Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze wam sie tak samo podoba moj wykresik jak mi to daje prawie 100% pewnosci ze u mnie owulacja wystepuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ciesze sie ze wam sie tak samo podoba moj wykresik jak mi to daje prawie 100% pewnosci ze u mnie owulacja wystepuje ;)

Ciri, bardzo ładnie Ci podskoczyła temperatura. Trzymam kciuki, aby nie spadła przez kolejne 9 m-cy! :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Karlik póki @ nie ma jest nadzieja. :)

Gumisiu, dziękuję za słowo wsparcia i gratuluję pięknie ciemniejących kreseczek - dzidzia na pewno się super rozwija! Koniecznie pochwal się jutro betą! :)

Te testy Pepino mają czułość 10, tak? Bo ja do tej pory używałam Quixa (mam zapas w domu), który ma czułość 25 i może rzeczywiście za wcześnie w 12dpo na testowanie w moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Gumisiu, dziękuję za słowo wsparcia i gratuluję pięknie ciemniejących kreseczek - dzidzia na pewno się super rozwija! Koniecznie pochwal się jutro betą! :)

Te testy Pepino mają czułość 10, tak? Bo ja do tej pory używałam Quixa (mam zapas w domu), który ma czułość 25 i może rzeczywiście za wcześnie w 12dpo na testowanie w moczu?

może być i tak, ja też robiłam te z czułością 10. Najlepiej to chyba po prostu pójść na bete i będzie czarno na białym :)

ciri22, karlik lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik, tak. Pepino mają czułość 10. :) Spróbuj może takim zatestować. Ja je kupuję w Tesco. Albo tak jak pisze Anulka idź na betę i będzie jasne. ;)
    12 dpo nie musi wyjść test. Jest wiele kobiet, którym wychodzą testy po terminie @ dopiero. ;) Mi w pierwszej ciąży wyszedł 10 dpo, w drugiej 11 dpo, w trzeciej 10 dpo. Ale ja tak po prostu mam, a nie każdy tak ma. ;)
    Moja koleżanka nie zobaczyła wcale II kresek, dopiero beta pokazała że jest ciąża. A testowała już dawno po terminie @. ;)

karlik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mialam nie testowac tak szybko ale moze i ja sobie je kupie... ja mam jeden 10 z allegro i eco pink... nie nie nakrecaj sie babo... czekamy na okres...

• Sanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to mój 9dp ale nie wiem cos tu jednak jest nie tak mam zbyt mało niskich temperatur żeby powiedzieć co jest grane stawiam na owulacje 13-14 dc kurcze ale nie wiem co o tym myslec.
    Moje fakty:
    faza lutealna z moich wykresow mowi o 11dn, ostatnie @ przychodzą 26dc 27dc i jak to się ma do tego wszystkiego, bądź tu człowieku madry.....
    Dziewczyny może macie jakiś pomysl
    objawow nie wypatruje raczej brak procz klocia w brzuchu bolow miesiączkowych ....

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna za malo temperatur masz a dwie ostatnie zaburzone... niestety nic a nic nie da sie powiedziec... ;(

• Sanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wiem niestety, jedyne co mnie zastanawia to termin @ a faza lutealna przecież ona raczej powinna być stala:/ @ spodziewam się w piątek, pierwszy dzień mam zawsze prze..... a akurat w piątek czeka mnie podróż i na wyjazd ta wredota się przyplata yh

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy czy Owulacj byla wtedy kiedy zawsze... a to juz jest zagadka jesli nie mierzylas temperatur to mozesz jedynie domniemywac... jedyne co Ci pozostaje czekac na @ a najwyzej po weeekendzie testowac.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba poczekam na te @ jednak to mniejsze rozczarowanie... Za Ciebie trzymam kciuki za wszystkie Was :)

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wlasnie w planach mam czekac najpierw na @ a pozniej testowac ale nie wiem czy dam rade...

• Sanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze nie mam tesu w domu to mnie nie kusi już 2 razy testowałam w 9dp i lipa ahhh pierwszy raz w tym cyklu od wczoraj bola mnie piersi przy dotyku na dole i po zewnętrznej stronie, no i sutki przy dotyku ale nie nakręcam się bo ten mój organizm potrafi sobie dużo dopowidziec, może powinnam zaznaczyć to na wykresie, żeby potem pamietac ze cos takiego miało miejsce

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu nic nie zaznaczam bo w tamtym mialam wiele objawow i nic. Wiec teraz zaznaczam tylko to co sie pokrywa z owulacja i potem z okresem zaznacze i tyle. Do tego bol naprawde musi byc silny zebym go zaznaczyla... bo tak naprawde codziennie cos innego mi dolega.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda człowiek jest czujny jak wazka :)

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo.... a jak sie stara chce miec jak najwiecej objawow. u mnie dzis pierwszy dzien spokoj po owulacji na razie nic mi nie dolega ale pewnie wieczorem cos sie wlaczy. ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    nooo troche mamy problemow ostatnio i z dnia na dzien nam narastaja... a do tego kurde stresuje sie tym spotkaniem z byla swojego faceta... i byciem z nia przez dwa dni...do tego stopnia ze sni mi sie po nocach... a ten moj wcele mi nie ulatwia sprawy... tez w ostatnio w swoim swiecie siedzi...
    chciałoby sie zachować spokój nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale niestety czasem sie nie da i tyle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 9dpo, ale nie szaleje, przynajmniej staram się. Objawów jednoznacznych nie mam, wiec nie kusi tak mocno, poza tym przeczucie mam niezbyt dobre, wiec raczej sie boje zatestowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a! wczoraj czułam kłucie w macicy, czyżby implantacja? :D temperatura mi nie spadła wiec czekam na wzrost :) tak bym chciała zeby to była fasolka! :)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ