Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 2 marca 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo! Nareszcie jakieś dobre wieści i <3 na oierwszą stronę. Gratuluję, Amal

    Melevis lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 2 marca 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć!

    Oczywiście jestem i w marcowym wątku :) ale na co ja Wam tutaj, skoro nawet wirusków nie mogę, na badaniach też się nie znam. Będę cichym czytelnikiem :)

    Hope Sto lat! Oczywiście spełnienia tego największego marzenia <3

    Amal wow! Jakbyś namalowała! :D gratuluję!

    Reset długość Twojeto cyklu mnie powala...

    Yyy i co tu się odjaniepawla? Tak uwielbiam ten wątek za ten wzajemny szacunek i spokój, a tu takie kwiatki :)

    KateHawke lubi tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 marca 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

    Ja wczoraj odebralam wyniki. Przeciwcial przeciw lozysku brak, przeciwjadrowe i kardiolipiny tez negatywne, anty Tpo i antykoagulant tocznia w normie. Pozostaje czekac na kariotyp i modlic sie by tez nic tam nie znalezli. Ale strasznie mi sie dluzy...


    Czy te badania lekarz Ci zalecił po stracie czy sama sobie zrobiłaś ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 marca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wszystkiego najlepszego !!! Zdrówka i radości :* oby ten rok a najlepiej jeszcze ten miesiąc dał Ci Twoje wymarzone szczęście <3. 100 lat Kochana

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 2 marca 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, dlatego u mnie liczenie starań w cyklach jest nieco zabawne ;) bo na poważnie to piąty cykl, z czego drugi z rzędu bezowulacyjny.
    No nic, po 23 marca biorę się ostro za diagnostykę.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5678 7003

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omatko ile żeście naprodukowały! Ja wczoraj padłam a tu tyle mnie ominęło :P
    Nie odniosę się do wszystkich, zapamiętałam pytanie Nadzieja003 (chyba) o ANA.

    Ja mam 1:1280.w ANA3 nic nie wyszło. Jak coś wyjdzie to łatwiej to ogarnąć. Leczyłam się przez 5 miesięcy sterydem-encortonem ale nic się nie zmieniło. Teraz prawdopodobnie czeka mnie leczenie immunosupresyjne ale to zależy od następnych wyników. A walczymy 1.5 roku i to jak na razie jedyna rzecz poza IO do której można się przyczepić... Moja rada jest taka-jesli coś Ci wyjdzie w ANA3 to idź do reumatologa a jak nie to do immunologa :)

    Laski, dostałam 13stkę więc będzie na Paśnikowe badania i wizytę! :D

    A teraz płyną pochwały na mojego męża bo wyjeżdżamy dzisiaj w absolutną głuszę na malutki reset :) szkoda że towarzyszy nam wać[email protected] ale przynajmniej nie będziemy myśleć i staraniach i badaniach :) taki weekend tylko dla nas :)


    Tak więc nie będę miała netu i proszę o wyrozumiałość ;) i mam prośbę żeby w poniedziałek wszystkie dziewczyny których nie dopiszę się odezwały :) i jakby któraś w jednym poście streściła mi weekend to będę wdzięczna :D

    Amal, piękne serduszko na 1wszej stronie dopisane :D nie zapisywałam Cię chyba wcześniej? Przepraszam za przeoczenie :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:04

    Malgonia, KateHawke, lamka, nowa na dzielni, olik321, olik321, Karma88, Cabrera, Diamond92 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Czy te badania lekarz Ci zalecił po stracie czy sama sobie zrobiłaś ?

    Moj lekarz na nfz kazal mi spraedzac tylko poziom bety :(
    Jak poszlam do prywatnego to juz mialam je porobione. Stwierdzil ze przeciwciala przeciw lozysku dobrze, ze zrobilam, ale ze z dalszym wydawaniem pieniedzy by sie wstrzymal do wynikow kariotypu, bo u mnie to najbardziej prawdopodobna przyczyna.
    No ale mam zrobic jeszcze zestaw hormonow po @, a nie sam progesteron to moze znajdziemy przyczyne czemu on taki slaby i jesli kariotyp bedzie ok to mam sprawdzic homocysteine i krzywa insulinowa.
    Dla mnie ciezkie jest to bezczynne czekanie. Dobrze, ze chociaz temperature moge sobie zmierzyc co rano ;)

    A i posiew czy wymaz na bakterie jeszcze mam w polowie cyklu zrobic.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:04


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moj lekarz na nfz kazal mi spraedzac tylko poziom bety :(
    Jak poszlam do prywatnego to juz mialam je porobione. Stwierdzil ze przeciwciala przeciw lozysku dobrze, ze zrobilam, ale ze z dalszym wydawaniem pieniedzy by sie wstrzymal do wynikow kariotypu, bo u mnie to najbardziej prawdopodobna przyczyna.
    No ale mam zrobic jeszcze zestaw hormonow po @, a nie sam progesteron to moze znajdziemy przyczyne czemu on taki slaby i jesli kariotyp bedzie ok to mam sprawdzic homocysteine i krzywa insulinowa.
    Dla mnie ciezkie jest to bezczynne czekanie. Dobrze, ze chociaz temperature moge sobie zmierzyc co rano ;)

    A i posiew czy wymaz na bakterie jeszcze mam w polowie cyklu zrobic.


    Rozumiem, to jeszcze nie masz zielonego światła na starania ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku wypoczywaj, zbieraj siły i działaj w marcu ile się da! Udanego wypoczynku ;)
    Amal gratulacje piękne krechy
    Sto lat sto lat sto lat niech, żyje nam Hope ! Wszystkiego najlepszego :)
    Reset niech ten cykl już Ci się wreszcie skończy. Mój najdłuższy odkąd pamiętam to 45 dni i straszne to było tyle czekać, więc wyobrażam sobie jakie to frustrujace dla Ciebie.
    Ja oczywiście zaspałam ale udało mi się złapać jakiś autobus i ruszam na stolyce :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:10

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ogromne gratulacje! <3
    Hope, jestem tu krótko ale życzę Ci wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń! :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nasza Kochana! <3 <3 <3 Spełnienia marzeń!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aec0d7bdd0c.jpg

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale jeszcze raz zapytam was o zdanie. We wtorek byłam u gina, to był 29dc i endo miałam 5mm i małe pęcherzyki, czyli wg niej na razie wszystko śpi ale może jeszcze ruszy w tym cyklu. Dostałam dupka na wywołanie, mam zdecydować czy biorę go teraz czy czekam na @. No i właśnie nie wiem co zrobić, dziś już 32dc i to chyba nie ma sensu tak czekać. A w przyszły weekend jedziemy na urlop więc też bym wolała jechać bez tej głupiej towarzyszki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:18

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ja bym wzięła dupka na Twoim miejscu.

  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamko, dziękuję :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal gratuluję! Piękna krecha, będzie już ładna beta :-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wywolanie bierze sie go przez 5 dni po 2 tabletki, prawda?

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5678 7003

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Przepraszam, ale jeszcze raz zapytam was o zdanie. We wtorek byłam u gina, to był 29dc i endo miałam 5mm i małe pęcherzyki, czyli wg niej na razie wszystko śpi ale może jeszcze ruszy w tym cyklu. Dostałam dupka na wywołanie, mam zdecydować czy biorę go teraz czy czekam na @. No i właśnie nie wiem co zrobić, dziś już 32dc i to chyba nie ma sensu tak czekać. A w przyszły weekend jedziemy na urlop więc też bym wolała jechać bez tej głupiej towarzyszki ;)
    Ja tez bym wzięła :) akurat odstawisz po weekendzie ;)

    Sanka lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym wziela dupka bo tak to nie wiadomo ile będziesz czekać a chyba już nic z tego cyklu nie będzie niestety. A jeśli dupka będziesz brać 10 dni plus jakieś 3 dni czekania na @ to powinnaś dostać w weekend ale za dwa tygodnie więc w urlop Cię ominie

    Sanka lubi tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Na wywolanie bierze sie go przez 5 dni po 2 tabletki, prawda?
    Ja zawsze dodawałam na 10 dni czy to dupka czy luteine

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Cb Hope i niech sie spełnią twe marzenia ;) Nikogo nie chce i nie będę obrażać czytałam poprostu ze zrozumieniem i trzymałam sie podstawowej zasady tego forum że lepiej nie komentować i nie odbijac piłeczki bez sensu żeby nie bylo nieprzyjemności
    Miłego Dnia I Weekendu ;)

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego