X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke zjadłam śniadanie i wypiłam kubek i jest troszkę lepiej,ale ogolnie bardzo boli. Zaraz zrobię następny.

Frelcia ale suuuuuper :D

Przepraszam,że nie odnoszę się do Was wszystkich,ale jakoś moja głowa wolniej przyswaja informację.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Veles Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam tutaj po pomoc i porady stricte medyczne ,przyjaciół i ludzi do pocieszania to mam w realnym życiu.Wy widocznie nie skoro siedzicie tutaj każdego dnia i sie nad sobą użalacie.Smutne.Wasi mężowie wiedzą? Ale tutaj żeby otrzymać poradę to trzeba pierw wchodzić tygodniami w tyłek wam jak widać ,sory nie mam tyle czasu. Ja też poroniłam w 10 tyg też chowałam jak większość i się nie użalam i nie rozumiem takiego poklepywania aleś ty biedna i w ogóle skoro każda z nas jest tak samo biedna i przeszła takie same traumy. To poklepywanie po ramieniu nie sprawi że w ciąże zajdziecie ja jestem zadaniowa wy jak powiedziałam kółko wzajemnej adoracji podpadnę jednej to mnie zniszczą wszystkie prawo bezmyślnej masy. Życzę wam mniej jadu i wredoctwa może wtedy pozachodzicie nastawienie połowa sukcesu i oby wasze dzieci nie był jak wy .Nie piszcie już do mnie ani o mnie to się nie będę udzielać skoro tak wam zależy na spokoju w wątku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie na co mnie dzisiaj naszła ochota i nie mogę spełnić swojej zachcianki? Na CZEREŚNIE ! :D

KateHawke, Emiilka, Koteczka82, Jeżowa, Karolina90, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że Was kocham?❤

Siwulcu nasz kochany cieszę się że ten ból masz za sobą. Teraz odpoczywaj i razem czekamy na słoneczko które da nam szczęśliwy dzień:*

Bocius ja też Ci zazdroszczę! Świetny dzień Ci się szykuje :)

Ja się już jak głupia cieszę na to kłucie. Tak jakbym co najmniej już zarodek w brzuchu miała.

Luna1993, KateHawke, Emiilka, Bocianiątko, Anna Stesia, Diamond92 lubią tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet idz wypieprzaj stad !

Bajkaaa, Achia lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Veles Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska naucz sie czytać pierw a na do widzenia badania o które niby sciemniam veles nie velvet https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cccae522666.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:38

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka00 wrote:
    Emilka a jak brałaś ten dong quai?:) od przyszłego cyklu mam zamiar z nim spróbować :) czulaś po nim jakąś różnicę?;)

Agnieszko, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale wczoraj mi jakoś umknął Twój post. Ja brałam Donga na własną rękę od końca @ do owulacji. Codziennie jedna tabletka po śniadaniu. To był mój pierwszy cykl z Dongiem, a ogólnie 12 cykl starań. Tylko ja łączyłam tego Donga z CLO. Później dowiedziałam się od innej staraczki, że nie powinno się tych dwóch rzeczy łączyć. Także lojalnie uprzedzam :)

agnieszka00 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Poprostu ja wstaję wcześnie. I przywitały mnie takie tam posty, że lepiej nie czytać. Chciałam, żebyście Wy zaczęły dzień inaczej.

Ja w ostatnich 2 miesiacach zauwazyłam, że po kazdym stresowym dniu miałam 37-37.15. Tak bylo i po kazdej wizycie w szpitalu, telefinach z laboratorium genetycznego, rozmowie z dyrem, załatwianiu spraw w urzędzie. Może Ty też tak odchorowujesz stres ostatnich dni?

Ale się nabrałam - przy otwieraniu strony rzucił mi się w oczy post z gratulacjami dla blue, już się ucieszyłam, że nasza blue taka radość spotkała, a to tak. Blue, co tam? Możesz nawet zdjęcie tego potworka dać ;)
    Hehehe Nika,jak zobaczyłam gratulacje to pomyślałam o co kaman? U mnie trzeba jeszcze trochę poczekać ;) ,na pewno dam znać.Ja już nie daję rady serduszkować :) ,jak z tego nic nie wyjdzie to już nie wiem.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeh, nie chce mi się pisać.

Emilka a czemu Dong nue z Clo? Bo ja myślałam, że właśnie wszyscy dołączają Donga, żeby ratować endo po braniu Clo. Bardziej mi się gryzie dong z lamettą, skoro lametta blokuje estrogeny, a Dong je podnosi. A może z Clo tak samo?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    U siory nie było zasniadu, serduszko przestało bić i skierowali na zabieg, ale moja siostra to bardzo wrażliwa osoba i poprosiła o rozmowę z psychologiem wiec może chcieli jej oszczędzić atrakcji :/

Leży ze mną kobitka, 20 tc, wody jej odeszły, siedzi w szpitalu i czeka na smierć swojego maleństwa bo lekarze nie dają mu szans, codziennie ma USG i sprawdzają czynność serca... jak najdalej od szpitali, mówię Wam tutaj łatwo popaść w depresje :/
    Omg czemu takie rzeczy się zdarzają :( to jest nie do ogarnięcia :( aż mi się płakać chce :(

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png

Wysłany: 10 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    A wiecie na co mnie dzisiaj naszła ochota i nie mogę spełnić swojej zachcianki? Na CZEREŚNIE ! :D
    Toś wymyśliła. Kurczaki, żeby to chociaż wiśnie, to możnaby mrożone kupić. A gdzie mieszkasz? No ja mam czereśnie w słoiku od teściowej, chętnie się podzielę!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Eeeh, nie chce mi się pisać.

Emilka a czemu Dong nue z Clo? Bo ja myślałam, że właśnie wszyscy dołączają Donga, żeby ratować endo po braniu Clo. Bardziej mi się gryzie dong z lamettą, skoro lametta blokuje estrogeny, a Dong je podnosi. A może z Clo tak samo?

Nikuś, ja kompletnie nie mam pojęcia, dlaczego nie można tego łączyć, ale też powiem szczerze, że żadnemu ginowi nie mówiłam, że mam zamiar spróbować z Dongiem. Przeczytałam o Dongu na wątku: "zielary" i pomyślałam, że spróbuję. Później pod moim wykresem, jedna Dziewczyna napisała, że słyszała, że nie powinno się łączyć Donga z CLO, więc trochę się wystraszyłam, że ja tak wszystkim polecam.

1 cs. - Aniołek - 6 tc.

Wysłany: 10 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej słyszałam same dobre rzeczy o tym połączeniu. Dong poprawia endo. Zresztą po cyklach, w ktorych stosowałam Donga miałam dużo obfitsze @ - duuużo się tego złuszczało. Może lepiej brać je po kolei? - clo 4-7, a dong 8-owu? Zawsze trochę by to dndo podciągnął? Muszę o tym poczytać

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja raczej słyszałam same dobre rzeczy o tym połączeniu. Dong poprawia endo. Zresztą po cyklach, w ktorych stosowałam Donga miałam dużo obfitsze @ - duuużo się tego złuszczało. Może lepiej brać je po kolei? - clo 4-7, a dong 8-owu? Zawsze trochę by to dndo podciągnął? Muszę o tym poczytać

a co to ten dong?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja za bardzo nie zgłębiałam tematu, bo uznałam, że takie ziółka nie mogą mi w niczym zaszkodzić :) Endo miałam ładne, chociaż to był już 4-ty cykl z CLO.

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujecie tego donga? Polecacie jakąś firmę? Może w kolejnym cyklu pomyślę też o tym.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 38 LAT

🧑39 LAT

1 procedura Invitro
    30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
    🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
    Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
    Beta 14dpt - 1364
    Beta 18 dpt - 4500
    9.06 jest serduszko !! ❤️
    20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
    1.07 - mamy 4 cm
    10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
    26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
    5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia

Rośnij maluszku 😍
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Kończy mi się ovarin a mam oczywiście brać dalej kwas. I mam jeszcze prenatal uno. Zastanawiam się czy zostawić sam prenatal czy zamówić jeszcze ovarin.

Wysłany: 10 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a co to ten dong?
    Dong quai = dzięgiel chiński = angelica.

To takie ziółko, które pomaga w oczyszczeniu krwi, działa przeciwzapalnie. Poprawia ukrwienie endo.
    Trochę rozrzedza krew, więc w tych dniach, kiedy się go bierze trzeba odstawić acard itd. I lepiej nie brać w czasie @ bo tylko ją wydłuży. Polecają to przy endomendzie ale też poprostu na podrasowanie endometrium. Zawiera dużo żelaza i b12, więc ogólnie poprawi krew.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke mało co przez jajecznicę chałupy bym nie spaliła ale była smaczna :D
    Wzięłam się odbwana za porządki - firany i zasłony już wyprane !

Frelcia cudnie !

Frelcia, KateHawke lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%

Wysłany: 10 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    A gdzie kupujecie tego donga? Polecacie jakąś firmę? Może w kolejnym cyklu pomyślę też o tym.
    Ja mam od Swansona. Kupowałam u zielarza, ale pewnie w internetowych i na gemini też dostaniesz

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ