MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja20, odpowiedź jest tylko jedna i prawidłowa - CODZIENNIE
Nenusia, ale z tego co mi wiadomo, to badanie proga nie wyłapuje duphastonuPatrycja20 lubi tę wiadomość
-
elforia wrote:Cześć dziewczyny
Czy mogę przyłączyć się do Was? Testuje 26 maja -
Cześć właśnie wróciłam z terenu, jestem wykończona a w czwartek kolejny wyjazd...
zaraz Was poczytam jak dam radę bo kupiłam winko i pije już druga lampkę i robi mi się sennie...
widzę ze czekacie na mnie z 200 strona dziękuje
Nenusia - beta super
Ania - pecherzyki niech rosną i przyjmują plemniki
Bazylkowa - gratuluje wyniku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Patrycja20, odpowiedź jest tylko jedna i prawidłowa - CODZIENNIE
Nenusia, ale z tego co mi wiadomo, to badanie proga nie wyłapuje duphastonu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie siedzę i sączę to wino.. i tak mnie naszło, czy ma ktoś kontakt z Frelcią ? Stęskniłam się już za nią jeśli ktoś z nią rozmawia/pisze to proszę pozdrówcie serdecznie ode mnie
-
frezyjciada wrote:Eeeej a to można oddać jajca do banku? Seeeerioooo???? Bardzo chętnie bym kogoś obdarowała!
Mówcie mi tu szybko jak to działa!
Idziesz do kliniki niepłodności, wypełniasz ankietę, robią Ci niezbędne badania. Jeśli je przejdziesz pozytywnie to później standardowa procedura i punkcja jak przy IVF. Dokładnie to nie wiem...PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Idziesz do kliniki niepłodności, wypełniasz ankietę, robią Ci niezbędne badania. Jeśli je przejdziesz pozytywnie to później standardowa procedura i punkcja jak przy IVF. Dokładnie to nie wiem...32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
frezyjciada wrote:Eeeej a to można oddać jajca do banku? Seeeerioooo???? Bardzo chętnie bym kogoś obdarowała!
Mówcie mi tu szybko jak to działa!
Można się zgłosić do prawie każdej kliniki leczenia niepłodności i poddać stmulacji a potem punkcji oocytów (to musi być cykl stymulowany, żeby jajek było dużo). I potem przekazuje się te komórki do adopcji. W klinikach płacą za takie komórki ale to dopiero jak ktoś je wybierze i zaadoptuje biorąc pod uwagę Twoje cechy i zdrowie. Można też nie wziąć za to pieniędzy, wiadomo. W sumie to każda klinika ma swoją politykę co do dawczyń komórek. Najczęściej jest tak że jajka nie mogą adoptowane w tej samej klinice w której zostały zostawione - nie chciałabyś żeby sąsiadka nagle urodziła dziecko o Twojej twarzy. -
nick nieaktualnyDokładnie tak jak mówi Lucia
Idziesz do kliniki, która oferuje in vitro z komórkami dawczyni.
Zgłaszasz się, wypełniasz ankietę, robią Ci baardzo szczegółowe badania, m.in. kariotypy, także masz komplet drogich badań za darmo Jeśli przejdziesz badania i wywiad lekarski to kwalifikują Cię jako dawczynię. Stymulują Cię jak przy zwykłym IVF. Kłujesz się ok. 7-10 dni, musisz być dyspozycyjna, bo są częste monitoringi w trakcie stymulacji, kontrolują wzrost jajeczek.. Jak jajeczka dojrzeją dostajesz zastrzyk na pęknięcie i po 36godz. punkcja w lekkim znieczuleniu. Po 1-2 godz. od punkcji wychodzisz do domku. Kliniki płacą jakieś pieniążki dawczyni, ok. 3-4 tys., jest to zwrot kosztów przygotowania czy jakoś tak się zwie, bo sprzedaż komórek jest zabroniona.
Dawstwo jest całkowicie anonimowe.
frezyjciada brawo za podjęcie takich rozważań! Bardzo Ci za to dziękuję :* My właśnie czekamy na naszą dawczynię, Twoja decyzja sprawi, że jakaś para będzie najszczęśliwsza na świecie! Dla mnie dawczynie są aniołami Dzięki nim kobiety takie jak ja mają szansę na ciążę, coś pięknego!
Staraczka, niekoniecznie jest tak jak mówisz. Kliniki pozyskują dawczynie dla swoch pacjentek, nie ściągają ich z innych miast Dla nich to kasa, i to niemała..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:43
-
nick nieaktualnyJejusiu dziękuję! Mam już więc plan na następny rok! Oddać jajusia dla kogoś kto baaaaardzo ich potrzebuje super! Kasa wiadomo, fajna rzecz, ale ja bym chciała zwyczajnie kogoś uszczęśliwić
I Nika faktycznie nie oglądałam filmu, ja zresztą ogólnie nie oglądam tv, a na kino zwyczajnie nie mam czasu...never_lose_hope, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej! Dziewczyny, błagam o pomoc! Jestem po odstawieniu leków anty i okres mi sie spoznia 10ty dzien. Ostatnie krwawienie było 5 kwietnia. Wiem ze to normalka, ale kiedyś odstawiałam te dokładnie tabletki i było ok. rownież podejrzewam ciąże ponieważ poczułam owulacje ale dopiero po 2/05. Czuje sie z tydzień juz bardzo zle, niesamowicie mnie bolą piersi - nigdy tak nie mam. Poszłam do ginekologa, a on mowi, ze w tym terminie nie może stwierdzić czy jest ciąża czy nie. Na USG widzi, ze rzeczywiście była owulacja , ale nie widzi, że jest planowany okres... powiedział ze jest małe prawdopodobieństwo ciąży, bo nic nie zauważył, a wszystkie testy negatywne, w tym jeden z krwi. Teraz myśle, może był robiony za wczesniej? Cieżko obliczyć kiedy juz mogę go robić, skoro nie znam dokładnej daty owulacji. Przepisał mi leki Duphastan i mam czekać 10 dni.
A skoro jestem bardzo niecierpliwa: dziś popołudniu zrbilam test sikany w pracy i pomyslałam ze jest negatywny, rzuciłam do torebki, a w domu zobaczyłam na suchym błąd CIEŃSZĄ KRESECZKĘ. Czy jednak jest możliwość ciąży?
Tak wyglądał teścik: https://zapodaj.net/af94cde933696.jpg.html
Bede wdzięczna za jakiekolwiek słowa wsparcia! Jestem tutaj pierwszy dzien jako użytkownik, ale bardzo lubiłam was podczytywać wcześniej ❤️❤️❤️ Buziaki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:56
-
Achia wrote:Hmm ciekawy temat... A jest coś co Cię z góry dyskwalifikuje?
Na pewno wiek, HIV, HCV, nieprawidłowe kariotypy, niskie AMH...chyba wszystko, co źle wyjdzie w badaniach może dyskwalifikowac.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
nick nieaktualnyAchia, z tego co się orientuję to wiek powyżej 35 r.ż. bodajże, jakieś genetyczne obciążenia w rodzinie, zły kariotyp, pewnie poronienia albo problemy z płodnością no i bankowo złe wyniki badań, niskie AMH itp., uzależnienia.
Na stronach klinik można wypełnić formularz, są informacje krok po kroku. Invicta tak miała
Lucia, dziękuję za pamięć, zaglądam do Was, ale raczej się nie udzielam, nie testuję więc nie czuję się uprawniona Ten temat jest mi szczególnie bliski stąd moja wypowiedź
Tak jak piszesz - oczekujemy Ale nie z założonymi rękami, postanowiłam bujnąć się z szyciem i otwieram maleńką firmę zajmującą się szyciem kocyków, kokonów i innych artykułów dla niemowląt Aktualnie szyję ile się da żeby porobić zapasy Także na nudę nie narzekam, głowa zajęta więc mam nadzieję, że szybko zleci mi czas i zadzwonią z kliniki z informacją o znalezieniu dawczyniWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:58