X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto? 😏

  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    To na pewno nie endometrioza, nie martw się na zapas ;)

    Ja się wczoraj załamałam, jak zobaczyłam ile ma moje endometrium w 12 dc i już mam takie nastawienie, że już nigdy w ciążę nie zajdę 🤷🏻‍♀️
    Ale mam już synka😍, więc najwyżej będzie jedynakiem 😭
    Czytać Was będę, ale nadzieję straciłam na długo...

    Lajk za słowa otuchy.
    Moja kumpela miała bardzo upośledzone endo przez leki. Czy Ty coś teraz bierzesz?

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto? 😏

    Edit: owulacje miałam 8 dni temu

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Lajk za słowa otuchy.
    Moja kumpela miała bardzo upośledzone endo przez leki. Czy Ty coś teraz bierzesz?
    Jedyne co biorę to metformax.
    W sierpniu i wrześniu brałam cartexan na stawy. Właśnie mi uświadomiłaś, że od kiedy go brałam, to okres był bardziej skąpy, czyli endometrium nie rosło 🤔
    Może to jest przyczyna...

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Edit: owulacje miałam 8 dni temu
    Ja bym poczekała może jeszcze nic nie wyjść . Ja ostatniej ciąży testowałam trzy dni przed i była delikatna kreska .

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Jedyne co biorę to metformax.
    W sierpniu i wrześniu brałam cartexan na stawy. Właśnie mi uświadomiłaś, że od kiedy go brałam, to okres był bardziej skąpy, czyli endometrium nie rosło 🤔
    Może to jest przyczyna...

    To jest bardzo możliwe. Nie ma za co, dzisiejsza wizyta gratis :D Czyli następuje wypierdzielando leku na stawy i wtedy resveratrol i inne dobra natury ;) Zły humorze a sio!

    A serio, ustał z ginem czy to mogła być przyczyna. Może być tez tak, że nie było owulacji, wiec endo nie urosło. Ale chyba pisałaś o dobrym progu 🤔 Powiem tylko, ze moja koleżanka, która miała bardzo ubogie endo przez leki - zaszła w ciaze, gdy w momencie okoloowulacyjnym miało ok. 3,5 cm.

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wejdź na priv . Wysłałam ci wiadomość .

    Szona czuję że będziesz miała prezent mikołajkowy w postaci dwóch kresek ..

    Malgonia po CC i tak jest zalecane oszczędny tryb życia. Aktywność fizyczna w postaci ćwiczeń to tylko delikatne ćwiczenia (na necie są takie ćwiczenia ) . Ja teraz planowałam ćwiczyć po porodzie ale po tej cesarce długo źle się czułam a teraz nie mam na to zbytnio czasu i siły.

    szona lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    To jest bardzo możliwe. Nie ma za co, dzisiejsza wizyta gratis :D Czyli następuje wypierdzielando leku na stawy i wtedy resveratrol i inne dobra natury ;) Zły humorze a sio!

    A serio, ustał z ginem czy to mogła być przyczyna. Może być tez tak, że nie było owulacji, wiec endo nie urosło. Ale chyba pisałaś o dobrym progu 🤔 Powiem tylko, ze moja koleżanka, która miała bardzo ubogie endo przez leki - zaszła w ciaze, gdy w momencie okoloowulacyjnym miało ok. 3,5 cm.
    Dzięki za darmową wizytę! 😄 Leku nie biorę już ponad miesiąc, a to co mi zostało, jakoś odruchowo dzisiaj rano wyleciało z mojej domowej apteczki 😉 Resveratrol biorę od początku tego cyklu. Ale jak widać na mnie nie działa od razu, pewnie potrzeba czasu 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio, kiedy badałam proga (w czerwcu) w 22 dc miał 11,5.
    U mnie do owulacji zostały ok. 3-4 dni.

    Jestem pod wrażeniem, że Twoja koleżanka przy takim endometrium zaszła w ciążę 😯 A jeśli mogę wiedzieć, to jak się ta ciąża zakończyła?

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz trochę o nas napisze .

    Ogólnie nie jest źle . Są gorsze i lepsze dni. Mała rośnie jak na drożdżach . Na ostatnim szczepieniu ważyła już 5 900 i miała 59 cm.Caly czas jest na piersi co mnie cieszy strasznie.
    W sobotę kończy już trzy miesiące . Staś jest zakochany w siostrze bo uwielbia ją całować i cały czas próbuje ją sam wsiąść na ręce .

    Od początku nie jest o nią zazdrosny . Staramy się go angażować w pomoc przy małej. Nie odtracam go jak chce wejść na kolana jak karmie mała .


    Agape91, ElfiaKsiężniczka, moyeu, szona, MagdalenaMaria2, Ania_85_, Malinaa90, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Salome Autorytet
    Postów: 3133 4557

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym tylko dodać, że to, czy okres jest skąpy czy nie, nie jest wyznacznikiem grubości endometrium. Mój okres jest raczej z tych słabych, a za każdym razem mam piękne endo 10-12 mm.

    Agape91 lubi tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A ja chciałabym tylko dodać, że to, czy okres jest skąpy czy nie, nie jest wyznacznikiem grubości endometrium. Mój okres jest raczej z tych słabych, a za każdym razem mam piękne endo 10-12 mm.
    Czyli internet trochę kłamie 😉

  • Salome Autorytet
    Postów: 3133 4557

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Czyli internet trochę kłamie 😉

    Hmm no właśnie nie wiem jak to jest! A może dla każdego skąpy okres znaczy co innego? U mnie pierwszy dzień jest dość mocny, potem 2 i 3 dzień jest średnio, a potem przez kolejne 2-3 dni to już plamienie tylko.

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Hmm no właśnie nie wiem jak to jest! A może dla każdego skąpy okres znaczy co innego? U mnie pierwszy dzień jest dość mocny, potem 2 i 3 dzień jest średnio, a potem przez kolejne 2-3 dni to już plamienie tylko.
    To u mnie pierwszy dzień jest średni, drugi mocny, trzeci znowu średni, a później to już plamienie właśnie 2-3 dni. A wcześniej bywało tak że pierwsze 3 dni był mocny, a w kolejne 2-3 dni był taki średni, a nie takie plamienia jak teraz🤷🏻‍♀️ Także u mnie zmiana znaczna nastąpiła

  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Dzięki za darmową wizytę! 😄 Leku nie biorę już ponad miesiąc, a to co mi zostało, jakoś odruchowo dzisiaj rano wyleciało z mojej domowej apteczki 😉 Resveratrol biorę od początku tego cyklu. Ale jak widać na mnie nie działa od razu, pewnie potrzeba czasu 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio, kiedy badałam proga (w czerwcu) w 22 dc miał 11,5.
    U mnie do owulacji zostały ok. 3-4 dni.

    Jestem pod wrażeniem, że Twoja koleżanka przy takim endometrium zaszła w ciążę 😯 A jeśli mogę wiedzieć, to jak się ta ciąża zakończyła?

    Trwa :) jest w 18 tygodniu ❤️

    Agape91 lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A ja chciałabym tylko dodać, że to, czy okres jest skąpy czy nie, nie jest wyznacznikiem grubości endometrium. Mój okres jest raczej z tych słabych, a za każdym razem mam piękne endo 10-12 mm.

    Ale Kuczyńska mowila właśnie, że bardzo rzadko przy mocnym okresie endo było słabe, a przy słabym okresie bardzo często i endo ledwie urosło. Chodzi o te zależność, że mocna menstruacja raczej uspokaja co do endo, a słaby okres sugeruje diagnostykę w tym zakresie - co nie musi oznaczac, że endo faktycznie było złe.

    Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi 😅

    Agape91 lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Hmm no właśnie nie wiem jak to jest! A może dla każdego skąpy okres znaczy co innego? U mnie pierwszy dzień jest dość mocny, potem 2 i 3 dzień jest średnio, a potem przez kolejne 2-3 dni to już plamienie tylko.

    Słońce, ale właśnie ten „dość mocny pierwszy dzień” potwierdza Twoje endo 10-11 mm. Gdybys miała plamienia tylko i to od początku, albo tak skąpy okres od początku jak na koniec - to by była skąpa menstruacja :)

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Trwa :) jest w 18 tygodniu ❤️
    Super 😍
    A teraz doczytałam, endometrium miała 3,5 cm czy 3,5 mm? 🤔 Cm to chyba niemożliwe? 🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 17:10

  • Salome Autorytet
    Postów: 3133 4557

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słońce, ale właśnie ten „dość mocny pierwszy dzień” potwierdza Twoje endo 10-11 mm. Gdybys miała plamienia tylko i to od początku, albo tak skąpy okres od początku jak na koniec - to by była skąpa menstruacja :)

    A no właśnie tak myślałam, że "skąpy" ma różne znaczenie :)

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Judit Autorytet
    Postów: 1234 1229

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzisiaj test,oczywiście wyszedł jak zwykle(12dpo więc no już wiadomo..).
    Kurde no miałam jednak troche nadzieji.Nie pisałam tutaj ale idealnie wstrzeliliśmy się w owulacje,stosowałam żel fertilsafe plus.Piłam ten syrop guajazyl czy jakoś tak.No i pierwszy raz brak objawów przed okresem-uznałam to za objaw :p

    To jest koszmar. Dla mnie te dni przed miesiączką+ pierwsze jej dni to totalna załamka.Nie okazuje tego ale czuje sie zawsze beznadziejnie i bez żadnych szans.
    Nie lubie robić testów...zrobiłam go tylko przez to,że odstawiam dzisiaj luteine :(
    Płakać się chce..ile jeszcze takich miesięcy czy może lat albo czy w ogóle kiedyś.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 17:35

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4698 7294

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit główka do góry!
    Uda się każdej z nas! Tylko niektóre muszą poczekać dłużej ;)
    Trzeba wierzyć że się uda bowiem wiara czyni cuda ;)

    Agape91, Salome, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ