Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 693 737

    Wysłany: 29 maja 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    by 7 mistake, a miałaś robione badania na mthfry?
    Sprawdzałaś homocysteinę?

    Homocysteina 6

    Mthfr badałam ale nie mam jeszcze wyniku, a to jest jakaś zależność? Kurcze nie ogarniam jeszcze takich szczegółowych badań:/

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Nenusia ja mam wrażenie, że cały nfz tak funkcjonuje. Masakra jakaś. Siostra meza w ciąży i prowadzi na nfz, z początku miała plamienia i robiła częściej usg, tzn częściej, no za dużo powiedziane, do 18tc zrobili jej 3 razy usg i lekarz powiedział teraz, Że już do końca ciąży zostaje bez usg-jedynie mierzenie obwodu brzucha, samolot, na koniec po 37tc ktg raz w tygodniu. Bo uwaga: "wyczerpala Pani swój limit na usg ciąży" czaisz? No dla mnie to paranoja
    Serio? porażka.. A z kolei na prywatne wizyty trzeba wydać mnóstwo pieniędzy i tez nie każdego będzie na to stać...

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, od kilku godzin strasznie mnie coś kłuje w brzuchu - tak na wysokości pępka (może ciut wyżej?). Łudziłabym się, że to się Kropek wgryza, ale to raczej za wysoko...

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Serio? porażka.. A z kolei na prywatne wizyty trzeba wydać mnóstwo pieniędzy i tez nie każdego będzie na to stać...
    Właśnie.. Ja za każdą wizytę place 230 zł.. Ale powiem, że w moim przypadku to już wolę to wydać i mieć pewność, że to dobry lekarz jest

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Homocysteina 6

    Mthfr badałam ale nie mam jeszcze wyniku, a to jest jakaś zależność? Kurcze nie ogarniam jeszcze takich szczegółowych badań:/

    generalnie mthfry odpowiadają za słabe przyswajanie witamin z grupy B.
    Jeśli masz bardzo wysoki poziom kwasu foliowego to albo on Ci się nie przetwarza i krąży po organizmie (ale wtedy raczej miałabyś też homocysteine za wysoką), albo może go za dużo przyjmujesz. Warto sprawdzić czy nie masz np żelaza z kwasem foliowym i magnezu i czegoś tam jeszcze.

    Mi lekarz jedyne co kazał to starać się kwas foliowy przyjmować głownie w pożywieniu, jeść dużo brokułów i brukselki, że się niby wtedy lepiej wchłania bo tam jest siarka i nie przekraczać 400 jednostek kwasu na dzień.

    Ale czytałam też że kwas foliowy może być toksyczny i byłam nieźle spanikowana jak zobaczyłam swój wynik.

    by7mistake lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam drugi dzień z rzędu pozytywny test lh. Czy to normalne?
    Dodam, że nie mialam możliwości mierzyć tempki bo bylam w pracy na nocki a w dzień wiecie jak jest z spaniem...

    Zdjęcie testu z dziś :

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/129ca10713ea.jpg

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie.. Ja za każdą wizytę place 230 zł.. Ale powiem, że w moim przypadku to już wolę to wydać i mieć pewność, że to dobry lekarz jest
    Nenusia, w Twoim przypadku to chyba warte każdych pieniędzy :*
    Ale moja przyjaciółka np nie pójdzie do gina prywatnie, bo po prostu nie ma skąd wziąć na to pieniędzy - wiadomo, jeśliby się coś działo złego i prywatna wizyta miałaby pomóc tak jak u Ciebie, to pewnie by pożyczyła kasę (chociażby ode mnie;)) ale zazwyczaj takie osoby nawet by nie wiedziały że coś nie tak, bo lekarz na NFZ nic nie zobaczy na czas :/

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym obwodem to ponoć, że z jego wzorstu można "wytyczyć" ile.dziecko waży i czy rośnie, ile wód itp. No ja sobie nie wyobrażam prowadzić tak ciąży. Wolę kupić gorszy czy używany wózek,lozeczko, ubrania itd ale mieć pewność, że ktoś należycie prowadzi ciążę, czuć się bezpiecznie. U mnie w najbliższej okolicy=40km nie ma lekarza na nfz,ktory nie był by konowałem. Prowadzę prywatnie bo nie mam innego wyjścia, ale mam wspaniałą gin, która za wizytę bierze 'tylko' 140zl bo na karteczce z którą idzie się płacić wpisuje tylko "konsultacja w ciąży" a na każdej wizycie mam i badanie na samolocie i usg, którego nie wpisuje ;) na badania biorę skierowania od rodzinnego, fakt nie na wszystko da, ale zawsze to choć trochę. W pierwszej ciąży robiłam wszystko z własnej.kieszeni i nie chcę nawet podliczać ile mnie to wyniosło.
    Także ja ogólnie nfz omijam szerokim łukiem

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, szkoda Twoich nerwów na NFZ. Ważne, ze masz lekarkę, której ufasz, która się Tobą zajęła i która ma jakiś pomysł na Twoją ciążę i Twojego "pasożyta".
    Oby jedyną niedogodnością Twojej ciąży były słabe zdjęcia usg :)

    Aga9090 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Nenusia, w Twoim przypadku to chyba warte każdych pieniędzy :*
    Ale moja przyjaciółka np nie pójdzie do gina prywatnie, bo po prostu nie ma skąd wziąć na to pieniędzy - wiadomo, jeśliby się coś działo złego i prywatna wizyta miałaby pomóc tak jak u Ciebie, to pewnie by pożyczyła kasę (chociażby ode mnie;)) ale zazwyczaj takie osoby nawet by nie wiedziały że coś nie tak, bo lekarz na NFZ nic nie zobaczy na czas :/
    W pierwszej ciąży (a to było 10 lat temu) prowadził mi gin na NFZ, taki stary dziad. Usg nie miał w gabinecie, tylko tętno sprawdzał przez takie dziwne urządzenie, usg miałam tylko raz robione w połowie ciąży i dopiero po porodzie tzn po wybudzeniu z narkozy dowiedziałam się, że mam syna. Na szczęście młody zdrowy się urodził ale jakby było coś nie tak to bym nawet nie wiedziała.. Także dobrego gina na NFZ to z świeca teraz szukać

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka u mnie też zazwyczaj owulak jest pozytywny dwa dni, ale ważny jest ten pierwszy i od niego liczy się czas do owulacji. Pik LH nie trwa pół godziny więc można się własnie załapać jednym testem na jego początek a drugim na koniec. pewnie jak zrobisz jutro to już będzie jaśniejsza kreska.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    W pierwszej ciąży (a to było 10 lat temu) prowadził mi gin na NFZ, taki stary dziad. Usg nie miał w gabinecie, tylko tętno sprawdzał przez takie dziwne urządzenie, usg miałam tylko raz robione w połowie ciąży i dopiero po porodzie tzn po wybudzeniu z narkozy dowiedziałam się, że mam syna. Na szczęście młody zdrowy się urodził ale jakby było coś nie tak to bym nawet nie wiedziała.. Także dobrego gina na NFZ to z świeca teraz szukać
    No pewnie przy pierwszej ciąży byłaś jeszcze nieświadoma co się może pokomplikować i Ci to nie przeszkadzało ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    No pewnie przy pierwszej ciąży byłaś jeszcze nieświadoma co się może pokomplikować i Ci to nie przeszkadzało ;)
    Miałam 18 lat, także ten tego.. Guzik wiedziałam jak to powinno wyglądać..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 13:26

    Iseko lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Miałam 18 lat, także ten tego.. Guzik wiedziałam jak to powinno wyglądać..
    Miałam zacytować, a polubiłam ;) Niektóre kobiety mają 30 i też guzik wiedzą, jeśli starania ich nie kosztują tyle co nas ;)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja mogę zadać nieco głupie pytanie.
    Dlaczego nie z każdej owulacji jest ciążą?
    Mój maż mnie męczy co okres jak to się stało, że nie ma ciąży. I mogę mu przytaczać statystki itd, ale w sumie sama nie lubię takich odpowiedzi "bo tak". I im dłużej myślę, tym bardziej mnie to zastawia. I nie mówię tu o jakiś problemach, ale skoro "u zdrowej pary, współżyjącej w czasie owulacji" szansa na ciąże to ok 33%, to co wpływa na to, że zdrowa komórka przy zdrowym, nakoksowanym endometrium i zdrowy plemik w super śluzie nie są w stanie zrobić sobie dziecka?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A czy ja mogę zadać nieco głupie pytanie.
    Dlaczego nie z każdej owulacji jest ciążą?
    Mój maż mnie męczy co okres jak to się stało, że nie ma ciąży. I mogę mu przytaczać statystki itd, ale w sumie sama nie lubię takich odpowiedzi "bo tak". I im dłużej myślę, tym bardziej mnie to zastawia. I nie mówię tu o jakiś problemach, ale skoro "u zdrowej pary, współżyjącej w czasie owulacji" szansa na ciąże to ok 33%, to co wpływa na to, że zdrowa komórka przy zdrowym, nakoksowanym endometrium i zdrowy plemik w super śluzie nie są w stanie zrobić sobie dziecka?
    Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie ;) te 33% to właśnie sytuacja idealna. Ale nawet u zdrowego człowieka nie utrzymuje się non stop. Jaką masz pewność ze w każdym cyklu komórka jajowa jest w porządku? Prawidłowa morfologia plemnikow to 4%. Czyli pozostałe 96% z tych milionów plemnikow jest uszkodzone. Jasne że nie wszystkie dotrą do komórki ale szansa że dotrze i przebije się akurat jeden z tych 96 jest całkiem spora. Czasem też śluz może być za gęsty albo za kwaśny, bo np za mało piłaś i też będzie gorzej się przebić żołnierzom... Nawet ze zdrowej komórki i zdrowego plemnika zygota może dzielić się nieprawidłowo i to dotyczy nawet kilkunastu % zaplodnionych komórek. A nawet jak podzieli się dobrze może trafić na gorzej ukrwione miejsce w macicy, rozchwiany z jakiegoś powodu układ immunologiczny może ją zaatakować, i tak dalej i tak dalej...
    Każda ciąża to jest cud i w tych kategoriach trzeba ją traktować... A nie jako coś co u zdrowej pary być musi.
    A że my na ten cud czekamy latami to już zupełnie inna bajka...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 14:26

    nowa na dzielni, Emiilka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dzisiaj matę taką masującą. I mam pytanie - czy myślicie, że są jakieś przeciwwskazania do używania jej podczas starań? Wiem, że w ciąży nie można - nawet napisali tak w instrukcji, ale nigdzie nie znalazłam informacji czy podczas starań o ciążę również nie wolno. Mojej siostry koleżanka ma jakieś podstawowe wykształcenie fizjoterapeutyczne i twierdzi, że nie powinnam takiej maty używać w czasie starań.. Co Wy o tym myślicie?

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - tak se szczerze mówiąc. Fizycznie w miarę ok ale psychicznie się ciut rozwaliła, taki mały kryzys rodzinny mam z tych emocji :), ale już powoli opanowany

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Boćku, bo mi się zawsze wydawało, że ta zdrowa para, to ma zawsze mase plemników, i super komórkę i wszystko musi mieć super hiper. a jak juz nie jesteś taka doskonała jak książkowy ideał to Twoje szanse od razu lecą na łeb na szyję...

    No ale własnie wyczytałam, ze statystycznie mam szansę na ciążę raz na dwa lata i generalnie troszkę się zdołowałam :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek i Malgonia - skoro tyle kobiet w naszym otoczeniu zachodzi praktycznie "od pierwszego razu", a statystycznie nie mają na to szans, to my chyba jesteśmy w tym nieszczęsnym gronie wyrównującym (zaniżającym?) statystyki... Bo założę się, że jakby one się zaczęły badać to też by im coś wyszło :) Ja jeszcze rok temu tez uważałam że jestem idealnie zdrowa :D

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ