X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 13 marca 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Ciekawe jak tam Meśka.

    Też odświeżam i czekam na wieści od niej :)

    Czrna 81, Meśka lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 13 marca 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Też odświeżam i czekam na wieści od niej :)
    Nooo,czas już ją z stąd na ex-testerki eksmitować :-D :-D

    KateHawke, Bocianiątko, Emiilka, Meśka, Anna Stesia, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko poprosiłam o ANA lekarza a mi dał to ekstra. Taka mała miejscowość Żagań. Czyli nie ma sensu tych pozostałych ANA robić? Będę szukała tego forum , o którym wspomniałaś. Potem wrzucę jeszcze ten zespół antyfosfolipidowy o którym wspomniałyście. Gdzieś doczytałam , że to jakieś przeciwciała przeciwko wątrobie,a miałam kiedyś wynik fałszywie dodatni na wirusowe zapalenie wątroby :( coś ciągle wokół tego się kręci ,a potem wychodzi ,że ok.:/ dzięki jesteście wielkie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 14:49

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 marca 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    MOJE dziękuję :* Nam najbardziej chodzi o poprawę morfologi. Reszta jest w normie. Pierwsze nadanie było robione jakoś w połowie 2016 roku i była kiepska ruchliwość (przez uraeplazme) i morfologia 6%, 2 badanie koniec listopada 2017 r. morfologia 4%, 02.02.2018 morfologia 0%. Leci w dół też ilość, ale cały czas jest sporo ponad normę. Pierwsze dwa w jednym labo trzecie w innym. Dziwi mnie aż taki spadek morfologii w ciągu 2 miesięcy. Mąż nie chorowała, nie pali papierosów. Od tego badania biega, je zdrowiej i bierze te tabletki, ale lekarz zalecił 1x1. W ulotce jest napisane żeby brać 2 dziennie.
    Ostatnio gdzieś słyszałam, że dla mężczyzn na poprawę nasienia i testosteronu nie za dobrze wpływają sporty biegowe, rowerowe itp. najlepiej podobno typowo siłowe. Nie wiem ile w tym prawdy ale mój się stosuje i zadowolony chodzi na siłkę.

    Dziewczyny w czwartek idę na podgląd, ale wydaje mi się że po tym zastrzyku pękł pęcherzyk. Bolał mnie jajnik od rana i pojawił się wreszcie śluz płodny. W nocy były igraszki i dziś znów popłyniemy ;)

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko, Reset dziękuję :) Właśnie nad tym pakietem optimum się zastanawiam, bo tam w zasadzie wszystkie badania są, a umówmy się hormonów to raz nie wystarczy robić. Ciąża niby jest w pakiecie, a o karencji nic tam mowy nie było. Doczytam jeszcze :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam gdzieś,że acard hamuje owulacje. Czy to prawda?

  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE zobaczymy co to będzie. Plan jest taki, że teraz przez dwa miesiące się staramy a jak nic nie wyjdzie to t 3 cyklu od histero jedziemy przed owu po lekarza i wtedy też chcielibyśmy powtórzyć wyniki nasienia.

    MOJE lubi tę wiadomość

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Doczytałam gdzieś,że acard hamuje owulacje. Czy to prawda?
    O tym nie słyszałam. Biorę go od grudnia 2016 i owulacje mam.

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9765 11952

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Doczytałam gdzieś,że acard hamuje owulacje. Czy to prawda?
    ja biorę od roku, teraz to nawet 150 i nigdy mi niczego nie zablokował :P

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=48&t=83159 jakiś lekarz na tym forum o tym pisał .Trochę się przestraszyłam bo zaczęłam go brać

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:45

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu wymyśliłam sobie renowacje mebli z głębokiego prlu i kupiłam stół. Po wyjściu ze szpitala żeby zająć głowę zaczęłam go robić... Pochwalę wam się co udało mi się z niego stworzyć :) blaty jeszcze nie założone.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26b6899f5d71.jpg

    Malgonia, KateHawke, MOJE, Karma88, Luna1993, lamka, nowa na dzielni, Czrna 81, olik321, Emilkap11, Bocianiątko, Emiilka, moyeu, Bajkaaa, Lunaris, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie świetny i w ogóle fajnie mieć pasję dobrze robi na głowę.Mi na testdna polecili badanie kariotypów i na nietolerancję glutenu ..że to też może mieć wpływ np na problemy z zagnieżdżeniem zarodka.Robiłyście może któreś z nich? Które to w ogóle powinno być? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fbaa143d4cf.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:54

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ,że chodzę po tych poradniach,lekarzach i nawet wokół pełno kobiet w ciąży albo z maluchami.Wszystkie znajome,sąsiadki .Myślałam, że tylko ze mną coś nie tak ,że jedyna mam problem .Nie odbierzcie tego źle ale pocieszyło mnie ,że nie jestem sama i że istnieją takie miejsca jak to. Czuję się taka niepełnowartościowa trochę :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:49

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest nas dużo. To są jednak tematy o których tak często się nie mówi. U nas to wygląda tak , że ja mogłabym normalnie mówić że się staramy i wtedy ominelabym miliony pytań. Niestety. Mój eM zaparł się i nie ma szans. Do tematu podchodzi jak do jeża.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nooo,czas już ją z stąd na ex-testerki eksmitować :-D :-D

    Jesteście niesamowite :)
    Opóźnienie bylo duze a potem straszne korki.
    Sa dwa jajka ale wg mnie jeszcze male 17mm i 16mm.
    Okazalo sie ze do IUI potrzebne jest mase badan ktorych nie mam aktualnych juz a moj M nie ma ich wcale :( wiem nie sprawdzilam tego a pani dr mnie nie uprzedzila :(
    Wydalismy wiec dzis okrutnie duzo kasy i to nie koniec.
    IUI w piatek o 10 zaczynamy ..

    MOJE, Karma88, Anaaa90, Malgonia, Czrna 81, olik321, Bocianiątko, Koteczka82, KateHawke, Anna Stesia, Kaczorka, frezyjciada, Emiilka, ANkaG, Morusek, Bajkaaa, Lunaris, blue00, Jedna_z_Wielu, Cheresta lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE:( to przybij smutną piątke bo mój też tak ma od tego poronienia.Chyba gorzej to przyjmuje te starania,rozczarowania niż ja.Ja wierzę bynajmniej się staram,walczę a on no coż chyba w jakiś dołek popadł.A ja trochę rykoszetem dostaję.No w każdym razie też się jeży i nie chce o tym mówić denerwuje się od razu :/

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meśka trzymam kciuki ja miałam dwie bezowocne :( oby tobie się udało w końcu wiosna idzie

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 marca 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka suuuper wiadomość. Niech sobie ładnie dojrzeją ;)

    Hania34 oni to traktują bardzo ambicjonalnie. Nie przyznają się że coś im się nie udaje,bo wtedy są niedowartościowani. Ehh delikatne to męskie plemie

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE to fakt psychicznie słabe dobrze, że my jesteśmy bo by wyginęli.Mój robi co mu karzę :p ale w sumie mam wrażenie,że przyczyny ,rozwiązania szukam tylko ja. To jak dziewczyny robiła któraś ten kariotyp?Jest w tym sens bo ta babka tak zachwalała...

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 13 marca 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE tyle pięknych pęcherzyków ty na jakiejś stymulacji jesteś?

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ