Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Sylwia nic nie zrozumiałam
-
nick nieaktualnyTo właśnie Pani gin mi powiedziała że z dwóch się zrobił jeden ze ten jeden wsiaknal drugiego... Ze jest dominujący... No i w poniedziałek mój lekarz powiedział że w takim razie może być cysta ale nie było nic więc co? Pękł... No ale według niej jak pękł to w drugiej fazie cykly i to już po fakcie i powiedziała że owulacji nie było!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, to znowu ja... przed chwila zrobiłam test owulacyjny, bo nie daje mi spokoju bol w podbrzuszu i kłucie jajników, No i nie ukrywam, ze ciekawość mnie zżera... wyszły 2 tluste krechy, myślicie, ze wróży to coś dobrego czy raczej nie brać tego pod uwagę?
https://zapodaj.net/41eab5fad112d.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:19
agge lubi tę wiadomość
-
Arashe, w tych staraniach ustaliliśmy z mężem, że nie wydajemy kasy na lekarzy. Także monitoring odpada. Biorę śluz, ból, trochę szyjke, i długość cyklu, biorąc pod uwagę że nigdy nie miałam krótkiej fazy lutalanej. Dodatkowo dwa razy miałam pik na wypindrzonym teście owulacyjnym, pokrywają y się z resztą.
Aha, no i trzy razy robiłam progestron około 8 dpo i był ponad 20..
A temp nie mierze, bo jak doczytałem, że owu może być w dzień skoku, trzy dni przed i trzy dni po, a mnie to stresuje...
Czyli w sumie wiem, że nic nie wiem.
Zaraz rzucę fochem jak Elfia, bo mi też nikt nie odpowiedzial czy jakiś gin powiedział czy można mieć wysoki próg pomimo braku owulacji. :p
Tyle, że przy poprzednich staraniach miałam owulacje potwierdzone monitoringiem a przez ponad trzy lata ciąży niet.
w tym miejscu ściskam Malgonie jak u mnie dwa razy ponad trzy lata starań to nie można tracić nadziei, zwłaszcza że jesteś zdolna do ciąży. Jak taki zdechlak z chorobami autoummunogicznymi zaciażyl, to i Ty przekonasz matkę naturę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:16
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfiaKsiezniczko, bardzo sie ciesze, ze wrocilas :* Nie uciekaj juz stad nigdzie. Rozwiazalas rebus, to wiesz juz, co Cie czeka i tego sie trzymajmy Wierze, ze wszystkie badania wyjda w normie, a AMH bedzie wrecz idealne! Zreszta nie ma co sie stresowac tego typu wynikami, bo cialo ludzkie jest jedna wielka zagadka -moj M. ma morfologie plemnikow 0.9%, choc lekarz uspokaja, ze przy innych ok parametrach, to tak, jakby mial 3% , czyli wciaz okropnie, a w ciagu ostatnich 7 mscy i tak zafasolkowalismy 3 razy, wiec widzisz :* Medycyna jedno, a cialo drugie Uwierz w magie wiosny! Gastroskopii wspolczuje, choc i ona z pewnoscia wyjdzie dobrze. Masz jakies glopoty gastryczne i stad to badanie?
agge lubi tę wiadomość
-
Elfia ja ten cykk mierzylam tylko do pikania i to zapisywalam i mam owu wyznaczona i jest ciaza z wtedy, a co z niej bedzie to zobaczymy. Wiec tak naprawde konsekwencja sie liczy. Gdybym w polowie cyklu zmienila mierzenie to pewnie by mi sie wykres popsul a tak to dalej tym sposobem i tak owu wyszla tylko przy nizszych temperaturach
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciazaSasanka55, Malgonia, Iseko, moni05, Niecierpliwa..., APrzybylska, eemmiilliiaa, Tele...79, Magduullina, Irvine90, moyeu, Arashe, nuśka91, agge, buba123, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
5ylwian wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciazaSasanka55 lubi tę wiadomość
-
Emma i Dylwia odpisze Wam hurtem.. moim zdaniem.progesteron 20 to musi byc owulacja.. nizszy do tej pory myslalam ze tez. Lekarz ktory mnoe na poczatku prowadzil (a to bardzo dobry spec) twierdzil ze prog 5 juz swiadczy o owulacji.
Ale.. mialam podobna sytuacje do Sylwi tylko nie mislam monitoringu przed owulacja ale po mialam dwie torbiele. Lekarka twierdzila, ze oeu nie bylo.. a progesteron byl 10.
Wiec tez wiem ze nic nie wiem.
Elfia wiem jak bardzo stresujace to badanie, ale tez jestem przykladem, ze nie jest to wynik ostateczny. Czy na usg widac bylo u Ciebie pecherzyki? Badalas juz kiedys fsh?
Sylwiam pieknie odbil. Nie poddawaj sie. Moze nie jestem najlepszym przykladem, ale u mnie przyrosty byly po 150% a jeden 50 i potem znow wrocilo do normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:31
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Ale czy z biochemiczna nie jest tak, że przyrasta ale słabo i w pewnym momencie przestaje rosnąć? Oczywiście życzę żeby to była zdrowa ciąża tylko próbuje Cię przestawić z myśli o tej CP, że równie dobrze to może być biochem.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
znowu mnie nie było chwilę, ale widzę Sasanka, że maluch waleczny co tam u Ciebie ?
5ylwian kreseczki bardzo ładne z dzisiaj, czytałam o problemie z przyrostami, coś już wiadomo, czy dalej czekasz?5ylwian lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Emmainthegarden wrote:
Zaraz rzucę fochem jak Elfia, bo mi też nikt nie odpowiedzial czy jakiś gin powiedział czy można mieć wysoki próg pomimo braku owulacji. :p
kiedyś, chyba w styczniu, albo grudniu pytałam dokladnie o to samo i też nie dostałam odpowiedzi Bardzo nie to ciekawi. Bo na mój rozum przecież jak nie ma owulacji to nie ma ciałka żółtego, nie ma progesteronu. Więc jak to jest niby z tym cyklami bezowulacyjnymi, które jedna kończą się @ -
nick nieaktualny5ylwian wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciaza
Glupiii lekarz ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:38
5ylwian, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Elfia, teraz z Moniką nahodujecie tych jajek na Wielkanoc, że hej! 😍
5ylwian ja myślę, że właśnie powyżej 25 beta się bujnęła jak należy trzymam kciuki!
Kurczę, tak Was tylko lajkuje, bo straszne skurcze mnie naszły, od pleców jakby nerki (?), pewnie przez to, że w nocy 3 razy się budziłam i za żadnym nie chciało mi się wstać, mimo, że już widziałam na żółto... Się urządziłam. Pierwszy raz sięgnęłam po nospę, jeśli nie pomoże dawka 3x1 mam jechać na IP, bo może to jednak jakies zapalenie dróg moczowych. Ból szarpiący jak krzyżowe skurcze porodowe, tylko, umówmy się, o mniejszym nasileniu 😜 także żrem nospę i czytam książki i przysięgam zawsze wstawać na siusiu. Nawet jak kołderka taka cieplutka...5ylwian, nuśka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Teotetycznie jest jeszcze cos takiego jak LUF czyli zluteinizowany pecherzyk. Nie wypuszcza on komorki sle wytwarza progesteron. W kobcu cialko zolte jest z pecherzyka.
A i sylwia w 3 fazie inaczej wyglada endometrium i po nim mozna tez rozpoznac owulacje.agge lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:kiedyś, chyba w styczniu, albo grudniu pytałam dokladnie o to samo i też nie dostałam odpowiedzi Bardzo nie to ciekawi. Bo na mój rozum przecież jak nie ma owulacji to nie ma ciałka żółtego, nie ma progesteronu. Więc jak to jest niby z tym cyklami bezowulacyjnymi, które jedna kończą się @
Kochana, ja chyba nawet pamiętam to pytanie, bo samą mnie to zastanawiało. Czy w końcu jest to @ bo się zluszcza śluzowka?
Samaialam kilka takich cykli i ost się zaczęłam zastanawiać co to w sumie oznaczało. -
ElfiaKsiężniczka wrote:kiedyś, chyba w styczniu, albo grudniu pytałam dokladnie o to samo i też nie dostałam odpowiedzi Bardzo nie to ciekawi. Bo na mój rozum przecież jak nie ma owulacji to nie ma ciałka żółtego, nie ma progesteronu. Więc jak to jest niby z tym cyklami bezowulacyjnymi, które jedna kończą się @32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
5ylwian wrote:Biochem jeszcze zniose,byle nie cp. I kurde gdyby nie lekarka wczoraj to nie pomyslalabym,ze może byc cp. Predzej,ze jest nie halo i samo sie poroni. Po biochemie bede mogla probowac dalej od razu a po cp znowu czekanie a mam w tym roku 34 lata juz
Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość