Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. I chyba będzie płacz w komunikacji miejskiej.

    Pan doktor stwierdził, że po takiej ilości stymulacji bez powidzenia, kolejnym krokiem jest już inseminacja.
    Tylko że miałam kilka mniej stymulowanych cykli, niż myślał i przecież nie można mówić, że bez powodzenia, bo przecież w końcu zaszłam. A to, że nie z każdej ciąży jest dziecko, to już inna rzecz.

    Przy usg zobaczył ładny pęcherzyk i endo. Zalecił ovitrelle jeszcze w klinice. Najwyraźniej zapomniał też, że mieliśmy jeszcze poczekać. W 7dc badanie proga i wizyta żeby spradzić czy pęcherzyk pękł i czy nie trzeba mi progesteronu. Czyli nic twórczego.

    W sumie to poprostu głupia jestem. Czego ja oczekiwałam? Że mi powie, że jest wzystko pięknie i zajdę bez problemu?

    No całkiem mnie nie przekonuje pomysł inseminacji. Tyle zachodu, żeby zwiększyć szanse o 3%?



    A herbata zielona ok, ale 1 dziennie. Trochę wypłukuje witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, więc jeśli się ją pije regularnie, trzeba zwiększyć suplementację B i kwasu.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przypomnij czy u Was jest problem z nasieniem ? Bo jesli nie to w jakim celu IUI ?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos przepraszam, ale chciałam zapytać jaką decyzje podjelas ? Robiłaś dziś betę czy odstawiłaś tak jak pisałaś leki w sobote i czekasz na @ ? Wybacz jeśli pisałaś ale nie zakodowałam jak postanowiłaś

    Reset przybijam żółwika ;) chociaż obawiam się że na marne się zdadzą Twoje „wypociny” ;)

    reset lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje StaraczkaNika. Też jakoś nie ufam tym inseminacjom. Tyle zachodu, wydatków, a szansa niewiele większa niż przy zwykłym przytulaniu. A u mnie wszyscy się upierają. Słyszę tylko iui, po co bić pianę, drepatać w miejscu czyli po co badania w dosłownym tłumaczeniu.Iui a potem in-vitro. A naturalnie się nie da.. choćby spróbować? I nie jest tak jak tu mówi reset bo zmieniałam gina . Może tu nie ma w moich okolicach profesjoanalisty. Ja się mogę przejechać do Paśnika do Łodzi, czy do Pawelczyka na iui. Do gina za każdym razem ileś km to trochę kicha:/ .Tym bardziej, żem zależna od męża w tej kwestii. Siwulec nie wiem czy to do mnie ale więcej optymizmu :) Yos ja też jestem ciekawa co tam u ciebie. ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:58

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś, nie płacz ani w komunikacji ani nigdzie indziej.

    Przetraw na spokojnie jego wytyczne, przegadaj z mężem i oprzyj się na swoich przeczuciach. Znając Twoją historię oraz statystyki iui też pewnie bym wątpiła w jego sens.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5670 7001

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Nikuś... Cóż Ci możemy powiedzieć... Gość chyba trochę z choinki się urwał... Ale spójrz na to innej strony... Masz owulację! Znowu sama! Może organizm się normuje i żadne iui nie będzie Wam potrzebne! A właściwie to te 3% to gość sobie w buty wsadzić! Każda z nas ma nadzieję że w końcu trafi na kogoś
    naprawdę dobrego... I rozumi m Twoje rozczarowanie... Trzymaj się :* :* :*

    Hania. Po pierwsze Paśnik nie jest ginem. Jedziesz do niego jeśli masz uzasadnione podejrzenia skopanej immunologii i jesteś gotowa wydać dużą kasę na badania a później poddać się skomplikowanemu leczeniu. Po drugie, do niego jedzie się dwa razy a później wszystko mailowo. i gdybyś czytała uważnie nasze posty to byś o tym wiedziała a nie narzekała że wysyłamy Cię do nie wiadomo kogo. A na ten temat sama pisałam Ci wyczerpującego posta.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:58

    Siwulec, reset, Karma88 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika bardzo mi przykro ze nie umiem Ci nic mądrego napisać, ale ściskam Cię mocno i wycieram łezki, mam nadziej że te łzy za chwile zmienia się w łzy szczęścia :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nika przypomnij czy u Was jest problem z nasieniem ? Bo jesli nie to w jakim celu IUI ?
    Nasienie jest ok, trochę ma słaby ruch (mężowi ogoniaści dążą do celu jakimiś okrężnymi drogami), a ostatnio objętość a przez to ilość słabo wyszły. Nie chodzi o problem męski, tylko żeby chociaż minimalnie zwiększyć szanse. W moim wypadku iui zwiększyłoby szanse o ok 3%. Powalająca poprawa, nie ma co...

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka gratulacje ♥️ kochana oby tym razem wszystko dobrze poszło!

    Nika tulę Cię :* zobaczysz będzie dobrze. Jesteś mądrzejsza niż niejeden lekarz więc dlatego tak ciężko znaleźć Ci dobrego specjalistę ! Ale on tam gdzieś czeka na Ciebie, a może i nie będzie potrzebny:)

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, nie rozumiem skąd u Was pomysł na inseminację skoro doszło do naturalnego zapłodnienia. Sama inseminacja nie jest taka straszna i koszty również do przeżycia, ale tak jak piszesz jej skuteczność jest niewiele wyższa niż przy staraniach naturalnych. Ma ona sens przy słabszym nasieniu i problemach ze śluzem, ale u Was chyba żaden z tych problemów nie występuje (traktuję wyniki eMka jako przejściowe).
    Nam zalecono, bo nigdy nawet wcześniej nie miałam biochemicznej, więc był to po prostu kolejny krok.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko nie zrozumiałaś mnie kompletnie.. wiem kto to Paśnik i właśnie piszę, że mogę pojechać do niego w kwestiach immunologii.. ale do zwykłego gina nie chciałabym , gdzieś daleko jechać i być zależna od męża. Chciałabym gdzieś bliżej, gdzie nie potrzebuję samochodu bo to monitoringi, to coś innego . Nie zawsze mąż może. W moim rejonie nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o ginów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:10

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania przepraszam, ale mam wrażenie że mało kto Cię tutaj rozumie

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5670 7001

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzisz na przykładzie Niki, każda z nas szuka dobrego gina... Nierzadko latami... Pytanie czy rzeczywiście masz problemy z owulacja i potrzebujesz ścisłego monitoringu. Zawsze możesz znaleźć miejsce tylko na monitoringi a do zaufanego gina np raz na miesiąc ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:23

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rękawa użyczam czasem płacz działa oczyszczająco. A co do IUI jestem tego zdania co Sammer jesli nie ma wskazań to sensu nie ma a kliniki nabijają kieszeń. Lepiej zainwestować w dalszą diagnostykę, suple... histeroskopie zwłaszcza jak się bierze IVF pod uwagę.

    reset lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania masz własne ovu a hsg miałaś wykonane ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stwierdziłam że co z tego ile czasu minęło od poprzedniej wizyty w toalecie mam trochę zapas i taniocha jakiegoś obsikałam no i znowu tam widać coś więc czekam do jutra i być może beta bo będę nie daleko od labo przyjeżdżać! Proszę o kciuki skromnie ja z wami dziewcZyny jutro sikam znowu więc w kupie siła! ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:26

    Siwulec, reset, Koteczka82, Bajkaaa, nowa na dzielni, blue00, Jeżowa, Kargo31, Czrna 81, Diamond92, Malgonia, KateHawke, KateHawke, frezyjciada, lamka, Emiilka, Rucola, Rucola, Rucola, Meśka, Morusek lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo z otwarta paszcza patrzę jak ten Twój suwak pędzi do przodu, za chwile półmetek a pamietam jak napisałaś „wracamy w 3 do domu” pięknie <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    ale do zwykłego gina nie chciałabym , gdzieś daleko jechać i być zależna od męża. Chciałabym gdzieś bliżej, gdzie nie potrzebuję samochodu bo to monitoringi, to coś innego . Nie zawsze mąż może. W moim rejonie nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o ginów.

    Czyli albo albo. Albo jesteś skazana na lokalnych ginów, o których nie masz dobrego zdania (przy czym coś robią, bo np. duphaston Ci zapisali) albo musisz dojeżdżać.
    Tu dziewczyny dojeżdżają z Nowego Sącza do Krakowa, z Opola do Katowic, z centralno - wschodniej Polski (Izuś?) do Rzeszowa itp. Ja nawet rozważam ostatecznie dojeżdżanie z Krakowa do cudotwórczych lekarzy w Katowicach w Angelicusie jak nikt tu mojego zaufania nie wzbudzi.

    No i pomysł Bocianiątka jest trafny. Dobry lekarz nie tylko Cię zbada, on jest w stanie nakreślić REALNY plan działania z jakimiś ramami czasowymi i dalszymi koncepcjami. Doraźne rzeczy można wtedy robić na miejscu.


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:29

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    A ja stwierdziłam że co z tego ile czasu minęło od poprzedniej wizyty w toalecie mam trochę zapas i taniocha jakiegoś obsikałam no i znowu tam widać coś więc czekam do jutra i być może beta bo będę nie daleko od labo przyjeżdżać! Proszę o kciuki skromnie ja z wami dziewcZyny jutro sikam znowu więc w kupie siła! ;)

    Kciuki mam jeszcze rozgrzane przez ściskanie ich dziś za Admiralke wiec nie poprzestaje i zaciskam za Ciebie :)

    ANkaG lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec może się nieprecyzyjnie wypowiadam?Nie wiem. Flower tak mam własne.. w zasadzie niby problemu nie ma, a jest. Monitoring to była pomoc w trafieniu w owu bo sikańce i śluz mnie zawodzą. Tak miałam drożność wyszła bez zarzutu Flower, miałam też histeroskopie i też wszystko wyszło dobrze

    Diamond92 lubi tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego