Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w piatek i w poniedziałek na bete. Wiem,wiem. Wariatka ze mnie. Ale z synem tez bylam 4razy,bo nie moglam w to uwierzyc. Siostra mi napisala,żebym chodzila tyle ile potrzebuje,zeby sie lepiej czuc. Ale ona wierzy,ze tym razem jest dobrze i Wojtus bedzie mial rodzenstwo
    Wizyte u gina mam wstepnie 22marca.

    Magduullina, szona lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Co do cp to przy betach na tym poziomie to nie myślcie o tym bo lekarz i tak nic jeszcze chwilę by nie zobaczyl. I też slyszalam ze beta moze podskoczyć na takim wczesnym etapie zdrowej ciąży.
    Ale nie nakrecam tylko stwierdzam fakt

    Jeszcze może się milion rzeczy podziac a czekanie tydzień/dwa z groźbą cp nad sobą to zwariowac idzie.
    No mnie to przeraza..wole juz dostac @ i miec z glowy. Ale nie wierze juz,ze nastepna bedzie ok. Tak samo mowili po lyzeczkowaniu,ze potem jest duza szansa na zdrowa ciaze. A co jesli bede bedzie rosla po pare cyferek caly czas?i np @ przyjdzie a dalej bedzie to samo?czy przy cp tez beta musi ok.1000 zeby ja znalezli?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian bardzo mi przykro, ale tak jak dziewczyny piszą szybko zajdziesz w kolejną, zdrową ciążę :*

    Pauliś nie porzucaj nadziei :* uwierz w swojego kropeczka :)

    Szczęśliwa_mamusiu gratulacje ! Piękny przyrost :)

    Ja muszę się powstrzymywać, żeby przy każdym siku nie robić testu :P zrobiłam jeszcze jeden dziś po południu, ale kreska taka jak rano. Brzuch już boli @, ale siknę jeszcze jutro - a co mi tam :P

    Szczesliwa_mamusia, 5ylwian, Malgonia lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka swoją drogą jesteś bardzo cierpliwa w tym swoim podejściu do sprawy😉 kolejna strona postów na temat Twojej sytuacji a Ty cierpliwa jak nauczyciel na matmie😊

    5ylwian🙁

    Szczęśliwa jupiiiii!!! Jedziesz z koksem😁

    Malgonia spokojnie, nie chce się przyczyniać do Twojej i tak całej masy stresów bo chce być ciotką i koniec! Ja generalnie mam luzackie podejście do mojej osoby więc jak ktoś ma być pominięty to walcie śmiało😋
    A co u mnie? A małpa. Ale za to jutro impra😉
    (haha, faktycznie nie potrafię pominąć Twoich postów)

    Szczesliwa_mamusia, Malgonia, szona lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja troche zmienie temat, bo jak coponiektore nie przestana myslec o ciazach poza macicznych to nam tu powariuja.
    Zaczely mnie troszke bolec cycki i czuje taka progesteronowa slabosc (bez wkrecania ja nie wierze w objaey ciazy 4dpo), ale jest szansa ze jednak ta owulacja byla.
    A w ogole to nie wiem czy Wam sie chwalilam, ale wybieram sie na warsztaty "obudz w sobie zycie" w najblizsza sobote wiec wroce z glowa pelna nowych informacji itd i bede Was tu zameczac.

    agge, Magduullina, Kingulla, Ania_85_, Ochmanka, Arashe, szona, moni05, nuśka91, MonikA_89!, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    No mnie to przeraza..wole juz dostac @ i miec z glowy. Ale nie wierze juz,ze nastepna bedzie ok. Tak samo mowili po lyzeczkowaniu,ze potem jest duza szansa na zdrowa ciaze. A co jesli bede bedzie rosla po pare cyferek caly czas?i np @ przyjdzie a dalej bedzie to samo?czy przy cp tez beta musi ok.1000 zeby ja znalezli?
    Dopiero pecherzyk widac jest przy wartosci powyzej 1tys. Ale zobaczysz jak bedzie roslo. Na razie o tym nie mysl. Monitoruj. Jakby Cie mocno kluło. Bardzo bolalo. Wymiotowałabys. Czulabys bol w nerkach,to do szpitala jedz.
    Ale puki co nie mysl,ze to cp. Po prostu biochem. Kropek przyjdzie w nastepnym cyklu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:42

    agge, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - bardzo bardzo mi przykro, mocno tulę :*

    Pauliśka - ja tam w Twojego Kropeczka ciągle wierzę, dobrze że dajesz mu jeszcze czas :*

    Elfia - mam nadzieję, że jednak zostaniesz. Moje posty też bywały często pomijane, czy na tym czy na innych watkach, bo tak po prosty jest, że nie da się odpisać każdemy jak masz 5-6 stron do nadrobienia i czasem coś umknie. Nie bój się wizyty, nawet jak się dowiesz że coś jest nie tak to przynajmniej będziesz wiedziała w jakim kierunku działać.

    Nikodemka - ja chyba wiem co masz na myśli, ja po 2 latach starań za każdym razem 1dc mam lekkiego doła, ale już coraz lepiej sobie z tym radzę - i wierzę, że kiedyś się uda, jak przyjdzie odpowiedni czas :)

    Wybaczcie jeśli się do kogoś nie odniosłam, ale miałam sporo do nadrobienia ;)

    A na rozluźnienie atmosfery mam tu coś dla naszych zaciążonych, żeby wiedziały co je czeka :P Ja się uśmiałam ;)

    https://youtu.be/a1kGi-X2_C8


    Edit: aa ni i Szczęśliwa-mamusia gratuluję! przyrost piękny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:44

    agge, 5ylwian, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie kalkulatory które w necie znalazłam pokazują normę... I to nawet jeśli byłby to 14dpo chociaż tak naprawdę to mógł być dopiero 12-13.
    Chyba odzyskuję trochę nadziei... W ogóle właśnie przeczytałam,że te maleńkie bety dopiero po zagnieżdżeniu muszą urosnąć minimum 35% w ciągu 48 h a nie 66% jak później.

    agge, Iseko, Magduullina, Niecierpliwa..., Kingulla, Szczesliwa_mamusia, Ochmanka, Salome, szona, moni05, APrzybylska, eemmiilliiaa, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Małe przyrosty lub ich brak to zazwyczaj cb, przynajmniej u mnie tak było 3x. Pozamaciczna jest rzadka i widzisz, potrafi z początku przebiegac prawidłowo jak u Niecierpliwej. Nie bój się, odpoczywaj, jestes pod dobra opieką :) na kontrolną wizytę i tak powinnaś iść jeśli @ się nie pojawi w najbliższym czasie. Będzie dobrze 😘
    Ide 27.03 tak jak mialam zaplanowane. Chociaz jutro mam w medicover jakas tez. Ale nie znam lekarki. A jak konczyla sie biochem? Po prostu @ czy bralas cos na wywolanie?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ale nie wierze juz,ze nastepna bedzie ok.
    Ej bez takich! Dlaczego następna nie będzie tą wyczekaną i prawidłową? No jakie argumenty za tym przemawiają? Wiele historii poznałam, czytałam jedną, gdzie dziewczyna miała 5 cb, a szósta zdrowa, bezproblemowa. Kto to mógł przewidzieć? Albo w ogóle, na fioletowej stronie nie chciałam wierzyć w podpis jednej z dziewczyn... 21 cb. Nie wyobrażam sobie. A mimo to wciąż miała siły i próbowała.

    Zapłodnienie to cholerna loteria genowa. Nie wiesz jak w każdym przypadku podzielą się geny. I ten zły podział wcale nie zdarza się rzadko. Część kobiet nie jest tak nakręcona i testują dopiero np. po tygodniu opóźnienia się okresu albo jeszcze później, znam takie przypadki. Sama miałam taki czas, że okres spóźniał się o 2 tygodnie. Kto wie, może też byłam wtedy w cb? Nie da się tego zbadać, ale szacunkowe dane mówią o tym, że cb zdarza się często i tylko to nasze obsesyjne testowanie przed @ pozwala nam je wykryć. A ile kobiet je przeżywa i nawet o tym nie wie? Tylko im pozazdrościć, bo nie mają teraz takich myśli jak Ty. Głowa do góry. To, że wczoraj padało nie znaczy, że jutro nie będzie słonecznie ;)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Wszystkie kalkulatory które w necie znalazłam pokazują normę... I to nawet jeśli byłby to 14dpo chociaż tak naprawdę to mógł być dopiero 12-13.
    Chyba odzyskuję trochę nadziei... W ogóle właśnie przeczytałam,że te maleńkie bety dopiero po zagnieżdżeniu muszą urosnąć minimum 35% w ciągu 48 h a nie 66% jak później.
    No nareszcie! ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa zgadzam sie z Toba. Moja bratowa ronila 7 razy.. o tych 7 wie bo po jakims czasie przestala robic testy ciazowe szybciej niz w 5 tygodniu. Wolala myslec ze spoznia jej sie okres.. a potem dwie ciaze jedna po drugiej. Gdyby sie poddala wczesniej ja bym nie miala wspanialych bratankow.
    Wiem ze jest ciezko, ale szukaj pozytywow.
    Nie chce byc zle odebrana, ale ja bym Bogu dziekowala gdyby mi sie chociaz biochem trafil przez ten rok.

    P.s. ochmanka polubilam za impreze nie za @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:59

    Ochmanka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    21 cb. Nie wyobrażam sobie. A mimo to wciąż miała siły i próbowała.

    Pokłony do ziemi za siłę i wytrwałość dla tej dziewczyny...

    syllwia91, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no a ja glupie babsko tez zrobilam test kingulla po pokudniu i znow cien no mam nadzieje ze jutro rano test to powtorzy...

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy jest sens brac te wszystkie leki,suplementy,robić testy,mierzyc temp nad ranem. A wszystko po to zeby przezyc poronienie samoistne,zatrzymane a potem cb lub cp. Nie chce juz wiecej Aniolkow :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nie chce byc zle odebrana, ale ja bym Bogu dziekowala gdyby mi sie chociaz biochem trafil przez ten rok.

    Małgonia wiem o czym mówisz, ja przez ten cały czas nigdy nie miałam nawet cienia na teście..

    Magduullina lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska w każdej cp jest różnie bo zależy od przyrostow właśnie i przy ładnych się zdarza niestety. Na tym etapie więc sie nie sugeruj.
    Jak mantre powtarzam słowa mojego lekarza: dopóki nie jest stwierdzone, ze cos jest nie tak ciążę należy traktowac jak prawidłowa :)
    I tym też optymistycznym zakończeniem skończmy temat cp :D
    bo sie jeszcze mój organizm obrazi i mi ta wredna małpa nie przyjdzie a i tak wariuje bo chyba nigdy mnie tak piersi nie bolały:)

    Malgonia pamiętam ze mowilas o tych warsztatach koniecznie daj znać :D

    Pauliśka lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Zastanawiam sie czy jest sens brac te wszystkie leki,suplementy,robić testy,mierzyc temp nad ranem. A wszystko po to zeby przezyc poronienie samoistne,zatrzymane a potem cb lub cp. Nie chce juz wiecej Aniolkow :(
    Jest sens! Właśnie po to,żeby w końcu trzymać w ramionach mały cud! Niektóre z nas muszą dużo przejść,dużo łez, smutku, nadziei... Ale wiesz co? Ja myślę,że to nas wzmacnia! Bóg po coś nam daje takie doświadczenia, na pewno wszystko dzieje się z jakiegoś powodu! W końcu się uda dla każdej z nas,trzeba wierzyć i mieć nadzieję do końca!

    Magduullina lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina to samo myślę. Każda z nas ma inną sytuację. Ja np. też bym się ucieszyła z biochema bo od lipca 2017 nie pykło ani razu :( to dałoby mi nadzieję, że jednak może się udać, a tak to cżłowiek nie wie na czym stoi...
    Magdullina to sikamy rano razem :) będę się modlić całą noc, żeby rano nasze testy były pozytywne :) nawet założyłam dziś swój medalik z Matką Boską karmiącą, co to się na niego obraziłam ostatnio :P nie jestem zbyt wierząca, ale może stworzę jakąś dobrą aurę nad sobą :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko doczekasz sie.. a wredy zobaczysz ze 4 tygodnie normalbego cyklu w ciazy trwaja 5 razy dluzej.
    Ale mi juz jak Nikodemce szybciej leci. Kiedys w kazfym cyklu bylam w ciazy ; ) teraz to z rzadka sa korzystne warunki ;)
    Niecierpliwa a badalas proga jakos ostatnio? To choc by bylo wiadomo czy organizm czeka jeszcze na owulacje czy na co.

    Dziewczyny PISANIE O BLADZIOCHACH BEZ ZDHEC SIE NIE LICZY!

    Kingula to i ja sie za Ciebie pomodle. A wychodzi mi to w cudzych intencjach nie najgorzej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:20

    Kingulla, Iseko, Magduullina lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego