Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ogólnie jak jest wysoka może świadczyć o złym wchłanianiem wit B6 B12 i kw. Foliowego co z kolei prowadzi do stanu miażdżycy a winowajca to zazwyczaj mutacja MTHFR która może wywoływać poronienia.
Flowwer, a Ty wiesz od jakiego poziomu uznaje się wit.D za wysoką? -
OjMaryś wrote:Dzięki kochane. Lekarz mnie zbadał przeprowadzil wywiad i powiedzial ze do północy moge jesc i pic potem juz nie. Rano ma przyjsc anestazjolog i wszystko mi wytłumaczyć co do zabiegu. Niewiem czego sie spodziewac i dlatego sie tak denerwuje. Dziekuje kazdej z Was ze jesteście :*
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Schmetterling wrote:Flowwer, a Ty wiesz od jakiego poziomu uznaje się wit.D za wysoką?
Dla nas starających się to poziom optymalny 50 a przy chorobach autoimmunologicznych 70Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:40
Schmetterling lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Schmetterling beta będzie rozsądnym posunięciem, bo u mnie co prawda duphaston, ale nigdy nie wydłużył sztucznie fl jeśli był odstawiony o czasie. Ty lutke juz dawno odstawiłaś, ale z drugiej strony Flowwer pisze, ze jej wydłużyło... sama jie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:39
Schmetterling lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Bedziesz usypiana ? Jesli tak to nie masz się co bać fajny odlot !!
Ja po tym odlocie, a właściwie po wybudzaniu zwyzywałam po niemiecku wszystkich lekarzy i darałam się, że "miało kurwa nie boleć,a boli". Było to ok. 1 w nocy j=po wycięciu wyrostka. Moja mama nie mogła uwierzyć, że powiedziałam do nich (rodziców) "spierdalajcie"...OjMaryś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Schmetterling beta będzie rozsądnym posunięciem, bo u mnie co prawda duphaston, ale nigdy nie wydłużył sztucznie fl jeśli był odstawiony o czasie. Ty lutke juz dawno odstawiłaś, ale z drugiej strony Flowwer pisze, ze jej wydłużyło... sama jie wiem
Tylko skąd ten negatyw dziś -
Schmetterling wrote:Tylko skąd ten negatyw dziś
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
a ta witamina
Witamina D3 metabolit 1,25(OH)2
czy
Witamina D3 metabolit 25(OH)
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:53
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualny
-
OjMaryś wrote:Dzięki kochane. Lekarz mnie zbadał przeprowadzil wywiad i powiedzial ze do północy moge jesc i pic potem juz nie. Rano ma przyjsc anestazjolog i wszystko mi wytłumaczyć co do zabiegu. Niewiem czego sie spodziewac i dlatego sie tak denerwuje. Dziekuje kazdej z Was ze jesteście :*
Jesteśmy jesteśmy i to całym z Tobą!!!OjMaryś lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
gg88 wrote:a ta witamina
czy
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???
Witamina D3 metabolit 25(OH) tak w Diagnostyce i wynik mam do 7 dni.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
gg88 wrote:a ta witamina
czy
to to badannie w diagnostyce??? bo tam jest wynik do 7 dni lub 24???
25(OH)D3. Ale z doświadczenia wiem że po zimie 95% osób nie suplementujących witD3 ma niedobór. Więc czy jest sens sprawdzać? Ja biorę bez sprawdzania
-
Schmetterling wrote:Znając moje szczęście to to drugie
Tylko to wrażenie, że @ przyjdzie lada chwila mam od 3 dni.
Wkurza mnie to!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Schmetterling wrote:Ja po tym odlocie, a właściwie po wybudzaniu zwyzywałam po niemiecku wszystkich lekarzy i darałam się, że "miało kurwa nie boleć,a boli". Było to ok. 1 w nocy j=po wycięciu wyrostka. Moja mama nie mogła uwierzyć, że powiedziałam do nich (rodziców) "spierdalajcie"...
Ja nie mam pojecia czy mnie uspia i to mnie najbardziej denerwuje ze nic nie wiem
Czy ktoras z was moze mi napisac jak u niek wygladalo te hsg i udroznianie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjMaryś wrote:Ja pierdziele no to ładnie
Ja nie mam pojecia czy mnie uspia i to mnie najbardziej denerwuje ze nic nie wiem
Czy ktoras z was moze mi napisac jak u niek wygladalo te hsg i udroznianie?
Nic się nie martw, bo to była chyba wyjątkowa akcja.
Ja miałam SonoHSG na żywca i ból był, ale do wytrzymania.
-
Ide spać to jutro szybciej przyjdzie dobrej nocy
Schmetterling, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:A M był przebadany ? Fragnentacja dna ?
Nie jest mi jakoś strasznie smutno.
Jestem wściekła na los. Jestem zła, poprostu.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
malka wrote:25(OH)D3. Ale z doświadczenia wiem że po zimie 95% osób nie suplementujących witD3 ma niedobór. Więc czy jest sens sprawdzać? Ja biorę bez sprawdzania
Provita-Paliga
⛄⛄⛄