X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie miałam zadnych objawów oprócz trądziku ale to u mnie standard przed @. Dopiero wczoraj na wieczór 10dpo i dzisiaj czuje się jakby @ miała prztyjść....piersi mnie nie bolą wcale...więc te objawy to nie ma reguły...

Arizona_R lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja za to mam dylemat i się zastanawiam czy wypić dziś jeszcze ziółka na I fazę, czy nie pić dziś ani tych na I fazę, ani jeszcze tych na II fazę :/, zagwozdka od rana :)

A jakie ziółka pijesz? Ja piłam baby&mama med. przez ten cykl i wreszcie zauwazylam u siebie poprawe sluzu płodnego...nie wiem czy to zasluga ziolek czy po prostu organizm się w końcu zregenrowal po tabletkach...

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    A jakie ziółka pijesz? Ja piłam baby&mama med. przez ten cykl i wreszcie zauwazylam u siebie poprawe sluzu płodnego...nie wiem czy to zasluga ziolek czy po prostu organizm się w końcu zregenrowal po tabletkach...
    A ktory to twoj cykl po tabletkach?

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 cykl po tabletkach, 3 cykl starań

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zioła o.Sroki już drugi cykl. W poprzednim od 16dc piłam już na II fazę, ale owulacja była 14dc określona.
    No ja też zauważyłam poprawę po ziółkach, śluzu i temperatur na wykresach :) i ogólnie samopoczucia ;).
    Dziś 13dc, ale obstawiam że owulacja była wczoraj, ale to się okaże ;).

h84fe6ydttjiala2.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nasikałam na kolejny test żeby sprawdzić i to nawet nie z porannego moczu i wyszla już lepsza krecha na tym teście z allegro...mówie co mi tam zobaczę bo dostałam darmowe do testów owulacyjnych...

ciri22, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ziołach zauważyłam też poprawę taką, że od kilku miesięcy cykl w cykl w I fazie bombardowały mnie pryszczyki i bolące krosty (dół pleców, ramiona, kark, trochę dekolt i okolice brody). Jedna lekarka (durna) stwierdziła, że taki mój urok, bo badania (po łepkach) jakie zleciła wyszły ok. Ale ja wiedziałam, że to hormony, bo od owulacji się to wyciszało.
    W tym cyklu wszystko już jest dużo łagodniejsze, były jakieś pryszczyki, ale jest to niebo a ziemia :).
    Nic więcej jak ziółka nie stosowałam :) (tzn luteinę, ale to II faza)

marta1987 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja piję zioła o.Sroki już drugi cykl. W poprzednim od 16dc piłam już na II fazę, ale owulacja była 14dc określona.
    No ja też zauważyłam poprawę po ziółkach, śluzu i temperatur na wykresach :) i ogólnie samopoczucia ;).
    Dziś 13dc, ale obstawiam że owulacja była wczoraj, ale to się okaże ;).

JAk dla mnie to zdecydowanie owulacja już była....

U mnie w tym cyklu z ziolkami owulacja książkowo w 14 dniu...i co mnie zdziwilo zawsze po pozywynym teście owulacyjnym na drugi dzień miałam mega bol jajnika...a w tym cyklu to zero...gdyby nie monitoring to pewnie bym stwierdzila ze owu nie było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    4 cykl po tabletkach, 3 cykl starań
    Czyli tak jak u mnie ;) zeby byl szczesliwy i dla mnie ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek zapisałam się do endokrynologa bo w tej sytuacji musi mi zwiększyć dawkowanie lekow na tarczyce... i do gina tylko jutro zrobie progesteron żeby zobaczyl czy potrzebuje jakies tabsy czy nie...

ciri22 lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Czyli tak jak u mnie ;) zeby byl szczesliwy i dla mnie ;)

Trzymam kciuki,żeby tak było...:) wykres wygląda ładnie...i nie patrz na objawy...widzisz ja jestem przykładem, że wcale ich nie musi być...

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja zwykle 13-15dc, ale ... wróciłam w tym cyklu do ćwiczeń (oczywiście bez przeciążania zbytniego, ale jednak to więcej wysiłku niż zwykle), więc może to przyspieszyło owulację o te 2 dni :P

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź oczywiście :).
    To zamiast ziółek na I lub II fazę machnę sobie dziś meliskę :D albo rumianek :), a jak jutro będzie dalej pięknie na wykresie, to na II fazę i zaczynam luteinkę :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko z tego co widziałam to wstawiałaś zdjęcia chyba tych ROssmanowych testów owu?
    Ile one kosztują?

Ciri a może betę jutro zrobisz?:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ciri mi też nic od wczoraj nie dolega plamienie wczoraj przeszło a dziś znowu jakieś cienie na papierze zaobserwowałam ale na wkłade nic szyjka bardzo wysoko nie mogłam jej sięgną i twarda zastanawia mnie tylko dlaczego to plamienie jest lekko brązowe ?:( implantacyjne nie powinno być brązowe Nie wiecie może jakie plamienia w dniach spodziewanej miesiączki mają dziewczyny które są w ciąży ???

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Kofeinko z tego co widziałam to wstawiałaś zdjęcia chyba tych ROssmanowych testów owu?
    Ile one kosztują?

Nie moge wyjezdzam rano ;p i wracam we wtorek. W srode termin miesiaczki.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ile one kosztują?

Niestety nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo kupował mi je mąż :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Ciri mi też nic od wczoraj nie dolega plamienie wczoraj przeszło a dziś znowu jakieś cienie na papierze zaobserwowałam ale na wkłade nic szyjka bardzo wysoko nie mogłam jej sięgną i twarda zastanawia mnie tylko dlaczego to plamienie jest lekko brązowe ?:( implantacyjne nie powinno być brązowe Nie wiecie może jakie plamienia w dniach spodziewanej miesiączki mają dziewczyny które są w ciąży ???
    Jesli krwawienie jest zamiast okresu w ciazy to moze byc brazowe. Choc ja tak mialam w tamtym cyklu przed okresem i tez na wkladce nic tylko w pochwie.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie moge wyjezdzam rano ;p i wracam we wtorek. W srode termin miesiaczki.

ciri22 Ty się nie śpiesz z tym testowaniem, poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo niby wiem. Ale chyba moj przyjdzie i zacznie mocz zbierac ;p zreszta musze zatestowac we wtorek bo mam jeszcze skierowanie na bete wazne do wtorku wlasnie ;p

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ