Majowe Testowanko!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie macie po 30. Lat bardzo sie taracie o dzidziusia zapewne sporo czasu wymaga to od was wiele taran i stresu. Bralyscie tabletki a to jest sama chemia. Ja nie chce staszyc tutaj nikogo ale moja siostra tez dlugo sie starala. Pierwsze dziecko stracila w 6. Miesiacu. Wady genetyczne. Dziecko nie wygladalo nawet jak czlowiek. Potem szybko zaszla kolejna ciaza rok temu znowu poronila w 3 miesiacu. Przez tabletki.. Ja nie chce sie tym faszerowac. Mam mlody zdrowy organizm idealny zeby teraz miec sile na dziecko. A moj facet ma 21. i vedzie tak mowic zeby poczekac zapewne bardzo dlugo wlasnie dlatego co wcEsn iej napisalam. .
-
Uważam podobnie jak mizzelka czy lillith, kobiety rodzą młodo i dają sobie radę, jeśli czują instynkt i potrzebę, wcale nie trzeba czekać na odpowiedni wiek. Ja tak właśnie czekałam, bo najpierw studia, potem ślub i jeszcze kariera itp. ... a teraz? 26 lat na karku (mąż prawie 30) 4 lata pracy poszły na marne i zaczynam "karierę" od nowa. Wtedy myślałam, że przyjdzie na to czas, a teraz chociaż oboje pragniemy dziecka i go niecierpliwie wyczekujemy to go nie ma teraz żałuję, że czekałam ... ale już za późno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:39
mizzelka, Lillith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOptymistka wrote:Hejka i ja dzisiaj testowałam (37 dc), ale niestety jedna kreseczka. Zastanawia mnie jednak test owulacyjny ( też zrobiony dzisiaj) wyszedl pozytywny. Myślicie że moze on rowniez wykryc ciążę ? Jutro jade na badania krwi bo zżera mnie ciekawosc i ta niepewność
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarownica_tea wrote:tak planuję,kupiłam 4 testy o czułości 10 i będę robić od jutra patrząc czy kreska ciemnieje. Trzymam za Ciebie kciuki
Mam pytanie gdzie kupujesz testy o czulosci 10, pytalam po aptekach i nie maja takowych. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mam takie pytanko. Nie czytalam nawet o tym ani nic ale przyszlo mi na mysl w jaki sposob da sie zwoekszyc plodnosc? zeby ze tak powiem pomoc troszke w zaplodnieniu i dalszemu rozwojowi:). Ja sie nigdy nie staralam jakos specjalnie i ciekawi mnie jak mozna sobe pomoc
-
nick nieaktualny
-
aTyna wrote:Dziewczyny a mam takie pytanko. Nie czytalam nawet o tym ani nic ale przyszlo mi na mysl w jaki sposob da sie zwoekszyc plodnosc? zeby ze tak powiem pomoc troszke w zaplodnieniu i dalszemu rozwojowi:). Ja sie nigdy nie staralam jakos specjalnie i ciekawi mnie jak mozna sobe pomoc
wiesiołek do dnia owulacji, potem już nie, efekty po okolo 2 miesiacach, poprawa śluzu. jakies suplementy diety ale sądzę żetam to wystarczy, czytalam tez o siemiu lnianym -
W aptekach nie mają pojęcia, że testy mogą mieć jakąkolwiek czułość. Bobo test niebieski ma 10 i jest dostępny na allegro i np. w aptece melissa. Podobnie pepino. Mi nie wychodziły te testy, za to bobo test żółty (czułość 25) wyszedł od razu.polarmiś wrote:Mam pytanie gdzie kupujesz testy o czulosci 10, pytalam po aptekach i nie maja takowych.
polarmiś lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:kwas foliowy dla obojga,
wiesiołek do dnia owulacji, potem już nie, efekty po okolo 2 miesiacach, poprawa śluzu. jakies suplementy diety ale sądzę żetam to wystarczy, czytalam tez o siemiu lnianym
mizzelka , mówisz wiesiołek do dnia owulacji .. a co jeśli sie nie wie kiedy ona bedzie ?