X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide jutro na 18.20 do giną na usg przed czwartkowym transferem. Chce wiedzieć że wszystko ok bo dziwnie mi w podbrzuszu. Mam nadzieję że wszystko w porządku.

    Lamcius też mam taką historię w rodzinie, tylko że ciocia do 3 miesiąca miała krwawienie raz na miesiąc.

    Nikus aj low ju ❤ zobaczyłam mema na kwietniowym testowaniu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 18:43

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    NIKA szczególy- szczegółami ale jak Ty czasem coś opiszesz to można paść ze śmiechu:) jesteś boska! założę się że uczniowe Cię uwielbiają :)
    Ale serio, to potrafiło wyglądać identyko jak wątroba. Nie wiem tylko czy ludzka, czy kurza... W kazdym razie było grubo.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, prolaktyna to jest jedna z niewielu rzeczy, których jeszcze nie badałam. Lepiej w 3-5dc? Proga za to mam zwykle dobrego około 18, 7dpo

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Dziewczyny ide jutro na 18.20 do giną na usg przed czwartkowym transferem. Chce wiedzieć że wszystko ok bo dziwnie mi w podbrzuszu. Mam nadzieję że wszystko w porządku.

    Lamcius też mam taką historię w rodzinie, tylko że ciocia do 3 miesiąca miała krwawienie raz na miesiąc.

    Nikus aj low ju ❤ zobaczyłam mema na kwietniowym testowaniu.
    Może ciocia Frelci jest mamą koleżanki Lamki? Taka teoria...
    I dzięki, zapisuję sobie takie rzeczy w nadziei, że kiedyś komuś poprawią humor

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 18:50

    lamka lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5047ad3baa9a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82a3db87dfeb.jpg To ja mam chyba tak pośrodku. D-dimery mam nisko i białlo s wolne b nisko. StaraczkaNika no to chyba źle z tego co mówisz.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdej historii coś jest :D

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10085 12404

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dimery akurat muszą być jak najniżej. Czasy krzepnięcia masz ok więc na razie acard wystarczy. Ważna jest aktywność białka Ć a nie jego poziom. Ilość białka S sprawdzaj od czasu do czasu... Jak będzie za nisko będzie to podstawą do stwierdzenia trombofilii. Same mutacje PAI i mthfr nie dają takich podstaw. Ale heparyna od pozytywa koniecznie!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 18:56

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Kingulla, różnie może być. U Ciebie jest reakcja na dietę, więc możliwe, że są jakieś czynniki dodatkowe, tak jak pisze Nika. Ale na pociechę Ci dodam, że moje okresy były po prostu straszne - przejście Izraelitów przez Morze Czerwone to przy tym pikuś (i obfitość, i skrzepy itp.) Byłam diagnozowana pod kątem endometriozy, bo to też częsty objaw. Nie wiem, czy jakiś lekarz podejmował z Tobą ten temat?

    Nikt nic takiego mi nie wspominał. U mnie te okresy zaczęły się po abrazji. Musiałam wtedy brać tabsy anty, żeby nie dopuścić do ciąży i jak je odstawiłam to zaczęły się te cyrki. Jak wspominałam lekarzowi, to usłyszałam, że widocznie dopiero teraz mam normalny okres a kiedyś miałam "nienormalny" :/

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 27 marca 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo Bocianiątko. To te badania wskazują na ich aktywność, jest dość niska zwłaszcza białka S wg norm. To dobrze czy źle .. chyba nie do końca to jeszcze ogarniam, także dzięki za cierpliwość. Doczytałam twój wedytowany post, czyli nisko to źle. Od pozytywa heparyna :( tylko pierw go trzeba mieć, a u mnie zero nic null od tylu mcy. A heparyna profilaktycznie może pomoc,9 by w ogóle doszło do zapłodnienia?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 19:05

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika opis idealny do tego co przeżywam. Czasami nie mogę majtek ściągnąć bo się boję, że wyleci na podłogę zanim usiądę na kibelek. Ciekawe jaka teraz będzie ta małpa przy braniu proga.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10085 12404

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Dziękuje bardzo Bocianiątko. To te badania wskazują na ich aktywność, jest dość niska zwłaszcza białka S wg norm. To dobrze czy źle .. chyba nie domkońca to ogarniam także dzięki za cierpliwość
    Mowiłam o badaniu aktywności białka C. To jeszcze trzeba zbadać przy niskim m poziomie białka S. Białka S masz mało więc trzeba monitorować czy nie spadnie poniżej normy. Od czasu do czasu warto też sprawdzić aptt (powinno być jak najwyższe, najlepiej ok 30 albo więcej) i d-dimery (ich najlepiej żeby w ogóle nie było). Tak jak pisałam jeśli białko S będzie poniżej normy będzie to podstawą do stwierdzenia trombofilii.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 19:07

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    B ci dziękuje . Bedę szukać immunologa

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5047ad3baa9a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82a3db87dfeb.jpg To ja mam chyba tak pośrodku. D-dimery mam nisko i białlo s wolne b nisko. StaraczkaNika no to chyba źle z tego co mówisz.
    D-dimery i fibrynogen to akurat nizsze lepsze. U Ciebie tylko czas krzepnięcia (EDIT: tfu, nie krzepnięcia, tylko protrombinowy) krótki i białko s nisko, ale cała reszta naprawdę spoko, wcale nie tak blisko granicy, więc się tym strasznie nie przejmuj. Tak czy siak poszłabym do hematologa albo immunologa - nawet jeśli powie Ci tylko, że jest w porządku, to poczujesz się duzo lepiej, że masz to wyraźnie powiedziane przez specjalistę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 19:20

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 10085 12404

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, czasu krzepnięcia bym się nie czepiała ;) 28 jest nieźle, ja mam 21, max 24 :P

    age.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    12+2 USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, racja, mi chodziło o czas protrombinowy nie krzepnięcia, źle napisałam. Prorrombinowy ma chyba normę od 11, ale też nie wiem, czy dobrze pamiętan

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8570 7936

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, co do krwawego opisu - u mnie wyglądało to podobnie. Czasem byłam w szoku jak duże potrafią być skrzepy. Też myślałam, że to objawy endometriozy, ale okazało się, że nie.
    U mnie sytuacja się zmieniła po CP i laparo, moje @ zaczęły wyglądać bardziej normalnie.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, bez kitu, to tak nie wyglada normalny okres? Ja mam tez na zmianę krew i skrzepy. Czym są dla Was duże skrzepy? :D takie max 3 cm to duże? :D

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór miałam odpuscic cykl marcowy bo mąż w wojsku był ale nie wiem jak to się stało wspolżyliśmy w 5 dniu miesiączki. Termin jej 25.03 do dziś jej nie ma ... dziś bobo test do 3 minut pokazał dwie kreski jednak gdy popatrzyłam do 5 minut juz jej nie było. Popatrzyłam jeszcze po kilkunastu godzinach i kreska była strasznie słaba.
    Przed chwila jasno-różowe plamienia na wkladce niewielkie. Jeżeli się nie rozkręci jutro powtórka testowania

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Anna Stesia, prolaktyna to jest jedna z niewielu rzeczy, których jeszcze nie badałam. Lepiej w 3-5dc? Proga za to mam zwykle dobrego około 18, 7dpo

    Mówi się, że najlepiej 2-4 dc, ja robiłam w 3dc. Warto przebadać, ale jesli będziesz chciała robić tez po obciążeniu to musisz mieć skierowanie od lekarza. Ważne, żebyś była wyspana, bez seksów dnia poprzedniego (choć w 3dc seksy chyba rzadko się uskutecznia) i żebyś badanie zrobiła rano. Wysoka prolaktyna potrafi szpetnie nabruździć w płodności. A prog rzeczywiście porządny :-) Drugi raz prolaktynę można zbadać też z progiem w 7dpo, ale część lekarzy za miarodajny uważa tylko ten wynik z początku cyklu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 19:37

    PVkxp2.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 27 marca 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowa pora
    Malgonia super avatarek ;) aż oczy wybaluszylam co to za jajo się na forum pojawiło ;)

    Reset mam nadzieje ze tym razem lekarz będzie w dechę dobry :*

    Lamciu oby to nie była ta świniowata @ <3

    Frelo trzymam kciuki za wizytę :*

    Ja dziś byłam w terenie i okropnie przemarzłam, pije już druga herbatkę z imbirem i jak nie pomoże to w kolejną wleje chyba nalewkę :/

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ