X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie miałaś temperatury ? spadały ? jaka szyjka?

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja betę i wszystkie wyniki z własnej kieszeni :/, bo mój lekarz tylko prywatnie :/, jednak bardzo dobry lekarz i najlepiej ze wszystkich się u niego czuję, więc coś za coś. Jak chodziłam na NFZ do jednej baby to......... %&#! hehe. Zresztą z tymi wizytami na NFZ to masakra... Ale zapytam teraz mojej rodzinnej, czy jak jest wskazanie, to może mi luteinę wypisać, bo też kupuję na razie na 100% :/

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadala przez dwa dni lekko a potem wiekszy spadek i krwawienie.

Noo moj to na nfz tez sie dlugo czeka ale ciezarne nie czekaja wchodza miedzy pacjentkami i bez zapisu. Ja z beta mam tez wchodzic bez zapisu jak bedw miala wyniki.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mój lekarz na NFZ nie przyjmuje, bo prowadzi prywatny gabinet i działa w szpitalu. No ale trudno, mam przynajmniej dobrego, zaufanego lekarza :)
    Jak się działy złe rzeczy poprzednio, to mogłam do niego dzwonić o każdej porze.

Jeju, ja dziś chyab z łóżka nie wyjdę, żołądek mnie boli, z nosa mi leci, jakiś żart :/

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja mam w miare dobrego na nfz przynajmniej nie mowi mi zebym rok czekala po odstawieniu tabletek na ja dalsze badania tylko pol roku a na podstawowe badania przed staraniami wyslal mnie sam bez proszenia i gadania.

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż to czekam dalej i mam nadzieję że tak nie będzie jak u Ciebie :P

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Niestety mój lekarz na NFZ nie przyjmuje, bo prowadzi prywatny gabinet i działa w szpitalu. No ale trudno, mam przynajmniej dobrego, zaufanego lekarza :)
    Jak się działy złe rzeczy poprzednio, to mogłam do niego dzwonić o każdej porze.

Jeju, ja dziś chyab z łóżka nie wyjdę, żołądek mnie boli, z nosa mi leci, jakiś żart :/

Mam to samo jeśli chodzi o lekarza ;)
    4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja wiem ze jak we wtorek temperature zmierze i bedzie nizsza to nie mam co testowac bo @ na pewno przyjdzie. Juz w niedziele pewnie zacznie spadac.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja wiem ze jak we wtorek temperature zmierze i bedzie nizsza to nie mam co testowac bo @ na pewno przyjdzie. Juz w niedziele pewnie zacznie spadac.

czekaj grzecznie choć niecierpliwie ;)

wac4wpq.png

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja do swojego jak poszłam na pierwszą wizytę, to z taką "teczką", bałam się że z krzesła spadnie. Miałam tam wszystkie wyniki z ostatnich 2 lat, od morfologii, wyników cholesterolu, prób wątrobowycitp, po specjalistyczne badania. Ale się ucieszył! Miałam tam też wszystkie wykresy. Zapamiętał mnie oczywiście, jako "Tą zorganizowaną pacjentkę" :D.

kofeinka, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja sie nie badalam wczesniej bo na tabletkach bylam a on mi co rok wszelkie badania zlecal i po odstawieniu tez tak bylo.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na pewne przypadłości, miałam wyniki od lekarzy specjalistów. Bo tak, jak brałam hormony (ponad 7 lat) to też co roku badania, głównie wątroba i krzepliwość. Ale ja ogólnie jestem z tych osób, które cenią profilaktykę i raz w roku idę do rodzinnego, po skierowanie na cały pakiet podstawowych badań :)
    Wiecie co, mam od pewnego czasu wrażenie, że ja chyba to weteranka wg. wieku wśród Was ha ha ;P

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja to lekarzy nie chodze bo nie mam potrzeby :p
    Dzisiejsza pogoda mnie zabije....

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss i bardzo dobrze, to na prwno ulatwia prace lekarzom. Ja tez zawsze staram sie przyjsc przygotowana na wizyte.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wypadałoby coś porobić, a nie tylko przed komputerem ;P. Ja mam dziś wolne, ale chętnie bym się pobyczyła cały dzień ;P

h84fe6ydttjiala2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Iriss i bardzo dobrze, to na prwno ulatwia prace lekarzom. Ja tez zawsze staram sie przyjsc przygotowana na wizyte.

Dokładnie tak dziewczyny, ja też poszłam z całą dokumentacją - jaka radość i zdumienie lekarza ;)

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Kurcze, wypadałoby coś porobić, a nie tylko przed komputerem ;P. Ja mam dziś wolne, ale chętnie bym się pobyczyła cały dzień ;P

Ja przy kompie z doskoku ;) zajęłam się gotowaniem, dziś kotlety mielone z sosem i kopytka - niech się w domu cieszą :D ha ha
    Coś trzeba robić żeby nie zwariować ;)
    No i kawkę polecam wypić, zrelaksować się, nóżki wymoczyć, paznokcie pomalować czy co Ci tam przyjemność sprawia ;)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba wyjde wczesniej.

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się bycze w łóżku i oglądam serial na kompie....jakoś nie mogę się zebrac a musze trochę ogarnąć mieszkanie i tez cos na obiad zrobić...ale żeby zrobić obiad musze isc do sklepu:P

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka i taki mam właśnie plan! :D Dziś będzie domowe spa :D, ale wcześniej joga i mocny streching (w domowym zaciszu :D ). Ja w tym cyklu mam dewizę, robię dla siebie to, co sprawia mi przyjemność :D, a jak ma być ciąża to będzie :). Więc jak mi się zdarza ze zgrozą czekać na mierzenie temp, to sama sprowadzam się na ziemię :)

Wiecie co, tak sobie teraz myślałam, o tej mojej szybszej owulacji, może organizm to wyczuł, bo mąż mój od dziś ma masę spotkań, i tak do soboty, powroty ok 21:00 i za pewne zmęczony, a ja bym myślała pewnie czy zdążymy się wstrzelić? A tak owulacja pięknie była, i bezstresowe przytulanka :P

ciri22, kofeinka, marta1987 lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ