Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo Czarna przecież na Kanaryjskich już chyba siedzi :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Uff! Nadrobiłam Was :)

    Anaaa, Lucia z tym AMH chodziło mi o to, że jak macie niskie i często po kilka pęcherzyków to może się szybko wyczerpać... Ja mam 2.2 teraz i dr powiedział że ok ale szału nie ma... Po prostu nie wolno przesadzać ze stymulacją...

    KateKum, temp wysoka przez luteinę ale @ się niestety dobija... :/ strasznie wcześnie...

    Klamka, a nie masz problemów z innymi hormonami? Np prolaktyna czy wysokie TSH? Rzeczywiście może to przez to pęcherzyk nie pęka bo masz za mały wyrzut lh... Ovitrelle pomoże :) a 2 miesiące ovarinu to jeszcze krótko żeby zobaczyć wynik... Zwykle po 3 miesiącach widać pierwsze efekty :)

    Tylko wiesz, ja nie mam i nigdy nie miałam stymulacji, to tak naturalnie.
    I czy ja wiem, czy tak często? Odkąd pamiętam to góra 3 razy miałam więcej niż jeden pęcherzyk.

    Suprise lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A bo Czarna przecież na Kanaryjskich już chyba siedzi :)

    Ajajaj nie zakodowałam tego :/

    KateKum może z ta klinika to jest dobra myśl, na pewno nie zaszkodzi

    A ja z kolei siedzę i myśle ze teraz owu będzie raczej z lewego jaja, poprzednia ciąża tez była z lewego ale to chyba nie wyrok co ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5669 7001

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum a jak Ty bierzesz tę luteinę? Zawsze po potwierdzonej monitoringiem owu? Moim zdaniem dobry gin to dobry pomysł :) co do kliniki ja podchodzę z dużą rezerwą i pójdę tam dopiero na ivf... Ale zdecydowanie ktoś kto Cię przeprowadzi mądrze przez całą diagnostykę się przyda :)

    nowa na dzielni, KateKum lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee no jajnik chyba nie ma znaczenia, co? :)

    Ale bym sobie w ogóle siknela na test ale żadnego nie mam i nie ma takiej siły która by mnie ruszyła już dzisia do sklepu :). Poza tym widzę, ze sobie raczej blędnie zaznaczyłam owu wiec nie ma co się nakręcać bo okres pewnie dopiero za 2 dni

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:20

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Dziewczynki czy możliwe że cos się szykuje w najbliższe dni?

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfdeae10db08.jpg

    jestem po 2 nockach w pracy i chyba nie zdołam Was nadrobić :-(

    Ps. Ladny mam nowy avatar?
    Ooo, ktoś tu się chce dorobić walentynkowego dziecia ;)
    Owulaczek zaczyna ciemnieć, pewnie owu za kilka dni. Może warto odświeżyć szeregi i potem dać im czas na odnowienie do bezpośrednio koło owulki?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Niee no jajnik chyba nie ma znaczenia, co? :)

    Ale bym sobie w ogóle siknela na test ale żadnego nie mam i nie ma takiej siły która by mnie ruszyła już dzisia do sklepu :). Poza tym widzę, ze sobie raczej blędnie zaznaczyłam owu wiec nie ma co się nakręcać bo okres pewnie dopiero za 2 dni

    Właśnie nie wiem, ale głupoty zaczynaja się pchać do głowy :/
    Testów mam sporo mogę się podzielić ;) daj adres to wyśle priorytetem :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Wpadłam na chwilkę się przywitać, niestety z braku czasu nie udzielam się ale odwiedzam Was regularnie. Teraz mamy w domu pieska inwalidę, jest już po operacji więzadła i jest taka biedna pobandazowana o trzeba ja cały czas pilnować. Do tego w pracy młyn i kocioł, pełno stresu, jestem w stanie myśleć, ze ja przez ten stres nigdy nie zajdę w ta ciąże, chyba zacznę brać ashwagande... czy ją zaczyna się jakoś w konkretnym dniu cyklu czy mogę kiedy chce?
    Dowolnie. Ja bym zaczęła od 1 kapsułki. Na mnie nie robiło wrażenia dopóki nie dobiłam do 3 dziennie, ale każdy inaczej reaguje

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to teraz wyjdzie poród na walentynki ?? Byłoby super bo to nasza rocznica ślubu :D

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram od wczoraj cmi mnie lewy jajnik a dzis juz jest mega ból:( modle sie o szybka @ zeby ten bezowulacyjny cykl sie nie wydłużyl :(

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nika to teraz wyjdzie poród na walentynki ?? Byłoby super bo to nasza rocznica ślubu :D
    No tak, jakby była owu na dniach to wypada poród na Walentynki :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No tak, jakby była owu na dniach to wypada poród na Walentynki :)

    to Zajebiscie <3 :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusmaria, dziewczyny?...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80e35cda3c7d.jpg

    Malgonia lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż skończył malować. Oczywiście pierwsze co rozstawił to komputer i swoje wszystkie elektro śmieci. Jak patrzę na tę plątaninę kabli pod biurkiem to mnie wqurw ogarnia, ale nawet nie mam siły narzekać. W pracy ostatnio męcząco, po pracy też zawsze coś wypadnie i o tej porze to padam na ryjek - przed 9 idę spać i nawet mi nie wstyd.

    Udanych działań prokreacyjnych życzę - ja sobie może chociaż coś wyśnię, ehh.

    Dobrego wieczoru!

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis czy Ty kp?

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Jezusmaria, dziewczyny?...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80e35cda3c7d.jpg
    Ja widzę ewentualnie odrobinę szarości, róż nie przebija. Nie wiem, czy wolałabyś już czy chcesz czekać z następnym słodziakiem, więc nie wiem czy pocieszać czy nie... W każdym razie to chyba nie to.

    EDIT: Hope! Przydałabyś się!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 20:57

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę też drugą tylko nie wiem właśnie czy bardziej szara niż różowa...

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5669 7001

    Wysłany: 16 maja 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, powtórz jutro! :*

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4383 1178

    Wysłany: 16 maja 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każda ciąża inna 1- przed testem zero objawów ,potem mdłości i pod sam koniec puchnięcie stóp i zgaga i nabawiłam się alergii w niej 2-ból cycków, ciągłe silanie i uczucie jakbym miała zapalenie pęcherza potem zero objawów , mdłości etc i 10tyg poronienie i teraz 3/ ból cycków , brak mdłości za to silanie i ból wszytkiego kręgosłupa, rwa kulszowa w pośladku, ciągnięcie , kłucie, rwanie jajników, macicy promienujące do nóg i tona innych rzeczy, 6 tyg a wylądam tak jak w 12 w ciąży pierwszej. Aż się boję co z tego będzie

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 16 maja 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię piersią cały czas, tylko i wyłącznie. Okresu jeszcze nie miałam, ale wiadomo - owulacja jest zawsze przed okresem i to mnie przestraszyło. Na chłopski rozum prawdopodobieństwo, że to ciąża to jedna na milion w takiej sytuacji...
    Mi też kreska wydaje się szara, ale wyszła w regulaminowym czasie. Zrobiłam test, bo ostatnio z rana miałam mdłości, ale jednorazowe. Powiedziałam przyjaciółce a ta dała mi test, bo akurat miała.
    Cała się trzęsę.....

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego