X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE '18, czyli zabierz testy na majówkę

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2380 4464

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się moją bielą:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f176f6bef10d.jpg

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, żebym Jeszce mogła się emkowi wygadać... ale nie kolejne rozczarowanie to mogło by być za dużo dla niego, w takim układzie dobrze że go nie ma w domu bo odrazu by coś zczaił...
    Anatella przykro mi że to nie to :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Siwulec rozbierz te testy i oglądnij po wyschnięciu bo ten ostatni coś jakby przebijało
    A to mój z dziś , nadzieja dalej jest ale brzuch boli więc sama nie wiem co myśleć ;/
    [bbc] https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0a9cbf715c0.jpg [/bbc]

    Bol brzucha to tez objaw ciazy. Ja miałam i do tej pory mi się zdarzają. Żadnych innych objawów na początku nie miałam. Jak zawsze po owulacji cycki rosły i bolały to w szczęśliwym cyklu nic. Dopiero około 5 tygodnia sie piwiekszyly. Także nie trać nadziei :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 07:34

  • reset Autorytet
    Postów: 7232 13043

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie- wczoraj zaczęłam delikatnie plamić (ale tak minimalnie, kilka plamek dosłownie), dziś mam taki śluz podbarwiony krwią (ale nie zywoczerwona), przy czym jest tego sporo. Czy to może być @? Nie dupka, poprzednio przy dwóch cyklach z nim @ przychodziła albo po 8 tabletkach albo dwa dni po zakończeniu brania wszystkich. Ustalenie dnia cyklu jest dla mnie istotne, bo od 2 dnia cyklu mam brać Clo.

    Sorry za szczegółowy opis :/

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawilam rodzine i teraz chciałam Wam pokazać jak wyglądał po rozebraniu (w tej chwili już jest bielusieńki - edit: jednak nie, ciagle jest cień cienia )

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45bf75688db.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 07:42

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec Kciukam nadal!!!!!
    Obu jutro nie trzeba było już rozbierać testów:)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec sikaj dalej :)
    Asiek- czekamy na jutrzejszą betę bo coś dalej majaczy :)
    Nika- doktor M mi powiedział że nie robi prenatalnych, zresztą nie ma certyfikatu, ale oczywiście powie jeśli zobaczy na USG że coś go niepokoi. Bo jak to ujął "te badania powstały by dzieci z zespołem Downa nie pojawiały się na świecie"- dosłownie go cytuję. Aaaaa ja wizytuje o 9;30- pierwszy raz z z mężem ;)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie- wczoraj zaczęłam delikatnie plamić (ale tak minimalnie, kilka plamek dosłownie), dziś mam taki śluz podbarwiony krwią (ale nie zywoczerwona), przy czym jest tego sporo. Czy to może być @? Nie dupka, poprzednio przy dwóch cyklach z nim @ przychodziła albo po 8 tabletkach albo dwa dni po zakończeniu brania wszystkich. Ustalenie dnia cyklu jest dla mnie istotne, bo od 2 dnia cyklu mam brać Clo.

    Sorry za szczegółowy opis :/
    Reset, nie zrozumiałam, bralas teraz dupka? Który dzień?
    Ja zawsze jak dostawałam okres to taki wiesz, bez wiadra nie wychodz, więc ciężko mi powiedzieć

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja mogę tylko tyle powiedzieć, że @ mi się zaczynała żywa krwią i potopem..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam pokaże biel absolutna 9 dpo...mimo wzrostu tempki, Pms gigant świadczy o nadchodzącej @ jak nic na dzień dziecka :(

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/484fd8dbd554.jpg

  • reset Autorytet
    Postów: 7232 13043

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Reset, nie zrozumiałam, bralas teraz dupka? Który dzień?
    Ja zawsze jak dostawałam okres to taki wiesz, bez wiadra nie wychodz, więc ciężko mi powiedzieć

    Biorę, wzięłam póki co 8 tabletkę. Ja zawsze mam raczej skąpe skąpe okresy. Często mam takie, że de facto dałoby się je przeżyć na wkładce...

    Chyba po prostu poczekam jak to się rozkręci i w którą stronę pójdzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 07:53

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anatella Koleżanka
    Postów: 55 31

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwuleczku,jest cień cienia cienia.

    Czekam na kolejne wieści od Ciebie.
    Ja jutro lub pojutrze znowu wszystkie hormony,zobaczymy co w trawie piszczy.To właściwie był moj 1cs taki prawdziwy,więc szkoda,że się nie udało,ale dramatu nie ma.I już wiem, że u mnie zrobienie testu wywołuje @
    Ciekawe tylko skąd u mnie ten cień.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, nie pomogę, u mnie tak czasami zaczyna się @, ale następnego dnia już konkret...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulev, kibicuje dalej i kciuków nie puszczam :)

    Anatella ;(

    Asiek, również trzymam dalej kciuki :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Biorę, wzięłam póki co 8 tabletkę. Ja zawsze mam raczej skąpe skąpe okresy. Często mam takie, że de facto dałoby się je przeżyć na wkładce...

    Chyba po prostu poczekam jak to się rozkręci i w którą stronę pójdzie.
    No to wg mnie masz 1 dzień ciąży :)

    Siwulec, reset lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 2380 4464

    Wysłany: 29 maja 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, trzymam kciuki żeby cień cienia jutro już był tylko cieniem, a pojutrze różową kreseczką ;)

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • reset Autorytet
    Postów: 7232 13043

    Wysłany: 29 maja 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    No to wg mnie masz 1 dzień ciąży :)

    No to jutro Clo,a potem nerwowe osiem dni do USG. Póki co o ciąży nie marzę, plan minimum to cykl z owulacją. Od dziś zatem dorzucam donga.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 29 maja 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec sikaj dalej :)
    Asiek- czekamy na jutrzejszą betę bo coś dalej majaczy :)
    Nika- doktor M mi powiedział że nie robi prenatalnych, zresztą nie ma certyfikatu, ale oczywiście powie jeśli zobaczy na USG że coś go niepokoi. Bo jak to ujął "te badania powstały by dzieci z zespołem Downa nie pojawiały się na świecie"- dosłownie go cytuję. Aaaaa ja wizytuje o 9;30- pierwszy raz z z mężem ;)
    O, a na tym gabinecie na oruni ma wypisane usg genetyczne. To się nabrałam. Może dopiero później tak zdziwaczał. Ja bym chore dziecko urodziła, ale wydaje mi się, że trzeba wiedzieć jak najwcześniej i się przygotować. No nic, każdy ma jakies poglady ;)
    Ja czekam w kolejce na pobranie. Dokładnue w tej chwili mijają 4 h od zastrzyku a przede mną jeszcze 6 osób do rejestracji :/

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2018, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec trzymam kciuki, żeby to był TEN cień cienia :)

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 29 maja 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    ze mną dzieje się coś dziwnego. Po przespanej nocy właśnie zasnęłam na biurku w pracy i na każdy zapach mam mega wstręt. Gdybym była przed @ to byłabym w murowanej urojonej ciąży ale a tu dzis dopiero 10 dc. Mój organizm robi sobie ze mnie ewidentne jaja ...

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ