Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet
    Postów: 339 300

    Wysłany: 9 maja 2017, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Przy kolejnej becie koniecznie sprawdz progesteron i Tsh czasem warto dmuchać na zimno a dr może coś przepisze. Czasem na początku ciąży dziewczyny piszą że miały wrażenie jakby je grypa rozkładała. Organizm się broni.

    Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?

    Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.

    Maja84 lubi tę wiadomość

    relgtv73w2riqvl3.png

    Julia <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 maja 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?

    Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.
    Na moje oko masz tsh podwyszone i lepiej to skonsultować jak najszybciej z endokrynologiem lub dobrym ginem

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summersun Przyjaciółka
    Postów: 69 84

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) :) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! <3 <3 <3 Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever :)

    malinowaemi, Flowwer, Emilkap11, E_w_c_i_a, malka, emi2016, madzia8lenka, Pooziomka, Poziomka92, Roxanne, Maja84, Aneczka12, OjMaryś, Lunaris, aishee lubią tę wiadomość

    B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Na moje oko masz tsh podwyszone i lepiej to skonsultować jak najszybciej z endokrynologiem lub dobrym ginem

    Popieram. Wysokie TSH zarówno w czasie starań jak i w ciąży to nic dobrego. Warto żeby ktoś spojrzał na twój wynik fachowym okiem i w razie potrzeby wdrożył leczenie.

    malinowaemi lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) :) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! <3 <3 <3 Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever :)
    Gratuluję!! I daj koniecznie znać po kolejnej becie. Życzę Ci nudnej ciąży!!!
    I prosimy o wysłanie wirusków !!

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale maj obrodził w fasolki !!!
    Wszystkie tule do których zawitała wredna @ :(
    Weteranki walczymy!!

    Emilkap11, Karma88, madzia8lenka, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summersun Przyjaciółka
    Postów: 69 84

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyśle wiruski po czwartkowej becie :);):)

    Flowwer, madzia8lenka lubią tę wiadomość

    B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • OvuGrażyna Ekspertka
    Postów: 206 77

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałość:D

    7v8rdqk3dbllser2.png
  • 91Ewela09 Autorytet
    Postów: 1647 2200

    Wysłany: 9 maja 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny fajnie by było ale raczej nie mam szans na zielony finał. Poczekam spokojnie do weekendu i jak nic się nie zmieni to robię test. Może jutro zajadę i kupię.
    A jeśli chodzi o moją wizytę w Poradni na Karowej to 1 czerwca od 7.30 są zapisy i muszę jechać osobiście zapisać się na wizytę.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • summersun Przyjaciółka
    Postów: 69 84

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?

    B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałość:D
    test może wyjść a nie musi pewniejsza była by beta

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?

    Ja oprócz weryfikacji bety zrobiłabym jeszcze poziom progesteronu i TSH. Innych raczej nie ma sensu robić. Progesteron jest kluczowy do utrzymania ciąży i czasem kilka tabletek duphastonu lub luteiny mogą uratować zagrożoną ciążę. Wielu ginekologów podchodzi do badania progesteronu sceptycznie i uważają je za zbędne,zwłaszcza jak nic niepokojącego (czyt. krwawienia, plamienia) się nie dzieje. Tylko po co ryzykować i czekać na plamienia? Wtedy czasem bywa już za późno.W leczeniu napro badanie progesteronu przy każdej becie to podstawa.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • madzia8lenka Autorytet
    Postów: 693 1138

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki już 10 fasoleczek a jeszcze dwie nie zapisane Aksamitnej i jeszcze jednej koleżanki,jeśli potwierdzą to będzie 12 sztuk pięknych kropeczek ! SZALEŃSTWO !!! Nie wypuszczę już żadnej bez kropusia <3 a teraz wysyłam kolejną porcję wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& <3

    Klaudiia87, Flowwer, Emilkap11, Maja84, staraczka1111, KaMiszka, Bocianiątko, milkaa, OjMaryś, Lunaris lubią tę wiadomość

    13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • emi2016 Autorytet
    Postów: 1815 2754

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia8lenka - łapię wiruski :) Jak możesz to przepisz mnie na 26, owu jednak będzie szybciej :)

    3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Poziomka92 Ekspertka
    Postów: 180 72

    Wysłany: 9 maja 2017, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?

    Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.
    Też mi się wydaje, że masz podwyższone. 1,5 roku temu moje TSH wynosiło 2,60 i wtedy lekarz mi powiedział, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę i może to jest powód, że nie mogę zajść od 4 cykli. Po niedzieli idę zrobić ponownie TSH i progesteron, może wkońcu coś się wyjaśni ;)

    Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
  • be_aduska Przyjaciółka
    Postów: 87 96

    Wysłany: 9 maja 2017, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?
    Mnie też zaczęło dzisiaj gardło boleć, ale plukanka woda+sól działa cuda

    ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 9 maja 2017, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze :) i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.

    Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi :) taki nasz mały sukces.

    Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*

    Kazio14, Flowwer, madzia8lenka, Maja84, Bocianiątko, milkaa, E_w_c_i_a, Aneczka12, Lunaris lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 9 maja 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze :) i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.

    Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi :) taki nasz mały sukces.

    Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*

    Cudowne wieści :) i potwierdzam femibion mi też pomógł obniżyć TSH

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 9 maja 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a już wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka??

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • Kazio14 Autorytet
    Postów: 1182 679

    Wysłany: 9 maja 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze :) i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.

    Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi :) taki nasz mały sukces.

    Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*

    Gratulacje PAPPy :) teraz już z górki :) jak mi się kiedyś uda to też mnie pewnie wyślą. Ale ja z tych stresujących się więc pewnie zdecyduję się na amnio albo nipt...

    Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego