X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe staraczki :)
Odpowiedz

Majowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek wrote:
    My wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają kota. Zachorowałam na punkcie małego zwierzaka. Kiedyś twierdziłam, że będę miała psa, ale takiego dużego. A teraz wszystko mi jedno, może być kot, może być mały piesek, byle tylko dawał się przytulić :D
    Ale mój Mąż jest strasznie uparty i niezbyt podoba mu się mój pomysł :/
    no mój też nie chce żadnego zwierzątka w bloku, w domku kiedyś może taaak, ale kiedy ten domek będzie, ehhh jak będę stara :D

• asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 2 koty, uwielbiam zwierzęta ;)

Ja wróciłam z tych badań, teraz czeka Mnie sprzątanie..

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że kot w bloku to dobry pomysł ;) Sam się wysiusia, śpi spokojnie jak nas nie ma i zawsze czeka jak wracamy. Siedzi w oknie i patrzy :) Zawsze mu macham i mam nadzieję, że kiedyś się zdziwię i mi odmacha ^^

marta95, Almanah lubią tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota chyba bałabym się mieć w domu. Jestem przeciwniczką puszczania zwierząt samopas, a z ogrodem ciężko upilnować żeby drzwi były zamknięte cały czas. Mieliśmy opcje wynajęcia mieszkania na parterze domku jednorodzinnego, z wielkim ogrodem i tarasem, ale właśnie dlatego musieliśmy sobie darować. Co z tego, że ogród bezpieczny, jak zaraz za żywopłotem leci ruchliwa droga.

Teraz mieszkam na 7 piętrze i balkon się boję otworzyć, ale to już jakoś da się znieść. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 koty w bloku i też nie mam żadnych problemów, cudowne zwierzęta ;)

reddie na Mnie też zawsze czekają na parapecie ;)

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Kota chyba bałabym się mieć w domu. Jestem przeciwniczką puszczania zwierząt samopas, a z ogrodem ciężko upilnować żeby drzwi były zamknięte cały czas. Mieliśmy opcje wynajęcia mieszkania na parterze domku jednorodzinnego, z wielkim ogrodem i tarasem, ale właśnie dlatego musieliśmy sobie darować. Co z tego, że ogród bezpieczny, jak zaraz za żywopłotem leci ruchliwa droga.

Teraz mieszkam na 7 piętrze i balkon się boję otworzyć, ale to już jakoś da się znieść. :P

No rozumiem, ja też miałm cykora jak go na balkon puszczam, bo mały pchlarz uciekał do sąsiadów, ale teraz już zrobiłam kratki i może szaleć ;)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pięknie mówicie o tych kotkach, żebym czasem niedługo sobie nie przygarnęła jakiegoś haha :D

Almanah lubi tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    No rozumiem, ja też miałm cykora jak go na balkon puszczam, bo mały pchlarz uciekał do sąsiadów, ale teraz już zrobiłam kratki i może szaleć ;)

W swoim własnym mieszkaniu siatki w oknach i na balkonie chyba jeszcze przed kuchnią i łazienką każę zamontować. :D Bo niestety właściciele mieszkań się nie zgadzają na takie rzeczy. W sumie rozumiem, po co komu siatka na oknie na 7 piętrze. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednego kotka a w sumie kotke ;) ALe biedn ostatnio mój synek ją maltretuje i musi zwiewać zęby jej nie siegał. A ona jeszcze taka łagodna jest że jakbym nie widziała to i by na nia usiadł i ogon wyrwał a ona by nawet nie fukneła. Ja właśnie szyję króliczka w stroju minie i żyrafkę metkowca więc lece do pracy ;)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reddie137 wrote:
    My mamy kota sezonowanego :) mieszkamy na obrzeżach, więc w ciągu dnia biega po okolicznych ogródkach działkowych i polach, a na noc (albo jak głód go dopadnie) wraca do domu. :) I wydaje się najszczęśliwszym kotem na Ziemi. :D

M5 gratulacje! Pierwsza ciąża?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę! ciągle się zastanawiam co z tą moją szyjką, jeden dzień była nisko...a teraz od nowa wysoko, dziwne :O

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjka lubi mylić ja miałam do miesiączki bardzo wysoko nie mogłam jej tknąć, dwie kreski a tu @. a tak pozatym to tak u mnie ciepło. Zrobiłam trochę graficznych rzeczy i wracam do was :*:*:* sorka za te teksty ale czasem wymiękam bo mam dość ale nie chodzi tylko o starania i czasem jak mnie poniesie to masakra

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam prognozę dni płodnych między 25-28 maja :D:D może coś się podzieje dzień Matki mam dwie imprezy 25,26 może będę bardziej wyluzowana i coś się podzieje :D:D

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie, że od kiedy robić testy owulacyjne? jakie testy polecacie żeby było ich dużo i w dobrej cenie ?;)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pojawiła się owu, wiesiołek działa aż miło :) więc jest szansa zwłaszcza że to pierwsza owulacja z tego jajnika od roku.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta wiesz co nie martw się niczym bo Ty jeszcze owulacji nie miałaś :* jeszcze masz niskie temperatury:)rób testy owulacyjne bo owulacja może przyjść tuż tuż

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna działajcie bo masz dużą szansę!! dwa testy owulacyjne pozytywne to jesteś bardzo blisko owulacji:) i może uda się wam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie szczyt owulacji, ale się nie spinam. Będzie ciąża to będzie, najważniejsze że po laparoskopii dwa jajniki zaczęły pracę.

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przenoszę się i Ja :) wątpię by @ nie przyszła-test negatywny-zreszta ten cykl jakiś dziwny :/

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, mi też się szyjka w górę podniosła kilka dni temu. Tak, że ją tylko ledwie sięgam paznokciem. Jest taka w twardości jak broda - z wierzchu miększa, a jak się mocniej naciśnie to jest twarda.

Ciekawe co to będzie z tymi naszymi cyklami. :) Ja już w razie co wkleiłam wkładkę w majtki.

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ