X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawości czemu nie chcesz?

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6030 6533

    Wysłany: 28 marca 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore polecanego B-right, bo tam sa bardzo duze dawki, a nie chce, zeby homocysteina mi bardziej spadala

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka a w którym laboratorium robiłaś?

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Meśka a w którym laboratorium robiłaś?

    W szpitalu.

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Wiadomo, jednemu takie szczepienia pomogą innym niekoniecznie :) to jak ze wszystkim

    Z grypą nie wiem, ale za to jestem pewna, że moje dziecko na wszystkie obowiązkowe szczepienia plus kilka dodatkowych szczepić będę. Moje powikłania i tak są niczym przy powikłaniach chorób zakaźnych. A jak czytam o epidemii odry w Europie to szlag mnie trafia...

    Aha, dziewczyny, w Krakowie kwas z Solgara (i w ogóle wszystko tej marki), jak i Swenson są stacjonarnie w sieciach aptek Hygiea. Z tego, co wiem to apteki te zaczynają być też obecne poza Krakowem, na 100% jest np. w Chrzanowie.
    Luna1993 wrote:
    A ja w ogóle się nie udzielam na ciążowych, rodzicielskich forach, profilach itp, mam zbyt skrajne poglądy chyba :p ostatnio mnie baby zjadły, że nie chce karmić dziecka piersią. Podobno przez to nie zasługuje na dzieci ;) dlatego bardzo się cieszę, że mogę zostać tu ż Wami :*

    I bardzo dobrze! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:04

    Luna1993, Anna Stesia, moyeu lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 1550 2936

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris i Lamka szczere GRATULACJE prosto z serducha!!! ❤❤❤

    lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

    4W0pp2.png
    🙍🏻‍♀️ 32l.
    Letrox 100,MTHFR hetero, PAI-1 homo
    🙎🏻‍♂️ 42l.
    Teratozoospermia, fragmentacja 39%

    08.2017 poronienie 9 tc 👼

    06.2020 MedArt Poznań
    10.21-04.22 3x IUI 🐒

    10.2021-przygotowanie IVF🍀/długi protokół 💉💉💉
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️ 1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23 / 19.05- BETA 54/23.05- BETA 281 / 27.05- BETA 1466 /3.06- BETA 7120 /6.06- BETA 12357🙏
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    A ja w ogóle się nie udzielam na ciążowych, rodzicielskich forach, profilach itp, mam zbyt skrajne poglądy chyba :p ostatnio mnie baby zjadły, że nie chce karmić dziecka piersią. Podobno przez to nie zasługuje na dzieci ;) dlatego bardzo się cieszę, że mogę zostać tu ż Wami :*


    Przykre ze to mówi jedna kobieta do drugiej i w dodatku ciężarne :(
    Ciesze się ze z nami zostałaś :*

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka i nie ma jeszcze wyników?
    W szpitalu robią szybko :)

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ale cudownie :) cieszę się razem z Tobą :)
    Do 9 szybko czas zleci, bo Święta i w ogóle i zaraz zobaczysz już całkiem sporego dzidziusia :)

    Nika, bardzo mi przykro. Wiem jakie to stres, zwłaszcza, ze na badanie długo się czeka, nawet jak wszystko idzie prawidłowo. Oby zrekompensował Ci to prawidłowy wynik.

    Ja rozpoczynam za to etap ciąży urojonej, czyli pojawiły się bóle w podbrzuszu. Tylko cycki nie chcą zaboleć, ale jakoś to sobie tłumaczę :P
    Niby się jakoś tak bardzo nie nastawiam, ze się od razu uda, ale z drugiej strony na jedne Święta zaskoczyło, to może i na drugie da radę :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:09

    MOJE lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1736 1275

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ja też lubię jak dziewczyny zostajecie i piszecie u nas co u Was. Jak podczytuje ex-testerki to czuje się jak intruz, który z ukrycia czyta :)

    Mam dokładnie tak samo. Mam wrażenie, że nie wolno mi czytać takich tematów..

    Nikuś zadzwoń tak jeszcze raz, jak masz siły i zapytaj czy to błędy w samej procedurze badania czy jakieś problemy z oznaczeniem ze względu na Twoje wyniki.

    Agulineczka trzymamy kciuki za tą malutką Kropeczkę <3

    Reset :( Dużo zdrowia Kochana! Pewnie też egzamin dołożył pełno stresów i organizm teraz wszystko z siebie wyrzuca :(

    *62cs (5 cpp) - (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany (11dpt- beta88,9, prog16,1; 13dpt- beta218,9, prog14,3, 19dpt -beta 2541, prog 16,6, 26dpt- <3) -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (Aniołek 8tc-11tc)
    - II criotransfer 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba (6dpt- beta 0, prog 12,5; 11dpt -beta 0, prog 40,33)
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1918

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Meśka i nie ma jeszcze wyników?
    W szpitalu robią szybko :)

    Też się zdziwiłam gdy robiąc badanie po 9 rano pani powiedziała że MOŻE będzie na 16. Zawsze Ty i gg pisałyście że wyniki są szybko.

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z facebookiem ;D wejdźcie sobie na Białek Design Studio. Oni robią biżuterię z rysunków. Właśnie wstawili medalik zrobiony na wzór zdjęcia z usg. No chyba się poryczę, ale cudowne :)

    Luna1993, lamka, KateHawke, Siwulec, blue00, Flowwer lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Też się zdziwiłam gdy robiąc badanie po 9 rano pani powiedziała że MOŻE będzie na 16. Zawsze Ty i gg pisałyście że wyniki są szybko.
    Mi zawsze mówiły że koło 14 będą a były szybciej, fakt ostatnio robiłam betę na cito to czekałam 1-2godz
    Ale może mają dużo badań dziś ale ja bym sprawdzała co chwilę tym bardziej że jest już po 14

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla cudowne, już wiem co chce na urodziny <3

    Kingulla lubi tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak robię w szpitalu rano to są po 12, ale u nas zacofanie i trzeba jechać odebrać bo nie ma przez neta :P

    Odświeżaj Meśka ;D

    Meśka lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kingulla cudowne, już wiem co chce na urodziny <3

    Ja to na urodziny w ogóle chciałabym zdjęcie usg. Już nie będę taka wybredna :P

    Luna1993, Malgonia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla - genialne! Już zapisałam w ulubionych!

    Dzięki Dziewczyny za życzenia zdrowia. Chyba muszę źle wyglądać, bo mi właśnie koleżanka w pracy zadała pytanie, czy jeszcze żyję... Jeszcze daję radę. A klient mi się spóźnia, wrr...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Mam dokładnie tak samo. Mam wrażenie, że nie wolno mi czytać takich tematów..

    Ja mam dokładnie odwrotnie, że nie wolno mi Wam przeszkadzać ciągle, bo i tak nic nie wnoszę

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla u nad w szpitalu jest diagnostyka dlatego można przez neta :)
    A ta zawieszka ze zdjęcia usg cudna :)

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 28 marca 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja mam dokładnie odwrotnie, że nie wolno mi Wam przeszkadzać ciągle, bo i tak nic nie wnoszę

    Lunka, a piszże ile chcesz :)

    Swoją drogą jak praca? Posuwasz się dalej w takim tempie?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ