X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam byłam...ale może ja za wcześnie z tym wyskoczyłam...nie powinno się robić testów/ bety przed terminem spodziewanej miesiączki, każda z nas zna to ale każda też robi testy wcześniej...a ja już cieszyć się zaczęłam a dzisiaj rano z moczu który miał 2-3h wyszło takie prawie nic:(
    zeschizuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego beta wyjasni wszystko te testy to tez roznie mocne kreski maja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie chce żeby cokolwiek wyjaśniało...chce być w ciąży! ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo kazda chce. Chodzilo o to ze nie bedziesz musiala juz sikac na testy bo bedziesz wiedziec co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, ogarniam się...za duże ciśnienie i jeszcze ten pajac tu lata a ja nie mogę się na niczym skupić, a na pewno nie na pracy a mam przed sobą tekst to skorygowania.
    eh...to będzie ciężki dzień...a wynik bety pewnie odbiorę po 17, oczywiście dam znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo kazda chce. Chodzilo o to ze nie bedziesz musiala juz sikac na testy bo bedziesz wiedziec co i jak.
    przepraszam...wiem, że próbujesz poprawić mi humor...bardzo Ci dziękuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraz sobie co bedzie jesli ja dostane we srode okres... to bedzie mega bol... bo chyba poza tym plamieniem wiekszego znaku nie moglam dostac. A od plamienia nie mam juz zadnych objawow... eh....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo testuje wczesniej bo mam wesele. G mnie namawia zebym w niedziele testowala w 10dpo.
    mi nie wyszło, teściłam wczoraj 10 dpo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylas pewna ze wtedy byla owulacja? Nie moerzysz temperatury wiec tak naprawde nie masz pewnosci ;p

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bardzo zadowolona, szkoda, ze nie moge sie Wam pochwalic takimi zdjeciami ;);)

Arizona trzymaj sie :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A bylas pewna ze wtedy byla owulacja? Nie moerzysz temperatury wiec tak naprawde nie masz pewnosci ;p
    ZAWSZE mam owu 14dc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek zawsze nie ma tqkiego slowa jesli chodzi o owulacje przez 20 lat mozesz miec 14 a potem nagle 16 czy 20. Nie ma takiego slowa ;p

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś też OF nie wyznaczył owulacji :(
    a byłam pełna nadziei...
    przedwczoraj wieczorem bolał mnie bardzo prawy jajnik, wczoraj miałam jeszcze silny ból owulacyjny wieczorem... i miałam nadzieję na tą głupią krechę na wykresie dziś, a tu dupa :(
    Już mi nawet przez myśl przemknęło, żeby zaznaczyć samemu owulkę, no ale jutro może będzie już wyznaczona na dziś, czyli 16dc

4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:41

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Tak, bardzo zadowolona, szkoda, ze nie moge sie Wam pochwalic takimi zdjeciami ;);)

Arizona trzymaj sie :)
    Noo to dobrze ;) a tam nie mozesz sie chwalic;p ja tam swoje dalam na portal o modelingu promujac siostre jako fotografa. Ale skoro to dla narzeczonego to niech zostanie tylko dla niego ;)

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    No i dziś też OF nie wyznaczył owulacji :(
    a byłam pełna nadziei...
    przedwczoraj wieczorem bolał mnie bardzo prawy jajnik, wczoraj miałam jeszcze silny ból owulacyjny wieczorem... i miałam nadzieję na tą głupą krechę na wykresie dziś, a tu dupa :(

Po 4 wyzszej temperaturze zaznaczy. Mi tak zaznaczyl dopiero 4 dni po owulacji ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Po 4 wyzszej temperaturze zaznaczy. Mi tak zaznaczyl dopiero 4 dni po owulacji ;)

No to chyba trochę bez sensu :/ przecież mam potwierdzone testami, ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:44

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ez ale po 4 bo 4 musi byc wyzsza o te chyba 0,2 od najwyzszej z 6 najnizszych przed owu orzynqjmniej tak Ania mi tlumaczyla. Tez niecierpliwie czekalam na ta kreske przez 4 dni i jak 4 temperature wprowadzilam zaznacYlo mi owu.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja ez ale po 4 bo 4 musi byc wyzsza o te chyba 0,2 od najwyzszej z 6 najnizszych przed owu orzynqjmniej tak Ania mi tlumaczyla. Tez niecierpliwie czekalam na ta kreske przez 4 dni i jak 4 temperature wprowadzilam zaznacYlo mi owu.

Ześwirować idzie.. ech niecierpliwe ze mnie babsko... :/

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam to samo bo sie przez te 4 dni zastanwialam sie czy owu byla czy jednak nie....

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka - bo Ty nie miałaś jeszcze skoku.

Warto zapoznać się z metodami interpretacji wykresów, będzie Wam łatwiej.
    Ja np. staram się intepretować wg metody Roetzgera, a ta mówi, że za skok temperatury uznaje się tę temperaturę, która jest o minimum 0,05 wyższa niż najwyższa z sześciu poprzedzających. Czyli Kofeinko, Twoja dzisiejsza temperatura to 36,49 - ale najwyższa z sześciu przed nią to 36,54, więc dzisiejsza temperatura nie jest od niej wyższa o 0,05. Jeżeli jutro będzie np. 36,61 to będzie to skok. I to by było logiczne, bo skok następuje PO owulacji - była owulacja, pękł pęcherzyk i uwolnił ciałko żółte, które jest odpowiedzialne za wzrost progesteronu, a tym samym temperatury.

Co do czterech wyższych temperatur - tę wartość przyjmuje się właśnie, gdy chce mieć się pewność, że to rzeczywiście faza lutealna. Czwarta temperatura musi mieć wartość minimum o 0,2 wyższą niż ta najwyższa z sześciu niskich. Ta wiedza przydatna jest bardziej, gdy odkładasz ciąże - po 4 wyższej temperaturze uznaje się, że jest się już bezwzgłędnie niepłodnym.

ciri22, Iriss lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ