MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cala Warszawe wypuscili w poludnie z pracy. Wracam w takim scisku, ze oszalec idzie bardzo zle znosze tlumy
Phnappy super, ze u Was wszystko ok. A bolem jajcorow nic sie nie martw.
Jak zobaczysz serduszko na usg to pewnie dotrze do Ciebie -
Dziewczyny, tak a propo świąt..
Znacie jakiś fajny przepis na lekki sernik? Chodzi mi o to, aby nie był z 8-10 jaj, bo takie są za ciężkie. Najlepiej na kruchym spodzie i aby się ładnie upiekł.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Lucia88 wrote:Dziewczyny, tak a propo świąt..
Znacie jakiś fajny przepis na lekki sernik? Chodzi mi o to, aby nie był z 8-10 jaj, bo takie są za ciężkie. Najlepiej na kruchym spodzie i aby się ładnie upiekł.
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pierniczkowy-last-minute
Zmieniam tylko aromat na cytrynowy lub waniliowy i spód robię ze zwykłych herbatników (albo takich okrągłych, kakaowych - zydowskie się nazywają) albo zwykłe herbatniki.
Aha, nie mam maszynki do mielenia więc daję sernik z pudełka i jest ok. Moja rodzina pokochała ten sernik i teraz tylko ten robię. I jest super szybki!
Dodatkowo: nigdy nie pękł, nigdy nie opadł. A spód - wszyscy myślą, że pieczony tradycyjnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 13:23
Tosia2323, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny ciągnie mnie na sikanie, a to nie jest nic dobrego. Przestań Iza, ogarnij się !Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyIza sikaj
Ale bym zjadła sernik.
Minie jak tam wizyta?
Edit: mam wyniki
TSH 1,76
prog 30,9 (przy lutce)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 13:50
summer86, blue00, Bajkaaa, StaraczkaNika, Emiilka, Czrna 81, Siwulec, Flowwer, Koteczka82, KateHawke, Jeżowa, nenusia lubią tę wiadomość
-
Czarna Poki nie mamy dziecka to korzystamy i lecimy zagranice. A jak bedzie dziecko to na pewno na poczatku bedzie polskie morze, gory itp a dopiero pozniej beda dalsze podroze
Bylismy na Gran Canarii, wyspa piekna, wypożyczyliśmy samochod i zwiedzilismy cala wyspe. Piekna wtedy bylismy w Pazdzierniku..
teraz lecimy na Teneryfe w maju
Lamka mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz i ze glowa przestala bolec?
reset zdrowka zycze! mam nadzieje ze szybko tobie przejdzie i bedziesz sie lepiej czuc na swieta.. A mozna pracowac na l4?
Luna super ze juz napisalas rozdzial i teraz bedziesz sobie odpoczywac a o czym piszesz? a jak praktyki?
never_lose_hope pewnie ze ciebie zabiore, nie sprawy trzeba uciekac od zimnej polski i troszke wygrzac sie w ciepelku
Malgonia ja kiedys inaczej na barwy patrzylam, teraz jakos mi nie tak jest. Zreszta sama nie wiem. Zalezy od humoru jakie barwy widze..
Frelcia to moze wez sobie nospe max? nie masz relanium? nie dostalas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 14:20
never_lose_hope, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
moyeu ja tych moich Karpat nie wiążę z progiem - w 1 fazie też zwykle mam straszne. Ale proga zawsze dobrze kontrolować.
Lamka piękne wyniki!
Yoselyn ale fajnie tak wyjeżdżać tu i tam! Obiecaj nam foty!
Ponieważ czeka mnie sporo rzeczy do zrobienia i dziś i jutro, chciałabym Wam złożyć świąteczne życzenia
Dla starajacych się:
jajeczek - dojrzałych i zapłodnionych,
energii na prokreacyjne sexy - tyle co u wielkanocnego zajaczka,
mężów potulnych jak baranki,
śluzów jak białko jajka,
wilgoci w majtach jak przy lanym poniedziałku,
wielkich nocy.
Ciężarnym życzę:
żeby ich kurczaczki wykluły się o czasie i zdrowiutkie
Mamuśkom:
żeby były już niedługo jak mamy kwoki - z całą gromadką pociech.
Nadrobię Was jutro w drodze do teściowej!Emiilka, Frelcia, Karma88, moyeu, Czrna 81, Morusek, Malgonia, lamka, Flowwer, summer86, Koteczka82, Meśka, KateHawke, MaryAnn, Phnappy, Lunaris, blue00, Jeżowa, Bocianiątko, Diamond92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWięc ja już po wizycie! I z kupioną jagnięcina (dzięki za podpowiedź z Selgrosem!)
Na usg pęknięty 1 pęcherzyk, drugi 28mm - lada moment! Na tą chwilę mam brać metyle tak jak biorę i acard 75. Jeżeli w tym cyklu się uda to heparyna 0.4.
Jeżeli się nie uda (oby się udało jednak zrobić nawet 2 króliki wielkanocne) to przed owu sprawdzamy endo, bo podejrzewa endo mende i 2 cykle lecimy na ovitrelle. po 1/5. Jeśli i to nie pomoże to robimy histeroskopie.
Teraz proszę o kciuki za męża żeby się spisałWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 14:35
lamka, Frelcia, moyeu, Siwulec, Czrna 81, KateKum, summer86, Koteczka82, KateHawke, blue00, Emiilka, frezyjciada, Diamond92 lubią tę wiadomość
-
A tam jeszcze napisze o wczorajszym ostatnim szkoleniu. Wczoraj mielismy scenki odegrac, ja z mezem rodzicem jestesmy i mamy 4 letnie dziecko. I tutaj byly 3 grupy, dziecko ktore bylo na tak non stop zebysmy go wzieli do domu, potem dziecko ktore na nie non stop jest i dziecko ktore jest na tak i na nie. Po prostu mielismy odegrac scenke pierwsze spotkanie z dzieckiem. Smiechy tutaj byly i to duzo. Potem opowiadali o Fas i o procedurze jak juz zdecydujemy sie na dziecko. Jakie dokumenty, co my piszemy, co oni. Ze bedziemy miec kuratora w domu na odwiedzinach jak juz zlozymy wniosek do sądu o piecze i przysposobienie. itp. mielismy ciasto i upominki dla prowadzacych.
Fajne ze te warsztaty byly, wiele nam pokazaly, duzo emocji, wiele nam wziosly do myslenia
W przyszly piatek maja omawiac nasza grupe i mamy dzwonic o 14
Jak juz zdecydujemy sie na dziecko, to urządamy pokoik dla dziecka, bo wchodzi kurator i on musi widziec juz tak jakby dziecko mialo sie pojawic u nas za pare dni w domu. Do tego jezdzimy do dziecka do osrodka, praca itp.. wszystko na raz.. ale damy rade..Babka mowila z rodzice zalatwiali sobie wolne lub l4 zeby to jakos pogodzicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 14:38
lamka, Frelcia, Karma88, Siwulec, Czrna 81, KateHawke, Lunaris, frezyjciada, Diamond92 lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika pewnie ze wysle tutaj pare fotek
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny ja się już na marcu żegnam. Dziękuję Bociusiu za cudowny miesiąc pełen słońca i dobrych wiadomości. Mam nadzieję że kwiecień będzie łaskawy dla dziewczyn po ivf dla odmiany. A wszystkim zdrowych wesołych rodzinnych świąt. Bez trosk i zmartwień.
-
Frelcia z nospa bym uwazala. Spotkalam sie juz z dwiema opiniami, ze w ciazy lepiej nospy nie brac. Chyba, ze juz naprawde bol spory. Ostatnio coraz wiecej doniesien o negatywnym wplywie nospy na napiecie miesniowe u dzieci.
Pytalam na ostatniej wizycie mojego gina to odradzil w pierwszym trym. Lepiej wziac wieksza dawke magnezu na bole skurczowe.problemik lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Phnappy wrote:Hej nie mam czasu nadrabiać wszystkich stron
Z pierwszej strony widzę serduszka u Lamki i Lunaris - WIELKIE GRATULACJE Zaraz spróbuję się przegrzebać przez strony w poszukiwaniu bet i może jakiś zdjęć testów
Frelcia Ty jak rozumiem od wczoraj już w dwupaku? )
Ja na razie jestem na etapie "jeszcze nie uznaję tego, że jestem w ciąży"... mam bardzo mocną blokadę psychiczną nie spodziewałam się, że aż tak... nawet mam wrażenie, że mój jest bardzo mocno pozytywnie nastawiony i nawet ma ochotę już ogłaszać...
ale cycki bolą, mdłości są - raz większe raz mniejsze no i dzisiaj moje ukochane masło do ciała organic shopa - banana milkshake - przestało pachnieć bananem!!
Jedna rzecz mnie niepokoi - kłujący ból prawego jajnika oczywiście schizuję
Jeszcze zajrzę jutro na podsumowanie marca i w kwietniu będę śledzić Wasze losy i wyczekiwać testów i bet Mam nadzieję, że niedługo też będę mogła Wam trochę zasyfić wiruskami
Wesołych Świąt!
Phnappy ja tez od 3 dni mialam klujacy bol prawego jajnika. Poki co na usg wszystko ok. Rozumiem Twoj strach, ja tez nie potrafie sie juz go pozbyc.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny