Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 26 marca 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście dziękuję za wszystkie gratulacje :* ale wiruski będę siać dopiero po serduszku <3 wybaczcie kochane

    innamorata88, KateKum lubią tę wiadomość

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 26 marca 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska trzymam kciuki żeby jutro była piękna druga kreska!!! Bo według mnie ta jest wyraźna i różowa!

    Siwulec super że wszystko dobrze :-)

    Małgonia ja zaczęłam brać w poprzednim cyklu i brałam do 29 dc kiedy mi doktor zasugerował że mogę być w ciąży ( była biochemiczna) czyli od razu zaskoczyło. Teraz jak pisalyscie żeby po ovu już nie brać to wzięłam tylko do 11 dc w 14dc zrobiłam prolaktyne i była w normie. A od 16dc piersi bolą i są jak balony. :-(

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 26 marca 2018, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka ale co brałaś bo coś straciłam wątek

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 26 marca 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Meska trzymam kciuki żeby jutro była piękna druga kreska!!! Bo według mnie ta jest wyraźna i różowa!

    Siwulec super że wszystko dobrze :-)

    Małgonia ja zaczęłam brać w poprzednim cyklu i brałam do 29 dc kiedy mi doktor zasugerował że mogę być w ciąży ( była biochemiczna) czyli od razu zaskoczyło. Teraz jak pisalyscie żeby po ovu już nie brać to wzięłam tylko do 11 dc w 14dc zrobiłam prolaktyne i była w normie. A od 16dc piersi bolą i są jak balony. :-(
    Niepokalanek podnosi proga w FL. Stąd ból cycków. Ale poza dyskomfortem to same plusy ;)

    Dziewczyny mierzyłam tempkę pod pachą - ale dziwacznie. I żeby nie było - nie moim specjalnym różowym termometrem. 37 stopni, a czuję się na 38. Idę spać, dzięki zmianie czasu nie muszę się wstydzić, że się kładę przed 8ą jak dziecko po dobranocce.

    Dobrego wieczoru i do jutra

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 20:20

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... moja siostra ma Matylde. Istny demon :D

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4366 6735

    Wysłany: 26 marca 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie i jak wyniki? Zaraz 21...
    Rety dziewczyny ja mam tak suchą skórę, że dłonie to aż mnie bolą, robię wszystko w rękawiczkach, smaruje kremiskami a normalnie tragedia, jak nigdy!
    Nika dobrych snów! Obyś rano wstała jak nowo narodzona!
    Meśka trzymam kciukasy! Jutro twój toilet będzie 'duchowo' gościł największą liczbę osób w swoim istnieniu:D

    MamaStasia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, czorta usypialam:)
    Mam już wynik proga 0.33 i estradiolu 146. Hcg ciągle nie ma, ale jak będzie to powiem wam jakiej czułości jest mój ulubiony hydrex.
    Wg mnie był to cykl bezowulacyjny, temp raczej to potwierdza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:06

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4366 6735

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie z mojego cyklu bezowulacyjnego powstał mój aktualny suwaczek :D także ja tam już nie ufam temperaturze i innym objawom!

  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Boże... moja siostra ma Matylde. Istny demon :D

    My jak myślimy Matylda to od razu nam się z Leonem Zawodowcem kojarzy ;)

    MPW-65017

    Luna1993, Lunaris, moyeu lubią tę wiadomość

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1040 656

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki widzę sporo nadrabiania. Ja właśnie wróciłam. Już się trochę odstresowalam. Na treningu wypocilam żale. A teraz otwieram wino. Plus kupiłam sobie paczkę chipsów ;) dziś rozpusta a od jutra znów suplementy i zdrowe papu. Kiedyś nam się uda. Musi. Idę robić kolację i zaczynam nadrabiać ;)

    Phnappy, frezyjciada lubią tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Poddałam się ;(


    Dlatego staram się nie udzielać, bo forum jest od konkretnego tematu. Być może kiedyś wrócę do tematu, ale narazie nie. Nie wiem co będzie.
    JEDNA teraz to ale głupio gadasz! Należy Ci się opierdziel! To ja muszę Ci powiedzieć że na Ogólnych mamy dziewczynę, która w sierpniu straciła swoją ciążę, niestety nigdy już nie zostanie więcej mamą,bo lekarze byli zmuszeni usunąć jej macicę :-( Ale wiesz co? Dalej z nami pisze, bo się z nami zżyła :-) Jest ciekawa co u nas słuchać,a my jesteśmy ciekawe co u niej. Wiem że to forum staraniowe, ale nie tylko staraniami człowiek żyje. Także ten, poczuj się postawiona do pionu ;-)

    Siwulec, Bocianiątko, Luna1993, nowa na dzielni, Anna Stesia, Morusek, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meska, u mnie evapy na bobo są ewidentne szare, a u Ciebie widzę kolorowo :) także kciuki trzymam dalej :)

    Siwulec, dobrze, ze wszystko idzie w dobra stronę :)

    Dla pozostałych dziewczyn duuuzo zdrowia !

    Ps. My cały czas mówimy, ze "robimy Stasia" i mimo, ze nie byłam do tego imienia przekonana (marzyłam o Tymoteuszu), to teraz nie wyobrażam sobie już innego :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    JEDNA teraz to ale głupio gadasz! Należy Ci się opierdziel! To ja muszę Ci powiedzieć że na Ogólnych mamy dziewczynę, która w sierpniu straciła swoją ciążę, niestety nigdy już nie zostanie więcej mamą,bo lekarze byli zmuszeni usunąć jej macicę :-( Ale wiesz co? Dalej z nami pisze, bo się z nami zżyła :-) Jest ciekawa co u nas słuchać,a my jesteśmy ciekawe co u niej. Wiem że to forum staraniowe, ale nie tylko staraniami człowiek żyje. Także ten, poczuj się postawiona do pionu ;-)


    Czarna dobrze gada! Polejcie jej <3

    Luna1993, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Hej Dziewczyny! Tutaj Sylwia1988 pod nowym nickiem ;) Część z weteranek może mnie pamiętać :)
    Muszę się pochwalić, że w sobotę miałam transfer trzydniowego zarodka B5, lekarz mówi, że to średniej klasy zarodek, ale może doczekamy się w końcu cudu po tych wszystkich kopniakach po drodze?? Może zrobię psikusa genetyce, choć racjonalne podejście mówi mi, że nic z tego nie będzie?
    Modlę się kilka razy dziennie, gadamy do Okruszka i namawiamy żeby zaczął się rozwijać i został z nami.
    Tylko tyle możemy zrobić.. A boję się jak chyba jeszcze nigdy :( :(
    Nie jestem nastawiona pozytywnie, jestem w 100% neutralna.
    Mamy plan B, a do bety za tydzień podejdę na spokojnie, bez większych emocji, już teraz jestem wyzuta z uczuć..
    Testuję 3 marca, wpisałam się już na kwietniówki..
    <3 <3 <3 <3 <3 Sylwia, całym serduchem jestem z Tobą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:33

    never_lose_hope lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10110 10899

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    I oczywiście dziękuję za wszystkie gratulacje :* ale wiruski będę siać dopiero po serduszku <3 wybaczcie kochane

    gratuluje :) beta super :)

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Nie wiem czy cos widac ale to nie do 5 minut wyszlo...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/119fa4ec5a83.jpg
    Krecha jak byk! :-) :-) :-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos jak szkolenie ? Rodzice Dali radę odpowiedzieć na Twoje pytania ?

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 26 marca 2018, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka piękna krecha :) ja niestety nie nadrobię dzisiaj bo padam na pysk. Przed chwilą wróciliśmy do domu. Czemu ja po tych wizytach jestem bardziej zdołowana nie normalnie ? Narazie lekarz nie ma na nas pomysłu i to widać... Zlecił dalsze badania itd.
    Czeka mnie laparoskopia bo mam cystę na lewym jajniku, a owulacja jest zawsze z praweho, chyba tylko on dobrze działa... Na wyniki badań powiedział że są ok. Jakieś tam minimalne odchylenia.. nic konkretnego. Tak podejrzewałam... Nie wiem czy to ma sens.

    Pije herbatę i idę spać...

    Muszę się z Wami chwilowo rozstać, ale szybko minie! W kwietniu wrócę :) potrzebuje czasu dla siebie przed świętami. Trochę się skupić i zastanowić nad tym wszystkim. Chciałabym znaleźć jakiś sens życia, trochę naprawić małżeństwo bo widzę że ostatnio tylko na siebie burczymy i ogólnie jakoś tak sztywno się zrobiło. Także takie są priorytety. Trzymam za Was dziewczyny kciuki !!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 22:12

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10110 10899

    Wysłany: 26 marca 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Yos jak szkolenie ? Rodzice Dali radę odpowiedzieć na Twoje pytania ?

    tak, duzo pierw mowili jako pierwsi, o sobie, o staraniach i jak wygladala u nich adopcja. A potem ja zadawalam pytania na przemian z innymi :) bylo milo i sympatycznie a dzieci cudne. Na koncu dzieci dostaly prezenty na swieta :)

    Rodzice z dziecmi byli 1,5 godziny a potem mielismy normalne zajecia..

    Jeszcze jedno spotkanie w tym tygodniu i koniec..

    Potem czekam na kwalifikacje ok tygodnia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 22:10

    Kingulla, Izape_91, Siwulec, Frelcia, Emiilka, Czrna 81, KateHawke, Lunaris, Millvaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 26 marca 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    tak, duzo pierw mowili jako pierwsi, o sobie, o staraniach i jak wygladala u nich adopcja. A potem ja zadawalam pytania na przemian z innymi :) bylo milo i sympatycznie a dzieci cudne. Na koncu dzieci dostaly prezenty na swieta :)

    Rodzice z dziecmi byli 1,5 godziny a potem mielismy normalne zajecia..

    Jeszcze jedno spotkanie w tym tygodniu i koniec..

    Potem czekam na kwalifikacje ok tygodnia

    To mnie zaskoczyłaś ze byli z dziećmi ;) fajnie :)
    To teraz przez dwa tyg ściskam kciuki również za Ciebie :* :* coraz bliżej Kochana <3

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego