MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNormalnie muszę sie pochwalić bo ta owulacja chciała mnie zrobić w balona! Dzisiaj 24 dc ale jest...piekny cudowny widok aż razi z daleka i chce sie bzykać jak największy bzyczek! EDIT:nie wiem czemu do góry nogami ale jest https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f43f0cf66d4.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 13:52
Yoselyn82, Czrna 81, Luna1993, Malgonia, Siwulec, Izape_91, KateHawke, Karma88, Bajkaaa, Emiilka, Koteczka82, Phnappy, Anna Stesia, Morusek, MOJE, Bocianiątko, Diamond92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie zmasakrowalo.... Od rana się dziwnie czułam jakby mi było niedobrze, nic nie mogłam wcisnąć, dostałam biegunki jedziemy do Lublina mam nadzieję że mnie nie złapie nigdzie bo będzie nieciekawie haha :pStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
ANkaG wrote:Normalnie muszę sie pochwalić bo ta owulacja chciała mnie zrobić w balona! Dzisiaj 24 dc ale jest...piekny cudowny widok aż razi z daleka i chce sie bzykać jak największy bzyczek! EDIT:nie wiem czemu do góry nogami ale jest https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f43f0cf66d4.jpg
Tak z ciekawosci zapytam, bo u mnie w 24dc zazwyczaj cykl sie konczy, czy owulacja w 24 dniu jest mozliwa ? Jak dlugie miewasz cykle?19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Tak z ciekawosci zapytam, bo u mnie w 24dc zazwyczaj cykl sie konczy, czy owulacja w 24 dniu jest mozliwa ? Jak dlugie miewasz cykle?
Jest możliwa, ja w cyklach owulacyjnych z monitoringiem miałam owulację między 22 a 24 dc.ANkaG lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczynki, a moj mąż właśnie zrobił chili con carne i pyszne to było! Eh i do tego winko. A wogole to muszę Wam powiedzieć, ze od stycznia jem witaminę b6 na zbicie honocysteiny i zauważyłam ze już drugi cykl mam dłuższy, nie wiem czy to od tego ale teraz miałam 26 dni a już dawno nie miałam tyle bo ostatnio to 22-24 góra. I drugi cykl bez plamien przed okresem tylko odrazu okres a nie dwa trzy dnia rozkręcania. Także ciekawe czy to od tej wit b6 czy b12 czy od czego. Wit b6 brałam 25 mg w formie p-5-p tak co dwa dni raczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 16:12
KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Ptysia wrote:Dziewczynki, a moj mąż właśnie zrobił chili con carne i pyszne to było! Eh i do tego winko. A wogole to muszę Wam powiedzieć, ze od stycznia jem witaminę b6 na zbicie honocysteiny i zauważyłam ze już drugi cykl mam dłuższy, nie wiem czy to od tego ale teraz miałam 26 dni a już dawno nie miałam tyle bo ostatnio to 22-24 góra. I drugi cykl bez plamien przed okresem tylko odrazu okres a nie dwa trzy dnia rozkręcania. Także ciekawe czy to od tej wit b6 czy b12 czy od czego. Wit b6 brałam 25 mg w formie p-5-p tak co dwa dni raczej.
A Chili con Carne mega zazdraszczamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 16:23
-
Ptysia wrote:Dziewczynki, a moj mąż właśnie zrobił chili con carne i pyszne to było! Eh i do tego winko. A wogole to muszę Wam powiedzieć, ze od stycznia jem witaminę b6 na zbicie honocysteiny i zauważyłam ze już drugi cykl mam dłuższy, nie wiem czy to od tego ale teraz miałam 26 dni a już dawno nie miałam tyle bo ostatnio to 22-24 góra. I drugi cykl bez plamien przed okresem tylko odrazu okres a nie dwa trzy dnia rozkręcania. Także ciekawe czy to od tej wit b6 czy b12 czy od czego. Wit b6 brałam 25 mg w formie p-5-p tak co dwa dni raczej.
-
Właśnie miałam Ciebie pytać co z tym tmg. Ja teraz mam 9,6- spadła po miesiącu brania b6, b12 i tmg tez o 4 jednostki. Zastanawiam się czy teraz nie brać już tylko metylowanego kwasu i raz za czas b12 i b 6 żeby powoli sobie spadła do tego poziomu 7 i żeby nie spadła niżej. I to tmg odstawić już całkiem? Kurczę No ciekawe jak to teraz rozegrać. A wogole to jak byłam u tej świetnej hematolog, to wogole stwierdziła ze homocysteina nie przeszkadza w zachodzenie w ciąże:/ No masakra:/
-
nick nieaktualnyMeśka ja zawsze miałam między 19-21 dc owulacje tzn.testy pozytywne a Of wyznaczał mi po tych testach owulacji! A teraz mi się 1 raz zdażyło jeszcze później ale za to kiedyś miałam @ nie ok 32 dc a 35!!! Także ja niestety zazdrościć tylko metę tym co mają od9dc do 14 dc owulacje ja muszę czekać jak na zbawienie! Ale mam ok 32-33 dniowe cykle
-
Ptysia wrote:Właśnie miałam Ciebie pytać co z tym tmg. Ja teraz mam 9,6- spadła po miesiącu brania b6, b12 i tmg tez o 4 jednostki. Zastanawiam się czy teraz nie brać już tylko metylowanego kwasu i raz za czas b12 i b 6 żeby powoli sobie spadła do tego poziomu 7 i żeby nie spadła niżej. I to tmg odstawić już całkiem? Kurczę No ciekawe jak to teraz rozegrać. A wogole to jak byłam u tej świetnej hematolog, to wogole stwierdziła ze homocysteina nie przeszkadza w zachodzenie w ciąże:/ No masakra:/
-
Meśka wrote:Tak z ciekawosci zapytam, bo u mnie w 24dc zazwyczaj cykl sie konczy, czy owulacja w 24 dniu jest mozliwa ? Jak dlugie miewasz cykle?
ANkaG lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Moja ciąża była z owu w 22 dc. Zazwyczaj mam naturalne owu jeszcze później - koło 26dc. 3 ginów niezależnie od siebie mówiło mi, że owulacja to sobie może i jest, ale komórka jajowa jest już wtedy za stara i przez to niezdolna do zapłodnienia
Mam przez to rozumieć, że w takim wypadku każda kobieta mająca własną owulację powinna i tak iść w kierunku stymulacji?
Mnie ten problem powoli i tak nie dotyczy, ostatnio cykle stały się bezowulacyjne, ale pytam z ciekawości, bo jesienią lekarz cieszył się, że jest owulacja i nic nie wspominał nt. komórki (jedynie nt. moejgo endometrium się wypowiadał...).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jejku dziewczyny ciężko nadrobić tyle stron od rana
Frelcia fantastyczne wiadomości
Super że atmosfera na forum się oczyszcza i znowu można poczytać ważne wiadomości.
Nik, Swiulec dużo siły dla Was w tym trudnym okresie. Myślami jestem z Wami :*
Reszcie dziewczyn życzę owocnych seksów. Udanego wieczorku:)ANkaG, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Yoselyn jak dla mnie 2 latki są najsłodsze na pewno dostaniecie kwalifikacje i będzie wszystko dobrze trzymam mocno kciuki. Czy żeby ubiegać się o adopcję trzeba być małżeństwem?
Siwulec u mnie próbowali wywołać poronienie tabletkami i nic a nic nie ruszało 3 noce byłam w szpitalu w końcu zrobili zabieg... taka procedura w tym szpitalu, że raczej czekają na poronienie a nie robią zabieg. Ale była to dla mnie wielka ulga, bo 3 noce w szpitalu to był koszmar Trzymaj się dzielnie
AnkaG odpisalam Ci po moim wykresem, bo chyba nie masz udostępnionego swojego
Yoselyn82, ANkaG lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane