Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe staraczki :)
Odpowiedz

Majowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myślisz kiedy zacząć robić jak mam przewidywane dni płodne od 25-28 maja? i od kiedy zacząć starania?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Ja kupuje takie białe z rosmana, chyba jest 10 pasków w opakowaniu :)
    ja zamówiłam na sklepstarania.pl
    http://www.sklepstarania.pl/20-x-testy-owulacyjne-5-ciazowych-p-24.html
    20 testów owu + 5 ciążowych

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata wyszedł Ci już test owulacyjny pozytywny?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zacznij od 25. Ja zaczynałam mniej więcej w czasie dni płodnych. Robiłam jeden test rano i drugi wieczorem. Ale odpuściłam, bo ja czuję owulację

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak sobie myślę, że testy owulacyjne już od 20 maja będę robiła żeby nie przegapić i co 2 dni mniej więcej i dzień po pęknięciu

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze ból owulacyjny, więc jak mnie kłuje jajor to dzień lub dwa i test owulacyjny wychodzi. Ja będę zamawiać teraz z allegro testy :)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny rany zostawić Was na chwilę i już naprodukowały !!:D Tyle czytania miałam przez Was :D Teraz nie wiem co której chciałam odpisać :D

My byliśmy auto zarejestrować, ale jeszcze jutro trzeba podejść, no pogoda była ok, a teraz burza już od godziny.

A prasowanie uwielbiam :D Zresztą już się przyzwyczaiłam że mam górę prasowania , choć mój mały akurat aż tak ogromnie nie brudzi :D On nie lubi mieć brudnych łapek, jak tylko brudne to już myć leci :D Ale buzia cała może być oblepiona :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M5 no własnie brzuch mnie też wczoraj bolał mega, jak miała być późnym wieczorem @. W pierwszej ciąży też tak miałam, ale ból nie przestawał. Teraz niby ustało, ale trochę znowu pobolewa.
    Na kiedy planujesz wizytę?

Mi mówili w gabinecie, że najlepiej to w 7 tygodniu no i tak mnie umówili. Czytałam opinie to babka ma dobre, no zobaczymy, bo na NFZ może być inna.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    innamorata wyszedł Ci już test owulacyjny pozytywny?
    nie - jak na wykresie :) ale jak jutro pecherzyki<mam nadzieję na więcej niż 1 sztukę :)> będą wyrośnięte na 17-18mm to na drugi dzień zapewne będzie zastrzyk na ich pęknięcie, chociaż wszystko zależy od poziomu estradiolu i grubości endo. :)

Mikołaj 25.04.2011

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie masz aksamitna ja to w tym cyklu miałam tak dziwnie, że masakra. Jakbym miała dwie owulacje ale w tym cyklu to będę mądrzejsza częściej i mniej stresu!!! bo to nic nie daje.

Innamorata to super niech rosną działacie? bo pasuje teraz co 2 dzień i odstresować się:) zróbcie sobie dobrą kolację obejrzyjcie dobry film

f2w3k0s3plke7odf.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To fajnie masz aksamitna ja to w tym cyklu miałam tak dziwnie, że masakra. Jakbym miała dwie owulacje ale w tym cyklu to będę mądrzejsza częściej i mniej stresu!!! bo to nic nie daje.

Innamorata to super niech rosną działacie? bo pasuje teraz co 2 dzień i odstresować się:) zróbcie sobie dobrą kolację obejrzyjcie dobry film

Działamy bez ciśnienia :) co ma być to będzie ;)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Działamy bez ciśnienia :) co ma być to będzie ;)

Dokładnie ! Ważne żeby seks nie ograniczał się tylko do reprodukcji, jakby na to nie patrzeć to ma być przyjemność a nie obowiązek.

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dokładnie ! Ważne żeby seks nie ograniczał się tylko do reprodukcji, jakby na to nie patrzeć to ma być przyjemność a nie obowiązek.
    Dokładnie! Wczoraj planowaliśmy, ale doszliśmy do wniosku, że po intensywnym dniu najzwyczajniej w świecie się nam nie chce :P może dzisiaj ;)

Mikołaj 25.04.2011

• marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u mnie czarne chmury :O będzie burza! nieeeeeeeeeeeee :D

• panan12 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jasne że tak ma być. Mój mąż wykańcza już dom ma 2 tygodnie wolnego więc niedługo zamieszkamy a ja w pracy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, patrząc na mój wykres widać, że myśmy się w ogóle na reprodukcji nie skupiali z serduszkowaniem. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie burza już jest i leje dobrą godzinę. W sumie to pierwsza burza w życiu mojego psiaka, a ten śpi jak zaczarowany na szczęście.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BO SEKS MUSI BYĆ Z PRZYJEMNOŚCI A NIE Z KONIECZNOŚCI! moje drogie... :D :D

• M5 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    M5 no własnie brzuch mnie też wczoraj bolał mega, jak miała być późnym wieczorem @. W pierwszej ciąży też tak miałam, ale ból nie przestawał. Teraz niby ustało, ale trochę znowu pobolewa.
    Na kiedy planujesz wizytę?

Mi mówili w gabinecie, że najlepiej to w 7 tygodniu no i tak mnie umówili. Czytałam opinie to babka ma dobre, no zobaczymy, bo na NFZ może być inna.

Według ostatniej @ dzisiaj jest 5 tydzień, także wizytę tez planuje po 7 tygodniu- nie ma sensu iść teraz, bo za 2 tygodnie znowu przyślą żeby sprawdzić czy serduszko bije :) :)

Ja jestem tydzień po @, i jeszcze od czasu do czasu pobolewa, wcześniej mocniej, także to chyba normalne :)
    Do tego piersi bolą, a poza tym- odpukać żadnych przykrych objawów :)

Kwiatek6
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    BO SEKS MUSI BYĆ Z PRZYJEMNOŚCI A NIE Z KONIECZNOŚCI! moje drogie... :D :D

Powiedz to mojemu. On by mógł kilka razy dziennie, nawet jak ja już nie mam ochoty. :D

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ