X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, gratuluję wam pozytywnych testów i bet. Zawsze starałam się dodawać otuchy przy złych wynikach, pogratulować pozytywnych. Trzymać kciuki itd. Niestety u mnie od grudnia równia pochyła. Wtedy tez trochę mniej się zaczęłam udzielać. Nie jest to chyba wątek dla mnie. Nie wiem czy moje obawy sa zbyt błahe, problemy za małe dla was. Nie wiem o co chodzi, tak się tutaj piszę o super wsparciu, ale jak ja tego wsparcia potrzebowałam to go nie dostałam. Także dalej życzę wam dalej pozytywnych testów, bet, bezproblemowych ciąż i wszystkiego dobrego.

    Ze swojej strony mogę tylko przeprosić. Ja wróciłam tu aktywnie też dopiero po operacji, czyli od grudnia. Spędzam tu mnóstwo czasu a i tak nie raz ciężko jest nadrobic to, co dziewczyny skrobia w kilka h. Łatwo wtedy pominąć kogoś, do czegoś się nie odnieść. Myślę, że wiele z nas tak ma... I na pewno nikt nie chciał Cię celowo pominąć. Lub nie miał takiej wiedzy żeby cos Ci doradzic... Miło by było gdybyś jednak z nami zostala :( a ja wtedy, zresztą już zaczęłam, dokładniej czytam przegapione wpisy.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pierwsza dokładnie 18.21 - wczoraj 19.25 - dziś 29,75 .

    Pauliśka za dwa dni powtórka i tyle. Nie waż się robić jutro bety bardzo Cię proszę

    agge lubi tę wiadomość

  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    U mnie w końcu po 67 dniach przyszła @. Plan na ten miesiąc to zrobić amh. Chciałam je zrobić dzisiaj, ale pani w okienku w diagnostyce powiedziała ze musza surowice pobrać przed 8 zeby ją zamrozić, także zrobię to badanie w piątek... razem z pozostalymi hormonami. W przyszłą środę wizyta u gin endo, Strasznie się boję ... ale mam nadzieję ze po tych wszystkich wynikach bede mieć trochę jaśniejsza sytuację, czy uderzać do kliniki czy nie.
    Elfia uff jak dobrze, że już się skończył ten megacykl. Nie bój się wizyty, ja uważam że zawsze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć z czym się walczy. Już ładnych parę miesięcy się starcie, ja się staram od września i też zaczyna mnie zastanawiać co jest. Trzymam kciuki za wyniki. Daj znać!

    Btw jestem w pracy i pisze ten post już ze 4 godziny 😆😆😆 no cóż, wiosna. Na szkółce zapierdziel po całości

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia nie uciekaj 😢

    Ogólnie bardzo dużo stron jest codziennie do nadrobienia, a jak już się dojdzie do końca to już nie wiadomo co komu odpisać. Sama często pisze tylko ogólnie, że czytam i dalej trzymam kciuki za wszystkie.

    Widziałam, że pisałaś wcześniej, że miałaś cykl ponad 60 dni. Czy znasz przyczynę takich cykli, czy wybierasz się żeby to zdiagnozować? Robiłaś sobie wszystkie badania hormonalne? Ja miałam podobny problem. Myślałam, że mam PCOS ale okazało się, że problem był z za wysokim poziomem testosteronu. Uważam, że lekarz powinien Ci pomóc uregulować cykl. Ja brałam tabletki anty przez 3 miesiące jak cykle zaczynały się rozwalać i na kilka miesięcy było ok.

    Jeśli masz ochotę to odpisz 😘

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 3068 4438

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, no dajesz czadu z tym świrowaniem. No i na co to komu, komu to potrzebne? 😜

    moni05, Magduullina, Ania_85_, kamila2804, szona lubią tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska powinnas po pupie dostac :) juz nie swiruj pieknie rosnie!!! Uwierz w to w wkoncu!!!
    Elifia kochana moja nie uciekaj serce od nas :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1335 983

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska masz szczęście, że jesteś ciężarna i nie można ci tyłka sprać, bo chyba nie tylko ja bym to zrobiła :D

    Sasanka55, Mila1996, szona lubią tę wiadomość

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

    07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

    🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

    3jgx43r8z5x07y20.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1117

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a czy ja mogę sama sobie iść dla świętego spokoju i badania niektórych hormonów porobić? Byłam u lekarza wczoraj i chciałam skierowanie to nie chciał dać i kazał spokojnie się starać, ale ja bym wolała wszystko sprawdzić i mieć spokojna głowę

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Dziewuszki a czy ja mogę sama sobie iść dla świętego spokoju i badania niektórych hormonów porobić? Byłam u lekarza wczoraj i chciałam skierowanie to nie chciał dać i kazał spokojnie się starać, ale ja bym wolała wszystko sprawdzić i mieć spokojna głowę

    Zrob sobie w 3 dc podstawy fsh lh i estradiol, ja od tego zaczęłam i jak wyszło ok to na tym zakonczylam :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b27152566f90.jpg
    Kutwa chyba jednak nie jestem slepa ... Test po wyschnieciu :D zobaczymy co to bedzie z tego wszystkiego... Az mi serce stanelo na moment ...

    Szczesliwa_mamusia, Sasanka55, agge, Kingulla, szona, Gumcia1989, moyeu lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 73,1. Po 36h wzrosla o 115%

    Salome, buba123, Sasanka55, Ania_85_, Mila1996, Beti82, Magduullina, Irvine90, DzulkaJ, 5ylwian, makowa, agge, APrzybylska, nuśka91, moni05, Ochmanka, Malgonia, cukrzyk1991, Kingulla, Iseko, OO83, szona, eemmiilliiaa, Camillee91, Gumcia1989, Malinowa91, moyeu lubią tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 3068 4438

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Dziewuszki a czy ja mogę sama sobie iść dla świętego spokoju i badania niektórych hormonów porobić? Byłam u lekarza wczoraj i chciałam skierowanie to nie chciał dać i kazał spokojnie się starać, ale ja bym wolała wszystko sprawdzić i mieć spokojna głowę

    Dzulka, pewnie. Ja też prawie wszystko na swój koszt robiłam.

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Beta 73,1. Po 36h wzrosla o 115%
    Piekny przyrost ;)

    Sasanka55, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia no wez... czlowiekowi raz na ruski rok sie zdarzy, ze ma wiecej pracy i taki zonk.
    Ale tez zdaje sobie sprawe ze kazdej nie odpisze :/
    Przykro mi, ze Twoj post tak zniknal w natloku innych. Ale ja mysle cieplo o Tobie i bardzo Ci kibicuje. Wroc prosze i nie smutaj sie :*

    Ania_85_ lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pierwsza dokładnie 18.21 - wczoraj 19.25 - dziś 29,75 .

    Wybacz kochana ale musze sie odezwac, przyrost jest za maly... Ile to dpo?

    Nie rozumiem tych glosow euforii, dziewczyny ja wiem ze pozytywne myslenie itd ale serio!? Wiecie ze mozecie zrobic komus krzywde takim wmawianiem ciazy? Monitoruj to koniecznie i do lekarza.

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1117

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Zrob sobie w 3 dc podstawy fsh lh i estradiol, ja od tego zaczęłam i jak wyszło ok to na tym zakonczylam :)
    Ja te miałam robione i w normie ale stosunek 0.54 i chciałabym sobie tarczyce walnąć i amh co sądzicie o tym?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Dziewuszki a czy ja mogę sama sobie iść dla świętego spokoju i badania niektórych hormonów porobić? Byłam u lekarza wczoraj i chciałam skierowanie to nie chciał dać i kazał spokojnie się starać, ale ja bym wolała wszystko sprawdzić i mieć spokojna głowę
    Ja robiłam w 3dc Estradiol Lh Fsh testosteron androstedion prolaktyna i 17og prog i coś jeszcze

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Jezeli 16, a po 48h 30, to Pauliska masz wpierdziel :) Moja wynosila 15, a druga 32 chyba i cieszylam sie jak maly wariat
    Moja byla 16.5. Ja nadal czekam

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Beta 73,1. Po 36h wzrosla o 115%
    Tylko pozazdroscic :) pozytywnie oczywiscie

    DzulkaJ, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 13 marca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, gratuluję wam pozytywnych testów i bet. Zawsze starałam się dodawać otuchy przy złych wynikach, pogratulować pozytywnych. Trzymać kciuki itd. Niestety u mnie od grudnia równia pochyła. Wtedy tez trochę mniej się zaczęłam udzielać. Nie jest to chyba wątek dla mnie. Nie wiem czy moje obawy sa zbyt błahe, problemy za małe dla was. Nie wiem o co chodzi, tak się tutaj piszę o super wsparciu, ale jak ja tego wsparcia potrzebowałam to go nie dostałam. Także dalej życzę wam dalej pozytywnych testów, bet, bezproblemowych ciąż i wszystkiego dobrego.
    Ej no, nie uciekaj od nas :( :(
    Nikt raczej źle nie chciał... ja już nawet nie pamiętam o co chodzi, ale jest tu tyle komentarzy, że czasem jakieś giną w tłumie. Ja czasem też kilka razy pytam o coś, zanim się doczekam odpowiedzi :P

    W każdym razie nie opuszczaj nas... na pewno nikt tu nie myśli, że czyjś problem jest mniej ważny od innych. Każdy problem jest ważny. 😘😘

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ