X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe staraczki :)
Odpowiedz

Majowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5!!!!!!!!!!!!!! jak super <3 wielkie gratulacje!!!!!! :*

• marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5 wrote:
    Nie mierzyłam. Przygotowywałam się do ślubu, nie myślałam o ciąży. Jedyne czego się trzymałam to taktyka serduszkowania co dwa dni w tym szczęśliwym miesiacu, i nie było że boli ! :p
    o my też w sumie mniej więcej co dwa dni, hm hm hm może się uda i mi hahaha :D

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5 wrote:
    Dziękuję :)

A więc jutro i ja idę ma betę żeby sprawdzić przyrost :)

Powiem Wam, że brzuch bolał mnie jak na @ i do tej pory czasami pobolewa.

I wcale nie były to jakieś delikatne ukłucia, tylko zwykłe miesiączkowe bóle.

Co więcej Tylko dzień przed @ miałam duuużo śluzu, teraz sucho- aż za sucho :/

A co do innych objawów, to czasami miałam bardziej dokuczliwe psm niż teraz :p

Czyli objawami nie ma się co nakręcać :) Tylko trzeba grzecznie czekać :)

• Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5, gratuluję. <3 Chociaż zazdrość zżera. <3 Wspaniały sobie prezent na ślub daliście z przyszłym mężem. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5 ja w pierwszej ciąży miałam bardzo mocne bóle i dostałam luteine. A teraz tylko wczoraj miałam mocny ból tak to normalny delikatny. Także ważne aby nie był on bardzo dokuczliwy. Macica rośnie więc będzie na początku trochę bolało ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale głupie to laboratorium jakie dziwne zakresy b hcg

;/

kobiety nie będące w ciąży < 5,00

jeśli wynik jest równy =25 tzn że trzeba go powtórzyć po 48h

1-10 tydzień od 202- 231 000

itd

hehhehee to ja nic z tego i tak bym się nie dowiedziała jakbym była w niskiej ciąży

'

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby mam krwawienie a swędzą mnie sutki i bolą jajniki dziwne naprawdę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANAN, już wiadomo, że u Ciebie ciąży nie ma, beta nie kłamie! jedynie co mogą się mylić, ale z tego co mi się kojarzy, robiłaś dwie i były negatywne. Po co się tak nakręcasz bez sensu ? Ciesz się, że niedługo masz płodne a nie bez sensu gadanie. Przestań sobie wkręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:11

innamorata88 lubi tę wiadomość

• M5 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim i trzymam mocno kciuki za was :)

Teraz z kolei jak już dzidzia jest, to się zastanawiam czy damy radę, ha, nie możemy nie dać!

Kwiatek6
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja mam płodne dopiero koło 30 dc także jeszcze trochę muszę poczekać. Sama niewiem czy będę w tym cyklu coś robiła. Dziewczyny a jak jest z surykatką
    ? jej się daje nasienie czy jak?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • M5 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    M5 ja w pierwszej ciąży miałam bardzo mocne bóle i dostałam luteine. A teraz tylko wczoraj miałam mocny ból tak to normalny delikatny. Także ważne aby nie był on bardzo dokuczliwy. Macica rośnie więc będzie na początku trochę bolało ;)

Mega mocno bolało w dniach przed @ i w czasie w którym powinna być, teraz już przechodzi :)

Kwiatek6
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na litość boską, Panan, zaraz stracę cierpliwość i zacznę używać brzydkich słów... Miałaś dwie negatywne bety, dostałaś okres. Jakich dowodów braku ciąży jeszcze oczekujesz? Jeśli wciąż masz podejrzenia ciąży - idź do lekarza niech cię zbada. Tutaj nikt ci nic więcej nie powie, nie jesteśmy wróżkami.

Zaraz zaczniesz pisać, że cię laboratorium oszukuje i zamiast pobrać krew podali ci w strzykawce środek wczesnoporonny. Ogarnij się.

reddie137, innamorata88 lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • M5 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co najlepsze...

Kupiłam sobie zapas tamponów i wkładek tuż przed @ :p

Kwiatek6
  • marta95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANAN, dziewczyno o czym Ty piszesz? wszystko masz dobrze poukładane w głowie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:18

• Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    tylko ja mam płodne dopiero koło 30 dc także jeszcze trochę muszę poczekać. Sama niewiem czy będę w tym cyklu coś robiła. Dziewczyny a jak jest z surykatką

Sukrykatki to takie zwierzątka biegające po sawannie. Nie wiem co u nich, ale pewnie mają się dobrze.

M5, reddie137, lis87, Zyzia, Rudzielec91 lubią tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5 wrote:
    Dziewczyny, a co najlepsze...

Kupiłam sobie zapas tamponów i wkładek tuż przed @ :p

To możesz się z nami podzielić. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • M5 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mam wrażenie, że ktoś z nas sobie żarty stroi... :)

reddie137, innamorata88 lubią tę wiadomość

Kwiatek6
  • reddie137 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Dziewczyno, dni płodne mogłabyś mieć koło 30 dc gdybyś miała cykle powyżej 40 dni i nie jest to wskazane. Tak długie cykle świadczą o jakichś zaburzeniach cyklu i trzeba to badać.

Matka zastępcza (surogatka) – kobieta, która przyjmuje do swojej macicy zapłodnioną in vitro komórkę jajową innej kobiety, która sama nie może zajść w ciążę bądź nie mogłaby donosić swojej ciąży. Rola matki zastępczej sprowadza się do donoszenia ciąży, urodzenia dziecka i oddania go rodzicom.

W Polsce nie jest to legalne i bardzo trudne ze strony cywilnej już nie mówiąc o karnej do przeprowadzenia.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że nie jestem w ciąży. Ale są podobno Panie tzw. surogatki, które noszą ciąże Twoją jak nie możesz zajść itp. ja sama nie wiem co chcę z tego względu, że ja prowadzę działalność mojego męża nie ma całymi dniami lub zaadoptować mam możliwości i finanse

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    Dziewczyno, dni płodne mogłabyś mieć koło 30 dc gdybyś miała cykle powyżej 40 dni i nie jest to wskazane. Tak długie cykle świadczą o jakichś zaburzeniach cyklu i trzeba to badać.

Matka zastępcza (surogatka) – kobieta, która przyjmuje do swojej macicy zapłodnioną in vitro komórkę jajową innej kobiety, która sama nie może zajść w ciążę bądź nie mogłaby donosić swojej ciąży. Rola matki zastępczej sprowadza się do donoszenia ciąży, urodzenia dziecka i oddania go rodzicom.

W Polsce nie jest to legalne i bardzo trudne ze strony cywilnej już nie mówiąc o karnej do przeprowadzenia.

Reddie, ona pytała o te małe śmieszne Timony z Króla Lwa, o czym ty piszesz. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ