X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
Odpowiedz

Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Przy kolejnej becie koniecznie sprawdz progesteron i Tsh czasem warto dmuchać na zimno a dr może coś przepisze. Czasem na początku ciąży dziewczyny piszą że miały wrażenie jakby je grypa rozkładała. Organizm się broni.

Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?

Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.

Maja84 lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Tsh zrobiłam tez wczoraj ale mam wynik i nie wiem, czy jest w normie, bo Pani pielęgniarka na pytanie czy jestem w ciąży zaznaczyła "nie", bo w sumie powiedziałam jej, że nie wiem i po to przyszłam się kłóć, żeby sprawdzić. Ona na to, że to jest ważne bo są inne normy dla ciężarnych. Wynik tsh miałam 3,040 µIU/m (dla kobiet nie w ciązy norma to 0,27-4,2). Czy mój wynik mieści się w normie dla kobiet w ciąży?

Pani mimo próśb nie dała mi skierowania na progesteron, bo powiedziała, że to nie jest rutynowe badanie:/ pójdę poza Lux Med i zrobię jutro razem z hcg.
    Na moje oko masz tsh podwyszone i lepiej to skonsultować jak najszybciej z endokrynologiem lub dobrym ginem

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) :) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! <3 <3 <3 Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever :)

malinowaemi, Flowwer, Emilkap11, E_w_c_i_a, malka, emi2016, madzia8lenka, Pooziomka, Poziomka92, Roxanne, Maja84, Aneczka12, OjMaryś, Lunaris, aishee lubią tę wiadomość

B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Na moje oko masz tsh podwyszone i lepiej to skonsultować jak najszybciej z endokrynologiem lub dobrym ginem

Popieram. Wysokie TSH zarówno w czasie starań jak i w ciąży to nic dobrego. Warto żeby ktoś spojrzał na twój wynik fachowym okiem i w razie potrzeby wdrożył leczenie.

malinowaemi lubi tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Dziewczynki, obserwowałam forum od początku powstanie, ale racji strachu ,,zapeszeniem" nic nie odzywałam się. Jestem w 26 dc, 9 dpo, 5cs, test od dwóch dni pozytywny (blade, różowe, widoczne gołym okiem drugie kreski) :) Dzisiejsza b-hcg = 24,6 mIU/ml ! <3 <3 <3 Od trzech dni ból w podbrzuszu sporadyczny, mało uciążliwy, wieczorami kłucie w miednicy :)Dawno nie chorowałam, a dzisiaj obudził mnie mega ból gardła. Może to też objaw? Dzisiaj jest piękny dzień w naszym życiu, a po jutrze, po drugiej becie, jeżeli będzie piękny przyrost będzie to najpiękniejszy dzień ever :)
    Gratuluję!! I daj koniecznie znać po kolejnej becie. Życzę Ci nudnej ciąży!!!
    I prosimy o wysłanie wirusków !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale maj obrodził w fasolki !!!
    Wszystkie tule do których zawitała wredna @ :(
    Weteranki walczymy!!

Emilkap11, Karma88, madzia8lenka, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyśle wiruski po czwartkowej becie :);):)

Flowwer, madzia8lenka lubią tę wiadomość

B-hcg 9 dpo = 24,6 <3 11 dpo = 78,0 <3 13 dpo = 196,0 <3 <3 48 dpo = 36349,7 !!! <3 <3 <3
    7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałość:D

7v8rdqk3dbllser2.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny fajnie by było ale raczej nie mam szans na zielony finał. Poczekam spokojnie do weekendu i jak nic się nie zmieni to robię test. Może jutro zajadę i kupię.
    A jeśli chodzi o moją wizytę w Poradni na Karowej to 1 czerwca od 7.30 są zapisy i muszę jechać osobiście zapisać się na wizytę.

Flowwer lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • summersun Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?

7u22hgqsxf3v4gg4.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Chciałam się dopisać do majowego testowania:) trochę się boję bo to mój pierwszy raz. Dwa pierwsze cykle zakończyły się @ i jakoś nie testowałam. Poprostu czekałam i był okres... potem poszłam do gina i zobaczył na usg pecherzyk:) jeden jedyny:D określił mi dokładny dzień owulacji bo już był prawie dojrzały:D i szczerze ? Mam stresa. Dzisiaj 8/9 dpo a w czwartek mam wizytę u endokrynologa... więc w czwartek rano robię sikanca.. to będzie 10/11 dpo - powinno wyjść coś na Pink teście? To mój pierwszy test proszę o wyrozumiałość:D
    test może wyjść a nie musi pewniejsza była by beta

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Mam pytanie, coś przeczytałam o tej chorobie, wcześniej pisalyscie. Mam delikatny katar i ból gardła. Przeziębienie jak nic. Ale dawno nie chorowalam i w sumie dziwny zbieg okoliczności.. czyżby organizm się bronił? Co mam zrobić, jakie badanie dodatkowe, razem z beta druga?

Ja oprócz weryfikacji bety zrobiłabym jeszcze poziom progesteronu i TSH. Innych raczej nie ma sensu robić. Progesteron jest kluczowy do utrzymania ciąży i czasem kilka tabletek duphastonu lub luteiny mogą uratować zagrożoną ciążę. Wielu ginekologów podchodzi do badania progesteronu sceptycznie i uważają je za zbędne,zwłaszcza jak nic niepokojącego (czyt. krwawienia, plamienia) się nie dzieje. Tylko po co ryzykować i czekać na plamienia? Wtedy czasem bywa już za późno.W leczeniu napro badanie progesteronu przy każdej becie to podstawa.

Flowwer lubi tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki już 10 fasoleczek a jeszcze dwie nie zapisane Aksamitnej i jeszcze jednej koleżanki,jeśli potwierdzą to będzie 12 sztuk pięknych kropeczek ! SZALEŃSTWO !!! Nie wypuszczę już żadnej bez kropusia <3 a teraz wysyłam kolejną porcję wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& <3

Klaudiia87, Flowwer, Emilkap11, Maja84, staraczka1111, KaMiszka, Bocianiątko, milkaa, OjMaryś, Lunaris lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia8lenka - łapię wiruski :) Jak możesz to przepisz mnie na 26, owu jednak będzie szybciej :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Poziomka92 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:

Też mi się wydaje, że masz podwyższone. 1,5 roku temu moje TSH wynosiło 2,60 i wtedy lekarz mi powiedział, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę i może to jest powód, że nie mogę zajść od 4 cykli. Po niedzieli idę zrobić ponownie TSH i progesteron, może wkońcu coś się wyjaśni ;)

Szczęśliwa mężatka od wrzesień 2018 :-)
    Hysteroskopia - luty 2016
    - ponowne starania od maj 2018 :)
    - progesteron 12,04 ng/ml
    - TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
    - badanie nasienia w normie
    - cykle owulacyjne
    - drożne jajowody
    - Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summersun wrote:
    Mnie też zaczęło dzisiaj gardło boleć, ale plukanka woda+sól działa cuda

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze :) i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.

Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi :) taki nasz mały sukces.

Teraz mogę zostawić Wam masę dojrzałych wirusków :*

Kazio14, Flowwer, madzia8lenka, Maja84, Bocianiątko, milkaa, E_w_c_i_a, Aneczka12, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kupcie sobie dziewczyny Femibion natal 1 dla kobiet planujących ciążę i do 13 tyg. ciąży. Ma w sobie i wit. D i jod. Na moje TSH działa dobrze :) i ma oprócz tradycyjnego kwasu foliowego metylofoliany, które dobrze działają jeśli któraś z Was ma mutacje MTHFR.

Jeszcze się pochwalę przy okazji, że odebrałam dziś wyniki testu PAPPA i wychodzi na to, że moje dziecię powinno urodzić się bez obciążeń chorobami genetycznymi :) taki nasz mały sukces.

Cudowne wieści :) i potwierdzam femibion mi też pomógł obniżyć TSH

• gg88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a już wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka??

• Kazio14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Gratulacje PAPPy :) teraz już z górki :) jak mi się kiedyś uda to też mnie pewnie wyślą. Ale ja z tych stresujących się więc pewnie zdecyduję się na amnio albo nipt...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ