MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po. I chyba będzie płacz w komunikacji miejskiej.
Pan doktor stwierdził, że po takiej ilości stymulacji bez powidzenia, kolejnym krokiem jest już inseminacja.
Tylko że miałam kilka mniej stymulowanych cykli, niż myślał i przecież nie można mówić, że bez powodzenia, bo przecież w końcu zaszłam. A to, że nie z każdej ciąży jest dziecko, to już inna rzecz.
Przy usg zobaczył ładny pęcherzyk i endo. Zalecił ovitrelle jeszcze w klinice. Najwyraźniej zapomniał też, że mieliśmy jeszcze poczekać. W 7dc badanie proga i wizyta żeby spradzić czy pęcherzyk pękł i czy nie trzeba mi progesteronu. Czyli nic twórczego.
W sumie to poprostu głupia jestem. Czego ja oczekiwałam? Że mi powie, że jest wzystko pięknie i zajdę bez problemu?
No całkiem mnie nie przekonuje pomysł inseminacji. Tyle zachodu, żeby zwiększyć szanse o 3%?
A herbata zielona ok, ale 1 dziennie. Trochę wypłukuje witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy, więc jeśli się ją pije regularnie, trzeba zwiększyć suplementację B i kwasu. -
Yos przepraszam, ale chciałam zapytać jaką decyzje podjelas ? Robiłaś dziś betę czy odstawiłaś tak jak pisałaś leki w sobote i czekasz na @ ? Wybacz jeśli pisałaś ale nie zakodowałam jak postanowiłaś
Reset przybijam żółwika chociaż obawiam się że na marne się zdadzą Twoje „wypociny”reset lubi tę wiadomość
-
Dziękuje StaraczkaNika. Też jakoś nie ufam tym inseminacjom. Tyle zachodu, wydatków, a szansa niewiele większa niż przy zwykłym przytulaniu. A u mnie wszyscy się upierają. Słyszę tylko iui, po co bić pianę, drepatać w miejscu czyli po co badania w dosłownym tłumaczeniu.Iui a potem in-vitro. A naturalnie się nie da.. choćby spróbować? I nie jest tak jak tu mówi reset bo zmieniałam gina . Może tu nie ma w moich okolicach profesjoanalisty. Ja się mogę przejechać do Paśnika do Łodzi, czy do Pawelczyka na iui. Do gina za każdym razem ileś km to trochę kicha:/ .Tym bardziej, żem zależna od męża w tej kwestii. Siwulec nie wiem czy to do mnie ale więcej optymizmu Yos ja też jestem ciekawa co tam u ciebie. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:58
-
Nikuś, nie płacz ani w komunikacji ani nigdzie indziej.
Przetraw na spokojnie jego wytyczne, przegadaj z mężem i oprzyj się na swoich przeczuciach. Znając Twoją historię oraz statystyki iui też pewnie bym wątpiła w jego sens.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ech Nikuś... Cóż Ci możemy powiedzieć... Gość chyba trochę z choinki się urwał... Ale spójrz na to innej strony... Masz owulację! Znowu sama! Może organizm się normuje i żadne iui nie będzie Wam potrzebne! A właściwie to te 3% to gość sobie w buty wsadzić! Każda z nas ma nadzieję że w końcu trafi na kogoś
naprawdę dobrego... I rozumi m Twoje rozczarowanie... Trzymaj się :* :* :*
Hania. Po pierwsze Paśnik nie jest ginem. Jedziesz do niego jeśli masz uzasadnione podejrzenia skopanej immunologii i jesteś gotowa wydać dużą kasę na badania a później poddać się skomplikowanemu leczeniu. Po drugie, do niego jedzie się dwa razy a później wszystko mailowo. i gdybyś czytała uważnie nasze posty to byś o tym wiedziała a nie narzekała że wysyłamy Cię do nie wiadomo kogo. A na ten temat sama pisałam Ci wyczerpującego posta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 18:58
Siwulec, reset, Karma88 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Nika bardzo mi przykro ze nie umiem Ci nic mądrego napisać, ale ściskam Cię mocno i wycieram łezki, mam nadziej że te łzy za chwile zmienia się w łzy szczęścia :*
-
Meśka wrote:Nika przypomnij czy u Was jest problem z nasieniem ? Bo jesli nie to w jakim celu IUI ?
-
Admiralka gratulacje ♥️ kochana oby tym razem wszystko dobrze poszło!
Nika tulę Cię :* zobaczysz będzie dobrze. Jesteś mądrzejsza niż niejeden lekarz więc dlatego tak ciężko znaleźć Ci dobrego specjalistę ! Ale on tam gdzieś czeka na Ciebie, a może i nie będzie potrzebny:)Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nika, nie rozumiem skąd u Was pomysł na inseminację skoro doszło do naturalnego zapłodnienia. Sama inseminacja nie jest taka straszna i koszty również do przeżycia, ale tak jak piszesz jej skuteczność jest niewiele wyższa niż przy staraniach naturalnych. Ma ona sens przy słabszym nasieniu i problemach ze śluzem, ale u Was chyba żaden z tych problemów nie występuje (traktuję wyniki eMka jako przejściowe).
Nam zalecono, bo nigdy nawet wcześniej nie miałam biochemicznej, więc był to po prostu kolejny krok. -
Bocianiątko nie zrozumiałaś mnie kompletnie.. wiem kto to Paśnik i właśnie piszę, że mogę pojechać do niego w kwestiach immunologii.. ale do zwykłego gina nie chciałabym , gdzieś daleko jechać i być zależna od męża. Chciałabym gdzieś bliżej, gdzie nie potrzebuję samochodu bo to monitoringi, to coś innego . Nie zawsze mąż może. W moim rejonie nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o ginów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:10
-
Jak widzisz na przykładzie Niki, każda z nas szuka dobrego gina... Nierzadko latami... Pytanie czy rzeczywiście masz problemy z owulacja i potrzebujesz ścisłego monitoringu. Zawsze możesz znaleźć miejsce tylko na monitoringi a do zaufanego gina np raz na miesiąc ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:23
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Nika rękawa użyczam czasem płacz działa oczyszczająco. A co do IUI jestem tego zdania co Sammer jesli nie ma wskazań to sensu nie ma a kliniki nabijają kieszeń. Lepiej zainwestować w dalszą diagnostykę, suple... histeroskopie zwłaszcza jak się bierze IVF pod uwagę.
reset lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyA ja stwierdziłam że co z tego ile czasu minęło od poprzedniej wizyty w toalecie mam trochę zapas i taniocha jakiegoś obsikałam no i znowu tam widać coś więc czekam do jutra i być może beta bo będę nie daleko od labo przyjeżdżać! Proszę o kciuki skromnie ja z wami dziewcZyny jutro sikam znowu więc w kupie siła!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:26
Siwulec, reset, Koteczka82, Bajkaaa, nowa na dzielni, blue00, Jeżowa, Kargo31, Czrna 81, Diamond92, Malgonia, KateHawke, KateHawke, frezyjciada, lamka, Emiilka, Rucola, Rucola, Rucola, Meśka, Morusek lubią tę wiadomość
-
Flo z otwarta paszcza patrzę jak ten Twój suwak pędzi do przodu, za chwile półmetek a pamietam jak napisałaś „wracamy w 3 do domu” pięknie
-
Hania34 wrote:ale do zwykłego gina nie chciałabym , gdzieś daleko jechać i być zależna od męża. Chciałabym gdzieś bliżej, gdzie nie potrzebuję samochodu bo to monitoringi, to coś innego . Nie zawsze mąż może. W moim rejonie nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o ginów.
Czyli albo albo. Albo jesteś skazana na lokalnych ginów, o których nie masz dobrego zdania (przy czym coś robią, bo np. duphaston Ci zapisali) albo musisz dojeżdżać.
Tu dziewczyny dojeżdżają z Nowego Sącza do Krakowa, z Opola do Katowic, z centralno - wschodniej Polski (Izuś?) do Rzeszowa itp. Ja nawet rozważam ostatecznie dojeżdżanie z Krakowa do cudotwórczych lekarzy w Katowicach w Angelicusie jak nikt tu mojego zaufania nie wzbudzi.
No i pomysł Bocianiątka jest trafny. Dobry lekarz nie tylko Cię zbada, on jest w stanie nakreślić REALNY plan działania z jakimiś ramami czasowymi i dalszymi koncepcjami. Doraźne rzeczy można wtedy robić na miejscu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:29
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
ANkaG wrote:A ja stwierdziłam że co z tego ile czasu minęło od poprzedniej wizyty w toalecie mam trochę zapas i taniocha jakiegoś obsikałam no i znowu tam widać coś więc czekam do jutra i być może beta bo będę nie daleko od labo przyjeżdżać! Proszę o kciuki skromnie ja z wami dziewcZyny jutro sikam znowu więc w kupie siła!
Kciuki mam jeszcze rozgrzane przez ściskanie ich dziś za Admiralke wiec nie poprzestaje i zaciskam za CiebieANkaG lubi tę wiadomość
-
Siwulec może się nieprecyzyjnie wypowiadam?Nie wiem. Flower tak mam własne.. w zasadzie niby problemu nie ma, a jest. Monitoring to była pomoc w trafieniu w owu bo sikańce i śluz mnie zawodzą. Tak miałam drożność wyszła bez zarzutu Flower, miałam też histeroskopie i też wszystko wyszło dobrze
Diamond92 lubi tę wiadomość