Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 maja 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że żyje i nawet udało mi się Was nadrobić. Postaram się więcej napisać jutro w pociągu, wracając z Warszawy, bo rano pewnie będę czytać akta i szykować pytania, którymi przyszpile świadków ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram z gorąca.. Mamy sypialnie na poddaszu i powiem, że to zły pomysł spać tu w takie ciepło. Nawet okna dachowe nie pomagają, a zwykłego na oscież boję się otworzyć z powodu dzieciaków (to jednak 2 piętro) , od jutra chyba się przeniesiemy do salonu na rogówkę, bo nie umiem spać.. Masakra

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak jest krwiak to skrzepy lekkie tez mogs byc ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    dziewczyny a jak jest krwiak to skrzepy lekkie tez mogs byc ?
    Ja miałam jeden skrzep, lekkie krwawienie żywa krwią, później takie koloru kawa z mlekiem i takie maluśkie skrzepy , później znowu żywa krew, teraz to tylko czasem plamienia koloru kawy z mlekiem. A został jeszcze jeden skrzep

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 23:23

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2018, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i biorę dupka i no-spe 3 x 1 i dużo leżeć i nie dźwigać, takie zalecenie teraz dostałam przy krwiak.
    A i zapomniałam Ci napisać abyś nie szukała w internecie nic na ten temat, musisz myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 23:29

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 28 maja 2018, 00:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa, trzymam kciuki! Faktycznie nie powinni kłaść w jednej sali kobiet w ciąży i tych, które ronią. Jednak często jest spore obłożenie i nie ma takiej możliwości. Jest to niestety trudne, zarówno dla jednej, jak i drugiej strony.

    Lara, mnie przyjęli, położyli na salę i miałam się przebrać. Potem zrobili mi usg, żeby potwierdzić diagnozę i pobrali krew. Już w sali wypełniałam różne zgody na badanie genetyczne, o pogrzebie itp i czytałam prawa kobiety po poronieniu czy coś w tym stylu. Następnie dostałam tabletkę dowcipnie i po kilku godzinach zaczęło się krwawienie. Kiedy około 22 czułam mega skurcze poszłam do położnych zgłosić i gin wzięła mnie na badanie. Było ładne rozwarcie, więc podali mi coś dożylnie, ale na pewno nie byłam uśpiona. Gin robiła zabieg, byłam w miarę świadoma, ale nic nie czułam. Potem położne zawiozły mnie do łóżka i spałam do rana. Gdyby nie to, że musiałam mieć podaną immunoglobulinę, to już bym wyszła, a tak to czekałam do 13 na zastrzyk. Ja miałam ten komfort, że byłam sama na sali i to bardzo mi pomogło. Jeszcze ogromnym wsparciem był mąż, który był ze mną od rana do wieczora, nawet położne nic nie mówiły jak leżał ze mną na łóżku ;) Jeszcze co do badań genetycznych, to mi jedna położna przy wywiadzie mówiła, że niby przy pustym jaju można kosmówkę dać do badania, ale powiem szczerze, że nie drążyłam tematu.

    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, siki i pobyty w szpitalu.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem dwie syrony do tyłu, ale mam nadzieje,ze zaraz nadrobię.

    Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania!!!

    Ja juz mam serce pod gardlem... ale mam nadzieje,ze zrobią mi to hsg dziś, a mam dziwne przeczucie...

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

    Witam sie w 7dpo i jedynie owulak majaczy ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b45fa26ecb24.jpg

    Ale dzisiaj to jest Wasz dzien ;)
    Trzymam kciuki kobitki, dzis sie bedzie duzo dzialo i wierze ze samo dobro :* :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2764 4268

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, kciuki, będzie dobrze :)

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Siwulec ja Ci nic nie powiem bo w ogóle nie powinnam oglądać testów bo za każdym razem coś tam widze haha trzymam dalej kciuki :*
    I również trzymam mocno za każda dzisiaj testująca i wizytująca :)

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, trzymam kciuki za hsg!

    Siwulec, a zrób no zdjęcie bobka jak wyschnie ;)

    Trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

    Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , jednak funkcjonowanie bez was to nie to zwłaszcza że na porannym teście po 3 min pojawił się cień cienia ,co sądzicie ? Dziś 11 dzień po podaniu ovi i prawdopodobnie 10 po owulce.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6e062e20f9e.jpg

    Obiecuję nadrobić dziś zaległości na forum tylko późńiej, zbieram się do labo bo oczywiście nie mogę wysiedzieć na tyłku i spokojnie czekać aby powtórzyć test za 2 dni :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 06:40

    Siwulec, StaraczkaNika, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek mi nie działa link :/
    Edit widze cień :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 06:43

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Na żywo wyraźniejszy ta druga kreseczka :/

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja tez widzę :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 28 maja 2018, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takie poranki to ja lubie :)
    Asiek no cos tam niewatpliwie majaczy. Kciukam za bete :)

    Siwulcu, a u Ciebie kciukam za szybka implantacje, bo sie wykonczysz.

    I za wszystkie wizytujace dzis kciukam i wszelkie szpitalne przypadki tez :)

    Ja mam takie temperatury przez te chorobsko, ze gdyby to bylo po owu to juz bym w ciazy byla ;p

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraz zejdę na zawał , ,tak bardzo się boję czy to nie złudna nadzieja .
    Eh beta prawdę powie :*
    Trzymajcie kciuki

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 28 maja 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek lecisz dziś na betę ??

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec zobaczysz u ciebie też ta kreseczka się na pewno pojawi :*

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 28 maja 2018, 07:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dla mnie to sama przyjemnosc te poranne rytuały :D

    Nadzieja, po wyschnięciu i rozbiórce, tylko ze to nie bobek a Vitam :/

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eaf624d36d6.jpg

    Tu na serio nic JESZCZE nie ma ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego