MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z pewnością. Ja sama nie wiem czy mój gonekolog postapil właściwie. Ale pozniej bylam jeszcze u innego i tak samo przepisal mi bromergon na obnizenie. Ja tez czytalam, ze nie powinno sie badac prolaktyny po obciazeniu jesli podstawowa jest w normie.Malgonia wrote:Malinka nie jestem wielkim znawcpm w zakresie prolaktyny, ale takie info znalazlam. W ogole z hormonami to mam wrazenie, ze co lekarz to inna opinia

-
nick nieaktualnyi leza ze mna dziewczyny w ciazy i po poronieniu.. uważam ze tak nie powinno byc. sama jak poronilam to pytania ktory tydzien albo czlowiek jedyne co chce to plakac a tutaj pewno gosci gratuluja innym i tez czesto podpytuja. nie wiem takie moje wrazenie moze niesluszne.
-
Tez mam dla Was straszne zdjęcie !
Uwaga bo co się zobaczyło to się nie odzobaczy !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5897c88f55a.jpg
MamaFabianka, Bajkaaa, Achia, Lunaris, Aga9090, Malgonia, Minie Black, moyeu, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, Patrycja20, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDla mnie, to to jest totalna pomyłka i szczyt bezduszności, kłaść na tej samej sali dziewczyny po poronieniach i ciężarne...Koteczkowa wrote:i leza ze mna dziewczyny w ciazy i po poronieniu.. uważam ze tak nie powinno byc. sama jak poronilam to pytania ktory tydzien albo czlowiek jedyne co chce to plakac a tutaj pewno gosci gratuluja innym i tez czesto podpytuja. nie wiem takie moje wrazenie moze niesluszne.
STRASZNE!
Koteczkowa trzymam kciukasy
żeby wszystko dobrze i szczęśliwie się skończyło!
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Tobą. Pamiętam jak x lat temu moja kierowniczka zaszła w ciążę, ale ją straciła. Mówiła o tym otwarcie i mówiła że właśnie to było najgorszeKoteczkowa wrote:i leza ze mna dziewczyny w ciazy i po poronieniu.. uważam ze tak nie powinno byc. sama jak poronilam to pytania ktory tydzien albo czlowiek jedyne co chce to plakac a tutaj pewno gosci gratuluja innym i tez czesto podpytuja. nie wiem takie moje wrazenie moze niesluszne.
Że kobiety po stracie leżą na tym samym oddziale, często w tym samym pokoju co kobiety w ciąży, albo nawet słyszą odgłosy z porodówki.
Ale na pocieszenie dodam że później, dosyć szybko zaszła w kolejną, zdrową ciążę a potem w jeszcze jedną i dziś ma już 2 córeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:15
-
nick nieaktualny
-
Koteczkowa nie martw sie to na pewno nic powaznego.co do tego co napisalas ze razem leza dziewczyny w ciazy i po poronieniu tozgadzam sie z Toba i tego sie obawiam. Dziewczyny po lyzeczkowaniu macicy jak to dokladnie wygladalo..przyjeli Was i polozyli na oddzial i kazali czekac na zabieg czy po prostu idzie sie odrazu z poczekalni na zabieg i do domu czy po zabiegu przenosza gdzies na sale ?

-
nick nieaktualnyKochana w każdym szpitalu tak jest, ja też z takimi dziewczynami leżałam.. I wg mnie powinny być rozdzielone, na innych salach, bo z jednej strony smutek, a z drugiej radośćKoteczkowa wrote:i leza ze mna dziewczyny w ciazy i po poronieniu.. uważam ze tak nie powinno byc. sama jak poronilam to pytania ktory tydzien albo czlowiek jedyne co chce to plakac a tutaj pewno gosci gratuluja innym i tez czesto podpytuja. nie wiem takie moje wrazenie moze niesluszne.
-
lamka wrote:Siwulec ja tylko weszłam, żeby napisać, żeby nie robiła jutro bety

Pójdę, ale na lody truskawkowe
:* :* :*
Aga9090, lamka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lara88 wrote:Koteczkowa nie martw sie to na pewno nic powaznego.co do tego co napisalas ze razem leza dziewczyny w ciazy i po poronieniu tozgadzam sie z Toba i tego sie obawiam. Dziewczyny po lyzeczkowaniu macicy jak to dokladnie wygladalo..przyjeli Was i polozyli na oddzial i kazali czekac na zabieg czy po prostu idzie sie odrazu z poczekalni na zabieg i do domu czy po zabiegu przenosza gdzies na sale ?
Jak zdążyłam zauważyć to zależy od polityki szpitala jak i od lekarzy na jakich trafisz
Moje siostry poszły, przyjęli je na oddział, zrobili badania i zabrali na zabieg - tego samego dnia wyszły do domu
Ja nie miałam tyle szczęście, poszłam o 7:30 do szpitala, przyjęli i porobili badania, o 11 dostałam lek na rozwarcie i musiałam leżeć 4h, później dostałam boli porodowych i zaczelam baaaaardzo mocno krwawić (koleżanka obok tez dostała lek ale ją nie bolało i nie krwawiła bardzo wiec od organizmu tez wiele zależy) a na zabieg zabrali mnie o 20:00, wyszłam drugiego dnia rano.
Aaaa i oczywiście przyjęli mnie na oddział i na nim leżałam, tylko na zabieg zabrali mnie na sale zabiegowa, uśpili i to był chyba najlepszy (o ile można to tak w ogóle nazwać) moment całego mojego pobytu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:27
-
lara88 wrote:Siwulec dzieki za odpowiedz.wole nastawic sie na kazda opcje.
Przepraszam ale nie pamietam, masz wyznaczony termin zabiegu ? -
nick nieaktualny
-
Ja miałam badanie na izbie przyjec, doktor tylko spytal czy mam koszulę. Posłali mie na oddział, do sali z 1 dziewczyną po laparo i 1 panią po wycięciu czegoś. Od razu pobrali krew. Po jakims czasie przyszla stazystka i zrobila wywiad, chociaz wszystko wypisalam w formularzu na ip. Potem wzieli mnie do zabiegowego i załozyli tabletki poronne - boleśnie głęboko. Po jakimś czasie zaczęły się bardzo silne, bolesne skórcze, takue do utraty oddechu, ale nie krwawiłam. Po kilku godzinach wzięli mnie na zabieg. Ocknęłam sie dopiero przy przenoszeniu na łóżko na sali. Potem było dla mnie straszne słuchać śmiechów z sali obok i gadania cieżarnych, a najgorsze były odgłosy z ktg. Miałam ochotę odłączyć kroplówkę i uciekać byle dalej, bo ja tego dnia serduszka nie usłyszałam. Po 11 h pobytu puścili mnie do domu, żebym nie musiała leżeć cały długi weekend.lara88 wrote:Koteczkowa nie martw sie to na pewno nic powaznego.co do tego co napisalas ze razem leza dziewczyny w ciazy i po poronieniu tozgadzam sie z Toba i tego sie obawiam. Dziewczyny po lyzeczkowaniu macicy jak to dokladnie wygladalo..przyjeli Was i polozyli na oddzial i kazali czekac na zabieg czy po prostu idzie sie odrazu z poczekalni na zabieg i do domu czy po zabiegu przenosza gdzies na sale ?
Także tego, weź stopery i słuchawki.