MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
problemik wrote:Skoro uwazasz ze stymulacja do IUI jest taka sama jak do IVF to nie mamy o czym dyskutowac...
Szczerze ? Nie mam pojecia czym sie rozni i mam nadzieje ze nie bede musiała sie dowiedziec.
Napisalas slowo stymulacja wiec napisalam ze bylam stymulowana do IUI. Jesli uwazasz ze nie masz ze mna o czym dyskutowac to nie musimy.
Chyba sie nie zrozumialysmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 21:50
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie chce straszyć itd. ale ogólnie ibuprofen nie jest wskazany przy staraniach. Czytałam o tym kiedyś w kilku miejscach w necie i chyba nawet bylo w poradach na OF.
-
nick nieaktualnyBtw. Przed stymulacja Clo i Lametta już pytałam o leki przeciwbólowe jakie mogę brać przed owulacja. Usłyszałam to samo. Że mogę brać co chce na bolesny okres i po negatywnym teście ale przed unikać szczególnie ibuprofenu. Myślałam że o tym mówi lekarz przy każdej stymulacji.
-
Frelcia wrote:Resecik no punkcja to teoretycznie Pikuś z tym co przeszłaś:* Ty walczylas sama i to z przeszkadzajaca choroba...o mnie zadba lekarz.
Dwie zupełnie inne rzeczy, nie ma co tu porównywać! Teraz przynajmniej mogę się odwdzięczyć kciukami za całe wsparcie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
summer86 wrote:Dziewczyny, nie chce straszyć itd. ale ogólnie ibuprofen nie jest wskazany przy staraniach. Czytałam o tym kiedyś w kilku miejscach w necie i chyba nawet bylo w poradach na OF.
Potwierdzam, też czytałam, że ibuprofen może blokować owulację!
A z tym apapem extra to ciekawe...bo skoro chodzi o kofeinę, to Frelcia, kawy też lepiej nie pij. No chyba, że chodzi o samo połączenie tych substancji. Któraś wie coś dokładniej? Bo ja np.często łącze apap z kawą w niedługim odstępie.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frelcia, kciuki za jutro! Pięknych jajec i niech się super zapładniają i rozwijają.
Frelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucia88 wrote:Potwierdzam, też czytałam, że ibuprofen może blokować owulację!
A z tym apapem extra to ciekawe...bo skoro chodzi o kofeinę, to Frelcia, kawy też lepiej nie pij. No chyba, że chodzi o samo połączenie tych substancji. Któraś wie coś dokładniej? Bo ja np.często łącze apap z kawą w niedługim odstępie.
O kawie nic nie mówił. Generalnie chyba chodzi o ciśnienie. Jak biorę lek przeciwbólowy to nigdy nie pije kawy. Ale nie wiem. Zabronił brać to się tego trzymam. Jak nie zapomnę i nie będę na dużym chaju po znieczuleniu to zapytam -
nick nieaktualny
-
Frelcia kciuki!!!
Ja tez czytalam o ibuprofenie, ze lepiej przy staraniach go unikac. Ja przy bolach glowy probuje z apapem choc ibuprofen szybciej i lepiej u mnie dziala, no ale coz. Ostroznosci nigdy za wiele.Frelcia lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Frela ja sie juz tak nawalilam za nas wszystkie a w szegolnosci za Twój jutrzejszy dzień ze spokojnie możesz iść spać a ja tu panuje nad wszystkim :* dawaj znać jutro
Frelcia, reset, Minie Black, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:Emilka, Reset ja wpadam tylko powiedzieć że jestem z Was cholernie dumna :* :* :*
Frelcia kciuki jutro trzymam
A ja rzygam wszędzie, rzygam wszystkim
Lunka, kiedyś pogadamy na priv o moim nieważnym wekslu to Ci duma minie a serio - jak siedzę w gospodarczym to takiego hardkoru dawno nie widziałam. Po karnym wyszłam z uśmiechem, po cywilu, gdzie zaskoczyli nas - radców!- nieprocesówką z rodzinnego też jeszcze było nieźle, ale po gospodarczym to powinnam się była schować do jamy z dziewczynami! A ja poszłam i machnęłam skargę kasacyjna
Lunka, martwi mnie to rzyganie Twoje Może zrób kontrolną morfologię, bo może musisz coś suplementować? Przecież to strasznie długo trwa...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna1993 wrote:Emilka, Reset ja wpadam tylko powiedzieć że jestem z Was cholernie dumna :* :* :*
Frelcia kciuki jutro trzymam
A ja rzygam wszędzie, rzygam wszystkim
Jeszcze chwila i dołączę do Ciebie będę rzygac dalej niż widzę
No i popieram ! Dziewczyny jesteście wielkie !!!Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Reset na prawie sie znam jak na stymulacji do IvF powiedz mi Kochana czy trzeba zdac egzaminy z kazdego dnia zeby zaliczyc calosc ? Bo mowisz ze z jednego nie jestes zadowolona ... ;(19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:23
Luna1993 lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualnyKochana moja wybacz, że się merytorycznie nie odniosę ale siedzę z telefonem w kibelku z kocykiem i poduszka kto jak kto ale Wy musicie to zdać. To jest tak, że jeden egzamin może przekreslic cała resztę? Może głupie pytanie, ale się tym jeszcze nie interesowałam. w czwartek mam wizytę to każe ginowi coś mi przepisać bo to w ogóle nie mija. A morfologię robię w pn razem z masą innych badań :*