Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 19 maja 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa mi tez się podoba ta 3 :)

    Malgonia masakra... Mieliście pecha, ale na szczęście otrzymaliście odpowiednią pomoc i dobrze że wszystko się pomyślnie skończyło ! Ja w tamtym roku złapałam mega infekcje na wakacjach w chorwacji, ale u nas ubezpieczenie bardzo dobrze się spisało i dostałam szybka pomoc. U Was ubezpieczyciel się nie popisał...

    Muszę dzisiaj mężowi placka upichcić i zastanawiam się co takiego zrobię : D pustka w głowie. O tyle dobrze, że mam w końcu w czym pięć, bo wstawili nam nowa szybe do piekarnika. Mam nadzieję że nie wybuchnie!

    Minie mały psajdak jest uroczy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 09:54

    Kotowa lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 19 maja 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia co za historia...cale szczęście ze wszystko dobrze die skonczylo.

    Ja dzisiaj z rana witam sie pamiątka z wczorajszego pobierania krwi:)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74b714be9713.jpg

    Oczywiście zdjęcie nie oddaje całego uroku;) jeszcze dzisiaj idę na urodzinki chrześniaka wiec musze zaopatrzyć sie w dlugi rękaw.
    Milej soboty dziewczyny :)

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 19 maja 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik, ja ostatnio trochę nie ogarniam i przepraszam że pytam już któryś raz... Robiliście powtórkę badania nasienia??

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Miłego dnia <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Nika, Bociek ?
    wyniki białka s. Wynik 34.955%, norma 64-126%. Przypominam, że obecnie przyjmuje neoparin 0.4

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzień dobry :)

    A jest dobry - tym, co na Ex-testerkach nie bywają śpieszę doniećś, że nasza Anna Stesia jest od wczoraj mamą! :)
    Tu też gratuluję i wzruszam i głupio uśmiecham od rana :)

    Oby teraz lawinowo poszły dobre wieści!

    :D

    Cudownie :)
    Ja się cieszę podwójnie, ponieważ zaczęłyśmy ciążę w tym samym dniu. Trochę mi się łezka zakręciła z wzruszenia :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim :)

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jak dobrze ze wszystko sie pomyslnie skonczylo i ze lotnisko potraktowalo Was tak jak powinno
    Czekam na info dobre po wizycie ;)

    by7mistake siniol jak po porządnym upadku :/

    Wyszlam z jamy, strasznie tam nudno i deoresyjnie..

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40f8a2944ade.jpg

    Temperatura mi spada a owulaki zaczunaja ciemniec, mozecie mi powiedziec czy to ok ? To moj pierwszy cykl z termometrem i nie wiem czy ta temp powinna rosnac przed ovu czy dopiero po zaplodnieniu ? I wiem wiem ze temp nie raz robila w konia, ale pytam o ksiazkowy przypadek ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 10:03

    Lunaris lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura przed samym ovu zazwyczaj spada, a po ovu odbija

    Siwulec lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Resecik, ja ostatnio trochę nie ogarniam i przepraszam że pytam już któryś raz... Robiliście powtórkę badania nasienia??

    Nie, bo mój M. nie miał czasu stawić się przed 17 w klinice. Może w tym tygodniu się uda, choć najpierw trzeba by zaliczyć jakieś <3, a że mnie wkurzał to trochę ochoty brak :P

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Temperatura przed samym ovu zazwyczaj spada, a po ovu odbija

    Dziękuje :*

    KateKum lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Izape, dawno Cię nie widziałam :) Co u Ciebie? Dalej tworzysz swoje śliczności?

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Izape, miło Cię widzieć, piękna bluzka :)

    Małgonia, duuuuzy plus dla linii, mało która rejsowka tak dobrze by się spisała!

    Siwulec, a gdzie owulak z PKP ;)??

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nie, bo mój M. nie miał czasu stawić się przed 17 w klinice. Może w tym tygodniu się uda, choć najpierw trzeba by zaliczyć jakieś <3, a że mnie wkurzał to trochę ochoty brak :P

    Ja na swojego zadziałałam terapia szokową. Jak dostałam @ to się wkurzyłam, ponieważ już się chyba dwa miesiące proszę, wiec mu powiedziałam, że jak nie chce się badać, to ide do kliniki i zrobię sobie in vitro z nasieniem dawcy. Wiem, ze może to było kiepskie, ale zadziałało, ponieważ po 5 minutach już był umówiony i już jest po badaniu

    blue00 lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, dobrze, że mąż jest cały i zdrowy. Współczuję przeżyć. Trzymam kciuki za wizytę :)

    By7mistake, cóż to masz za potworka na ręce :O Nie masz problemów z krzepnieciem krwi? Polecam maść z arnika na siniaka.

    Minie, jak na moje, to przy tym wyniku bardziej 0,6 powinnaś mieć. Ale ja jeszcze trochę mało doświadczona jestem w temacie, więc faktycznie niech dziewczyny się udzielą. Z ile wazysz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 10:16

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

    Siwulec, a gdzie owulak z PKP ;)??


    Hehehe to była jednorazowa przygoda ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, teoretycznie nie mam problemów. Juz wczoraj przy pobieraniu pielegniarka powiedziała ze ups pękła żyła. Grr, no cóż, juz tam więcej nie pojde:P

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z wczorajszą waga obecnie 58 kg

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Nadzieja, teoretycznie nie mam problemów. Juz wczoraj przy pobieraniu pielegniarka powiedziała ze ups pękła żyła. Grr, no cóż, juz tam więcej nie pojde:P
    Czyli to jednorazowy przypadek? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 10:20

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 19 maja 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Czyli to jednorazowy przypadek? :)

    Na szczęście tak :)

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego