Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5738 7041

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ze szpitalnego łóżka! Upuścili mi już chyba z litr krwi! :P a jeszcze trochę przede mną ;)
    Małgonia, żeby nie było - ja nie mogę polecić tego lekarza bo u niego nie byłam ;) ja polecam mojego Wronę :D a u Maksyma była Karolina i z resztą coś o tym pisała ;)

    Malgonia, KateHawke lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół: 💉24.11 - punkcja 🍍🍍24 komórki🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Jak się kliknie na avatar to widać wątki, w których się udzielasz. Co do Veles, to cofnij się do ok. Połowy wątku i poczytaj, jeśli na prawdę nie rozumiesz.
    Zasugerowałam Ci żebyś nie oczekiwala konkretnej odpowiedzi nie napisałaś nawet w jakim dpo jesteś, my tego po prostu nie wiemy, bo skąd?

    W pierwszym poście tego wątku i w stopce Hope jest link to "tajemniczej wiedzy staraczek" jest tak dużo przydatnych informacji, np w jakim dniu badania hormonów.

    CHCIALABYM zaproponować, aby przed zadaniem pytania tam zaglądać, bo jest duo odpowiedzi. Hope nie wiem czy się da i czy masz ochotę przede wszystkim, ale ja bym tam wrzuciła jeszcze coś o mutacjach, mi osobiście tego bardzo brakowało
    Wszystko się da! Jak chcecie cis dopisać walce śmiało na prv. Nie udostepniam tego pliku do edycji dla wszystkich bo jak kiedyś tak miałyśmy na kwietniowkach to przychodziły banany i nam kasowaly i wpisywaly np. Bluzgi.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dzień dobry ze szpitalnego łóżka! Upuścili mi już chyba z litr krwi! :P a jeszcze trochę przede mną ;)
    Małgonia, żeby nie było - ja nie mogę polecić tego lekarza bo u niego nie byłam ;) ja polecam mojego Wronę :D a u Maksyma była Karolina i z resztą coś o tym pisała ;)
    Naszego Wrone <3

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Jak się kliknie na avatar to widać wątki, w których się udzielasz. Co do Veles, to cofnij się do ok. Połowy wątku i poczytaj, jeśli na prawdę nie rozumiesz.
    Zasugerowałam Ci żebyś nie oczekiwala konkretnej odpowiedzi nie napisałaś nawet w jakim dpo jesteś, my tego po prostu nie wiemy, bo skąd?

    W pierwszym poście tego wątku i w stopce Hope jest link to "tajemniczej wiedzy staraczek" jest tak dużo przydatnych informacji, np w jakim dniu badania hormonów.

    CHCIALABYM zaproponować, aby przed zadaniem pytania tam zaglądać, bo jest duo odpowiedzi. Hope nie wiem czy się da i czy masz ochotę przede wszystkim, ale ja bym tam wrzuciła jeszcze coś o mutacjach, mi osobiście tego bardzo brakowało
    Tu masz rację, że na tym forum udzielam się tylko w tym wątku. Biorę udział jeszcze w innych forach. Napisałam ile dni po owulacji jestem we wcześniejszych postach, ale nieważne. Faktycznie jest w stopce. Co do "veles"? To cofnęłam się i widziałam parę postów tej osoby. Chyba w podobny sposób cię denerwujemy i mamy jakieś pkt styczne. Muszę cię jednak rozczarować to inna osoba. Nie musisz mi wierzyć ale bynajmniej wiem już o co się rozchodzi.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Drogie Panie <3

    Nowa zdrówka dla Mamy <3

    Minie ale mnie zmyliłaś avatarkiem :D śliczny zajączek <3

    Luna ciesze się że wizyta udana i że zdrowo rośniecie <3

    Lunaris powiedz słowo to wjadę do tego szpitala i wytrzaskam te baby po pysku !

    Bosiuś mam nadzieję że Cię tam jakoś wzmacniają i nie odczuwasz za bardzo braku krwi :*

    Czrna 81, Minie Black, Lunaris, Luna1993 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14614 18439

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mysmy z mezem zarezerwowalismy bilety lotnicze..lece znowu daleko :P gdzie ciepelko bedzie :)

    musze podladowac akumulatory itp :P

    Kotowa, Siwulec, blue00, Frelcia, never_lose_hope, Czrna 81, summer86, lamka, MamaFabianka, moyeu, Koteczka82, KateHawke, Sanka, Karma88, problemik, Morusek, ANkaG, Lunaris, nenusia lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3008 546

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ....ups.... jeszcze większą przyjemność będziesz miała jak wrócisz do domu :)

    Lamcia hmm ciekawe- kiedy miałaś OM i owu? u mnie 5.03 i 14/15.03 moze to od tego zależy? i tak prujemy się razem ;)

    Czrna nie pytaj.... poszłam na betę u siebie w szpitalu bo chciałam powtórzyć po 48h w tym samym lab. Mówię w okienku że za badanie chcę zapłacić a baba drze się na cały hol (rejestracja na przeciwko wejścia, portierni, poradni spec. i automatu do rejestracji czasu pracy -wszyscy tam chodzą) "jakie badanie Pani robi? HCG?" na to wyskoczyła z za rogu moja koleżanka i oddziałowa rejestracji że " O a po co Ci takie badanie? Ty dzieci planujesz?" Mówię im że cicho to jeszcze nic pewnego itp. nie chcę żeby ktoś się dowiedział... a ta p.....iiiip! oddziałowa do mnie że właśnie że ona powie u mnie na oddziale! ja do niej że ochrona danych a ta do mnie że jej to nie dotyczy, powie mojej oddziałowej... nie wiem po co ciężarną wk...wia! :/
    Zrobiło mi się mega przykro. W laboratorium też połowa wyskoczyła na korytarz przy odbiorze wyników że jak to ja (bez męża) w ciąży znowu jestem? i komentarze na całe piętro... Co mnie podkusiło żeby to sprawdzać na własnym podwórku????????????? :( :/ teraz muszę szybko po świętach powiedzieć oddziałowej zanim się dowie od kogoś życzliwego :/ a rodzina to pewnie z FB się dowie. Zwalili mi pierwszy dzień oficjalnej ciąży :(

    Olej to naprawdę najważniejszy jest dzidziuś niech Ci tylko dadzą l4, macierzyńskie a jak masz doświadczenie to nie jak ta praca to inna

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3307 3072

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Naszego Wrone <3

    Zaraz i mojego :P


    Lunaris serdecznie Ci gratuluję! :) a głupimi babami się nie przejmuj!;)

    Lamka super! :) :) kciuki! :)

    Rzadko się udzielałam, bo najpierw męczyłam się z jelitówką, a teraz z mocnym przeziębieniem, przez co muszę przełożyć wizytę u Paśnika na maj, bo nie zdążę zrobić cytokin - także standardowo pod górę ;/

    Tym, u których zawitała biel (czego współczuje, ale ja np. nie zdążyłam zatestować :P) zapraszam na kwiecień <3

    A zaciążone proszę o rozsyłanie mnóstwa wirusów! :)

    Spokojnych świąt, wyciszenia i pogody ducha! :) :)

    Malgonia, Czrna 81, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn dokad? :D my w lutym bylismy na Zanzibarze i tak strasznie nie chcialo sie wracac...

    never_lose_hope lubi tę wiadomość

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5738 7041

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Naszego Wrone <3
    Naszego <3 <3 <3

    Karma88 lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół: 💉24.11 - punkcja 🍍🍍24 komórki🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z ciekawostek to temp mi dzisiaj poszła o oczko w górę (12 dpo - 36.9 st) ale ja już tak mam że temp spada mi często nawet podczas okresu więc zupelnie nie zrobiło to na mnie wrażenia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 09:47

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu dobrze się czuje :) tzn mój brzuch ma rewolucję i mam jadlowstret póki co :/ no i boję się. Strasznie..żeby sie wszystko udało:( dziękuję że pytasz :*

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn zabierz mnie proszę do walizki! Co prawde przez stymulację troszkę mi się przytyło, ale za nadbagaż zapłacę sama :D Nieważne gdzie, jeśli jest tam słońce i ciepełko to poproszę :D :D

    Tak marzę żeby gdzieś się wyrwać z mężem, zrelaksować i odpocząć.. Dwie procedury IVF w ciągu pół roku wypłukało wszystkie oszczędności co do grosza, ale jak tylko się odbijemy to szukam last minute w ciepłe kraje..
    No chyba, że będziemy musieli szykować pokoik dla Okruszka :) :) Ehh, żeby tylko się udało...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 09:52

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 30 marca 2018, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcja, jelitówki i wszelakie tego typu atrakcje to akurat bardzo dobry znak :) W sumie na in vitro się nie znam, ale zazwyczaj jak któraś zaczyna narzekać na jelita to ja już niucham pozytywny teścik :) Tak więc oby tak było i u Ciebie.
    A ze stres jest to naturalne. Odpoczywaj jak najwięcej, dał maluszkowi się spokojnie zadomowić. :)

    Ja to jestem narwaniec i z lekarzami i z leczeniem. Mam dobrego niby lekarza prywatnego, ale ja bym wolała żeby się jakoś więcej działo.. już sama nie wiem.
    Pójdę do tego na nfz, zrobię hormony po @ jeszcze raz żeby zobaczyć, czy może jakoś wracają do normy i myślę mad tymi mutacjami. Jak już jestem w jednym miejscu zmutowana to może sprawdzę czy w innym nie, bo zapłacę raz 300 zł a nie na ślepo będę sprawdzać kwasy, witaminy i krzepliwość.
    Ja już sobie wkręciłam, ze jak zajdę to nawet jak będę miała zdrowego zarodka to mój progesteron mu szansy nie da, albo się okaże, ze kwas nie taki biorę jak powinnam :/
    Może przynajmniej spokój mi to da :)
    Czy ten Wasz lekarz to Marcin Wrona? bo sprawdziłam na szybko, ze terminy ma na czerwiec dopiero :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Frelcja, jelitówki i wszelakie tego typu atrakcje to akurat bardzo dobry znak :) W sumie na in vitro się nie znam, ale zazwyczaj jak któraś zaczyna narzekać na jelita to ja już niucham pozytywny teścik :) Tak więc oby tak było i u Ciebie.
    A ze stres jest to naturalne. Odpoczywaj jak najwięcej, dał maluszkowi się spokojnie zadomowić. :)

    Ja to jestem narwaniec i z lekarzami i z leczeniem. Mam dobrego niby lekarza prywatnego, ale ja bym wolała żeby się jakoś więcej działo.. już sama nie wiem.
    Pójdę do tego na nfz, zrobię hormony po @ jeszcze raz żeby zobaczyć, czy może jakoś wracają do normy i myślę mad tymi mutacjami. Jak już jestem w jednym miejscu zmutowana to może sprawdzę czy w innym nie, bo zapłacę raz 300 zł a nie na ślepo będę sprawdzać kwasy, witaminy i krzepliwość.
    Ja już sobie wkręciłam, ze jak zajdę to nawet jak będę miała zdrowego zarodka to mój progesteron mu szansy nie da, albo się okaże, ze kwas nie taki biorę jak powinnam :/
    Może przynajmniej spokój mi to da :)
    Czy ten Wasz lekarz to Marcin Wrona? bo sprawdziłam na szybko, ze terminy ma na czerwiec dopiero :P
    Si :) taki przystojny młody gostek :)
    Paczcie jak forum zbliża :D mamy wspólnego pieszczocha :D

    Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Malgonia:) obyś miała nosa :) odpoczywam. Zaraz wstaje i pójdę posiedzieć na dworze pod kocem z książką i kakaem. Mąż mnie dzisiaj obsługuje bo wziął wolne. Co do progesteronu. Ładujesz go jakoś lekami?

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    a z ciekawostek to temp mi dzisiaj poszła o oczko w górę (12 dpo - 36.9 st) ale ja już tak mam że temp spada mi często nawet podczas okresu więc zupelnie nie zrobiło to na mnie wrażenia.


    Nowa imnie dzisiaj też ok
    37 a to już 31 DC, często też tak mam że skacze przed końcem cyklu, ale może to ostatni powiew marca :p jak będzie tak do wtorku i nie dostanę @ to se sikne !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ze swoimi przeczuciami rzadko ujawniam, bo też wróżką nie jestem i na co to komu. Ale czasem tak siedzę, czytam Wasze posty i tak sobie myślę, o ta to wysika kreski. I powiedzmy że w 4/5 przypadków to się sprawdza. Szkoda, że u siebie nie umiem w taki racjonalny sposób osądzić prawdziwości objawów, tylko dorabiam ideologię do wszystkiego.
    No tak czy inaczej co do Ciebie to mam przeczucia, może jeszcze nie poparte niczym konkretnym, ale wierze w to Twoje AA bardzo mocno :)

    No i muszę przyznać że ten Wrona to ma holiłud smajl :P
    Na usg dopochwowe bym z mężem do niego nie poszła :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 10:12

    lamka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma taki smajl ze okulary przeciwsłoneczne by się przydaly ;)

    Bocianiątko, Malgonia lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia to bądź naszą forumową wróżką :D Ale ja chcę poznać tylko dobre newsy :D Zostały mi 4 dni w niepewności :)
    No a potem - daj Boże - 9 miesięcy w strachu :D

    Frelcia co czytasz ciekawego? Uwielbiam czytanie <3 Co prawda na dworze się nie odważę, bo prawie mi głowę urwało jak byłam rano z moją Bulwą na spacerku, ale w fotelu chętnie się zakopuję z książką :) :)

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ