u niek wygladalo te hsg i udroznianie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjMaryś wrote:Ja pierdziele no to ładnie

Ja nie mam pojecia czy mnie uspia i to mnie najbardziej denerwuje ze nic nie wiem
Czy ktoras z was moze mi napisac jak u niek wygladalo te hsg i udroznianie?
Nic się nie martw, bo to była chyba wyjątkowa akcja.
Ja miałam SonoHSG na żywca i ból był, ale do wytrzymania.
-
Ide spać to jutro szybciej przyjdzie
dobrej nocy
Schmetterling, Flowwer lubią tę wiadomość
-
będziemy badać jak dostanę okres,pókico czekam. Ostatnia@rozkręcała się cały dzień przed terminem, a teraz jej nie ma i nie ma... Mam wrażenie że moje piersi zaraz wybuchną, do tego strasznie bolą. A jak badałam szyjkę, to wszystko już rozpulchnione, więc czai się za rogiem @. Do sierpnia mam nadzieję, że wszystkie badania ogarniemy i będziemy mogli ruszyć z tematem na spokojnie. Póki co wprowadzam do mojego życia zmiany, nie będę sobie wiecznie czegoś odmawiać. Zapisuje się na siłownię, bo po prawie roku łudzenia się, że fasolka mnie nawiedzi nieźle się zapuściłam. Moje nogi wyglądają koszmarnie. Jestem szczupła, ale mam tendencję do szybkiego gubienia mięśni i za to mam piękne dwa kabanosy:DFlowwer wrote:A M był przebadany ? Fragnentacja dna ?
Nie jest mi jakoś strasznie smutno.
Jestem wściekła na los. Jestem zła, poprostu.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Tylko jak jest znaczny niedobór to dawka 2000j nic nie da. A de facto nawet w okresie letnim mamy niedobór bo wszystkie kremy mają filtr.malka wrote:25(OH)D3. Ale z doświadczenia wiem że po zimie 95% osób nie suplementujących witD3 ma niedobór. Więc czy jest sens sprawdzać? Ja biorę bez sprawdzania

Provita-Paliga
⛄⛄⛄