Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia cudowne wieści!!! <3 teraz duży trening cierpliwości, ale wiem, że dasz radę <3 jesteś w ciąży!

    Frelcia lubi tę wiadomość

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    No bo wyszla kreska wczoraj, slabsza niz kontrolna ale pomyslalam ze tak jest ok bo moze sie zaczyna owulka ale zakladalam ze jesli tak to dzisiaj juz beda obie porownywalnej grubosci a nadal jest tak samo i troche zglupialam :)

    No to jak Ci wczoraj wyszła kreska słabsza niż kontrolna to Ci "ovulak nie wyszedł". Rób dalej testy zobaczysz czy kreska ciemnieje.

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    No bo wyszla kreska wczoraj, slabsza niz kontrolna ale pomyslalam ze tak jest ok bo moze sie zaczyna owulka ale zakladalam ze jesli tak to dzisiaj juz beda obie porownywalnej grubosci a nadal jest tak samo i troche zglupialam :)

    Mala z tymi owulakami to różnie bywa. Czasem trzeba znaleźć odpowiedni dla siebie. Mi jednej firmy też zawsze wychodziły słabe kreski. czasem myślę, ze przez te testy nam nie wychodziło, bo ciągle czekałam na owulkę a tu paska nie było.
    Ale..
    Jeśli masz jeszcze testy, a zakładam że jeśli wczoraj zaczęłaś to jeszcze trzy powinnaś mieć to rób je dalej. Jak przyjdzie pik to test czasem z niczego robi się bardzo ciemny następnego dnia. Nasz organizm też lubi robić w konia i to co bierzesz za owulację może nia wcale nie być i jest np. 2 dni później niż myślałaś, ze powinna być. Tak więc spokojnie sikaj do końca, a jeśli żaden z testów nie pociemnieje to najlepiej w 7 dni po tym dniu który uważasz za owulację zrób badanie progesteronu. to też nie jest super pewna metoda wyznaczania owulacji, no ale będzie już jakiś punkt zaczepienia.

    Kargo, współczuję sytuacji, ale może jeszcze nim pęknie pęcherzyk to M zmieni zdanie. Dla tych naszych facetów to też jest stres. Porozmawiaj z nim na spokojnie a jak to nie pomoże to foch i szantaż jest dopuszczalną metodą negocjacyjną.

    Izape przykro, ze w takich okolicznościach, ale dobrze, ze trochę otrzepujesz piórka i wracasz do siebie.

    Boćku nasz :) Wierzę, ze te badania pomogą Ci znaleźć przyczynę Waszych problemów i już niedługo nie tylko nam przyniesiesz stado dzidków, ale i dla Ciebie się znajdą ze trzy :)

    Frelcja, ale wspaniale :) Taki zarodek AA to musi zostać z mamusią :) Ciesze się razem z Tobą i mam nadzieję, ze mimo wszystko uda Ci się ten czas spędzić w miarę spokojnie, na tyle, na ile to możliwe.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:17

    Frelcia, Mala90 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek - niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi te przedświąteczne poświęcenie! :)

    A ja tak się zaczynam zastanawiać, bo jestem teraz chyba 11 dpo i czuje lekkie skurcze macicy, takie okresowe. Pomyślałam sobie że może to źle, bo często już kilka dni przed okresem mam takie lekkie bóle. Na logikę to może przeszkadzać.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    No bo wyszla kreska wczoraj, slabsza niz kontrolna ale pomyslalam ze tak jest ok bo moze sie zaczyna owulka ale zakladalam ze jesli tak to dzisiaj juz beda obie porownywalnej grubosci a nadal jest tak samo i troche zglupialam :)

    Aha, z mojego doświadczenia wynika, że może wyjść Ci owulak nawet z mocniejszą kreską kontrolną (ona świadczy tylko o piku LH), ale owulacji być nie musi. Ja tak miałam w lutym - dziewczyny widziały moje testy, były pozytywne (dwóch różnych firm). Badania w 7 dpo (prog i estradiol) nie potwierdziły owulacji, wtorkowe usg również pokazuje, że cykl jest bezowulacyjny.
    Jeśli nie chodzisz na monitoring, nie opieraj się na samych testach (moim zdaniem minimum jeszcze to temperatura i śluz i/lub szyjka, jak ktoś to umie ocenić). A dla pewności albo usg albo 7 dpo badania z krwi.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1042 658

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia cuuudownie !!! Jesteś w ciąży !!!!
    Teraz wszystkie kciuki żeby okruszek się utrzymał ;)

    Frelcia lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, wiadomość dnia normalnie! Trzymamy kciuki baaaaardzo mocno :*

    Frelcia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Czy któraś z Was miala mieć abonament premium za 1 zł, a ma wyższy? ja powinnam mieć za złotówkę, a teraz wchodzę w ustawienia i widzę, że dali cenę 29zł/m-c.
    Co to ma byc?
    Ja miałam mieć za 10 zł a mam za 29. Dlaczego? Bo uruchomiła kalendarz ciąży a promocja jest dla tych co się długo starają.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja miałam mieć za 10 zł a mam za 29. Dlaczego? Bo uruchomiła kalendarz ciąży a promocja jest dla tych co się długo starają.

    No to dowalili...

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope pisałaś do nich?

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę na szybko spod biurka. Beta rowniutkie 300! Uff. Pozdrawiam i poczytam jak wrócę z pracy! (albo po południu jak będzie luzniej)

    Meśka, Minie Black, Luna1993, summer86, StaraczkaNika, Frelcia, frezyjciada, lamka, Kaczorka, Malgonia, problemik, Millvaa, Siwulec, KateHawke, never_lose_hope, Yoselyn82, Malwas, Bajkaaa, Bocianiątko, moyeu, Jedna_z_Wielu, Karma88, Kargo31, blue00, nenusia, Jeżowa, nowa na dzielni, Izape_91, MamaStasia, Karolina90, Angelika83, Diamond92, Emilkap11, Rucola, innamorata88, MaryAnn, Flowwer, Kotowa, Cabrera, MamaFabianka, Simons_cat, Sanka, ANkaG, Madżka89, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2317 1666

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dziewczyny piszę na szybko spod biurka. Beta rowniutkie 300! Uff. Pozdrawiam i poczytam jak wrócę z pracy! (albo po południu jak będzie luzniej)
    <3 <3 <3 <3 <3

    Lunaris lubi tę wiadomość

    wallbash.gifdown.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.


    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r.
    5cb. 😪 Kłopoty ze skaczącym tsh(grudzień 2021r. - 5,5),wysoka prolaktyna. - letrox, dostinex.
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪
    ⬇️
    Acard, od pozytywu heparyna.

    Glukoza:
    na czczo 5,10 mmol/l
    godzina po 8,57 mmol/
    dwie godziny po 5,54 mmol/l

    Insulina:
    na czczo 7,87 uU/ml
    godzina po 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 33,6uU/ml
    ⬇️
    Glucophage
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mem z dzisiaj. Reakcja mojego Męża jak embriolog powiedziała że zarodki są klasy AA.
    - bo to z jajek z wolnego wybiegu

    ...kurtyna

    lamka, Kaczorka, Luna1993, Siwulec, KateHawke, moyeu, Paulina_2603, Kargo31, blue00, nenusia, Jeżowa, MamaStasia, Lunaris, Angelika83, Emilkap11, Kingulla, Flowwer, MamaFabianka, Simons_cat, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Hope pisałaś do nich?
    Tak. Oczywiście. Mają lukę w systemie jeśli chodzi o takie przypadki jak moje. Nie uwzględnia poronienia tylko traktuje mnie jako szczęśliwą ciężarna.
    Dostałam 6 mcy gratis.

    Malgonia, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciunios <3 masz silnego zarodkusia mamusiu <3 coś czuję, że zaczniesz sikać wcześniej :-) musi być dobrze!

    Ja z kolei pomyślałam, że zarodek bardzo energooszczędny skoro klasa AA.

    Lunaris wspaniała beta <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:54

    summer86, Luna1993, Frelcia, Lunaris lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia cieszę się, że jesteście już razem! Szybko te dwa tygodnie miną, zobaczysz! Teraz święta, potem wiosenna pogoda może nas nawiedzi i zanim się obejrzysz będziesz mieć wyniki bety :) dbaj teraz o WAS!
    Hope chyba oni sobie jaja robią normalnie. Przecież to paranoja!
    Lunaris piękna beta! <3
    Ponawiam pytanie o speca z napro w Wawie i okolicach!

    Frelcia lubi tę wiadomość

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6004 6513

    Wysłany: 29 marca 2018, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no to wymyślili....


    Lunaris gratki!

    Lunaris lubi tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • Millvaa Przyjaciółka
    Postów: 73 111

    Wysłany: 29 marca 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, trzymam kciuki <3

    Hope, ja też tak miałam, najlepsze, że moja ciąża trwała 1 dzień i nie uruchomiłam żadnego kalendarza ciąży, nie byłam na fioletowej stronie. No i tak samo to rozwiązali - dali mi pół roku za darmo.

    Frelcia lubi tę wiadomość

    16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Millvaa Przyjaciółka
    Postów: 73 111

    Wysłany: 29 marca 2018, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, swoją drogą nie pisałam Wam, ale jak już się odezwałam, to napiszę.

    Tydzień temu byłam na USG i jak widać, nie może być nigdy tak pięknie. Pęcherzyk ciążowy był 6.5mm, w nim żółtkowy 2,7mm, wychodził 5t2d, dokładnie tak jak z owulacji. A koło pęcherzyka, tak w ponad połowie stykający się z nim... krwiak. 3cmx1cmx1cm. Lekarz powiedział, że różnie może być, może być tak, że zarodkowi nie wystarczy ta ilość miejsca, gdzie styka się z macicą, może być tak, że rosnący zarodek wypchnie krwiaka, a krwiak pociągnie za sobą zarodek.. i inne opcje.

    Nic nie plamiłam, nie krwawiłam, nic mi się nie dzieje. Jutro kontrola i chwila prawdy, czy Maleństwo jest silne i dało radę.

    16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 29 marca 2018, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia Wspaniałe wieści <3 <3

    Lunaris Beta jak marzenie <3 <3

    Cieszę się razem z Wami :* :*

    Millvaa trzymam jutro kciuki za dobre wieści :*

    Frelcia, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ