X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwia nic nie zrozumiałam :P
    Hahaha bo ja tak mądrze pisze. No generalnie owulacji niby n ie bylo bo byłam na monitoringu i pęcherzyki były dwa potem zrobił się jeden i miał 17mm a potem po dwóch dniach 16 i według usg przeszłam w drugą face cyklu ( cokolwiek to znaczy nie wiem skąd to się wie) no i progesteron w 22dc wyniósł 10. Byłam w ten poniedziałek na wizycie usg u mojego gin ijesr czysto i błona śluzowa ładna. A wykres tu na owu i na aplikacji pokazuje mi dwie różne daty owulacji według temperatur i obserwacji plus robiłam testy i były pozytywne. Więc jak się ma do tego. Człowiek myśli że jest ok że była Owulacja a tu dupa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie Pani gin mi powiedziała że z dwóch się zrobił jeden ze ten jeden wsiaknal drugiego... Ze jest dominujący... No i w poniedziałek mój lekarz powiedział że w takim razie może być cysta ale nie było nic więc co? Pękł... No ale według niej jak pękł to w drugiej fazie cykly i to już po fakcie i powiedziała że owulacji nie było!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię wam zdjęcie potem jednego i drugiego wykresu. Bo ja jestem głupia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to znowu ja... przed chwila zrobiłam test owulacyjny, bo nie daje mi spokoju bol w podbrzuszu i kłucie jajników, No i nie ukrywam, ze ciekawość mnie zżera... wyszły 2 tluste krechy, myślicie, ze wróży to coś dobrego czy raczej nie brać tego pod uwagę?

https://zapodaj.net/41eab5fad112d.jpg.html

711548e2c67b26e90283db490c86224a.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:19

agge lubi tę wiadomość

• Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, w tych staraniach ustaliliśmy z mężem, że nie wydajemy kasy na lekarzy. Także monitoring odpada. Biorę śluz, ból, trochę szyjke, i długość cyklu, biorąc pod uwagę że nigdy nie miałam krótkiej fazy lutalanej. Dodatkowo dwa razy miałam pik na wypindrzonym teście owulacyjnym, pokrywają y się z resztą.
    Aha, no i trzy razy robiłam progestron około 8 dpo i był ponad 20..

A temp nie mierze, bo jak doczytałem, że owu może być w dzień skoku, trzy dni przed i trzy dni po, a mnie to stresuje...

Czyli w sumie wiem, że nic nie wiem.

Zaraz rzucę fochem jak Elfia, bo mi też nikt nie odpowiedzial czy jakiś gin powiedział czy można mieć wysoki próg pomimo braku owulacji. :p

Tyle, że przy poprzednich staraniach miałam owulacje potwierdzone monitoringiem a przez ponad trzy lata ciąży niet.
    w tym miejscu ściskam Malgonie :) jak u mnie dwa razy ponad trzy lata starań to nie można tracić nadziei, zwłaszcza że jesteś zdolna do ciąży. Jak taki zdechlak z chorobami autoummunogicznymi zaciażyl, to i Ty przekonasz matkę naturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:16

Malgonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiezniczko, bardzo sie ciesze, ze wrocilas :* Nie uciekaj juz stad nigdzie. Rozwiazalas rebus, to wiesz juz, co Cie czeka i tego sie trzymajmy :) Wierze, ze wszystkie badania wyjda w normie, a AMH bedzie wrecz idealne! Zreszta nie ma co sie stresowac tego typu wynikami, bo cialo ludzkie jest jedna wielka zagadka -moj M. ma morfologie plemnikow 0.9%, choc lekarz uspokaja, ze przy innych ok parametrach, to tak, jakby mial 3% , czyli wciaz okropnie, a w ciagu ostatnich 7 mscy i tak zafasolkowalismy 3 razy, wiec widzisz :* Medycyna jedno, a cialo drugie :) Uwierz w magie wiosny! Gastroskopii wspolczuje, choc i ona z pewnoscia wyjdzie dobrze. Masz jakies glopoty gastryczne i stad to badanie?

agge lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia ja ten cykk mierzylam tylko do pikania i to zapisywalam i mam owu wyznaczona i jest ciaza z wtedy, a co z niej bedzie to zobaczymy. Wiec tak naprawde konsekwencja sie liczy. Gdybym w polowie cyklu zmienila mierzenie to pewnie by mi sie wykres popsul a tak to dalej tym sposobem i tak owu wyszla tylko przy nizszych temperaturach

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
    I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciaza

Sasanka55, Malgonia, Iseko, moni05, Niecierpliwa..., APrzybylska, eemmiilliiaa, Tele...79, Magduullina, Irvine90, moyeu, Arashe, nuśka91, agge, buba123, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia dobrze Cię znów czytać:)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciaza
    Ale czy z biochemiczna nie jest tak, że przyrasta ale słabo i w pewnym momencie przestaje rosnąć? Oczywiście życzę żeby to była zdrowa ciąża tylko próbuje Cię przestawić z myśli o tej CP, że równie dobrze to może być biochem.

Sasanka55 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma i Dylwia odpisze Wam hurtem.. moim zdaniem.progesteron 20 to musi byc owulacja.. nizszy do tej pory myslalam ze tez. Lekarz ktory mnoe na poczatku prowadzil (a to bardzo dobry spec) twierdzil ze prog 5 juz swiadczy o owulacji.
    Ale.. mialam podobna sytuacje do Sylwi tylko nie mislam monitoringu przed owulacja ale po mialam dwie torbiele. Lekarka twierdzila, ze oeu nie bylo.. a progesteron byl 10.
    Wiec tez wiem ze nic nie wiem.

Elfia wiem jak bardzo stresujace to badanie, ale tez jestem przykladem, ze nie jest to wynik ostateczny. Czy na usg widac bylo u Ciebie pecherzyki? Badalas juz kiedys fsh?

Sylwiam pieknie odbil. Nie poddawaj sie. Moze nie jestem najlepszym przykladem, ale u mnie przyrosty byly po 150% a jeden 50 i potem znow wrocilo do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:31

5ylwian lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ale czy z biochemiczna nie jest tak, że przyrasta ale słabo i w pewnym momencie przestaje rosnąć? Oczywiście życzę żeby to była zdrowa ciąża tylko próbuje Cię przestawić z myśli o tej CP, że równie dobrze to może być biochem.
    Biochem jeszcze zniose,byle nie cp. I kurde gdyby nie lekarka wczoraj to nie pomyslalabym,ze może byc cp. Predzej,ze jest nie halo i samo sie poroni. Po biochemie bede mogla probowac dalej od razu a po cp znowu czekanie a mam w tym roku 34 lata juz

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mnie nie było chwilę, ale widzę Sasanka, że maluch waleczny :) co tam u Ciebie ?

5ylwian kreseczki bardzo ładne z dzisiaj, czytałam o problemie z przyrostami, coś już wiadomo, czy dalej czekasz?

5ylwian lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:

Zaraz rzucę fochem jak Elfia, bo mi też nikt nie odpowiedzial czy jakiś gin powiedział czy można mieć wysoki próg pomimo braku owulacji. :p

kiedyś, chyba w styczniu, albo grudniu pytałam dokladnie o to samo i też nie dostałam odpowiedzi :D Bardzo nie to ciekawi. Bo na mój rozum przecież jak nie ma owulacji to nie ma ciałka żółtego, nie ma progesteronu. Więc jak to jest niby z tym cyklami bezowulacyjnymi, które jedna kończą się @

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Sylwian obstawiaj zdrowa ciążę nie możesz myśleć negatywnie.
    Glupiii lekarz ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:38

5ylwian, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, teraz z Moniką nahodujecie tych jajek na Wielkanoc, że hej! 😍

5ylwian ja myślę, że właśnie powyżej 25 beta się bujnęła jak należy :) trzymam kciuki!

Kurczę, tak Was tylko lajkuje, bo straszne skurcze mnie naszły, od pleców jakby nerki (?), pewnie przez to, że w nocy 3 razy się budziłam i za żadnym nie chciało mi się wstać, mimo, że już widziałam na żółto... Się urządziłam. Pierwszy raz sięgnęłam po nospę, jeśli nie pomoże dawka 3x1 mam jechać na IP, bo może to jednak jakies zapalenie dróg moczowych. Ból szarpiący jak krzyżowe skurcze porodowe, tylko, umówmy się, o mniejszym nasileniu 😜 także żrem nospę i czytam książki i przysięgam zawsze wstawać na siusiu. Nawet jak kołderka taka cieplutka...

5ylwian, nuśka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teotetycznie jest jeszcze cos takiego jak LUF czyli zluteinizowany pecherzyk. Nie wypuszcza on komorki sle wytwarza progesteron. W kobcu cialko zolte jest z pecherzyka.

A i sylwia w 3 fazie inaczej wyglada endometrium i po nim mozna tez rozpoznac owulacje.

agge lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Emmainthegarden Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    kiedyś, chyba w styczniu, albo grudniu pytałam dokladnie o to samo i też nie dostałam odpowiedzi :D Bardzo nie to ciekawi. Bo na mój rozum przecież jak nie ma owulacji to nie ma ciałka żółtego, nie ma progesteronu. Więc jak to jest niby z tym cyklami bezowulacyjnymi, które jedna kończą się @

Kochana, ja chyba nawet pamiętam to pytanie, bo samą mnie to zastanawiało. Czy w końcu jest to @ bo się zluszcza śluzowka?

Samaialam kilka takich cykli i ost się zaczęłam zastanawiać co to w sumie oznaczało.

• Iseko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Mi kiedyś gin powiedział, że prog nie świadczy o przebytej owulacji..

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Biochem jeszcze zniose,byle nie cp. I kurde gdyby nie lekarka wczoraj to nie pomyslalabym,ze może byc cp. Predzej,ze jest nie halo i samo sie poroni. Po biochemie bede mogla probowac dalej od razu a po cp znowu czekanie a mam w tym roku 34 lata juz
    Pamiętaj, że lekarze biorą też pod uwagę najgorsze scenariusze. Juz miałam kilka takich sytuacji kiedy coś było nie tak, byłam u lekarzy i zakładali od najlepszej opcji po najgorsze, oczywiście mózg przyswajał tylko te najgorsze i było jedno wielkie zamartwianie się. W każdym z tych przypadków nie sprawdził się żaden z tych najgorszych, ale lekarze musieli powiedzieć też te opcje. Więc kochana nie zadręczaj się!

Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ