MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/613dd8eb2327.png
Czy taki wynik dheas jest ok?? Chyba za wysoki jak na moje 27 latVeles lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Witam się sobotnio z kubkiem kawki
7dpo biel
Żebym ćwiczyła tak regularnie jak robię testy to było by pięknies1985 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Monika nie ma żadnego sensu robić testów wcześniej niż 9dpo, także poczekaj jeszcze parę dni, a najczęściej coś widać dopiero między 10-12dpo. Trzymamy kciuki!
Wiem, naprawdę ale jak np 7 czy 8 dpo nic nie wychodzi to się nie martwię bo wiem że miało w pełni prawo nie wyjść A jak 10 czy 11 dpo nie wychodzi to już mnie dołuje
Zresztą ja robię te testy tak z nadzieją na cud, z tylu głowy wiem że dług a droga przed nami. A że emek mi zamówił testy to se sikamlamka, Skarpeta lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Jak się w grudniu urodzi to Świat noe trzeba bedzie szykować (to mój motywator)
A tak w ogóle to dzień dobry i tule wszystkie dziewczyny w pierwszym dniu ich ciąży.
Izape ja się nie znam ale wychodzi na to, ze mloda jestesMeśka, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Jak się w grudniu urodzi to Świat noe trzeba bedzie szykować (to mój motywator)
A tak w ogóle to dzień dobry i tule wszystkie dziewczyny w pierwszym dniu ich ciąży.
Izape ja się nie znam ale wychodzi na to, ze mloda jestesStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Izape_91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/613dd8eb2327.png
Czy taki wynik dheas jest ok?? Chyba za wysoki jak na moje 27 latnowa na dzielni, Izape_91, Malgonia, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Polubiłam przez przypadek ale w sumie nie bezzasadnie bo Twoja wiedza Nika niezmiennie mi imponuje
Kotowa, Izape_91, Malgonia, Emiilka, Diamond92 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyDziewczyny przykro mi powodu okresu, u mnie również drastyczny spadek, niech juz przyjdzie okres. Snilo mi sie ze mialam 2 letnia coreczke, byla sliczna grubiutka, cudowna, ale maz zaczal gadac, syn sie smiac a pies szczekac i sie wybudzilam... Qwa mac. Milego dnia życzę
Izape_91, Skarpeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiłego weekendu! Szkoda ze biało na testastach mam nadzieję ze że przyjdzie wiosna i nasze testy będą różowe Mi ten czas do owulacji tak przeleciał ze trzymam sie za głowę bo to było 3 tyg jak miałam nerwy ze 3 tyg czekania! SZOK! Podpowiedzcie mi jeśli możecie jak 2 dni są owulaki pozytywne to bzykać dziennie nie chce bo ostatnio bylo to nie za fajne a chce trafić w dzień owulacji to 1 dnia dzień przerwy i później znowu będzie ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:55
-
StaraczkaNika wrote:Iza, no nie chcę Cię martwić, ale DHEA-S czyli siarczan dehydroczegośtam masz za wysoko. U mnie norma jest do 309 ug/dlo jest taki androgen - prekursor testosteronu ale też estogenu, czyli to z niego powstają te hormony. Jeśli DHEA-S jest podwyższony, to jest duże ryzyko, że albo androgeny (zwykle one) albo ewentualnie estrogen jest za wysoko i poprostu trzeba je zbadać - masz ważne badania testo i estradiolu? No i jeszcze jest kwestia, że skądś się ta nadmierna produkcja bierze. Możliwości są 2 - z jajników albo nadnerczy. U mnie jest z jajników. No i jeszcze to białko SHBG - moim zdaniem fajny wynik, a to ważne - im wyższe SHBG tym lepiej.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/090b3085310f.png
Badałam też Ca 125 i wyszło 16,60 norma od 0-35
W zesLym cyklu te badałam testosteron i wynik identyczny.
LH 2,4 a FSH 4,85 - wynik z wczoraj.
Czekam jeszcze na androstendionWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:26
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:Nika tu moje wyniki z wczoraj 3 DC
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/090b3085310f.png
Badałam też Ca 125 i wyszło 16,60 norma od 0-35
W zesLym cyklu te badałam testosteron i wynik identyczny.
LH 2,4 a FSH 4,85 - wynik z wczoraj.
Czekam jeszcze na androstendion
Kurcze, jakiś powód musi być, że i prolaktyna i DHEAS u Ciebie szaleją. Badałaś kiedyś 17 OH progesteron? To sprawdza pracę nadnerczy. A miałaś kiedyś krwawe USG w 2-5 dc? -
Bo i szalejąca prolaktyna, i wysoki dheas i zły stosunek LH do FSH mogą jednak sugerować PCO.
No i tak myślę - VITEX!
1) reguluje prolaktynę
2) podwyższa LH
3) zmniejsza androgeny (a dheas to androgen)
Może warto spróbować?Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Kingulla buuu szkoda
Wierzylam, ze cos sie tam u Ciebie dzisiaj pojawi.
Co do rodzenia dzieci to pamietam jak przed pierwsza ciaza myslalam kiedy to zaczac starania zeby urodzic w cieplym m-cu. Pierwsze, drugie, trzecie, czwarte i kolejne niepowodzenie sprowadzily mnie na ziemię. Zaszlam prawie po roku staran i termin na koniec lutego. Pomalu nadchodzila wiosna, czesto spacerowalismy. Ale z kolei z wielkim brzuchem ciezko sie chodzilo zima, kozakow zadnych nie moglam dopiac, bo nogi mi puchly, kurtke specjalna trzeba bylo kupic, no i uwazac, zeby sie nie poslizgnac. Koleżanka z kolei miala termin na sierpien i umierala w upaly. Teraz to mi wszystko jedno, może byc i listopad, no moze tylko nie 01.11Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚