Forum W oczekiwaniu na testowanie MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE – PIERWSZY POWIEW WIOSNY

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 4 marca 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    oooj chciała bym bardzooo! był by mały skorpionik tak jak mama :D ale narazie staram się nie robić sobie nadziei :)
    Też bym chciała był by skorpionik tak jak tata. Ja się świetnie dogaduje ze skorpionami.

    A co do przyjaciół to nam zostało bardzo małe grono osób na których można polegać.

    Malgonia nie przejmuj się takie osoby widzą tylko siebie. Trzymaj się kochana. A tort lodowy chętnie z Tobą zjem!!! Mniam mniam mniam.

    U mnie nadal @ brak jak nie przyjdzie to jutro beta...

    Justaaa, Malgonia, Melevis lubią tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż tak się przejął tym że coraz bliżej ivf że wykupił mi specjalna zdrowa dietę dla kobiet starających się. Faceci są tacy fajni jak pokazują że im zależy.

    Koteczka trzymam kciuki żeby to dzidzia była:)

    Justaaa, Malgonia, nowa na dzielni, Lunaris, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 151 185

    Wysłany: 4 marca 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mąż tak się przejął tym że coraz bliżej ivf że wykupił mi specjalna zdrowa dietę dla kobiet starających się. Faceci są tacy fajni jak pokazują że im zależy.

    Koteczka trzymam kciuki żeby to dzidzia była:)
    Dokładnie, faceci jak chcą to potrafią :D

    iv09t5odpg9q4qsv.png
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 marca 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, jestescie kochane. Do mojego tortu jeszcze troche, to takie przymiarli byly dopiero (moj mnie lubi katowac, bo on ciagle na diecie i na gadaniu o ciastkach sie konczy), ale jak cos to zapraszam.
    To troche smutne, jak czlowiekowi wirtualny swiat zostaje, ale czasem u obcych ludzi wiecej empati niz u bliskich.
    Jak mi maz kazsl z forum zrezygnowac, ze za bardzo przezywam to czulam jakby mi ktos pol serca wyrwal.
    Ale bedzie dobrze. Wykres mi sie stabilizuje, wiec mimo ciaglego poczucia, ze malpa nadchodzi jest szansa ze hormony sie stabilizuja.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 4 marca 2018, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie Frelcia. Jedynym przyjacielem jest mój M. Wszystko mu mowie.
    Takich pseudo przyjaciół jest wiele.najczęściej odzywają się jak mają jakiś interes.
    Ja się ostatnio też przejechała na niby mojej przyjaciółce. Powiedziałam jej o swoich staraniach a za jakiś czas wszyscy znajomi wiedzieli o naszym problemie.

    Dziewczyny ja na jakiś czas znikam z wątku . Nie będę wam zaśmiecać go moimi badaniami. Przeniosłam się na wątek z clo.

    Mam nadzieje tylko ze jak będę miała wątpliwość będę mogła się u was poradzić bo jesteście nieocenione.
    :) Milej niedzieli :):)

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5593 5954

    Wysłany: 4 marca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie przejmuj się takim gadaniem. Żadna z nich nie chciałaby być w Twojej sytuacji, wystarczyło zapytać co Ci jest, a i tak miałaś prawo by się nie zwierzyć.

    Justaaa trzymam kciuki za kropka, a nie za cudowne działanie b6 ;)

    Karolina dobre masz wyniki :) Moja ferrytyna kuleje i o takich 30 ja mogę pomarzyć. Wciaż jestem na Tardyferonie.

    Justaaa, Malgonia lubią tę wiadomość

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • CzeresniowaMama Autorytet
    Postów: 1078 878

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, tak się wczoraj rozpisałam, a post mi się nie dodał wrrr
    Frelcia obym ja Ci była dobrą wróżką, ale jakaś tak na tym naszym forum jest, że jak już któraś decyduje się na in vitro, to za chwilę oglądamy zdjęcia usg, i z Tobą też tak będzie.
    Co do koleżanek... U nas nikt nie wie z czym się mierzymy, poza jedną koleżanka z pracy, która zresztą jest katechetką, i bardzo mnie wspiera. Ja pochodzę z małej miejscowości, nie sądzę by rodzina zrozumiała, bardzo ich kocham oczywiście, ale to jednak inny świat i inne podejście, boję się, że mogłoby to mieć kiedykolwiek jakiś wpływ na traktowanie nas i naszego mam nadzieję drugiego dziecka.Może powiem siostrze, wiem że ona by zrozumiała, ale kto wie czy się nie wygada :) :) :) Z moim M. mogę o wszystkim porozmawiać.

    Córcia 🧚‍♀️
    33 l.👩‍💼
    36 l.🧔
    Morfologia 2%
    Transfer: 15.04 💔 4.2.2😭
    Zostały:❄3.2.2❄4.2.2
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2855 2743

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka a konsultowalas niski poziom ferrytyny z jakims ginekologiem? Mi akurat hematolog kazał brać Chela Ferr forte i mówił że niska ferratyna=organizm nie poradzi sobie z ciąża. Dlatego on w ogóle kazał mi poczekać że 3 miesiące żeby uregulować moja anemie.

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wróżka 8 miesięcy temu przepowiedziala że do 2 lat moje dziecko będzie na świecie:) kto ją tam wie....skoro wierzyć w Boga to czemu nie w przepowiednie:) chociaż tarot to podobno Biblia szatana. Ważne dla mnie, żeby się udało.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 4 marca 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)

    Nie nadrobię wszystkiego, ale co pamiętam :)

    1. Ten napro gin powiedział, że endometriozę tylko można stwierdzic po laparoskopii. Ogólnie pytał czy mam bolesne @ i czy np. Mam przy okazji biegunkę-za 3 miesiące mam się zgłosić to się umówimy na zabieg.
    2. Sucha skóra - ja mam balsam z Yves Roche i dla mnie jest genialny, a najlepiej to nawilża mi skórę olejek arganowy.
    3. Miesiąc urodzin - nie ma co wybrzydzac :) każdy jest dobry. Ja np. Jestem że stycznia i jestem zadowolona :)
    4. DHEA S tez mam podwyższony ale inne androgeny w normie :)

    Jedna ten avatar mi się podoba :D

    Już wczoraj dostałam wyniki badań, które robiłam. Co myślicie:

    Ferrytyna 30.89 norma 13-150
    Lipaza 22 norma 13-60
    Amylaza 36 norma 28-100
    CRP 0.6 norma 0-5
    TSH 0.732
    FT3 2.73 norma 2-4.4 (30%)
    FT4 1.36 norma 0.93-1.7 (55%)
    Kortyzol 9.03 norma 4.82-19.5
    B12 293 norma 171-770

    Milej niedzieli Kochane :)

    I gin ma rację endomendę mozna tylko wykluczyć lub potwierdzić przy laparo.
    A wyniki masz jak 18-stka ;)

    Karolina90 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Veles Koleżanka
    Postów: 141 5

    Wysłany: 4 marca 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zaraz po owulacji bolaly mnie piersi i mialam powiekszone i twarde takdo 4-5dni przed okresem.a teraz jest tak zemam 4dni przed okresem i dopiero cos mnie zaczynaja lekko pobolewac i sa miekkie co to moze znaczyc?

  • Amal Autorytet
    Postów: 603 1183

    Wysłany: 4 marca 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort lodowy...pychoootka, nie odmawiaj sobie :) Co do przyjaciół.. Ludzie są fałszywi przędzej czy później gdy mają w tym swój interes, albo my w danej sytuacji nie zachowamy się tak jak tego oczekiwali. Tego sie niestety nauczyłam. Moja przyjaciólka, od podstawówki. Potrzebowała większej $, akurat miałam troche nadwyżki, pożyczyłam, miała spłacać w ratach. Rok walczyłam o odzyskanie pieniędzy łącznie z grożeniem że poproszę jej męża o oddanie mi pieniędzy (mąż zarabia kupę kasy ale jej nie dawał na nic). Rozumiałam jej sytuację ale gdy sama zaczęłam być pod kreską, to cóz, potrzebowałam zwrot. No i było momentami już, bardzo nieprzyjemnie, co się nasłuchałam co ze mnie za przyjaciółka...
    Gdy innej odmówiłam pomocy, z powodu tego, że to o co prosiła wykluczało się z moimi wartościami jakie wyznaję, a wręcz przekraczało granice prawa, co prawda w niewielki sposób, ale nie chciałam nawet tak, przedstawiłam jej zgodny z prawem sposób załatwienia tego co chciała dokonać, ale uparła się i potem foch że co ja jestem, przyjacielom sie pomaga a nie wymyśla swoje sposoby bo mi się coś wydaje i więcej sie nie odzywa..


    a gdy ja czegoś potrzebowałam, to nigdy nikogo, wszyscy w magiczny sposób nagle zajęci, nikt nie ma czasu, i milion wymówek.. Także , umiesz liczyć, licz na siebie.. Stare ale prawdziwe..

    Na badaniach się nie znam niestety więc nie umiem Wam pomóc ani nic doradzić.

    Co do biegunki, zawsze pierwsze dwa dni miałam biegunkę. Raz, dwa razy dziennie, takie gwałtowne skurcze, i pędem do kibelka.

    Justaaa- czekam na wyniki :*

    Miłej, leniwej niedzieli dziewczęta :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 14:55

    km5smg7yt99xz96j.png
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1977 2220

    Wysłany: 4 marca 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tylko mnie pędzi do kibelka w pierwszym dniu @ a tu się okazuje że to dosyć powszechny problem. Cycki mnie bolą i nawet same sutki więc eMek się już nie dotyka. Z resztą starań mam już dosyć co ma być to będzie :)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 4 marca 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze biegunku przy @. Tak 2 i 3 dzień. Mi się wydaje, że to ma coś wspólnego ze skurczami macicy ale to taka moja teroia :P

    Ja właśnie pierwszy dzień @. Jutro będzie pewnie ciężko, tym bardziej, że w pracy nawał :/ ale jakoś emocjonalnie nie przezyłam @. Tyle dobrego :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 4 marca 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a56ffe620dd.png

    Buahaha

    Cheresta, summer86, Lunaris, Bocianiątko, Phnappy, lamka, moyeu lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 marca 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz prawie mnie namowilyscie na ten tort, tylko ja na swoje urodziny bede juz w ciazy to bede musiala cukru pilnowac ;)
    Ale naprawde lepiej mi sie zrobilo - choc oczywiscie wspolczune Wam Waszych "przyjaciol".


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5657 9940

    Wysłany: 4 marca 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...wyszłam z łóżka, już mi lepiej. Trzeba się ogarnąć i zacząć od nowa!

    Jak tu dziś cicho -od razu widać że niedziela :D


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 4 marca 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, Linaris nie wychwyciłem ze Ty okresowa, a testowałaś? Czy już na sto pro jutro poleci?

    Ja miałam za to weekend z żarciem, siedziałam sama, oglądałam seriale i żarłam cały weekend :D masakra, muszę się ogarnąć! Spoko leniwy weekend od czasu do czasu ale bez przesady!

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5657 9940

    Wysłany: 4 marca 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testowałam- moje miętkie nieczułe cycki i spadek temp to najlepszy test. Na bank jutro dostanę @ :/ w d... już ją mam teraz. Kupiłam sobie na necie na pocieszenie dodatek do Carcassona i mi lepiej :P

    Ciastek pojechał, dziecko je kolacje i zaraz idzie spać a ja będę kontynuowała tak jak TY :) seriale i żarcie. WINO TEŻ !!!


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5600 6976

    Wysłany: 4 marca 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłaaaaaaam! :D było super! Słońce, mróz i śnieg skrzypiący pod nogami! <3 grzane winko i gry a wieczorem kąpiel w ruskiej bani na mrozie a później degustacje nalewek! <3 i pyyyyszne jedzonko :D pełen relaks we dwoje <3 tego było nam potrzeba :)

    Przyznawać się, kto wysikał dwie kreski! ;D kogo mam jeszcze dopisać do listy? :)
    ja jutro 5 dc więc jadę robić badania, głównie androgeny, prolaktyna i TSH a we wtorek nowa endo :) poza tym cykl zupełnie olewacyjny, nie mierzę temperatury, chyba nie robię też owulaków, a heparyna dopiero po potwierdzonej owu, luteiny nie biorę i czekam grzecznie na @ :P no chyba że Wrona 13.03 zarządzi inaczej ;)

    Frelcia, Lunaris, frezyjciada, blue00, lamka, Cabrera, Bajkaaa, Cheresta, Malgonia, KateHawke, Kaczorka, nenusia, Czrna 81, Diamond92, Izape_91, Siwulec, sAnsa_28 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego