Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybyłam byłam...ale może ja za wcześnie z tym wyskoczyłam...nie powinno się robić testów/ bety przed terminem spodziewanej miesiączki, każda z nas zna to ale każda też robi testy wcześniej...a ja już cieszyć się zaczęłam a dzisiaj rano z moczu który miał 2-3h wyszło takie prawie nic:(
zeschizuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyprzepraszam, ogarniam się...za duże ciśnienie i jeszcze ten pajac tu lata a ja nie mogę się na niczym skupić, a na pewno nie na pracy a mam przed sobą tekst to skorygowania.
eh...to będzie ciężki dzień...a wynik bety pewnie odbiorę po 17, oczywiście dam znać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No i dziś też OF nie wyznaczył owulacji
a byłam pełna nadziei...
przedwczoraj wieczorem bolał mnie bardzo prawy jajnik, wczoraj miałam jeszcze silny ból owulacyjny wieczorem... i miałam nadzieję na tą głupią krechę na wykresie dziś, a tu dupa
Już mi nawet przez myśl przemknęło, żeby zaznaczyć samemu owulkę, no ale jutro może będzie już wyznaczona na dziś, czyli 16dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:41
-
nick nieaktualnyAnnaKliwijska wrote:Tak, bardzo zadowolona, szkoda, ze nie moge sie Wam pochwalic takimi zdjeciami
Arizona trzymaj siekofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo 4 wyzszej temperaturze zaznaczy. Mi tak zaznaczyl dopiero 4 dni po owulacji
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kofeinka - bo Ty nie miałaś jeszcze skoku.
Warto zapoznać się z metodami interpretacji wykresów, będzie Wam łatwiej.
Ja np. staram się intepretować wg metody Roetzgera, a ta mówi, że za skok temperatury uznaje się tę temperaturę, która jest o minimum 0,05 wyższa niż najwyższa z sześciu poprzedzających. Czyli Kofeinko, Twoja dzisiejsza temperatura to 36,49 - ale najwyższa z sześciu przed nią to 36,54, więc dzisiejsza temperatura nie jest od niej wyższa o 0,05. Jeżeli jutro będzie np. 36,61 to będzie to skok. I to by było logiczne, bo skok następuje PO owulacji - była owulacja, pękł pęcherzyk i uwolnił ciałko żółte, które jest odpowiedzialne za wzrost progesteronu, a tym samym temperatury.
Co do czterech wyższych temperatur - tę wartość przyjmuje się właśnie, gdy chce mieć się pewność, że to rzeczywiście faza lutealna. Czwarta temperatura musi mieć wartość minimum o 0,2 wyższą niż ta najwyższa z sześciu niskich. Ta wiedza przydatna jest bardziej, gdy odkładasz ciąże - po 4 wyższej temperaturze uznaje się, że jest się już bezwzgłędnie niepłodnym.ciri22, Iriss lubią tę wiadomość