Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Jedna kreska ;(

    Przykro mi :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekam na same dobre wieści dziś po wizytach :)

    Siwulec, chciałam Ci dziś w Twoim "szaleństwie" potowarzyszyć, u mnie dziś 8dpo, ale temp. w dół i ból @. Także gdyby nie fakt, że moja fl trwa 11 dni, to pomyślałabym, że franca zaraz przyjdzie ...:(

    No chyba, że temp. jutro odbije, to siknę z rana z Tobą ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 28 maja 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, czekam na same dobre wieści dziś po wizytach :)

    Siwulec, chciałam Ci dziś w Twoim "szaleństwie" potowarzyszyć, u mnie dziś 8dpo, ale temp. w dół i ból @. Także gdyby nie fakt, że moja fl trwa 11 dni, to pomyślałabym, że franca zaraz przyjdzie ...:(

    No chyba, że temp. jutro odbije, to siknę z rana z Tobą ;)


    U mnie tez dzisiaj lekki spadek, ale jeszcze utrzymuje się podwyższona :)
    U Ciebie dużo poleciała w dół ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek kciuki za pozytywną betę i piękny przyrost bo on ważny zwłaszcza jeśli jesteś po Ovi ;)
    Kciuki za wszystkie wizyty!:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    U mnie tez dzisiaj lekki spadek, ale jeszcze utrzymuje się podwyższona :)
    U Ciebie dużo poleciała w dół ?

    wykres udostępniony ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, trzymam kciuki za betę :)

    Kurde, Siwulec, no sikaj jutro dalej :) Ja chyba też wszędzie widzę kreski, więc następnym razem może powstrzymam się od komentarza :D

    Ana, KaskaKwa przykro mi, ale może jeszcze za wcześnie na choćby bladziocha?

    Siwulec, Anaaa90 lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Jedna kreska ;(
    A kiedy miałaś transfer mrozaczków? Poczekaj troszkę daj im szansę <3 i lepiej zabetować niż sikać na test.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na dniu mamy i taty w zlobku.... popłakałam sie zanim dzieci wyszły.
    Patrzcie jaki Pan Biedron :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01dca8a3df73.jpg

    Trasti, Patrycja20, Cabrera, Anaaa90, Lunaris, Tosia2323, by7mistake, Nadzieja22, Siwulec, Bocianiątko, MamaFabianka, Meśka, Flowwer, lamka, Emiilka, Iseko, Kargo31, Aga9090, Bajkaaa, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4364 1169

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka przykro mi, Nika i Minnie trzymam kciuki za wizyty. Za betujące i testujące też. Aga bo tak jest, że nieszczęścia chodzą parami ale potem jak już jest źle może być tylko lepiej:)

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9940

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Minie! Jakie słodziaki :D Ja też wczoraj ryczałam jak bóbr a wszyscy się na mnie dziwnie patrzyli bo już wszystkie MAmuśki uodpornione po 3 latach przedszkola... ja pewnie będę do matury ryczeć :P

    Uciekam! Czeka mnie wycieczka do wydziału komunikacji... przysłali mi polecony że moja tempa glowa zapomniała odebrać dowodu rej. !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:37


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 28 maja 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini ten Twój syn to dzielny chłopak - jedyny facet który nie popłakuje ;)
    Zazdroszczę wzruszeń - są the best !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:59

    Minie Black lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia polecam ostrosept na wątrobę :) A ja obiechałam całe miasto i wróciłam do lab, wynik miał być po 2 godz jeszcze kilka minut i będą

    Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość

  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Zgodnie z postem Siwulec dołączam się do majowego testowania, choć będę pewnie testować i w czerwcu, bo jak zwykle wszystko na granicy.
    Do tej pory udzielałam isę tylko na forach Starając się z pomocą medyczną, ale odkryłam tu również super świetne forum i wspólnotę, do której bardzo chciałabym się dołączyć.
    Oto moja historia w skrócie
    Cześć dziewczyny!

    Zaczęliśmy się starać z mężem o dziecko w sierpniu 2015. Porobiłam wszystkie badania - wszystko świetnie. kiedyś (2013) TSH miałam powyżej 4 więc poszłam do Endo - dostałam Letrox, chwile trwało ustawianie dawki - TSH świetnie średnio 1,5. Także w połowie 2015 ze spokojną głowa zaczęliśmy się starać. Po roku starań i braku efektu udaliśmy się z mężem na szczegółowe badania do kliniki. Wszystko świetnie - mąż zdrów, ja w sumie też :) Poszłam na SonoHSG - jajowody drożne. Zaczęłam stymulację. Niestety mój wielki i sławny GIN był fatalny. Nie miał nigdy na nic czasu, wizyty na szybko - wychodziłam z większą ilością pytań niż przychodziłam i do tego niestety traktował mnie szablonowo i ciągle coś było nie tak. A to za późno wyznaczył dzień na z oglądanie pęcherzyków, a to za wcześnie (moim zdaniem) podany zastrzyk z ovitrelle (w 8dc! gdzie pęcherzyk miał 10mm). W jednym cyklu w ogóle nic nie urosło, a w kolejnym nie zadziałała nawet potrójna dawka CLO. Kolejny cykl na CLO i Lametta. Usłyszałam od mojego JaśńieGINA, że inne pacjentki to reagują już tak, że mają po 10 pęcherzyków... a mi ledwo jeden urósł. Cokolwiek się zapytałam to odpowiedzi były bardzo mętne. Kolejny cykl na CLO, Lametta i zastrzykach Fostimon. I znowu bieda - jeden pęcherzyk. GIN powiedział - IN VITRO. Ja już byłam nna skraju załamania więc stwierdziliśmy z moim M, że czas uciekać i zrobić przerwę by wrócić do równowagi psychicznej. 3 miesiące przerwy przywróciły mnie do życia. W marcu postanowiliśmy zmienić klinikę i lekarza. Wszystko opowiedziliśmy nowemu GINowi i Nowy GIN pierwsze co powiedział, czy sprawdzałam Insulinooporność? Bo jak nie to trzeba zbadać. Powiedziałam, że chciałam już wcześniej ale poprzedni GIN mowiedział, że nie ma takiej potrzeby, bo równie dobrze mógłby mi zlecić milion badań za milion pieniędzy... Zgodnie z nowymi zaleceniami zbadałam i wyszło HOMA IR ponad 6 - wizyta u diabetologa i dostałam Formetic. W kwietniu obserwowaliśmy mój cykl i wszystko było prawidłowo, ale pęcherzyki urosły małe i szybko pękły, więc nowy GIN powiedział, że kolejny cykl z CLO. Dostałam po 1 tabletce przez 6 dni. Urosły dwa piękne pęcherzyki. Po takiej małej dawce :) Dostałam Ovitrelle i działaliśmy zgodnie z zaleceniami - to jest zawsze niezłe fikać zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie liczę, że będzie łatwo, ale nie poddaje się - to najważniejsze, a drugie najważniejsze to dobry GIN. Bo niektórzy mimo sławy są po prostu beznadziejni! Nowy GIN powiedział, że zrobimy max dwa cykle ze wspomaganiem, a potem jeszcze mamy parę mozliwości zanim zaczniemy rozmawiać o IVF. Powiedział, że nawet nie chce teraz o tym rozmawiać, bo trzeba wierzyć, że obecny cykl to jest właśnie ten - jakie zupełnie inne podejście!
    Podsumowując 14.05 - usg - dwa pęcherzyki po 18mm. 15.05 zastrzyk z ovitrelle. Od 18.05 biorę duphason i czekam na testowanie. Przewidywany termin testowania 31.05 lub/i 01.06.
    Trzymam za wszystkich kciuki - zróbmy tu wszystkie najlepszą statystykę na forum:)

    MamaFabianka, Bocianiątko, Achia, Meśka, Anaaa90, Siwulec, by7mistake, Malgonia, lamka, Emiilka, Iseko, Tosia2323, Aga9090, KateHawke, Nadzieja22, Bajkaaa, Morusek lubią tę wiadomość

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini ale masz dzielnego zucha :) No i do tego słodziak :* wcale się nie dziwię łzom wzruszenia :)

    Minie Black lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq witaj na forum :)
    po 1 mocno trzymam kciuki żeby się udało :) w sumie już mogłabyś testować :p
    Niestety w walce omałego Kropka trzeba często zapukać do wielu drzwi i wielu lekarzy. sama też traciłam czas u niekompetentnych specjalistów.
    Powodzenia :)

    Danq lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    A ja dzisiaj byłam na dniu mamy i taty w zlobku.... popłakałam sie zanim dzieci wyszły.
    Patrzcie jaki Pan Biedron :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01dca8a3df73.jpg

    Ale mam pustaka zamiast mózgu, ja szukałam tego prawdziwego Biedronia na zdjęciu :)

    A dzieciaki boskie, już patrząc na to zdjęcie chce mi się płakać :)

    Minie Black, Siwulec, by7mistake, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Danq witaj na forum :)
    po 1 mocno trzymam kciuki żeby się udało :) w sumie już mogłabyś testować :p
    Niestety w walce omałego Kropka trzeba często zapukać do wielu drzwi i wielu lekarzy. sama też traciłam czas u niekompetentnych specjalistów.
    Powodzenia :)

    Myślisz, ze już bym mogła? Może kupie jakiś test - co polecacie? - widziałam, ze chyba najczęściej w Waszych rozmowach przewija się bobo...

    A dobry GIN to jest bardzo, bardzo dużo. Ten mój poprzedni też bardzo znany i niby wielka fachura, ale chyba mu palma odbiła niestety.

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • by7mistake Autorytet
    Postów: 692 730

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq chciałam napisac "rozgość sie", ale właściwie to mam nadzieje ze szybko przejdziesz do wątku ex-testerki :)

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie maluszki <3

    Danq bądź gotowa na to, ze będziemy Cię namawiać na szybsze sikanie niż planujesz :P

    KaskaKwa - przykro mi :(

    Asiek odliczamy już do wyników :)

    Cabrera - taki spadek to nie spadek :P trzymam kciuki żeby jutro odbiło :)

    Siwulec, Danq lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq ja bym sikała :D

    Asiek masz już betę ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego