X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 21 marca 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dokladnie taki mialam miesiac temu. Tylko u mnie jakby zelatyna podbarwiona krwia. Tez mialam owulaki pozytywne i skok temperatury. Czy owulacja byla nie wiem.
    Bete mysle ze mialabm juz zerowa bo po tym 7 mialam okres wiec juz chyba sie wyczyscilo wszystko.

    Zgwalcilam malza. Bogu niech beda dzieki :)
    Dziekuje za wsparcie, ze nie wyrzucilam go przez okno.

    Fryzelda, ja trzy tygodnie przed slubem na tydzien sie wyprowadzilam.. no ciezki ten moj przypadek, ale wiedzialy galy co braly.
    Obym za miesiac nie musiala znow Was meczyc bo mnie wrzucicie :p

    Rucola, ANkaG, Kingulla, Minie Black, MOJE, Siwulec, Izape_91, Bajkaaa, KateHawke, Koteczka82, Flowwer, nadzieja73, Phnappy, frezyjciada, Meśka, nenusia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9480 12469

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To ja dokladnie taki mialam miesiac temu. Tylko u mnie jakby zelatyna podbarwiona krwia. Tez mialam owulaki pozytywne i skok temperatury. Czy owulacja byla nie wiem.
    Bete mysle ze mialabm juz zerowa bo po tym 7 mialam okres wiec juz chyba sie wyczyscilo wszystko.

    Zgwalcilam malza. Bogu niech beda dzieki :)
    Dziekuje za wsparcie, ze nie wyrzucilam go przez okno.

    Fryzelda, ja trzy tygodnie przed slubem na tydzien sie wyprowadzilam.. no ciezki ten moj przypadek, ale wiedzialy galy co braly.
    Obym za miesiac nie musiala znow Was meczyc bo mnie wrzucicie :p
    Niech Cię wyrzuca na fioletową :p

    Czrna 81, Malgonia, Siwulec lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrótem ale nadrobiłam... a teraz najedzona wkoncu i padnieta ide sie myc i spac bo jutro latanie od rana czyli praca praca jeszcze raz praca ... Dobranoc

  • kiciakicikici Koleżanka
    Postów: 58 15

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia wrote:
    Obrcnie mieszkam w Sępólnie Krajeńskim. To nie daleko nawet. W Bydgoszczy uczylam sie przez 3 lata.
    O

    A ja z Ciechocinka

  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę z kom., więc przepraszam za formę. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, bo niestety jest mi trudno. Dzisiaj jakoś w drugiej godzinie egzaminu, zaczęła mnie tak boleć głowa, że myślałam, że zwymiotuję. U nas jeszcze są przeboje z wyjściem do toalety, bo można tylko pojedynczo i z osobą towarzyszącą z komisji. Nie wymiotowałam, ale z tego wszystkiego zapomniałam o zarzucie, który stawiam normalnie w wielu apelacjach... Po przyjściu do domu, rzygam jak kot. Jestem załamana, bo boję się, że jutro będę wymiotować w trakcie egzaminu. Trzymajcie proszę dalej mocno kciuki za Reset i za mnie, bo mam wrażenie, że po tym egzaminie to chyba w psychiatryku wylądujemy. Niech to się już skończy. Lameczko, dziękuje za streszczenie - również skorzystałam. Phnappy, serdecznie gratuluję dwóch kreseczek!

    Siwulec, Lunaris, Bajkaaa, Bajkaaa, Koteczka82, Flowwer, blue00, Phnappy, Frelcia, Meśka, nenusia, Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9480 12469

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny, piszę z kom., więc przepraszam za formę. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, bo niestety jest mi trudno. Dzisiaj jakoś w drugiej godzinie egzaminu, zaczęła mnie tak boleć głowa, że myślałam, że zwymiotuję. U nas jeszcze są przeboje z wyjściem do toalety, bo można tylko pojedynczo i z osobą towarzyszącą z komisji. Nie wymiotowałam, ale z tego wszystkiego zapomniałam o zarzucie, który stawiam normalnie w wielu apelacjach... Po przyjściu do domu, rzygam jak kot. Jestem załamana, bo boję się, że jutro będę wymiotować w trakcie egzaminu. Trzymajcie proszę dalej mocno kciuki za Reset i za mnie, bo mam wrażenie, że po tym egzaminie to chyba w psychiatryku wylądujemy. Niech to się już skończy. Lameczko, dziękuje za streszczenie - również skorzystałam. Phnappy, serdecznie gratuluję dwóch kreseczek!
    Emilko trzymaj się. Co by nie było pmiętaj że masz Maluszka w brzuchu i wszystko będzie dobrze :* Kciuki!!!

    Emiilka lubi tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jesteś niezastąpiona ;) idealny skrót
    Malgonia super że się udało. Teraz możesz spokojnie spać ;)
    Emilka,reset oczywiście trzymam mocno . Niech to się już skończy i da wam żyć ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 22:26

    Emiilka, reset lubią tę wiadomość

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rucolko. Właśnie martwi mnie dodatkowo to, że bąbel na pewno czuje mój stres. Nie mówiąc już o wysiłku fizycznym - cztery dni po 6-8 godz. Mam nadzieję, że skoro w pon wszystko było u gina ok i dał mi zielone światło na egzamin, to nic się przez te cztery dni złego nie stanie.

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko pewnie na specjalna litosc nie ma co liczyc, ale moze wez ze soba torebki foliowe. Wspolczuje i trzymam kciuki by jutro bylo ciut lepiej.

    Emiilka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9480 12469

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziękuję Rucolko. Właśnie martwi mnie dodatkowo to, że bąbel na pewno czuje mój stres. Nie mówiąc już o wysiłku fizycznym - cztery dni po 6-8 godz. Mam nadzieję, że skoro w pon wszystko było u gina ok i dał mi zielone światło na egzamin, to nic się przez te cztery dni złego nie stanie.
    Na pewno wszystko będzie dobrze. Staraj się w miarę dobrze odzywiać i wysypiać. Dzieci są bardzo wyrozumiałe wbrew pozorom ;). czekam na pełną relację jak wszystko się już skończy. Buziaki dla Ciebie i Reset :*:*

    Emiilka, reset lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu, porządna plastikowa torba to od wtorku mój must have na egzaminy ;) Dobranoc Dziewczynki, śpijcie dobrze!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko nie zamartwiaj się, maluszek da sobie radę.to mocna fasolka :) Trzymam kciuki za Was dziewczynki:*

    Reset, ja w pierwszy dzień walnelam ok 40 stron a w drugi ok. 50 :D ale u mnie to całkiem inna pisanina no i całe akta do zrobienia.

    Phnappy gratuluję dwóch kreseczek:) naliczyłam w marcu 10 fasolek ! Dziewczyny piękne bety;)

    Ja czuję, że marzec to nie będzie mój miesiąc mimo wszystko, ale nie jest mi przykro z tego powodu. Jakoś tak od egzaminu podchodzę do tych starań inaczej. Bardziej na spokojnie, chyba zrozumiałam, że to potrwa i duzo wody upłynie zanim dojdziemy do czegokolwiek i nic nie zadzieje się samo z dnia na dzień. Poza tym nie chcę myśleć co się wydarzy jutro/ pojutrze. Jest mi dobrze tak jak jest. Zajmuje głowę wieloma rzeczami i jest mi lżej przechodzić przez to wszystko.


    Nie pochwale się pozytywem, ale dzisiaj dziewczyny pobiłam swój rekord i przebiegłam ponad 5 km!!!! :) Wiem że to mało, ale ja się czuję jakbym przebiegła maraton:D no i dobiegła do mety pierwsza oczywiście!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 22:39

    Emiilka, KateHawke, ANkaG, MOJE, Kotowa, Meśka, Malgonia, Jeżowa, moyeu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się! Jeszcze chwila i będziecie to miały za sobą dziewczyny :*

    Uciekam spać. Dobranoc wszystkim!

    Emiilka lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jak Twój cykl? Dalej się wlecze, czy to plamienie było @?


    Lunaris dobranocki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 22:42

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymaj się! Dasz radę bo w końcu my kobiety zawsze dajemy radę :)
    NIKA pytanko do Ciebie- przez ile czasu powinnam ćwiczyć świece po seksach?:p

    Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 21 marca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, reset sory , że tak pytam z głupia frant ale co to za egzaminy macie, że taki hardcore. Tak czytam i wiem, że coś z prawem ale tak dokładniej.. do czego mają was uprawniać?Malgonia no i super .Trzymam kciuki za efekt

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 21 marca 2018, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, po takich dobrych wiadomościach to można iść spać! Przetrzymajcie tą zieloną falę chociaż jeszcze z tydzień!

    Emilka, Reset, nadal trzymam mocno kciuki za Was!

    DOBRANOC DZIEWCZYNKI!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 marca 2018, 05:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Emilka trzymaj się! Dasz radę bo w końcu my kobiety zawsze dajemy radę :)
    NIKA pytanko do Ciebie- przez ile czasu powinnam ćwiczyć świece po seksach?:p
    Ja zazwyczaj się gimnastykuję artystycznie tyle, żeby mąż się napatrzył i nabrał ochoty na powtórkę ;) Zawsze ma potem ciekawsze pomysły. Wiem, ze to już strzelanie ślepakami, ale i tak jest fajnie. A tak serio to myślę, że ze 2 minuty starczą, żeby wpłynęło, gdzie ma wpłynąć ;)

    Hopw kariotypu jeszcze nie ma. Dopiero za tydzień mam się denerwować jeśli nie będzie. Codziennie sprawdzam co chwilę :/

    Achia lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 22 marca 2018, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Reset jak Twój cykl? Dalej się wlecze, czy to plamienie było @?


    Lunaris dobranocki!

    Izus, ciężko orzec, co to było za plamienie, ale chyba nie @. Oznak nowego cyklu brak, temperatury nie mierzę z przyczyn oczywistych, zwłaszcza teraz na antybiotyku. We wtorek mam ginekologa.

    Ale mnie dziś głowa boli odkąd się obudziłam. Miałam powtarzać, a leże w łóżku:(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 22 marca 2018, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane ;) ja normalnie na jakąś bezsenność zapadłam od dwóch tygodni ;) chociaż bardzo mi to pasuję. Zawsze chodziłam spać około 1 w nocy. A od jakiegoś czasu budzę się najdalej o 7 wyspana ;) cudownie się tak funkcjonuje. Taki długi dzień.
    Dziś idę na badania krwi. Morfologia plus kilka rzeczy w tym TSH.
    To badania do pracy. Myślicie że ovitrella jakoś się odbiła na TSH? Nie znam się na tym kompletnie. Jeśli jakaś mądra głowa coś wie to dajcie proszę znać ;)

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ