Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Przy kolejnej becie koniecznie sprawdz progesteron i Tsh czasem warto dmuchać na zimno a dr może coś przepisze. Czasem na początku ciąży dziewczyny piszą że miały wrażenie jakby je grypa rozkładała. Organizm się broni.
Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?
Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.Maja84 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?
Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever
malinowaemi, Flowwer, Emilkap11, E_w_c_i_a, malka, emi2016, madzia8lenka, Pooziomka, Poziomka92, Roxanne, Maja84, Aneczka12, OjMaryś, Lunaris, aishee lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Na moje oko masz tsh podwyszone i lepiej to skonsultować jak najszybciej z endokrynologiem lub dobrym ginem
Popieram. Wysokie TSH zarówno w czasie starań jak i w ciąży to nic dobrego. Warto żeby ktoś spojrzał na twój wynik fachowym okiem i w razie potrzeby wdrożył leczenie.malinowaemi lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
summersun wrote:Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever
I prosimy o wysłanie wirusków !!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Madzia ale maj obrodził w fasolki !!!
Wszystkie tule do których zawitała wredna @
Weteranki walczymy!!Emilkap11, Karma88, madzia8lenka, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałość
-
Oj dziewczyny fajnie by było ale raczej nie mam szans na zielony finał. Poczekam spokojnie do weekendu i jak nic się nie zmieni to robię test. Może jutro zajadę i kupię.
A jeśli chodzi o moją wizytę w Poradni na Karowej to 1 czerwca od 7.30 są zapisy i muszę jechać osobiście zapisać się na wizytę.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?
-
OvuGrażyna wrote:Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałośćTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
summersun wrote:Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?
Ja oprócz weryfikacji bety zrobiłabym jeszcze poziom progesteronu i TSH. Innych raczej nie ma sensu robić. Progesteron jest kluczowy do utrzymania ciąży i czasem kilka tabletek duphastonu lub luteiny mogą uratować zagrożoną ciążę. Wielu ginekologów podchodzi do badania progesteronu sceptycznie i uważają je za zbędne,zwłaszcza jak nic niepokojącego (czyt. krwawienia, plamienia) się nie dzieje. Tylko po co ryzykować i czekać na plamienia? Wtedy czasem bywa już za późno.W leczeniu napro badanie progesteronu przy każdej becie to podstawa.Flowwer lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Kurczaki już 10 fasoleczek a jeszcze dwie nie zapisane Aksamitnej i jeszcze jednej koleżanki,jeśli potwierdzą to będzie 12 sztuk pięknych kropeczek ! SZALEŃSTWO !!! Nie wypuszczę już żadnej bez kropusia a teraz wysyłam kolejną porcję wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Klaudiia87, Flowwer, Emilkap11, Maja84, staraczka1111, KaMiszka, Bocianiątko, milkaa, OjMaryś, Lunaris lubią tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?
Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
summersun wrote:Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?
-
Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.
Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi taki nasz mały sukces.
Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*Kazio14, Flowwer, madzia8lenka, Maja84, Bocianiątko, milkaa, E_w_c_i_a, Aneczka12, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.
Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi taki nasz mały sukces.
Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*
Cudowne wieści i potwierdzam femibion mi też pomógł obniżyć TSHTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Kaczorka wrote:Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.
Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*
Gratulacje PAPPy teraz już z górki jak mi się kiedyś uda to też mnie pewnie wyślą. Ale ja z tych stresujących się więc pewnie zdecyduję się na amnio albo nipt...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka