MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Mam przez to rozumieć, że w takim wypadku każda kobieta mająca własną owulację powinna i tak iść w kierunku stymulacji?
Mnie ten problem powoli i tak nie dotyczy, ostatnio cykle stały się bezowulacyjne, ale pytam z ciekawości, bo jesienią lekarz cieszył się, że jest owulacja i nic nie wspominał nt. komórki (jedynie nt. moejgo endometrium się wypowiadał...). -
Jeszcze mi się przypomniało - może są inne forumowe weteranki, którym się to przyda
Po zmianie cennika na ovu, wprowadzili abonament za 10zl/miesiąc dla osób które są ponad 12 miesięcy na ovufriend.
Miałam taką opcję, jak skończył mi się abonament, chciałam przedłużyć i patrzę, że mam normalną cenę
Napisałam do nich z pytaniem o co chodzi - odpisali, że to była wcześniej pomyłka, i że niższy abonament przysługuje dziewczynom długo starającym się, a ja "szczęśliwie zaszłam w ciążę" więc mi się nie należy, ale dają mi miesiąc gratis.
Oczywiście się wkurzyłam i odpisałam, że nie "zaszłam szczęśliwie w ciążę" tylko poroniłam.
No i się zreflektowali, że rzeczywiście muszą to zweryfikować i dali mi pół roku za free.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:54
ANkaG, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Jeszcze wczoraj myślałam że będę ją na spacery wyprowadzać na sznurku od snopowiązałki a dzisiaj takie oczęta śliczne na mnie patrzą no jak tu jej nie kochać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b2d67f15e53.jpgYoselyn82, StaraczkaNika, ANkaG, Czrna 81, Luna1993, Bajkaaa, KateHawke, Lunaris, Bocianiątko, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Cheresta wrote:Jeszcze wczoraj myślałam że będę ją na spacery wyprowadzać na sznurku od snopowiązałki a dzisiaj takie oczęta śliczne na mnie patrzą no jak tu jej nie kochać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b2d67f15e53.jpg
Ojej taki slodziak to rzeczywiście nie mogła Cię pogryźć
liczyłam na wczoraj po małej imprezce ale jak wróciliśmy to mój psi słodziak się ze*** oczywiście na środku dywanu... więc jakby to powiedzieć nie było dobrej atmosfery
StaraczkaNika wrote:Ja mam PCOS, więc od razu się zakłada, że mam słabsze komórki. A jak pęcherzyk za długo dojrzewa to jakość komórki spada. Nie wiem, czy każdy by miał takie wskazania, ale u mnie i napro i doktorek z kliniki cisnęli żeby skrócić fazę folikularną. Napro regulowali mi niby hormony, ale gucio im wyszło i od nich uciekłam. A gin z kliniki od razu dał clo i lamettę jak mu powiedziałam ze w cgklach owulacyjnych mam owu najwcześniej 26-28 dc.
Nikuś,też mam PCO, więc informacja dla mnie bardzo cenna
Coś czuję, że po egzaminie zacznę starać się jak szalona, bo czymś trzeba będzie zająć myśli podczas półtora miesiąca oczekiwania na wyniki
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Też mamy tego rodzaju niedogodności z rana, kładzie się pomiędzy nami na plecach wyciąga łapki na głowę i domaga się drapania po brzuchu
Kurczę wzięło mnie tak na te psie sprawy, bo oglądałam reportaż o tym piesku co ma przetracony kręgosłup, złamaną szczękę i wiele wiele innych obrażeń. No jak tak można?! To Chyba trzeba nic nie czuć, żadnej empatii wrażliwości... No nie mam słów. Do rowu i żywa ziemia przysypywac aż się nie będzie mógł wydostać. A oni mu trzy lata maksymalnie mogą dac! Wziąłeś sobie zwierzaka to wziąłeś też za niego odpowiedzialność
Jakoś nigdy nie byłam tak uwrażliwiona na takie kwestie, ale odkąd mamy Funie to strasznie mnie takie wiadomości smuca i wkurzają -
Cheresta - ja staram się nie czytać, bo od razu płaczę chociaż ta sprawa ostatnio była bardzo głośna jeszcze faceta chyba nie zlokalizowali
Phnappy wrote:Cheresta - ja staram się nie czytać, bo od razu płaczę chociaż ta sprawa ostatnio była bardzo głośna jeszcze faceta chyba nie zlokalizowali
-
to nie doczytałam, mam nadzieję, że bydlak dostanie najwyższą możliwą karę.
W więzieniu będzie miał przechlapane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 20:40
Witam się wieczorową porą. Ale dzisiaj mieliśmy piękny dzień. Czuć już wiosnę w powietrzu
Siwulec dobrze, że te najtrudniejsze chwile już za tobą.
AnkaG piękny owulak. Nic tylko brać się do roboty
Frelcia fajnie, że wszystko w porządku i mogłaś już wystartować z procedurą. Jak napisałaś, że po badaniu przez doktorka rozkręciła się @, to jakoś wyobraziłam sobie, że badanie wyglądało mniej więcej jak w tym kawale (nie wiem czy znacie?)
"Dziewczyna u ginekologa. Młody, przystojny lekarz zaczyna badanie, zakłada jednorazową rękawiczkę, wkłada palce. Nagle dzwoni telefon. Lekarz jedną ręka odbiera, a jako że czas to pieniądz, to drugą kontynuuje badanie:
- Halo! Tu Heniek... ze studiów... jestem w twoim mieście.
- Nie może być. Przyjeżdżaj, trzeba to oblać.
- A jak do ciebie dojechać? Dzwonię z dworca.
- Z dworca to pojedziesz prosto, później w lewo, będzie rondo, na rondzie w prawo, następne rondo i dalej to prosto, prosto i jesteś u mnie...
Na to pacjentka:
- Panie doktorze czy mogę prosić jeszcze jedno rondo?Czrna 81, Phnappy, Frelcia, ANkaG, Siwulec, StaraczkaNika, KateHawke, blue00, Izape_91, Lunaris, Diamond92 lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Czrna 81 wrote:Czy ja wiem... Jak dla mnie to powinien zawisnąć na jajach, każda inna kara będzie za słaba
prawda.
Phnappy musi byc min 3 lata stazu malzenskiego, ale slyszalam ze w nie ktorych osrodkach chca od 5 latMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Phnappy musi byc min 3 lata stazu malzenskiego, ale slyszalam ze w nie ktorych osrodkach chca od 5 lat
Ok, dzięki. Może powinniśmy zastanowić się nad ślubem, na wszelki wypadek.
nick nieaktualnyEmilka dobre to! Uśmiecham się do tel bo miałam naprawdę głupie myśli hehee bzykankowego wieczoru ja czekam az córcia pójdzie spać bo na zakupach spała ciągle w wózku ale to dobrze bo taki mejdej w biedronce ze się zacieła drukarka paragonów i staliśmy 30 min zanim skasowalam Pani Nam zakupy! Tyle ludzi w sklepach ze masakra!
Emilkap11 lubi tę wiadomość
-
Tak się nieśmiało spytam... dziewczyny, czy ktoś chce wziąć maj? Bo ja się nie upieram, że to ja mam zakładać. Tak tylko rzuciłam propozycję, bo ciągle jestem na etapie sztucznego wyszukiwania motywacji do dalszych starań. Więc jakby któraś chciała gospodarzyć w maju, to dajcie znać teraz, ok? Bo jakby coś to teraz szukam sobie mało wymagającego zajęcia i mogę machnąć nowy wątek. Ale nie muszę. Ktoś coś?
Malgonia, summer86, Siwulec, Meśka, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Nika nie widzę na ten moment lepszej kandydatki na majową gospodynię wątku więc zakładaj śmiało. Ja w maju będę staraczką na bank, więc pierwszą "klientkę" już masz
ANkaG lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Nika, ja w kwietniu zamierzam wreszcie dostać @ i rozpocząć stymulowany cykl. A zatem, skoro zacznę go w kwietniu to testować będę u Ciebie i wierzę, że to dobry znak :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.