X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef z tego co pamietam z fioletowej to sie czesto dziewczyny na to skarzyly.

    ef36 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn używajacych luteiny dowcipnej. Zdarzyło wam się zauważyć krew na aplikatorze ?
    Plamień nie mam tylko ta odrobina krwi raz wczoraj i drugi raz dzisiaj...

    I jak tu wierzyć że tym.razem będzie dobrze... :(
    Ja tak czasem miałam. Później aplikowałam palcem i nie było tego problemu. Szyjka w ciąży jest mocno ukrwiona i łatwo się dziabnąć aplikatorem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:38

    ef36 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    W ciazy nie uzywamy aplikatora. Tylko paluszek. Bo latwo o podrażnienia. Ja tak mialam. A jak zaczelam palcem aplikowac,to zadnych plamien,ani nic nie lecialo
    Czemu lekarze nie mowią takich rzeczy???.... skorzystam z rady i wyrzuce aplikator do śmieci. Mam nadzieje, że to tylko podrażnienie.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) od razu mi spokojniej..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:40

    Magduullina, Tele...79, Szczesliwa_mamusia, Niecierpliwa..., Malinaa90, moni05, szona, Malgonia lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do kliniki. Doktorek wypisze dla mnie receptę i dadzą znać kiedy będzie do odbioru. Nadal się boję piątkowej wizyty, że będziemy zmuszeni przesuwać procedurę :( Czekam jeszcze na jeden wynik posiewu, jak też będzie podejrzany to się załamię :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2266 4235

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ej, może to implantacja :)
    Jak to przeczytałam to mój M. akurat na mnie się spojrzał: i mówi wyglądasz jak to dziecko z memów :D - aż sobie ustawiłam na awatar :D

    szona, Magduullina, ef36, Sasanka55, Angelika1313, Malinaa90, Salome, Ania_85_, agge, MonikA_89!, Malgonia, Gumcia1989, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU

    🍀rośnij Nasz Cudzie🍀
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Szona, a kiedy robiłaś cytologię?

    Teraz, w lutym. Wyszła dobra. Ale stres miałam w oczekiwaniu na wynik ogromny. Więc może to wpłynęło trochę na owulację. Nie wiem.

    moni05 lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysikuję testy, ale owulacyjne. Nie chcę ich używać już! I co? Pozytyw mocniejszy niż wczoraj. Co się w tym organizmie odpierdziela, ja się grzecznie pytam? Nie ma już skrzepów, ale poleciało. Tak jakby większa, jednolita plama. Obecnie jest brązowa, ale skrzepów nie ma. Dziś pierwszy dzień okresu? A może do ch**a pana ja mam właśnie owulację?! I stąd ból pleców, ból jajnika, plamienie?!

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzwoniłam do kliniki. Doktorek wypisze dla mnie receptę i dadzą znać kiedy będzie do odbioru. Nadal się boję piątkowej wizyty, że będziemy zmuszeni przesuwać procedurę :( Czekam jeszcze na jeden wynik posiewu, jak też będzie podejrzany to się załamię :(
    Czasem lepiej poczekać :) liczy się efekt a bakterie mogą nieźle namieszać, więc lepiej się ich najpierw pozbyć.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2266 4235

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a może skocz jutro do jakiegoś gina na monitoring jak do rana Ci mocniej nie poleci? Będziesz miała jakiś punkt zaczepienia wtedy..

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU

    🍀rośnij Nasz Cudzie🍀
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 12 marca 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona nie wiem jak się zachowuje LH po owulacji, ale ja też ostatnio miałam prawie pozytywy na owulakach. Ale w razie czego to się może <3 dzisiaj :P

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kobiece organizmy to zloooo.
    Pod te moje dwie kreski nieciazowe pojawiło się jakies pseudo plamienie mam nadzieję że to @ sie mega powoli zaczyna aczkolwiek oczywiście wypada w 6 dp po uposledzonej owulacji :D

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a progesteron badałaś?

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny kobiece organizmy to zloooo.
    Pod te moje dwie kreski nieciazowe pojawiło się jakies pseudo plamienie mam nadzieję że to @ sie mega powoli zaczyna aczkolwiek oczywiście wypada w 6 dp po uposledzonej owulacji :D
    Robiłaś test 6dpo ? to może zarodek się właśnie instaluje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:08

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Robiłaś test 6dpo ? to może zarodek się właśnie instaluje?

    Ef ja jeszcze po cp mam pozytywny :) jeszcze nie spadło do zera:))
    Nie robię testów żeby sie nie wkurzac nic nieznaczacymi dwoma kreskami:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:10

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Moja pierwsza beta dokładnie 18.21 a druga 19.25. ..przecież to praktycznie żaden przyrost... No nic, mam tylko nadzieję,że nie jest to pozamaciczna,bo tego boję się najbardziej,ale tak niską raczej świadczy o biochemicznej...to już czwarta biochemiczna... :( Mój organizm odrzuca dzieciątka :(
    Pauliśka bardzo jest mi przykro. Wiem , że żadne słowa Cię teraz nie pocieszą, ale raptem miesiąc temu przechodziłam to samo. Beta 60 a po 2 dniach prawie tyle samo. Po tygodniu przyszedł okres.... to ogromnie niesprawiedliwe i bardzo trudne. Ale czas zaleczy tę ranę. Wiem że powodów takiej sytuacji może być bardzo dużo i tak naprawde nigdy nie dowiesz sie co poszło nie tak... ale dla mnie zawsze poronienie chocby tak wczesne swiadczy że coś nie gra. Ja zrobiłam testy genetyczne i okazało się ze mam wrodzoną trombolifię i ciąża tylko na heparynie... teraz przynajmniej wiem z czym walczyć.
    Trzymaj sie kochana, jakbyś potrzebowała pomocy pisz.

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Szona a progesteron badałaś?

    Tak, ale wyniki nie dotarły, bo mieli obsuwę w laboratorium. Jutro poznam wynik. To jest jakieś porąbane. Wszystkie cykle jak w zegarku. Okres ostatnio od 5 mcy bez plamień przed - a jeśli plamienia to kilka kropli. A teraz? 25 dc, ok 16 skrzep, teraz normalna plama (NIGDY takiej nie było). Brzuch i plecy ćmią non stop, a zawsze ból okresowy w dniu okresu i to taki, że klękajcie narody. Owulak ciemny jak cholera, a na pewno ciemniejszy niż wczoraj. Popieprzyło się wszystko :(

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, więc najwazniejsze, że wynik dobry. Jedyna rada, jaka przychodzi mi do głowy to taka, że dobry monitoring Cię uspokoi. Będziesz wiedziala, że wszystko się toczy swoim tempem 😊

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a może podali Ci zły wynik , skoro obsuwa to może źle ktoś popatrzył z pośpiechu a Ty się biedna w ciąży zamartwiasz hmm ? 🤔🤔

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 12 marca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Jak to przeczytałam to mój M. akurat na mnie się spojrzał: i mówi wyglądasz jak to dziecko z memów :D - aż sobie ustawiłam na awatar :D
    🤣🤣

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ