Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE
Odpowiedz

Mały gadzie, zrobię Ciebie w LISTOPADZIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto? 😏

• szona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    To na pewno nie endometrioza, nie martw się na zapas ;)

Ja się wczoraj załamałam, jak zobaczyłam ile ma moje endometrium w 12 dc i już mam takie nastawienie, że już nigdy w ciążę nie zajdę 🤷🏻‍♀️
    Ale mam już synka😍, więc najwyżej będzie jedynakiem 😭
    Czytać Was będę, ale nadzieję straciłam na długo...

Lajk za słowa otuchy.
    Moja kumpela miała bardzo upośledzone endo przez leki. Czy Ty coś teraz bierzesz?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Dziewczyny
    Jak uważacie? Już bym chciała zrobić test jutro ale raczej mi niczego nie wykaże bo dopiero kochalismy się z narzeczonym 31 października. Ale może jednak warto? 😏

Edit: owulacje miałam 8 dni temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Lajk za słowa otuchy.
    Moja kumpela miała bardzo upośledzone endo przez leki. Czy Ty coś teraz bierzesz?
    Jedyne co biorę to metformax.
    W sierpniu i wrześniu brałam cartexan na stawy. Właśnie mi uświadomiłaś, że od kiedy go brałam, to okres był bardziej skąpy, czyli endometrium nie rosło 🤔
    Może to jest przyczyna...

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Edit: owulacje miałam 8 dni temu
    Ja bym poczekała może jeszcze nic nie wyjść . Ja ostatniej ciąży testowałam trzy dni przed i była delikatna kreska .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • szona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Jedyne co biorę to metformax.
    W sierpniu i wrześniu brałam cartexan na stawy. Właśnie mi uświadomiłaś, że od kiedy go brałam, to okres był bardziej skąpy, czyli endometrium nie rosło 🤔
    Może to jest przyczyna...

To jest bardzo możliwe. Nie ma za co, dzisiejsza wizyta gratis :D Czyli następuje wypierdzielando leku na stawy i wtedy resveratrol i inne dobra natury ;) Zły humorze a sio!

A serio, ustał z ginem czy to mogła być przyczyna. Może być tez tak, że nie było owulacji, wiec endo nie urosło. Ale chyba pisałaś o dobrym progu 🤔 Powiem tylko, ze moja koleżanka, która miała bardzo ubogie endo przez leki - zaszła w ciaze, gdy w momencie okoloowulacyjnym miało ok. 3,5 cm.

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wejdź na priv . Wysłałam ci wiadomość .

Szona czuję że będziesz miała prezent mikołajkowy w postaci dwóch kresek ..

Malgonia po CC i tak jest zalecane oszczędny tryb życia. Aktywność fizyczna w postaci ćwiczeń to tylko delikatne ćwiczenia (na necie są takie ćwiczenia ) . Ja teraz planowałam ćwiczyć po porodzie ale po tej cesarce długo źle się czułam a teraz nie mam na to zbytnio czasu i siły.

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    To jest bardzo możliwe. Nie ma za co, dzisiejsza wizyta gratis :D Czyli następuje wypierdzielando leku na stawy i wtedy resveratrol i inne dobra natury ;) Zły humorze a sio!

A serio, ustał z ginem czy to mogła być przyczyna. Może być tez tak, że nie było owulacji, wiec endo nie urosło. Ale chyba pisałaś o dobrym progu 🤔 Powiem tylko, ze moja koleżanka, która miała bardzo ubogie endo przez leki - zaszła w ciaze, gdy w momencie okoloowulacyjnym miało ok. 3,5 cm.
    Dzięki za darmową wizytę! 😄 Leku nie biorę już ponad miesiąc, a to co mi zostało, jakoś odruchowo dzisiaj rano wyleciało z mojej domowej apteczki 😉 Resveratrol biorę od początku tego cyklu. Ale jak widać na mnie nie działa od razu, pewnie potrzeba czasu 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio, kiedy badałam proga (w czerwcu) w 22 dc miał 11,5.
    U mnie do owulacji zostały ok. 3-4 dni.

Jestem pod wrażeniem, że Twoja koleżanka przy takim endometrium zaszła w ciążę 😯 A jeśli mogę wiedzieć, to jak się ta ciąża zakończyła?

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz trochę o nas napisze .

Ogólnie nie jest źle . Są gorsze i lepsze dni. Mała rośnie jak na drożdżach . Na ostatnim szczepieniu ważyła już 5 900 i miała 59 cm.Caly czas jest na piersi co mnie cieszy strasznie.
    W sobotę kończy już trzy miesiące . Staś jest zakochany w siostrze bo uwielbia ją całować i cały czas próbuje ją sam wsiąść na ręce .

Od początku nie jest o nią zazdrosny . Staramy się go angażować w pomoc przy małej. Nie odtracam go jak chce wejść na kolana jak karmie mała .

Agape91, ElfiaKsiężniczka, moyeu, szona, MagdalenaMaria2, Ania_85_, Malinaa90, Madziandzia lubią tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałabym tylko dodać, że to, czy okres jest skąpy czy nie, nie jest wyznacznikiem grubości endometrium. Mój okres jest raczej z tych słabych, a za każdym razem mam piękne endo 10-12 mm.

Agape91 lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    A ja chciałabym tylko dodać, że to, czy okres jest skąpy czy nie, nie jest wyznacznikiem grubości endometrium. Mój okres jest raczej z tych słabych, a za każdym razem mam piękne endo 10-12 mm.
    Czyli internet trochę kłamie 😉

• Salome Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Czyli internet trochę kłamie 😉

Hmm no właśnie nie wiem jak to jest! A może dla każdego skąpy okres znaczy co innego? U mnie pierwszy dzień jest dość mocny, potem 2 i 3 dzień jest średnio, a potem przez kolejne 2-3 dni to już plamienie tylko.

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Hmm no właśnie nie wiem jak to jest! A może dla każdego skąpy okres znaczy co innego? U mnie pierwszy dzień jest dość mocny, potem 2 i 3 dzień jest średnio, a potem przez kolejne 2-3 dni to już plamienie tylko.
    To u mnie pierwszy dzień jest średni, drugi mocny, trzeci znowu średni, a później to już plamienie właśnie 2-3 dni. A wcześniej bywało tak że pierwsze 3 dni był mocny, a w kolejne 2-3 dni był taki średni, a nie takie plamienia jak teraz🤷🏻‍♀️ Także u mnie zmiana znaczna nastąpiła

• szona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Dzięki za darmową wizytę! 😄 Leku nie biorę już ponad miesiąc, a to co mi zostało, jakoś odruchowo dzisiaj rano wyleciało z mojej domowej apteczki 😉 Resveratrol biorę od początku tego cyklu. Ale jak widać na mnie nie działa od razu, pewnie potrzeba czasu 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio, kiedy badałam proga (w czerwcu) w 22 dc miał 11,5.
    U mnie do owulacji zostały ok. 3-4 dni.

Jestem pod wrażeniem, że Twoja koleżanka przy takim endometrium zaszła w ciążę 😯 A jeśli mogę wiedzieć, to jak się ta ciąża zakończyła?

Trwa :) jest w 18 tygodniu ❤️

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:

Ale Kuczyńska mowila właśnie, że bardzo rzadko przy mocnym okresie endo było słabe, a przy słabym okresie bardzo często i endo ledwie urosło. Chodzi o te zależność, że mocna menstruacja raczej uspokaja co do endo, a słaby okres sugeruje diagnostykę w tym zakresie - co nie musi oznaczac, że endo faktycznie było złe.

Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi 😅

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:

Słońce, ale właśnie ten „dość mocny pierwszy dzień” potwierdza Twoje endo 10-11 mm. Gdybys miała plamienia tylko i to od początku, albo tak skąpy okres od początku jak na koniec - to by była skąpa menstruacja :)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Trwa :) jest w 18 tygodniu ❤️
    Super 😍
    A teraz doczytałam, endometrium miała 3,5 cm czy 3,5 mm? 🤔 Cm to chyba niemożliwe? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 17:10

• Salome Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słońce, ale właśnie ten „dość mocny pierwszy dzień” potwierdza Twoje endo 10-11 mm. Gdybys miała plamienia tylko i to od początku, albo tak skąpy okres od początku jak na koniec - to by była skąpa menstruacja :)

A no właśnie tak myślałam, że "skąpy" ma różne znaczenie :)

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzisiaj test,oczywiście wyszedł jak zwykle(12dpo więc no już wiadomo..).
    Kurde no miałam jednak troche nadzieji.Nie pisałam tutaj ale idealnie wstrzeliliśmy się w owulacje,stosowałam żel fertilsafe plus.Piłam ten syrop guajazyl czy jakoś tak.No i pierwszy raz brak objawów przed okresem-uznałam to za objaw :p

To jest koszmar. Dla mnie te dni przed miesiączką+ pierwsze jej dni to totalna załamka.Nie okazuje tego ale czuje sie zawsze beznadziejnie i bez żadnych szans.
    Nie lubie robić testów...zrobiłam go tylko przez to,że odstawiam dzisiaj luteine :(
    Płakać się chce..ile jeszcze takich miesięcy czy może lat albo czy w ogóle kiedyś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 17:35

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit główka do góry!
    Uda się każdej z nas! Tylko niektóre muszą poczekać dłużej ;)
    Trzeba wierzyć że się uda bowiem wiara czyni cuda ;)

Agape91, Salome, MagdalenaMaria2 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ