MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
CzeresniowaMama wrote:Veles, wybacz, nie chce Cie absolutnie urazić, bo po części naprawdę Cię rozumiem, ale jak słyszę, że mąż mi na fryzjera nie da to włos mi się na głowie jeży... Zastanów się to Maz czy Ojciec? Nie rozumiem wydzielania pieniędzy, zresztą przecież Ty pracujesz teoretycznie, więc masz. Też mamy dziecko, też mamy kredyt, kto teraz nie ma, ale do głowy by mi nie przyszło pytać męża o fryzjera czy kosmetyczka. Jedyne o co pytam, to czy będzie w domu i będzie mógł się w tym czasie zająć nasza córka. Wybacz, że Ci to pisze, ale nienawidzę jak faceci traktują swoją kobietę jak rzecz na której można oszczędzić.
Czereśniowa, ja nie mam kredytu! I co? Jestem szczesciara? Nie sądzę...wolałabym kredyt mieć niż dostać spadek. Wolałabym, aby moja Mamusia żyła!
Każda z nas ma inną sytuację, inne problemy, ale łączy nas jedno, walczymy o maleństwo i się wspieramy!
PS. I tak do maja 2019 muszę zapłacić podatek od spadku. Czy któraś się orientuje, czy można to rozłożyć na raty? Chciałabym to załatwić z US jeszcze w tym roku.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
nick nieaktualnyLucia88 wrote:Czereśniowa, ja nie mam kredytu! I co? Jestem szczesciara? Nie sądzę...wolałabym kredyt mieć niż dostać spadek. Wolałabym, aby moja Mamusia żyła!
Każda z nas ma inną sytuację, inne problemy, ale łączy nas jedno, walczymy o maleństwo i się wspieramy!
PS. I tak do maja 2019 muszę zapłacić podatek od spadku. Czy któraś się orientuje, czy można to rozłożyć na raty? Chciałabym to załatwić z US jeszcze w tym roku.
-
CzeresniowaMama wrote:Lucia, nie wiem o co Ci chodzi.
Chodziło mi o to, że każda z nas ma inną sytuację, ale pomimo tego walczymy o jedno. Nie spodobało mi się to, że pewna pannica spakowala nas do jednego worka snobow śpiących na pieniądzach z idealnymi mężami u boku. W sumie te pytania nie były do Ciebie, przepraszam, jeśli tak to odebralas.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Nie jestem dla ciebie pannica bo jestem od ciebie starsza i zejdź już ze mnie bo mało o mnie i moim życiu wiesz to taki typowy hejt wybrac sobie jedna osobe i ja atakowac liczac na poklask inncyh bo wspólny wróg nigdy nie pisałam nic o snobach ani spaniu na pieniàdzach coś se poprzekręcałaś a że macie idealnych mężów to same twierdzicie więc nie musiałam nikogo nigdzie pakować pogratulować tyle jad sie sączy a miałbyć spokój potrafia wszyscy skończyć czy mam przepraszać tłumaczyć się w nieskończoność i znosić cięgi .mam takie życie jakie mam sama wybrałam wy macie inne i fajnie skupmy się na merytoryce żałuję że w ogóle sie otworzyłam o swoim życiu niepotrzebne to było a wyrwane z kotekstu bez znaczenia dla sprawy o która walczymy nie było warto tylko się niemiło zrobiło
-
Dzień dobry, nadrobiłam.
Do Veles,
1) jeśli chcesz, żebyśmy Cię dobrze rozumiały, zacznij używać interpunkcji. No wiesz, tu kropka, tam przecinek. Przez ten Twój styl odbieram Twoje posty jako jakiś jazgot - nie sposób właściwie zrozumieć, o czym piszesz, np. czy o swoim mężu, czy mężu koleżanki, czy o fryzjerze czy o badaniu.
2) na tym forum NIE ROBIMY WYCIECZEK OSOBISTYCH - I TO JEST KIEROWANE DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN. Przeczytanie kilku postów nie daje nikomu podstaw, by mógł oceniać inne osoby, a już napewno nie oceniać je źle. Nie znamy się przecież naprawdę, nie opowiadamy sobie o smutnym dzieciństwie, czy drobnych wadach naszych mężów. Nie wypisujemy też w pierwszym poście wszystkiego, przez co przeszłyśmy na drodze do rodzicielstwa i listy badań z wynikami. Przez takie jałowe dyskusje przegapiłyśmy dziś dużo ważnych pytań, odpowiedzi na które mogłyby być dla kogoś pomocą. I z pewnością nikomu nie zrobiło się lepiej po przeczytaniu wczorajszych postów.
3) Veles, zapewniam Cię, że żadan mąż nie jest ideałem - nie ma idealnych ludzi. Są za to idealne związki - trzeba je wypracować. Jestem z moim mężem od 12 lat, mamy na koncie wiele awantur. I mamy tylko jedno marzenie - chcemy być rodzicami. Wiem jedno - gdyby mój mąż nie chciał o to ze mną walczyć, uznałabym że tak naprawdę mu nie zależy ani na mnie, ani na dziecku. A fakt, że mamy tylko 2 nauczycielskie pensje i kredyt nie ma tu nic do rzeczy - walczymy razem i wydajemy razem. Można z wielu rzeczy zrezygnować, żeby zrobić 1-2 badania w miesiącu. Przecież nikt tu nie robi wszystkiego na raz.
4) Nie słyszałam jeszcze o badaniu za 1500 złotych. Najdroższe kosztowało mnie ok 400 zł i oszczędzałam na nie 2 miesiące. Te koszty nie są takie straszne, kiedy się je rozplanuje i wejdzie Ci w nawyk, że każdego miesiąca musisz pewną kwotę odłożyć na ten cel. Baby steps, skoro tak lubisz anglicyzmy.
Koteczka, Amal od rana trzymam kciuki za udany sik.
Hope też chcę te testy! Byłoby jakoś łatwiej nawet z negatywem. Wszystkiego dobrego - zresztą, wierzę że potrzeba tylko odrobiny cierpliwości i szczęście się do Ciebie uśmiechnie. Zostaw wszystko co złe w poprzednim roku życia, żeby ten mógł być wspaniały
Lamuś jak sprytnie - opylisz 2 lekarzy za jednym goleniem raciczek Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 06:14
Meśka lubi tę wiadomość
-
oo ileż emocji na tym marcowym wątku. Ja będę grzeczna Bociusia proszę żeby mnie dopisała do testowania na 24.03
Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 07:18
Malgonia, frezyjciada, Siwulec, Bocianiątko, Flowwer, Simons_cat, sAnsa_28, Angelika83, Czrna 81, moyeu, nenusia, Sanka, Emiilka, KateHawke, agnieszka00, s1985, ANkaG, nowa na dzielni, Roxanne, Lunaris, Meśka, Koteczka82, gilmoregirl, Bajkaaa, admiralka, MaryAnn, Kargo31, Karolina90, Jeżowa, by7mistake, Yoselyn82, Karma88, Izape_91, Cabrera, Jedna_z_Wielu, MamaFabianka, beatka_c, Lucia88, Kaczorka, meggire, Justaaa, Diamond92, Rub45, Morusek lubią tę wiadomość
-
Amal ale niespodzianka gratulacje kochana ! :*
a w ogóle jaka krecha solidna pięknie, pięknie
u mnie temp w górę ale zawsze tak amm przed samą @. Wczoraj test biały dziś nie sikałam. Siknę jutro jeśli nie pojawi się plamienie ani @.
Miłego dnia, bez kolejnej gównoburzyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 07:20
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualnyAmal - wow ale krecha! Może owulacja była wcześniej niż myślałaś, gratulacje!
Hope - życzę Ci przede wszystkim zdrowia, radości i dużo dużo szczęścia
Nika - uwierz mi, że golenie raciczek przeważyło szalę mojej decyzjiSiwulec, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Myślę że mogła jednak być w czasie weekendu, bo miałam przerwe w serduszkowaniu akurat gdy wg mnie miałam najwięcej śluzu płodnego, i serduszkowałam dopiero 4 dni pod rząd gdy była susza, nie mniej, bardzo się ciesze i sama jestem zaskoczona bo to był dopiero 2cs bez tch wszystkich temperatur wykresów i wspomagaczy a najmłodsza nie jestem (32l) piękna niespodzianka z rana
-
A mało ale krecha
Cześć wszystkim. Dziewczyny myślę że najrozsadniej było by gdybyśmy odpowiadali Veles wyłącznie na pytania o badania i stricte o starania.
Ja potrzebuje masę kciuków dzisiaj .
O 17 mam ważna wizytę . Jadę ponad 100 km do lekarza. I jeżeli chcecie po wizycie napisze medyczne "smaczki" które mam nadzieję lekarz mi przekażę. Miłego piątku
lamka, Malgonia, Siwulec, Czrna 81, Emiilka, KateHawke, agnieszka00, Lunaris, Meśka, Koteczka82, Bajkaaa, MaryAnn, Kargo31, Jeżowa, Karma88, Cabrera, Jedna_z_Wielu, Diamond92, Morusek lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmal wrote:Powiedziałam, obudziłam gada.. A on co ? "Chcę spać.."
Jestem trochę rozczarowana, ale co zrobić, nie będę się denerwować
Także Amal, przekaż mu to jeszcze raz jak wstanie i cieszcie się tym szczęściem. Nie denerwuj się, masz rację, bo to bez sensu! -
Amal wow
Spoczywa na Tobie wielka odpowiedzialnosc, bo wlasnoe otwierasz worej z serduszkami na ten miesiac
Hope z calego serducha zycze Ci jak najlepiej. Obys zawsze byla taka super babeczka, ale jak bedziesz miala ciazowe humorki to tez sie nie pogniewam
Veles ja Ci zycze szczescia. Oby jakos udalo Ci sie ruszyc z miejsca
Ja wczoraj odebralam wyniki. Przeciwcial przeciw lozysku brak, przeciwjadrowe i kardiolipiny tez negatywne, anty Tpo i antykoagulant tocznia w normie. Pozostaje czekac na kariotyp i modlic sie by tez nic tam nie znalezli. Ale strasznie mi sie dluzy...