Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 13 marca 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Angelika wez pozycz chlopa na owulacje ;) a fluho bierzesz leki? Ponoc komorki dohrzewaja okolo pol roku, moze po tych wszystkich lekach jakosc owulacji sie poprawi i bedzie cud miid i orzeszki.

    Spoko bierz 😆 ja biorę bromka na prl od lipca, ovarin od listopada, letrox od niedawna .. jak w lipcu robiłam tsh to lekarz nic mi nie powiedział że starając się to 2,680 to za wysoko a teraz dzięki wam zrobiłam drugi raz i było blisko 3 niby piszę norma ale jak się okazuje nie dla mnie i endo mi od razu dała leki więc mam nadzieję że może teraz coś ruszy .. i może dlatego pokładam duże nadzieje w ten cykl ehh ..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseco a co to za dieta?
    Ja jestem bardzo ciekawa jak wyjda wyniki emka w kwietniu. Teraz robie mu maly detox i na miesiac zmienilam mu suple i bierze omege, wit d, wit C, metylowane witB (ponoc to super na fragmentacje robi) i Q10. Zadnego cynku, l argin i tego xalego tatalajstwa.
    Kupil sobie jakis wypasiony zen szen i zobaczymy ci z tego wyniknie. Nam po Clo baaaardzo spadla koncentracja. Mam nadzieje, ze jak hormony sie unormuja to juz bedzie dobrze.

    Wypilam wlasnie ostatni kieluszek wina na ten cykl (zazwyczaj nie pije alko po owulacji wcale) i teraz pozostaje mi juz tylko miec nadzieje, ze moze tym razem zdarzy sie cud.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no może taki jakbym się kartofli najadla, niewtajemniczony nie zauważy :P ale za to bardzo wrażliwy na nacisk, od stycznia noszę spodnie ciążowe :P
    Ja na nfz też chodzę i nie narzekam :) kobita bardzo fajna się trafiła i nie spóźnia ale jak moja poprzednia. Kiedy masz termin prenatalnych? Za tydzień czy dwa?

    Szona też miałam pisać, ale Malgonia ubiegła, że świetny avek :D

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    kwietniowy już jest i u nas :)

    Właśnie teraz zobaczyłam, brawo :)

    agge lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta ma eliminować cukier, wszelkie soki, białe pieczywo, ograniczyć mięso... Ogólnie ja taką dietę stosuję od dawna, ale M gdzieś tam zawsze coś podjadał - jakieś chipsy, czekoladki, duzo soków pił i mięcho chciał codziennie. Teraz odstawił całkiem słodkie i słone, mięso raczej głównie drobiowe i nawet rybę zaczął jeść, a nigdy nie chciał ;) Widzę, że się stara i widzę, że męczy go to strasznie że się nie udaje i siebie o to obwinia.. Daję nam jeszcze ten cykl a jak się nie uda to znów zacznę mu jakieś suple wciskać :)

    A ja wypiłam właśnie pierwszy kieliszek wina na ten cykl i mam nadzieję, że pomoże mi przespać noc, bo brzuch mnie boli jak zwykle :/


    EDIT: właśnie sobie przypomniałam, że jutro mam badania okresowe z pracy i będę pewnie badać krew.. a winko już wypite ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:07

    Malgonia lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, no ja mam sadełka trochę, plus większa macica to efekt jest niezły :D już poznają się, co to za brzuch :P
    Też muszę jakieś ciążowe kupić. Mam usg 29.03 ale wcześniej tez dali mi na test pappa i wolne hcg.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, kupiłam Lactovaginal, żeby się trochę oczyścić przed cytologią, czytam ulotkę, a tam co? Kobiety w ciąży i planujące ciążę powinny się skonsultować z lekarzem. Why??

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Gumcia1989 Ekspertka
    Postów: 167 185

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Też tego ostatnio szukałam. Na yt są różne filmiki, ale nie satysfakcjonują mnie. Daj znajdź, jak coś fajnego znajdziesz :)

    Obejrzałam na tą chwilę trzy.
    - W łonie matki
    - Życie przed życiem
    - 7 kobiet - ciąża

    Te skupiające się na rozwoju płodowym niestety dość stare i jakość taka sobie.

    Jeszcze znalazłam "Cud miłości" ale tego nie zdążyłam obejrzeć. Film ma aż 19 lat
    Nadal jednak czuję niedosyt 😕

    Tele...79 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk351l35ab7.png
    29 lat Wrocław, niedoczynność tarczycy
    Pierwszy cykl starań i jest ❤
    8.03 beta 620
    11.03 beta 1624
    14.03 beta 4684
    8 kwietnia na USG widać serduszko ❤
    23.10.2019 mamy nasze serduszko na świecie
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Ej, kupiłam Lactovaginal, żeby się trochę oczyścić przed cytologią, czytam ulotkę, a tam co? Kobiety w ciąży i planujące ciążę powinny się skonsultować z lekarzem. Why??
    Pisza tak bo umywają ręce , normalnie możesz stosować.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:20

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wychoduje brzuch jeszcze przed ciaza przez te leki o wstrzasy.

    Maria laktovaginal zakwasza wszystko w srodku. Takie kwasne srodowisko jest suuuuuper dla naszych piczek ale plemniki wola zasadowe ;) stad mamy sluzy owulacyjne. Mysle ze poza zaplodnieniem to ciazy nie zaszkodzi bo po zajsciu srodowisko w pochwie jest juz kwasne.

    Iseko to mnie zaskoczylas bo to zupelne przeciwienstwo tego co moj emek mial zalecone. Glownie czerwone mieso i warzywa plus sok pomidorowy :) ale to pewnie duzo zalezy od przyczyn my musielismy podniesc testosteron.

    Salome, agge lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja tam tego nie robiłam, za to wybieram się na AFP teraz bo jest niby wiarygodne i tanie ;)

    moni05 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo nowego avatara, nadal nie widzę „naszego” wątku kwietniowego 🤔

    agge, Arashe lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

    Iseko to mnie zaskoczylas bo to zupelne przeciwienstwo tego co moj emek mial zalecone. Glownie czerwone mieso i warzywa plus sok pomidorowy :) ale to pewnie duzo zalezy od przyczyn my musielismy podniesc testosteron.
    Hmmm mój też ma testosteron niski... Kurcze, to mi dałaś do myślenia teraz.

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1231 1170

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak idzie wykryc na takim wczesnym etapie cp? Jak beta jest 21 to zanim by doszla do 1000 to masakra. Jakos inaczej ja wykrywaja?jakies inne objawy sa?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Pomimo nowego avatara, nadal nie widzę „naszego” wątku kwietniowego 🤔

    Kwiecień 2019-testowanie to nie "nasz" ?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- specjalnie dla Ciebie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8542321d9c50.jpg

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ja to myślę że fajnie gdybyśmy mieli taki swój prywatny osobny wątek bo i tak nie długo to wszystkie będziemy w ciąży i wtedy nie będziemy testować , taka grupa zamknięta fajna sprawa :) jestem tu z wami 3 msc ale się bardzo przywiązałam do was ❤
    Mam podobne przemyślenia ;)
    Jakbym była sobie nową testującą, która wchodzi na wątek testerek a spora część użytkowniczek wątku to ciężarówki, to bym się na pewno zdziwiła. No i zżyte jesteśmy, nowym może być trudno się wpasować.
    Nie wiem, może się mylę. Większość zdecyduje :)

    Iseko, moni05, Angelika1313, Tele...79 lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Maria laktovaginal zakwasza wszystko w srodku. Takie kwasne srodowisko jest suuuuuper dla naszych piczek ale plemniki wola zasadowe ;) stad mamy sluzy owulacyjne. Mysle ze poza zaplodnieniem to ciazy nie zaszkodzi bo po zajsciu srodowisko w pochwie jest juz kwasne.

    Malgonia, a myślisz, że jeśli używam conceive plus, to lactovaginal aż tak nie zaszkodzi, bo żel wspomoże plemnikom dojść, gdzie trzeba?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, normalnie też bym może nie robiła, ale mam toksoplazmozę. Pierwotną, świeżą. Na szczęście szybko zdiagnozowaną, ale dla własnego spokoju. Dlatego się mi tak należy wszystko na NFZ... :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16076

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Szona- specjalnie dla Ciebie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8542321d9c50.jpg


    Aaaaa to ten widziałam, ale założył go ktoś nie od nas i nie ma jajek w nazwie :D ale jeśli to ten, to już się tam zagnieździłam 😎

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego