MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingulla wrote:Nikt nic takiego mi nie wspominał. U mnie te okresy zaczęły się po abrazji. Musiałam wtedy brać tabsy anty, żeby nie dopuścić do ciąży i jak je odstawiłam to zaczęły się te cyrki. Jak wspominałam lekarzowi, to usłyszałam, że widocznie dopiero teraz mam normalny okres a kiedyś miałam "nienormalny"
Ani za skąpe, ani za obfite miesiączki nie są normalne. Nikt mi nie wmówi, że jeśli przez 3-4 dni muszę produkować kilogramy wątróbki między nogami to jest to normalne. U mnie jeden lekarz pomógł mi doraźnie i zalecił mi ziołowy Hemorigen - wprawdzie okres miałam nadal obfity i ze skrzepami, ale już nie jak ochłapy od rzeźnika. A diagnozowanie endometriozy nie jest łatwe, niestety - najbardziej miarodajna jest laparoskopia i biopsja. -
nowa na dzielni wrote:Ej, bez kitu, to tak nie wyglada normalny okres? Ja mam tez na zmianę krew i skrzepy. Czym są dla Was duże skrzepy? takie max 3 cm to duże?
-
nick nieaktualnyKochane jestem pod ogromnym wrażeniem waszej wiedzy :* dla mnie to czarna magia, a czytam z zaciekawieniem
Lamka spokojnie, a może to po zagniezdzeniu, może faktycznie przez luteine. Nie ma co gdybać, trzeba sikać
Napisałam drugi podrozdzial, zostały mi tylko dwalamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:
aaa, PAI 1-4 homozygotyczny, bo widzę, że można mieć też heterozygotyczny. Kurna, nawet nie zwróciłam uwagi na to u Ciebie bocianiątko, to też się w ogóle zalicza do immunologii?
nika "masz przy tym za dużo plazminogenu - krew jest ciut za gęsta, nadkrzepliwa, a jak bardzo to trzeba sprawdzić badaniami - aptt, czas protrombinowy, antytrombina, białko c, białko s, d-dimery. Przy okazji trzeba sprawdzić zespół antyfosfolipidowy i insulinę" na razie mój poziom wiedzy jest taki, że najchętniej bym to do google translate wkleiła
Cześć dziewczyny,
Ja właśnie też robiłam mutacje, wszystkie wymienione powyżej oprócz PAI, są prawidłowe i zastanawiam się czy powinnam jeszcze ten jeden czynnik robić?
Dodatkowo prosiłabym Was o pomoc, jaki teraz powinnam zrobić kolejny krok, znaczy jakie badania? -
KateKum wrote:Cześć dziewczyny,
Ja właśnie też robiłam mutacje, wszystkie wymienione powyżej oprócz PAI, są prawidłowe i zastanawiam się czy powinnam jeszcze ten jeden czynnik robić?
Dodatkowo prosiłabym Was o pomoc, jaki teraz powinnam zrobić kolejny krok, znaczy jakie badania?
Badałaś wszystkie oprócz PAI? To wtedy trzeba dorobić. Czy badałaś wszystkie i tylko PAI nieprawidłowe? Wtedy patrz na naszego Bociusia. PAI moze powodować problemy z insuliną i całym metabolizmem - trzeba zrobić krzywe. Może powodować lekką trombofilię - trzeba zbadać układ krzepnięcia i zespół antyfosfolipidowy.
Ogólnie to mutacjom lubi towarzyszyć sypnięta immunologia. Jak po zaradzeniu mutacjom metylami i acardem/heparyną dalej nje wychodzi to trzeba zbadać komórki nk/subpopulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 20:19
-
KateKum wrote:Bo tak dzisiaj nie idzie mi to myślenie a jednocześnie pisanie. Chodziło mi o gen PAI-1, znaczy o mutacje.
Czrna 81, KateKum lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Tak sobie pomyślałam, mama mojej przyjaciółki miała 3 @ w pierwszym trymestrze. Ja bym tego psychicznie nie wytrzymała.
Powodzenia ❤Czrna 81, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KateKum wrote:Odnosząc się do snów. Czasami udaje mi się po przebudzeniu, kiedy sen mi się bardzo podoba, wrócić do niego ponownie też tak macie?
Po jedzeniu na noc jabłek są fajne sny.KateKum, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Ale serio, to potrafiło wyglądać identyko jak wątroba. Nie wiem tylko czy ludzka, czy kurza... W kazdym razie było grubo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna, gratuluję! Idziesz jak burza... Uważaj,bo zamiast rozdziału to cała pracę napiszesz
KateKum, bardzo się cieszę, że Cię widzę :*
Frelcia, kciuki,choć sądzę,że to "dziwnie" to od hormonów.
Yos, zapomniałam wczoraj... Bardzo miły gest z tym prezentem dla dzieci!Luna1993, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Tak sobie Was czytam i chciałam się odnieść do plamień w ciąży.Moja sąsiadka dowiedziała się że jest w ciąży dopiero w czwartym miesiącu,bo twierdziła że prędzej cały czas miała regularnie okres. Także różne cuda się zdarzają...
Ja muszę się pochwalić że znowu wyglądam jak człowiek Opuchlizna z oczu zeszła... i przeniosła się na palec haha! Nie wiem co się stało,bo się nie uderzyłam,chyba jakaś żyłka pękła i teraz mam taki "ładny" paluszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77fe24081bda.jpgCzarna81
22 cs. -
Siwulec dziękuję
Ten kurczak taki bardzo niesmialy, ledwo mu skorupka peka.
Do nas mieli wpasc znajomi na mecz, ale nie przyjda, bo kolezanka jest w ciazy. Maz mnie z nieskrepowana radoscia o tym poinformowal. Potem pol godziny mnie uspokajal. Ale intencje mial dobre, bo sie ucieszyl, ze bede miec z kim na spacery chodzic.. dobrze, ze choc on jest tak optymistycznie nastawiony.Siwulec lubi tę wiadomość