Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, a co badał Twój M.?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Flo z otwarta paszcza patrzę jak ten Twój suwak pędzi do przodu, za chwile półmetek a pamietam jak napisałaś „wracamy w 3 do domu” pięknie <3

    Sama jestem w szoku jak leci czas, w piatek połówkowe czyli 2 prenatalne to będzie 20 tc a ja tylko +1kg :( mam wrazenie że zamiast przybierać chudnę.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset może i masz rację.. wcześniej jakoś ufałam, ale efektu nie ma więc przestaję. W zasadzie miał tylko badanie nasienia takie podstawowe przed każdą z iui. Wyniki wyszły super i nam w Poznaniu powiedzieli, że nie ma sensu dalej drążyć. Był jeszcze u urologa i miał posiew moczu..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:38

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Reset może i masz rację.. wcześniej jakoś ufałam, ale efektu nie ma więc przestaję. W zasadzie miał tylko badanie nasienia takie podstawowe przed każdą z iui. Wyniki wyszły super i nam w Poznaniu powiedzieli, że nie ma sensu dalej drążyć. Był jeszcze u urologa i miał posiew moczu..

    No to masz odpowiedź: teraz czas na zbadanie M.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sama jestem w szoku jak leci czas, w piatek połówkowe czyli 2 prenatalne to będzie 20 tc a ja tylko +1kg :( mam wrazenie że zamiast przybierać chudnę.


    Tzn że jesteś nie pocieszona że tylko 1 kg ? Widziałam Twoje zdjęcie na ex-testerkach i brzuszek masz ładny ;) może taka Twoja natura że nawet ciąża nie zmieni Cię w „wielkoludka” ;) przynajmniej nie będziesz musiała walczyć o powrót do zgrabnej sylwetki ;) taka trochę fit mama z Ciebie :)

    Czrna 81, ANkaG lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę go jak ktoś tu ujął od sasa do lasa badać. Jakie badania powinnam zrobić? Albo do kogo iść? Bo ani gin ani urolog ani Poznań nic nie zalecili

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower to fajnie szybko wrócisz do sylwestki choć zrozumiałe, że się martwisz, ale jeszcze wszystko przed tobą. W drugiej połowie tyje się bardziej. Ja przytyłam +23kg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:52

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5682 7003

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    No to masz odpowiedź: teraz czas na zbadanie M.
    Fajnie, ale co? Chyba tylko fragmentacja. Ew kariotypy obojga... Bo HBA nie ma sensu skoro ciąże są... Moim zdaniem problemem jest raczej immunologia lub hematologia... A na tym mało który gin się zna...

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, na spokojnie, będziesz fit mamuśka :)

    A Ty reset lepiej się już czujesz? Na jakim w ogóle jesteś teraz etapie cyklu bo się zgubiłam :)

    U mnie za sciana właśnie płacze malutkie dziecko, dopiero niedawno odkryliśmy ze sąsiedzi mają malucha, chyba noworodka (mieszkamy tu od niedawna). Zazdro mnie bierze jak ryczy :P

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Fajnie, ale co? Chyba tylko fragmentacja. Ew kariotypy obojga... Bo HBA nie ma sensu skoro ciąże są... Moim zdaniem problemem jest raczej immunologia lub hematologia... A na tym mało który gin się zna...

    Wg naszego androloga - MAR test plus jakieś drugie badanie, którego nie pamiętam, a teraz nie mam jak szukać nazwy. U nas M. też ma dziecko, a androlog MAR kazał zrobić, twierdząc, że to się może z czasem pojawiać.
    nowa na dzielni wrote:
    A Ty reset lepiej się już czujesz? Na jakim w ogóle jesteś teraz etapie cyklu bo się zgubiłam :)

    Antybiotyk chyba jeszcze nie zaczął działać, stąd skoro nic mi nie wchodzi naukowego, to się na forum udzielam. Oby do jutra zaczął!

    Co do cyklu- 80 dzień, ale dziś mnie coś dziwnie brzuch bolał, więc teraz liczę, że @ nie zrobi sobie ze mnie żartów i nie przyjdzie przed piątkiem. Od soboty zapraszam, Clo już czeka w gotowości. Jak nie przyjdzie, to za tydzień gin.
    Dzięki za troskę :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:05

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie większość tych badań co na stopce- na zespół antyfosfolipidowy, dimery, krzepnięcie, wymazy, posiew, mutacje dna, tarczyca , hormony. Wszystko wychodzi dobrze i nie wiem nawet, gdzie powinnam iść. Dziękuję wam za tyle rad i czas poświęcany

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:07

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika miałam nadzieję, że to będzie "ten" ale widocznie oni wszyscy z jednej książki się uczyli. Ważne jest, że raz się udało czyli można. Mnie też trzyma tylko ta myśl, że raz zaskoczyło to zaskoczy i kolejny. U Ciebie też tak bęzie :*

    A co do tego śluzu -ja podczas płodnych mam przezroczysty i rozciągliwy, ale jakiś taki "glutowaty" bym powiedziała. Jak taka już bardziej stężała galaretka. Myślicie, że plemniory mogą się przez taki nieprzedostać? Brałam wiesiołek, ale nic nie pomaga. Wody też piję dużo i jakoś nie wpływa zbytnio na śluzu.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to do androloga powinnam z emkiem iść?

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla mi pomógł wiesiołek i brak stresu . Zauważyałam, że wszelkie stresy odbijają się u mnie na śluzie i napaleniu. Jak jestem zdołowana to ani śluzu dobrego ani ochoty

    Kingulla lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika cholercia no :( najchętniej bym Ci dała mojego lekarza. :* wierzę że gdzieś niedaleko Ciebie też jest taki doktor M...życzę Ci tego z całego serca Kochanie!! ❤


    Dziewczyny mam jutro o 18.20 mam nadzieję ostatni podgląd przed punkcja. Jutro już powinnam na 100% poznać termin punkcji. Proszę o mega mega kciuki!

    Siwulec, Czrna 81, reset, Bajkaaa, ANkaG, Emilkap11, Sanka, Jeżowa, KateHawke, Lucia88, MaryAnn, Emiilka, Anaaa90, Bocianiątko, Meśka, bazylkove, Karma88, Morusek lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Panie, reset, ten Twoj cykl się gorzej niż moda na sukces ciągnie :). Oby w weekend odpalic nowy cykl :). A te choroby teraz są takie wredne :/ ja zawsze jestem maksymalnie 2 dni mocno chora a tym razem chyba dopiero 5 dnia zaczęło mi cokolwiek przechodzić :/

    Kingula - siemię lniane jeszcze duuużo śluzu wytwarza :). Ja mam tez wrażenie że suszone morele pomagają, nie tylko na endo ale tez właśnie na śluz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:17

    Siwulec, reset, ANkaG, Kingulla lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile endo powinno mieć po owulacji? Ja też dziś morele zaczęłam szamać choć trochę chyba za późno. Ja mam cykle książkowe, a efektu brak więc różnie to bywa dziewczyny

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:19

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik Ty oazo cierpliwości nasza!:** zobaczysz. W sobotę sobie zrobisz mega chillout. Jakiś wieczór z pycha jedzeniem, filmem i przytulankami. I zobaczysz w niedzielę się wredota pojawi i ruszysz z kopyta :*

    reset lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset 80 :O Nowa u mnie w pracy ten serial nazywają " moda na sex"
    Znam takie cykle bo sama miałam ale u mnie prl skakała albo torbiel. Czekam na ten twoj upragniony cylk z clo.


    Hania ile czasu sie starałaś o aniołka ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia to ja już zaciskam! ;-)

    Nika nie no,jak on może mówić że stymulacje nic nie dały skoro ciąża była? :-/ Do tego teraz pięknie Ci pęcherzyk rośnie bez żadnych wspomagaczy... Wykorzystacie tą okazję na starania,czy wolisz się wstrzymać?

    Kurde gardło zaczęło mnie napirdzielać :-(

    Reset i Emilka, niech moc będzie z Wami!!!

    Frelcia, Emiilka lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego