Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    1 kwalifikacja tzn wstepna ktora dala mi to ze zostalam dopuszczona do szkolen..a byla po rozmowach z psychologami, pedagogami, testami i wizyta w domu

2 kwalifikacja to jest po szkoleniach.. czyli pewnie beda patrzec na 1 kwalifikacje jak wypadly rozmowy i szkolenia. I wtedy daja ta GLOWNA kwalifikacje :)

Jak ja otrzymasz to czekasz na "TEN TELEFON"
    O rany to w sumie zaraz będziesz mieć malucha w domu!!!! <3 bo na bank dostaniecie tą kwalifikacje!!!!
    A możesz mi powiedzieć jak wygląda ta wizyta w domu? Nasi przyjaciele zdecydowali się na adopcję i właśnie czekają na tą wizytę w domu, tylko się stresują, bo nie wiedzą jak to tak serio wyglądać będzie.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naćpałam się Nurofenu i jakoś daje rade ale co chwilę muszę ratować Normana bo wpadł do wody i sklep Filis bo się pali więc nie jest lekko ;) Mamy małych Strażaków wiedzą o czym mówie :)

reset, Luna1993, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Yoselyn chyba tylko Ty masz wątpliwości co kwalifikacji, my wiemy że ja dostaniecie !

moze troszke panikuje ale jakos boje sie tego.. jak bede dzwonic do nich to chyba rece beda mi sie trzesly i to bardzo.

Przy pierwszej tez dzwonilam po rozmowach i tez sie balam ze nie dostaniemy, bo jedna para przede mna nie dostala kwalifikacji, A wiesz jedna babka pytala inna notowala i juz mialam mysli co ona tam pisze. A jak zadzwonilam i odebrala pani z takim dla mnie dziwnym glosem bylam przekonana ze nam nie wyszlo a tu nam powiedziala pani ze mamy to normalnie skoczylam do gory i krzyknelam HURA :P

Tak teraz tez bedzie.. ale wole to uslyszec ze mamy, wtedy bede spokojniejsza. :)

Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    O rany to w sumie zaraz będziesz mieć malucha w domu!!!! <3 bo na bank dostaniecie tą kwalifikacje!!!!
    A możesz mi powiedzieć jak wygląda ta wizyta w domu? Nasi przyjaciele zdecydowali się na adopcję i właśnie czekają na tą wizytę w domu, tylko się stresują, bo nie wiedzą jak to tak serio wyglądać będzie.

u nas byla jedna pani, porozmawiala z nami, poogladala dom, lazienke, balkon, pytala gdzie bedzie pokoj dla dziecka i czy w ogole bedzie, jak zamierzam mniej wiecej umeblowac pokoik. Bylo milo, nie ma co sie stresowac. Mowila ze po wizycie domowej mamy dzwonic za miesiac czy mamy kwalifikacje, ale dopiero po 1,5 miesiaca dostalismy bo mieli duzo osob do omowienia.

frezyjciada lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose - "HURA" też powinni zanotować i dać za to 100 punktów dodatkowych :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos będzie dobrze :) I w trójkę do nas wpadniecie na coś dobrego :) nie ma wątpliwości że tak właśnie będzie.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Yose - "HURA" też powinni zanotować i dać za to 100 punktów dodatkowych :D

Mi to za to Hura i ze bylam taka chora i poszlam na szkolenia powinni juz dac maluszka :P juz powinnam byc mama :)

Czrna 81, Malgonia, Kaczorka, Anna Stesia, Phnappy, Bocianiątko lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Yos będzie dobrze :) I w trójkę do nas wpadniecie na coś dobrego :) nie ma wątpliwości że tak właśnie będzie.

w 3 to pewnie jeszcze troszke :P ale poki co we dwojke to czemu nie :P

❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację z tym stresem bo śluz piękny rozciągliwy już. A owulak jeszcze nie taki jak trzeba.

Kochane jest ktoś z Lublina ? Potrzebuję jakiejś fajnej galerii ! Ktoś poleci ?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje, ze mój by średnio wypadł na takiej rozmowie i warsztatach bo nie cierpi jak ktoś go do czegoś zmusza, donjakiegos rysowaniaC gadania o uczuciach itd ;). Zle to wyglada ale to tak naprawdę super cecha bo u nas w domu tak właśnie jest - nikt niczego do niczego nie przymusza na siłę, nie narzuca zdania, szanuje swoją przestrzeń i to na co się ma ochotę ;). Myśle ze to akurat spoko grunt do wychowywania dziecka.

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kogo masz na avatarze ?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel czuję,że my to HURA aż tu na OF usłyszymy ;-) A i my z Tobą będziemy wołać! :-D

Yoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja to się boje, ze mój by średnio wypadł na takiej rozmowie i warsztatach bo nie cierpi jak ktoś go do czegoś zmusza, donjakiegos rysowaniaC gadania o uczuciach itd ;). Zle to wyglada ale to tak naprawdę super cecha bo u nas w domu tak właśnie jest - nikt niczego do niczego nie przymusza na siłę, nie narzuca zdania, szanuje swoją przestrzeń i to na co się ma ochotę ;). Myśle ze to akurat spoko grunt do wychowywania dziecka.

no nam tez nie bylo wesolo jak musielismy opowiadac o siebie, o naszych problemach obcym osobom. Ale co sie nie robi zeby sie udalo. Dalismy rade chociaz pytania momentami byly intymne. A na testach to bylo rysowanie drzewa i testy ktory jeden mial 175 pytan, uzupelnianie zdan itp.. Nie taki diabel straszny jak go maluja :P Oczywiscie nie musialas mowic wszystkiego od A do Z ale jednak cos musialas.

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Yosel czuję,że my to HURA aż tu na OF usłyszymy ;-) A i my z Tobą będziemy wołać! :-D

Bardzo licze na to ze bedziecie sie zemna cieszyc :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn a to chyba każdy ośrpdek ma swoje przepisy. Pamiętam jak pracowałam w przedszkolu to mielismy chlopca adoptowanego, a później jego rodzice zaadoptowali jeszcze dziewczynkę - niemowlaczka. Rodzice byli grubo po 40 oboje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 13:29

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 🙂
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
    5 dpt⏸
    7 dpt - beta 57,4
    9 dpt - beta 134
    11dpt- beta 300,44 prog. 26
    15dpt - 1660 prog. 28
    17 dpt - plamienie
    18 dpt - 5718
    21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Yoselyn a to chyba każdy ośrpdek ma swoje przepisy. Pamiętam jak pracowałam w przedszkolu to mielismy chlopca adoptowanego, a później jego rodzice zaadoptowali jeszcze dziewczynkę - niemowlaczka. Rodzice byli grubo po 40 oboje.

pewnie tak, co osrodek to inny obyczaj :) ale maluszek 2 latek tez bedzie cudowny :)

❤️❤️❤️
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nowa kogo masz na avatarze ?

Moje aktualne alterego ;) od kiedy dowiedziałam się że mam jajniki starsze niż by wiek wskazywa tak się właśnie czuje ;)

Meśka lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Moje aktualne alterego ;) od kiedy dowiedziałam się że mam jajniki starsze niż by wiek wskazywa tak się właśnie czuje ;)

ja jajniki tez mam bardzo leniwe, musze je stymulowac zeby cos bylo..

Kilka razy mialam pecherzyki i nagle stanely i po ptokach bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 13:36

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    w 3 to pewnie jeszcze troszke :P ale poki co we dwojke to czemu nie :P

Spoko te troszkę to akurat jak będę po procedurze i żłobek zacznie hulac:) czekam na upragnioną stabilizację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Chyba macie rację z tym stresem bo śluz piękny rozciągliwy już. A owulak jeszcze nie taki jak trzeba.

Kochane jest ktoś z Lublina ? Potrzebuję jakiejś fajnej galerii ! Ktoś poleci ?
    nie latam po galeriach ale możesz wpaść do Felicity,Tarasy Zamkowe lub Plaza

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ