Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNapewno lepszy niz ten moj przeklety test. I snil mi sie ze zrobilam go bardzo wczesnie i kreska bardzo blada ale wyskoczyla od razu... nie chcialan wierzyc i trzy inne testy zrobilam. A najlepsze jest to ze gownym bohaterem tego snu byl ten pan mlody do ktorego na wesele ide... bo aurat byl u nas jak zrobilam ten test ;p
-
Cześć Dziewczyny
Ja myślę, że trochę przystopuję z tym forum, bo raz, że zazdroszcze Wam owulacji (ale pozytywnie), dwa chyba jednak za bardzo się nakręcam i to nie działa zbyt dobrze.
Tymczasem zobaczcie, jaki dziwny wykres w tym cyklu. Od początku mam wyższe temeperatury niż zawsze, które jak gdyby nigdy nic postanowiły sobie po kilkunastu dniach spaść. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiri Ty się nie denerwuj sobotą, bo nie ma potrzeby, jak chcesz zbić dziewczynę z tropu to bądź dla niej miła a swojemu nie daj poznać, że czujesz się zagrożona, skoro jest z Tobą i z Tobą będzie miał dziecko to uwierz mi on już dokonał wyboru. Nie pozwól sobie na zły humor z powodu jakiejś tam dziewczyny!
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiri dziewczyny dobrze mówią - nie bez powodu jest "byłą" Będzie dobrze!
Ja chyba spisuję ten cykl na straty. Temperatura znowu spadła, no i kupiłam wczoraj te testy Pepino 10 - dzisiaj rano niestety znowu negatywny
Na początku czerwca mam wizytę u endo żeby skontrolować działanie leków na tarczycę. Dał mi też skierowanie na testosteron w ramach dalszego diagnozowania nieregularnych cykli (podejrzewa PCOS). Myślicie, że jest sens żebym zbadała pozostałe babskie hormony przed wizytą? -
Tak, a i to ma sens tylko gdy np. wywołujesz owulację lekami i się jej spodziewasz. Bo inaczej ja moge mieć owulację za 3 dni, a mogę mięc za 3 tygodnie, więc trudno, żebym chodziła co drugi dzień przez trzy tygodnie na monitoring Łatwiej jest przy regularnym cyklu,kiedy na monitoring zaczynasz chodzić np. od 8 dnia cyklu.
No nic nie zrobie, tak działam i nie przeskocze tego. Od lipca będize łatwiej, bo będziem yze sobą na co dzień, więc nie będę musiała się cieszyć jak owu wypadnie w weekend.
Teraz skupiam się na ślubie - zostały mniej niż 3 tygodnie :D:D:DArizona_R lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarlik wrote:Ciri dziewczyny dobrze mówią - nie bez powodu jest "byłą" Będzie dobrze!
Ja chyba spisuję ten cykl na straty. Temperatura znowu spadła, no i kupiłam wczoraj te testy Pepino 10 - dzisiaj rano niestety znowu negatywny
Na początku czerwca mam wizytę u endo żeby skontrolować działanie leków na tarczycę. Dał mi też skierowanie na testosteron w ramach dalszego diagnozowania nieregularnych cykli (podejrzewa PCOS). Myślicie, że jest sens żebym zbadała pozostałe babskie hormony przed wizytą? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarlik wrote:Ciri dziewczyny dobrze mówią - nie bez powodu jest "byłą" Będzie dobrze!
Na początku czerwca mam wizytę u endo żeby skontrolować działanie leków na tarczycę. Dał mi też skierowanie na testosteron w ramach dalszego diagnozowania nieregularnych cykli (podejrzewa PCOS). Myślicie, że jest sens żebym zbadała pozostałe babskie hormony przed wizytą?
Tak:)
Prędzej czy później i tak będziesz musiała je zrobić, oszczędzisz sobie czasu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak. Nie bedziesz miala przewidywania owulacji i okresu detektora dnia plodnych detektora ciazy. Wyszukiwania zdjec testow i wykresow. W sumie wszystkiego. Ja w sumie zaluje ze juz nie mam ale podobno za dodawanie zdjec i wykresow punkty mozna zbierac za ktore mozna miec konto premium.
-
Karlik, tak, a przede wszystkim fsh i lh - dziwie się, że tego Ci nie zlecili jeśli podejrzewają PCO.
Stosunek tych dwóch hormonów jest bardzo wazny przy PCO. Przy PCO kiedy podzieli się lh przez fsh wychodzi wartośc powyżej 1,5. Np. ja mam lh około 10, a fsh około 5. Idealnie 2 (niestety).
Więc przy podejrzeniu pco warto to zrobić.ciri22, karlik lubią tę wiadomość