Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika też bym zadzwoniła. Chociaż będziesz wiedziała czy to z próbką problem czy coś wyszło nie tak.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka cudownie! Niech zdrowo rośnie mały kropek <3

    Kinguś po tej jelitowce mdłości są, ale już nie wymiotuję (Bogu dzieki). A wizyta... Jutro ;) może rozłoży ładnie nogi :p

    agulineczka, Siwulec, lamka lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset! Ja weteranka nie jestem, a dalej Wam truje sobą tyłek ;) czyli jestem trollem? :D jak się dziś czujesz? Jest choć trochę lepiej?

    Lunka, wiesz, że żaden troll z Ciebie :* i ja to bym w ogóle chciała, żeby więcej dziewczyn z nami zostawało, bo jednak podczytywanie ex testerek to nie to samo. Zawsze miło jak widzę tu Flo, Kate, Kaczorke, Melewis, Anne Stesie czy Summer (czy inne, które zapomniałam w tym momencie, a które przepraszam za sklerozę!).

    Czuję się fatalnie. Rozważam pójście jeszcze raz, bo miałam trzydniowy antybiotyk, dziś go kończę, a jest coraz gorzej. A jeszcze na 14 muszę pójść na spotkanie z klientem i potem na poniedziałek napisać mu odpowiedź na pozew. Nie wiem jak, bo ja nie myślę, zatoki zapchane, kaszlę tak, że doniesiono mi, że słychać mnie dwa piętra niżej :/ No i zaczęłam gorączkować, niby niedużo, ale wcześniej nie miałam nic.

    Nikuś, rób aferę. Świetnie sobie radzisz sama bez wsparcia prawniczego, więc wspieram tylko duchowo! Mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz - mnie pewnie miotałoby od wściekłości po rozgoryczenie.

    Dziewczyny, jak będę dziś mało entuzjastyczna, to przepraszam, ale naprawdę czuję się strasznie. Nie mniej jednak BARDZO się cieszę, bo się Wam bardzo należały te dwie kreseczki!
    Dbajcie o siebie i o kropki :*

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset może będzie konieczny antybiotyk na 7 dni :( okropna jest ta grypa co panuje... Ja się szczepie już z 10 lat i jakoś lepiej to znoszę. Koniecznie idź do lekarza, żebyś choć trochę lepiej się czuła na święta :*

  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset może będzie konieczny antybiotyk na 7 dni :( okropna jest ta grypa co panuje... Ja się szczepie już z 10 lat i jakoś lepiej to znoszę. Koniecznie idź do lekarza, żebyś choć trochę lepiej się czuła na święta :*

    Ja po powikłaniach poszczepiennych w wieku lat 12 mam wpisane od neurologa "nie szczepić". Tzn. sprowadza się to do tego, że każdorazowo mam rozważyć plusy i minusy, więc rodzice do 18 r.ż. szczepili mnie na to, co konieczne typu różyczka, tężec i co tam jeszcze było w harmonogramie. Ale na grypę czy jakieś inne dodatkowe rzeczy się nie szczepię, stąd też raczej do dzikich krajów jeździć też nie będę. Wole nie zobaczyć dżungli niż znów trafiać pod opiekę neurologów.

    A ten 3 dniowy antybiotyk ponoć się uwalnia jeszcze potem w organizmie przez tydzień. Na razie jednak guzik daje...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:43

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, kolejne dobre wieści w dzisiejszym dniu :) Niepotrzebne stresy Cię spotkały.. Odpoczywaj mamuśka, a kropek niech więcej nie robi takich niespodzianek, bo na zawał rodzice padną :) i e-ciocie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:43

    agulineczka lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lunka, wiesz, że żaden troll z Ciebie :* i ja to bym w ogóle chciała, żeby więcej dziewczyn z nami zostawało, bo jednak podczytywanie ex testerek to nie to samo. Zawsze miło jak widzę tu Flo, Kate, Kaczorke, Melewis, Anne Stesie czy Summer (czy inne, które zapomniałam w tym momencie, a które przepraszam za sklerozę!).

    Ja też lubię jak dziewczyny zostajecie i piszecie u nas co u Was. Jak podczytuje ex-testerki to czuje się jak intruz, który z ukrycia czyta :)

    Luna1993, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh te szczepienia... Temat rzeka... :( Ja raz się zaszczepiłam na grupę. Od tej pory mam zdecydowanie gorsza odporność. A po szczepionce trzy razy byłam chora.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mutacji - Frelcia, lamka dziewczyny na wątku MTHFR pisały ostatnio o czymś takim:

    https://www.vitalabo.pl/pure/formula-ciazy#t3

    http://www.muscle-zone.pl/preparaty-witaminowe-dla-kobiet/optimal-prenatal-240-kaps

    https://pl.iherb.com/pr/Emerald-Laboratories-CoEnzymated-Prenatal-1-Daily-Multi-30-Vegetable-Caps/69773

    https://pl.iherb.com/pr/Rainbow-Light-Prenatal-One-90-Tablets/1795

    https://pl.iherb.com/pr/New-Chapter-Perfect-Prenatal-Multivitamin-192-Vegetarian-Tablets/23319

    Ceny niektórych są straszne :/
    Muszę jeszcze zgłębić ten temat..

    agulineczka widzę po stopce, że też masz mutacje - jak Ty poradziłaś sobie z suplementami? Co bierzesz??

    Frelcia, lamka lubią tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w ogóle jak kiedyś zajdę to się stąd nie ruszam :)

    Meśka chyba nieługo wyniki co?

    Reset zdrówka Ci życzę :*

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, jednemu takie szczepienia pomogą innym niekoniecznie :) to jak ze wszystkim

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Ja tam w ogóle jak kiedyś zajdę to się stąd nie ruszam :)

    Meśka chyba nieługo wyniki co?

    Pierwszy raz robiłam w tym labie więc nie wiem jak im to wyjdzie. Na pewno będziecie pierwsze wiedzieć co wyszło :)

    Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle się nie udzielam na ciążowych, rodzicielskich forach, profilach itp, mam zbyt skrajne poglądy chyba :p ostatnio mnie baby zjadły, że nie chce karmić dziecka piersią. Podobno przez to nie zasługuje na dzieci ;) dlatego bardzo się cieszę, że mogę zostać tu ż Wami :*

    lamka, nowa na dzielni, MOJE, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5379 5652

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim sie dowiedzialam, ze mam mutacje bralam caly czas Femibin i do tego piłam inofem, ktory tez ma syntetyczny kwas.

    Teraz przeszlam na folian Swansona 400mcg, do tego P-5-P tez Swanson i metylowana B12 z aliness.

    Wczesniej kupowalam z Medverita zestaw folian+b12+b6 metylowane, ale tam jest tylko 300mcg folianu,a to za malo.


    Kwas ladnie mi spadl po przejsciu na metyle z 38 do 18 (norma do 19).
    Homocysteine mam rowno 7.

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to teraz proszę spokojnie się do świąt nie szykować (niechaj inni uszykują ) i LB do 9 kwietnia :)

    Reset też miałam takie odczucie że się wykrusza ekipa, ale dobrze :) jeszcze trochę i my będziemy się podniecać testami i betami ;) a dziewczyny wtedy będa nas uspokajać i przeprowadzą przed trudny pierwszy etap ciąży <3

    Luna takie Trolle to ja uwielbiam <3

    Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości czemu nie chcesz?

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5379 5652

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore polecanego B-right, bo tam sa bardzo duze dawki, a nie chce, zeby homocysteina mi bardziej spadala

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4685 6046

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka a w którym laboratorium robiłaś?

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Meśka a w którym laboratorium robiłaś?

    W szpitalu.

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7223 13037

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Wiadomo, jednemu takie szczepienia pomogą innym niekoniecznie :) to jak ze wszystkim

    Z grypą nie wiem, ale za to jestem pewna, że moje dziecko na wszystkie obowiązkowe szczepienia plus kilka dodatkowych szczepić będę. Moje powikłania i tak są niczym przy powikłaniach chorób zakaźnych. A jak czytam o epidemii odry w Europie to szlag mnie trafia...

    Aha, dziewczyny, w Krakowie kwas z Solgara (i w ogóle wszystko tej marki), jak i Swenson są stacjonarnie w sieciach aptek Hygiea. Z tego, co wiem to apteki te zaczynają być też obecne poza Krakowem, na 100% jest np. w Chrzanowie.
    Luna1993 wrote:
    A ja w ogóle się nie udzielam na ciążowych, rodzicielskich forach, profilach itp, mam zbyt skrajne poglądy chyba :p ostatnio mnie baby zjadły, że nie chce karmić dziecka piersią. Podobno przez to nie zasługuje na dzieci ;) dlatego bardzo się cieszę, że mogę zostać tu ż Wami :*

    I bardzo dobrze! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:04

    Luna1993, Anna Stesia, moyeu lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego