Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie miałam zadnych objawów oprócz trądziku ale to u mnie standard przed @. Dopiero wczoraj na wieczór 10dpo i dzisiaj czuje się jakby @ miała prztyjść....piersi mnie nie bolą wcale...więc te objawy to nie ma reguły...

Arizona_R lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja za to mam dylemat i się zastanawiam czy wypić dziś jeszcze ziółka na I fazę, czy nie pić dziś ani tych na I fazę, ani jeszcze tych na II fazę :/, zagwozdka od rana :)

A jakie ziółka pijesz? Ja piłam baby&mama med. przez ten cykl i wreszcie zauwazylam u siebie poprawe sluzu płodnego...nie wiem czy to zasluga ziolek czy po prostu organizm się w końcu zregenrowal po tabletkach...

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    A jakie ziółka pijesz? Ja piłam baby&mama med. przez ten cykl i wreszcie zauwazylam u siebie poprawe sluzu płodnego...nie wiem czy to zasluga ziolek czy po prostu organizm się w końcu zregenrowal po tabletkach...
    A ktory to twoj cykl po tabletkach?

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 cykl po tabletkach, 3 cykl starań

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję zioła o.Sroki już drugi cykl. W poprzednim od 16dc piłam już na II fazę, ale owulacja była 14dc określona.
    No ja też zauważyłam poprawę po ziółkach, śluzu i temperatur na wykresach :) i ogólnie samopoczucia ;).
    Dziś 13dc, ale obstawiam że owulacja była wczoraj, ale to się okaże ;).

h84fe6ydttjiala2.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nasikałam na kolejny test żeby sprawdzić i to nawet nie z porannego moczu i wyszla już lepsza krecha na tym teście z allegro...mówie co mi tam zobaczę bo dostałam darmowe do testów owulacyjnych...

ciri22, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ziołach zauważyłam też poprawę taką, że od kilku miesięcy cykl w cykl w I fazie bombardowały mnie pryszczyki i bolące krosty (dół pleców, ramiona, kark, trochę dekolt i okolice brody). Jedna lekarka (durna) stwierdziła, że taki mój urok, bo badania (po łepkach) jakie zleciła wyszły ok. Ale ja wiedziałam, że to hormony, bo od owulacji się to wyciszało.
    W tym cyklu wszystko już jest dużo łagodniejsze, były jakieś pryszczyki, ale jest to niebo a ziemia :).
    Nic więcej jak ziółka nie stosowałam :) (tzn luteinę, ale to II faza)

marta1987 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja piję zioła o.Sroki już drugi cykl. W poprzednim od 16dc piłam już na II fazę, ale owulacja była 14dc określona.
    No ja też zauważyłam poprawę po ziółkach, śluzu i temperatur na wykresach :) i ogólnie samopoczucia ;).
    Dziś 13dc, ale obstawiam że owulacja była wczoraj, ale to się okaże ;).

JAk dla mnie to zdecydowanie owulacja już była....

U mnie w tym cyklu z ziolkami owulacja książkowo w 14 dniu...i co mnie zdziwilo zawsze po pozywynym teście owulacyjnym na drugi dzień miałam mega bol jajnika...a w tym cyklu to zero...gdyby nie monitoring to pewnie bym stwierdzila ze owu nie było...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    4 cykl po tabletkach, 3 cykl starań
    Czyli tak jak u mnie ;) zeby byl szczesliwy i dla mnie ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek zapisałam się do endokrynologa bo w tej sytuacji musi mi zwiększyć dawkowanie lekow na tarczyce... i do gina tylko jutro zrobie progesteron żeby zobaczyl czy potrzebuje jakies tabsy czy nie...

ciri22 lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Czyli tak jak u mnie ;) zeby byl szczesliwy i dla mnie ;)

Trzymam kciuki,żeby tak było...:) wykres wygląda ładnie...i nie patrz na objawy...widzisz ja jestem przykładem, że wcale ich nie musi być...

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja zwykle 13-15dc, ale ... wróciłam w tym cyklu do ćwiczeń (oczywiście bez przeciążania zbytniego, ale jednak to więcej wysiłku niż zwykle), więc może to przyspieszyło owulację o te 2 dni :P

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź oczywiście :).
    To zamiast ziółek na I lub II fazę machnę sobie dziś meliskę :D albo rumianek :), a jak jutro będzie dalej pięknie na wykresie, to na II fazę i zaczynam luteinkę :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko z tego co widziałam to wstawiałaś zdjęcia chyba tych ROssmanowych testów owu?
    Ile one kosztują?

Ciri a może betę jutro zrobisz?:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ciri mi też nic od wczoraj nie dolega plamienie wczoraj przeszło a dziś znowu jakieś cienie na papierze zaobserwowałam ale na wkłade nic szyjka bardzo wysoko nie mogłam jej sięgną i twarda zastanawia mnie tylko dlaczego to plamienie jest lekko brązowe ?:( implantacyjne nie powinno być brązowe Nie wiecie może jakie plamienia w dniach spodziewanej miesiączki mają dziewczyny które są w ciąży ???

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Kofeinko z tego co widziałam to wstawiałaś zdjęcia chyba tych ROssmanowych testów owu?
    Ile one kosztują?

Nie moge wyjezdzam rano ;p i wracam we wtorek. W srode termin miesiaczki.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ile one kosztują?

Niestety nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo kupował mi je mąż :/

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Ciri mi też nic od wczoraj nie dolega plamienie wczoraj przeszło a dziś znowu jakieś cienie na papierze zaobserwowałam ale na wkłade nic szyjka bardzo wysoko nie mogłam jej sięgną i twarda zastanawia mnie tylko dlaczego to plamienie jest lekko brązowe ?:( implantacyjne nie powinno być brązowe Nie wiecie może jakie plamienia w dniach spodziewanej miesiączki mają dziewczyny które są w ciąży ???
    Jesli krwawienie jest zamiast okresu w ciazy to moze byc brazowe. Choc ja tak mialam w tamtym cyklu przed okresem i tez na wkladce nic tylko w pochwie.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie moge wyjezdzam rano ;p i wracam we wtorek. W srode termin miesiaczki.

ciri22 Ty się nie śpiesz z tym testowaniem, poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo niby wiem. Ale chyba moj przyjdzie i zacznie mocz zbierac ;p zreszta musze zatestowac we wtorek bo mam jeszcze skierowanie na bete wazne do wtorku wlasnie ;p

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ