Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No i widzisz po co ten stres :) z tego co wiem to chyba 3 dni nie można plamić aby wypuścili
    w swieto mnie pewnie puścić nie chca. masakra to czekanie. test poztywny2 tygodnie temu a tu czekasz i czekasz. wedlug tygodni juz zarodek sie rozwija to mu rosnie tamto to na prawde jest mini mini ze na usg go nie widac :P smieszne to dla mnie

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa super :)

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Koteczkowa super :)
    jestem ciekawa co u Ciebie bedzie widac

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    w swieto mnie pewnie puścić nie chca. masakra to czekanie. test poztywny2 tygodnie temu a tu czekasz i czekasz. wedlug tygodni juz zarodek sie rozwija to mu rosnie tamto to na prawde jest mini mini ze na usg go nie widac :P smieszne to dla mnie
    Kochana, spokojnie. U mnie rano 9.05 u gina nie było nic widać, a tego samego dnia u onkolog zarodek z serduszkiem wg OM 6w4 to było, wg usg 6w2

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq to teraz spinaj poslady i działaj, może czerwiec będzie właśnie Twój !!!

    Kargo tak wierze w Twoja ciąże ze już dzisiaj mogłabym Ci postawić na lipcowym II ;) ale poczekajmy żebyś dopełniła formalności :*

    Wisienka jesteś może blondynka ? Bo wiesz ja wczoraj pokazuje eMkowi moja skrzynkę e-mail na telefonie i mówię „wiesz przez to RODO to chyba mi się poczta nie uaktualnia na tel bo od soboty nic mi nie przychodzi” popatrzył na mnie później w tel i mówi „jesteś w folderze WYSŁANE” - siwe widać są gorzej roztrzepane niż blondynki :D :D

    Iseko, Kargo31, Malinka7 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa odliczam do piątku :)

    Koteczkowa lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Siwulec i Wisienka - made my day! :D (bez urazy Wisienka, wiem że dla Ciebie to raczej nie śmieszne i musisz być wściekła, ale za jakiś czas też się będziesz z tego śmiać ;) )

    Siwulec lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana, spokojnie. U mnie rano 9.05 u gina nie było nic widać, a tego samego dnia u onkolog zarodek z serduszkiem wg OM 6w4 to było, wg usg 6w2
    to slaby sprzęt musial miec chyba :) moze do piatku sie czegos doczekam a nie oamietasz jakiej wielkosci mialas pecherzyk jak byl zarodek?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:56

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 29 maja 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq wrote:
    Anaaa a Ty idziesz na bete? czy jak Ci wyjdzie biel to już olewasz i odstawiasz dupka? Bo nie wiem właśnie czy iśc się kłóć na siłe... tym bardziej, że ja mam bardzo pochowane żyły i to jest zawsze dramat dodatkowy
    Wiesz co ja jak będę mieć biel bieli to odstawiam bez bety :P


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1602 1109

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec <3 Kurczaczki... taka presja :P Postram się, dołożyc Ci roboty, żebyś musiała same || wpisywać :D i nie tyko mi :D

    Reset może coś w tym jest.. u mnie endo zazwyczaj koło 10mm i zalewanie

    Siwulec lubi tę wiadomość

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    to slaby sprzęt musial miec chyba :) moze do piatku sie czegos doczekam a nie oamietasz jakiej wielkosci mialas pecherzyk jak byl zarodek?
    Zarodek 0,56 cm, a pęcherzyk 12mm

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to niedlugo cos zobacze a powiedzcie czy was tez tak boli usg dopochwowe ? no mam wrazenie po badaniu jakby mi macice 5 razy wykrecil w rozne strony

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:15

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczkowa wrote:
    oo to niedlugo cos zobacze a powiedzcie czy was tez tak boli usg dopochwowe ? no mam wrazenie po badaniu jakby mi macice 5 razy wykrecil w rozne strony
    Ja z początku miałam problem, taraz się przyzwyczaiłam :)

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4393 1182

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z góry przepraszam, że ja dziś tak egoistycznie ale nie nam siły przepraszam i nie odniosę się do was. Dziś w nocy o 2 wstałam na sandardowe siku podcieram sie papierem a tam krew z moczem rozwodniona. Od razu otworzyłam zaspane oczy. Byłam spataliżowana! Potem cały czas brązowe plamienie. Zadz na sor a ci mówią, że mam przyjść o 9!!ostatnio poroniłamprawie w 10tyg teraz mam 8tyg 2d. Nie życzę nikomu by przeżywał to co ja do tej 9 plus czekanie na miejscu. Aga ty jesteś po prostu mega twarda babka! Ja mało zawału nie dosałam. Zbadał mnie lekarz, usg i wywiad. Stwierdził, że jest echo serca 160(ty zalałam się łzami), zarodek ma 1,65cm i obok niego jest krwiak!! Przyczyna krwawienia. Osunęłam się dosłownie z tego fotela. Mój gin jest na urlopie i teraz nie wiem czy panikować dalej? Lekarz kazał nie dźwigać, oszczędny tryb życia, zero wysiłku fiz, seksu, jazdy samochodem dłuższej, leżenie.. że będe tak plamić. 2 tyg i zwiększył dawkę dupka z 1x1 na 3x 1. Dziewcztny bo pamiętam że pare z was też to miało. Coś jeszcze powinnam robić, jakieś zalecenia?leki? Powinnam się martwić??? Pomocy!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:23

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Dzirwczyny z góry przepraszam, że ja dziś tak egoistycznie ale nie nam siły przepraszam. Dziś w nocy o 2 wstałam na sandardowe siku podcieram sie papierem a tam krew z moczem rozwodniona. Od razu otworzyłam zaspane oczy. Byłam spataliżowana! Potem cały czas brązowe plamienie. Zadz na sor a ci mówią, że mam przyjść o 9!!ostatnio poroniłamprawie w 20tyg teraz mam 8tyg 2d. Nie życzę nikomu by przeżywał yo co ja do tej 9 plus czekanie na moejscu. Aga ty jesteś po prostu mega twarda babka! Ja mało zawału nie dosałam. Zbadał mnie lekarz, usg i wywiad. Stwierdził, że jest echo serca 160(ty zalałam się łzami), zarodek ma 1,65cm i obok niego jest krwiak!! Przyczyna krwawienia. Osunęłam się dosłownie z tego fotela. Mój gin jest na urlopie i teraz nie wiem czy panikować dalej? Lekarz kazał nie dźwigać, oszczędny tryb życia, zero wysiłku fiz, seksu, jazdy samochodem dłuższej, leżenie.. że będe tak plamić. 2 tyg i zwiększył dawkę dupka z 1x1 na 3x 1. Dziewcztny bo pamiętam że pare z was też to miało. Coś jeszcze powinnam robić, jakieś zalecenia?leki? Powinnam się martwić??? Pomocy!!!
    Po pierwsze nie panikuj :) leż, odpoczywaj, nie dźwigaj, możesz no-spe też wziąć. Ja biorę dupka 3x1 i nospe 3x1. Takie brązowe plamienia to dobrze, bo się oczyszcza.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka u mnie bylo to samo. W sumie ten bol w pochwie to byl puerwszy znak, ze cos sie dzieje. Nie bylam w stanie szyjki zbadac...
    Przy 2 tys bety to jeszcze nic nie widac, na tak wczesnym etapie to nie porownuj tak dni, bo wystarczy ze owulacja mialas pozniej, implantacje pozniej i ciaza moze byc i z tydzien mlodsza. U mnie echo zarodka bylo przy becie 5 tys, serio tylko taki jasniejszy punkt a 8 dni ppzniej juz 4 mm dzidka i serduszko. To sie teraz szybko wszystko bedzie dzialo, ale do 6-7 tygodnia to jest takie ciagle czekanie. Glowa do gory.

    Reset jsk pan doktor kazal brac szybko to cpfam co powiedzialam :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti nie powiem Ci nie panikuj bo i tak bedziesz, ale zalecenia lekarza sa dokladnie tym czego Ci trzeba. Lez i nie dzwigaj. Bedzie dobrze, zobaczysz.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowiek machał rączkami i nóżkami, jakby pływał- chyba po mamusi ;) ma ok 4,5cm, serduszko bije-nawet na chwilkę nam puścił :)) widać już kość nosową! Krwiaczek zniknął. Zjedliśmy lody po dobrych wiadomościach :) duphaston odstawiam, zostaje tylko przy luteinie.


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0da33f5b9bc0.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:36

    Patrycja20, frezyjciada, Nadzieja22, Kotowa, Yoselyn82, wisienka94, Lunaris, Asiek1214, MamaFabianka, Malgonia, Aga9090, Cabrera, Emiilka, StaraczkaNika, Tosia2323, Morusek, Bajkaaa, blue00, moyeu, Malinka7, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko zameldować, bo się długo nie odzywałam, że u mnie ok, wypadłam z życia bo kilka dni pojechałam posiedzieć z rodzicami po operacji mamy, jestem około owu, będę nadrabiać forum i życie po tych kilku dniach :).

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti- ja też miałam krwiaczka.ale małego i nie plamilam. Oszczędzałam się, nie dźwigałam, wchlonal się po 3 tyg. Spokojnie, dużo odpoczywaj.

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ