X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka!! Oooo jak dobrze! Dzielny turbo maluch! :) Kamień z serca!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka gratuluję i życzę spokojnych 8 miesięcy ciąży :)

Lamka cieszę się że wizyta udana i życzę Ci byś szybko ujrzała dwie kreski na teście ciążowym :)

Reset i Emilka trzymam kciuki za Was jestem pewna że wszystko pójdzie gładko i będą piękne wyniki tylko szkoda że tak długo to trwa i tyle stresu

I nie wiem co jeszcze miałam napisać
    Ale życzę każdej jednej pozytywnego tygodnia i samych dobrych wiadomości :)

Edit: już wiem :)

Tak Czarna pamiętam super był ten chłopak tak dbał o tą żonę, no ale jednak te wszelakie banany są wszędzie i niestety nie wiadomo co u niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 16:11

Czrna 81, reset, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bajkaaa pamiętam że tamten wątek się roz***ał przez jakiegoś trola... Chociaż to wręcz głupie żeby taka duża paczka fajnych lasek wyniosła się przez jednego głupiego człowieka :-/ Najlepiej w ogóle nie reagować, nie komentować, nawet nie opie***ać,bo to tylko pożywka dla takich ludzi.

Czarna81
    22 cs.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze tam była inna sytuacja bo tamte dziewczyny miały siebie na fb i jedna z nich różne rzeczy opowiadała do ich rodzin i to było przegięcie poprostu,

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Emilkap 2 mies to nawet krótko bo do mojej MP czeka się od 3 do 6 mies. Zobaczysz przeleci czas szybko

Flower również myślę, że te dwa miesiące szybko miną. Zwłaszcza, że wiosna za pasem, zaczną się wiosenne porządki, prace w ogrodzie, więc i głowę będzie czym zająć. Poza tym mam zamiar w tym czasie trochę się przygotować do wizyty. Kilka dni temu robiłam cytologię, za miesiąc mam USG piersi i zastanawiam się co jeszcze. Męczą mnie kariotypy bo wiem , że długo czeka się na ich wynik i mam dylemat czy robić na własną rękę, czy poczekać na decyzję doktora. Jeżeli chodzi o wymazy to wolę żeby doktor sam pobrał. Zresztą one mają chyba dość krótką ważność przy IVF więc wolę, żeby były "świeże".

Malwas cieszy mnie to co piszesz o klinice i doktorze :-)

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy dziewczyny korzystacie z jakiś dofinansowań do in-vitro czy same płacicie?

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Ja niestety za procedurę płacę. Mam tylko nadzieję na częściową refundację leków.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    <1,2 😢
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:

Może sobie wróć do 15 strony w tym wątku i poczytaj, bo normalnie na takie pytania dwa razy w ciągu dwóch tygodni to aż się nie chce odpisywać. Deja vu mam.
    Za chwilę będą nas tu prosić o pokazanie PITa...

Program lokalny jest prowadzony już nielicznie, myślę, że sobie wygoglasz w razie czego, które miasta służą pomocą. Z dobrego serca podpowiem: nieliczne. Kraków właśnie zablokował projekt w tej sprawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:16

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź może mi umknęło. Wiem, że nieliczne. Co ty ostatnio reset taka nerwowa.. spokojnie uśmiechnij się Pytam bo mój gin mi zaleca 4 inseminacje a potem już in-vitro.Jestem po 2 więc czarno to widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:28

• reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź może mi umknęło. Wiem, że nieliczne. Co ty ostatnio reset taka nerwowa.. spokojnie uśmiechnij się Pytam bo mój gin mi zaleca 4 inseminacje a potem już in-vitro.Jestem po 2 więc czarno to widzę

Nerwowa jestem, bo od miesiąca albo dwóch co tu wejdę to widzę dziwne pytania.
    Wielokrotnie się tu uśmiecham i żartuję, ale na pewne kwestie cierpliwość mi się wyczerpała.

Poza tym ciężko dyskutować z Twoim ginekologiem. Skoro do niego chodzisz to chyba wypadałoby akceptować jego sposób leczenia. Jeśli Ci się wydaje, że coś jest nie tak - wówczas warto szukać dalej. Porównywanie się na forum nie ma większego sensu (bo co przykładowo Frelcia mogłaby mieć i z 12 iui, a okazałyby się bezsensowne, ja też np. nie biorę pod uwagę 4 x iui bo jestem w takim, a nie innym wieku, więc szukam lekarza, który chce działać, a nie czekać i wyciągać kasę).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Beta 533, kamień z serca! <3
    Gratuluje!!!

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna81 Bajka chyba domyślam się o jakim wątku piszecie, a ten chłopak miał nick Szygas o ile się nie mylę i też podziwiałam jego zaangażowanie w starania. Podczytywałam ten wątek bo podobnie jak tutaj można się było dużo dowiedzieć w sferze badań, supli, lekarzy. Niestety jedna czy dwie "wariatki" zaorały taki fajny wątek. Szkoda.

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    <1,2 😢
  • Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i masz rację , masz większą wiedzę i doświadczenie niż ja. U mnie przyczyna niezdiagnozowana.Mam 34 lata więc nie wiem czy iui warto czy nie(miałam 2) ... tak mi radzą . Chodzę do ginekologów niby najlepszych w rejonie, ale jak się okazuje wszystko co oni mowią wy zaprzeczacie, więc przestaję im ufać. Pytam was bo macie styczność jak widać z b douczonymi .Może kwestia większe miasto? Nie wiem. A i mój jest funduszowy, więc chyba nie chodzi o kasę tym bardziej, że na iui też do Poznania jeżdżę. Przepraszam, że cię denerwuję. To mogę meilskę pić i zieloną herbatę??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:49

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas ja nie wypuszczam wczesniej powietrza ze strzykawki. Moze nabiore z czasem wprawy.

Malwas lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dlatego niestety ale lepiej za dużo nie pisać w otwartym wątku o sobie bo można sobie zaszkodzic...

Reset podpisuje się pod tym co napisałaś :)
    Edit:
    Oczywiście mam na myśli podawanie swoich danych w otwartym forum bo banany korzystają z tego niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 17:48

reset lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Może i masz rację , masz większą wiedzę i doświadczenie niż ja. U mnie przyczyna niezdiagnozowana.Mam 34 lata więc nie wiem czy iui warto czy nie(miałam 2) ... tak mi radzą . Chodzę do ginekologów niby najlepszych w rejonie, ale jak się okazuje wszystko co oni mowią wy zaprzeczacie, więc przestaję im ufać. Pytam was bo macie styczność jak widać z b douczonymi .Może kwestia większe miasto? Nie wiem. A i mój jest funduszowy, więc chyba nie chodzi o kasę tym bardziej, że na iui też do Poznania jeżdżę. Przepraszam, że cię denerwuję. To mogę meilskę pić i zieloną herbatę??

Nie o moje nerwy chodzi, ja sobie z nimi - na szczęście - umiem poradzić. Chodzi o to, że czytam jedną stronę wcześniej, że zastanawiasz się, czy brać duphaston przepisany przez LEKARZA (i co? zaufasz obcym babom na forum, a nie lekarzowi? A może tu siedzi znudzona gimnazjalistka albo inna studentka socjologii, która pisze pracę magisterką nt. funkcjonowania współczesnego społeczeństwa w internecie?). Dziewczyno, lekarz Ci przepisał lek, więc go słuchaj (inna sprawa, że połowa dziewczyn wręcz marzy o takim zapobiegliwym lekarzu!). Zadziwiasz mnie też tym, że acard ordynujesz sobie sama jak cukierki, a leku na receptę nie będziesz brać, bo Ci doktor reset tak doradzi?

Co do melisy - tak, możesz pić. Zieloną herbatę chyba też, ale to potwierdzi Ci pewnie Nika...

Ja też zaczynałam karierę z forum z milionem pytań. Ba, też podważałam zdanie mojego lekarza, ale jednak o stosowanie leków tu nie pytam i jeśli już uważam je za zbędne to najpierw stwierdzam, że czas zmienić lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:05

Siwulec lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem przeciwnikiem ujawniania swojej tożsamości w takich miejscach. Nigdy nie wiadomo kto to czyta i jakie ma zamiary.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    <1,2 😢
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Czarna81 Bajka chyba domyślam się o jakim wątku piszecie, a ten chłopak miał nick Szygas o ile się nie mylę i też podziwiałam jego zaangażowanie w starania. Podczytywałam ten wątek bo podobnie jak tutaj można się było dużo dowiedzieć w sferze badań, supli, lekarzy. Niestety jedna czy dwie "wariatki" zaorały taki fajny wątek. Szkoda.
    Ja tak samo :-) To był pierwszy wątek z Ovufriend na jaki trafiłam. Sama nie miałam jeszcze konta ale miło było je czytać,bo takie fajne i zżyte towarzystwo (jak nasze! :-D ) Szkoda mi było jak się skończył, ciekawa byłam czy w końcu się dziewczynom udało. Mam nadzieję że większość już z wózkiem na spacery pomyka, a reszta niedługo dołączy :-)

Czarna81
    22 cs.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to odpowiem Ci że zostało kilka którym się nie udało ale walczą dalej :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Hania34 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedziałam, że was posłucham ;p Przestaję ufać ginowi, bo efektu nie ma. Zastanawiam się czy można przedobrzyć progesteron po prostu. Bo mam wyniki w normie do tego duphaston . Z tym acardem masz rację to była głupota, zmylił mnie lekarz ogólny i fakt, że lek nie na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:35

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ