Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    Beta 6.29-wg norm ciąża powyżej 5
    Provesteron-9.5 nisko
    I dalej nie wiem co myśleć, biorę dupka w razie czego napewno powtórka w środę

  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Danq chciałam napisac "rozgość sie", ale właściwie to mam nadzieje ze szybko przejdziesz do wątku ex-testerki :)

    Dziękuję bardzo by7mistake - mam nadzieję, że niebawem wszystkie się tam przeniesiemy i będziemy dalej rozmawiać. Bardzo potrzebowałam takiej grupy wsparcia - to jednak tyle daje, że są wokół Ciebie ludzie, którzy borykają się z takimi samymi lub podobnymi problemami. Rozmowa, doradzanie podtrzymywanie na duchu i człowiek zaczyna wierzyć, że będzie dobrze.

    Opowiem Wam jeszcze jedną historię:
    Spotkałam ostatnio kolegę, z którym czasem współpracuję i on mówi: o kurcze ale jestem niewyspany - mały daje w kość, ale jest super! Już w głowie go oceniłam (od jakiegoś czasu takie wypowiedzi oceniam bardzo szybko - tez tak macie? :)) na szybko, myśląc sobie "głupi durniu" nawet nie wiesz jakim jesteś szczęściarzem! A po chwili on dodaje... wiesz 10lat się z żoną staraliśmy! 10! Wszystkiego próbowaliśmy i nic! I nagle za którymś razem po prostu udało się! I mówi do mnie - jak czegoś bardzo pragniesz to musi się w końcu udać! Musi!

    lamka, Tosia2323, Bocianiątko, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 - nie przerywaj dupka i testuj znowu
    Czuje, że będzie dobrze!! Trzymam kciuki, bo jeszcze jest dosyć wcześnie, nie? Dopiero 11dpo?

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq- tak u nas polecamy żółty bobotest :p
    a kiedy masz termin @?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, teraz tylko powtórka bety prawdę Ci powie...

    Kciuków nie puszczamy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:53

  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Danq- tak u nas polecamy żółty bobotest :p
    a kiedy masz termin @?

    Oki - kupie dziś lub jutro bobotest żółciutki:)
    Termin @ mam 31.05 więc jeszcze chwilka jest.. Nie chcę się nakręcić i ześwirować, bo potem będę się jeszcze musiała dodatkowo leczyć na głowę:)

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • Efra Nowa
    Postów: 2 5

    Wysłany: 28 maja 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    dowiedziałem się od znajomych o istnieniu tego forum i ponoć nigdzie nie dowiem się lepiej w temacie prób zajścia w ciąże niż tutaj. Wydaje mi się, że nie ma tu zbyt wielu facetów, więc czuje się nieco dziwnie ale trudno - moja narzeczona sceptycznie podchodzi do forów internetowych, więc biorę sprawy w swoje ręce. Chciałem spytać czy którakolwiek z Was próbowała adaptogenów przy staraniach o dziecko? Ostatnio parka naszych znajomych zaczęła próbować i też się zastanawiamy czy nie zaryzykować.

    lamka, Aga9090, StaraczkaNika, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek - koniecznie powtorz betę w środę. Wtedy będziemy wiedzieć jak sytuacja
    D
    Danq- kup i sikaj z rana :p kciuki:)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ściskam wiec kciuki do środy ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, no to teraz już zaciskamy kciuki jeszcze mocniej. Ale cię czekają teraz dwa dni pełne emocji :P

    Efra - no tak na szybko wygooglałam co to te adaptogeny, ale jakbyś mógł rozwinąć to trochę, bo widzę, ze to dość szerokie pojęcie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam SMS, że u doktorka obsuwa.....

  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek Ty jesteś jakoś podobnie w dniach jak ja. Ile jesteś dpo? I kiedy planowana @? Ja jestem 12dpo i planowana @ 31.05

    Siwulec a TY?
    Malgonia?

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Asiek trzymam kciuki za przyrost :)

    Dang witaj ;) i sikaj, nie czekaj :P

    Minie słodki ten Twój Biedron :D Ja bym też ryczała :P

    Siwulec no czekam na ten Twój pierwszy cień :D Już prawie, prawie ;)

    A u mnie dziś 9dpo i zaczyna się ból na @, więc powoli chowam się do jamy. Już od wczoraj jakiegoś doła mam..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 12:25

    Siwulec lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

    nie było mnie przez weekend a tu tyle nowych "twarzy" ;)

    Efra jeśli chodzi o adaptogeny to trochę mogę powiedzieć, bo od stycznia zaczęliśmy z mężem stosować. Dietetyk nam zaproponowała na początku Czarodzieja , ale szczerze mówiąc nie widziałam żeby u mnie coś "robił". Teraz przerzuciłam się na Ashwagandę i tutaj już widzę np.wzrost libido i energii. Dla mnie to dużo, bo wcześniej był dramat w tej kwestii.

    Siwulec jaki Ty masz ładny wykres! Mam nadzieję że te minusy za chwilę się zmienią w plusika :)

    Idę nadrabiać dalej :P

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efra cześć, też polecam ashwagandę, bezpośredniego wpływu na zapłodnienie zapewne nie ma, ale wzrost libido i lepsza regeneracja senna tak czy siak mogą się przydać przy staraniach.

    Powiesz coś więcej, jak długo się stsracie, czy macie jakieś trudności medyczne?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 12:26

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efra wrote:
    Hej,

    dowiedziałem się od znajomych o istnieniu tego forum i ponoć nigdzie nie dowiem się lepiej w temacie prób zajścia w ciąże niż tutaj. Wydaje mi się, że nie ma tu zbyt wielu facetów, więc czuje się nieco dziwnie ale trudno - moja narzeczona sceptycznie podchodzi do forów internetowych, więc biorę sprawy w swoje ręce. Chciałem spytać czy którakolwiek z Was próbowała adaptogenów przy staraniach o dziecko? Ostatnio parka naszych znajomych zaczęła próbować i też się zastanawiamy czy nie zaryzykować.

    Zależy w czym u was problem, bo brać preparaty tylko by brać to mija się z celem. Jednym zioło pomoże a innej zaszkodzi. Ważna jest diagnostyka i szukanie problemu. Dla innych wystarczy wyluzowanie co zazwyczaj wszyscy zalecaja ale to nie tędy droga.
    Żona miała jakieś zbadane hormony,IO, hsg, morfolofia nasienia z mar- fragmentacja-HBA ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Mam wyniki
    Beta 6.29-wg norm ciąża powyżej 5
    Provesteron-9.5 nisko
    I dalej nie wiem co myśleć, biorę dupka w razie czego napewno powtórka w środę

    Jak na 11 dpo to wynik ładny a na proga masz luteinę? Lub zwiększ 3x2 dupka.
    Trzymam kciuki za ładny przyrost

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja dożyje do środy nie wariując to nie wiem , ale dziękuję za kciuki trzymajcie mocno :*
    Mąż póki co nic nie wie , nie chcę mu robić złudnej nadziei

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko ból małpowy nic nie znaczy. na ciążę boli tak samo więc jeszcze do jamy nie idź :P
    Danq, jeśli pytasz kiedy testuję to ja dopiero za jakieś 3 tygodnie :P Ale jak Ty masz 12 dpo i jeszcze nic nie obsikałaś to trzeba to czym prędzej zmienić :P

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 28 maja 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje,ze ja juz po i znowu 3 strony do nadrobienia! Odetnę Wam dostęp do neta, tyle piszecie! :D

    Jajowody drożne, troche bolało przy ostatniej dawce kontrastu, taki bol miesiączkowy. Mam nadzieję,ze jednak cos tam przepchało. Moj gin z tych, co zabraniają starań w cyklu z hsg, wiec starania na razie zawieszone. Tym bardziej,ze dzis u mnie juz 12 dc, wiec wolę nie ryzykowac. Od przyszlego cyklu lametta. Uff, to tyle.

    Dzieki za kciuki! <3 Za kogo teraz??

    lamka, by7mistake, Flowwer, Siwulec, Anaaa90, Cabrera, KateHawke, Malgonia, Nadzieja22, Bocianiątko, Bajkaaa, moyeu, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego