X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Emma i Dylwia odpisze Wam hurtem.. moim zdaniem.progesteron 20 to musi byc owulacja.. nizszy do tej pory myslalam ze tez. Lekarz ktory mnoe na poczatku prowadzil (a to bardzo dobry spec) twierdzil ze prog 5 juz swiadczy o owulacji.
    Ale.. mialam podobna sytuacje do Sylwi tylko nie mislam monitoringu przed owulacja ale po mialam dwie torbiele. Lekarka twierdzila, ze oeu nie bylo.. a progesteron byl 10.
    Wiec tez wiem ze nic nie wiem.

Elfia wiem jak bardzo stresujace to badanie, ale tez jestem przykladem, ze nie jest to wynik ostateczny. Czy na usg widac bylo u Ciebie pecherzyki? Badalas juz kiedys fsh?

Sylwiam pieknie odbil. Nie poddawaj sie. Moze nie jestem najlepszym przykladem, ale u mnie przyrosty byly po 150% a jeden 50 i potem znow wrocilo do normy.

FSH i pozostałe hormony zbadałam w sierpniu. FSH wyszło wysokie, nie chce pisać ile, bo mnie samą to podłamuje, ale podczytywałam dwa blogi kobiet z USA, które zaszły wciąze NATURALNIE mając FSH ok. 100! AMH miały niewykrywalne i zdiagnozowany POF, a jednak natura znalazła sposób. To mi daje nadzieję. Na moim pierwszym USG po ustaniu miesiączek (w sierpniu) nie było pęcherzyków, ale na kolejnych badaniach już się pojawiły. Niestety w grudniiu po CLO zrobiła się torbiel :(

No i ten ostatni cykl który trwał od 07.01..... Ale mam nadzieję, że po tej cycloprogynovie bedzie ok i wyniki będą lepsze, chociaż ciuteńkę :)

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    znowu mnie nie było chwilę, ale widzę Sasanka, że maluch waleczny :) co tam u Ciebie ?

5ylwian kreseczki bardzo ładne z dzisiaj, czytałam o problemie z przyrostami, coś już wiadomo, czy dalej czekasz?
    Czekam.jutro kolejne 48h i sprawdze. Jeszcze lekarka mi dzisiaj powiedziala,ze oni sami z sienie bez powodu nie zalecaja bety nigdy jesli nie maja podejrzen,ze jest cos nie tak. Mowi,ze.badania krwi nie sa wyznacznikiem zdrowej ciazy tylko obraz usg. I ze to dziewczyny same sie nakrecaja rzucajac na bete i robiac sobie stres.i w sumie z malym nie robilam bety. Po prostu test pozytywny,po tygodniu do lekarza byl pecherzyk po kolejnych 6 dniach serduszko. I nie przyszlo mi wtedy do glowy robienie bety,nawet dopiero w ciazy dowiedzialam sie,ze jest cos takiego. A ta lekarka wczoraj zgasila moje nadzieje i wiare jak jeszcze dodala,ze nawet by nie szla w l4 ciazowe bo po co mowic w pracy wszystkim jak zaraz nic z tego nie bedzie.a po 1 wyniku sama mowila,ze nie bedzie problemu jak powiedzialam o mega stresie w pracy

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mam nadzieje, ze zaraz przestanie bolec :/ Kurcze, alez sie zalatwilas.. Zakladam, ze to bol przez nierobienie siusiu, a nie zadne zapalenie :* Mnie zawsze w takich sytuacjach pomagal termofor, ale nie wiem, czy w ciazy jest dozwolony :/

5ylwian, test mega mocniejszy! Ja swoje porownuje od 5.03 az do dzis, wiec wiem, o czym mowie ;)

ElfiaKsiezniczko, nie boj sie :* Po cycloprogynovej cykle bedziesz miala tak ustawione jak w zegarku :)

5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, zastanawiam się jaki poziom proga jest przy zespole LUF. Być może taka sytuację miałaś, że byk pik LH, ale za mały na pęknięcie pęcherzyka, a progesteron dostał sygnał z organizmu, że wchodzi w drugą fazę i zaczął rosnąć.

Sylwian, dzisiejsza kreska dużo bardziej wyraźna. Beta pewnie rośnie :) Może to był tylko mały zastój. Sprawdzasz jeszcze jutro przyrost?

Moni, zdrówka życzę. Oby to była jednorazowa sytuacja z pęcherzem i nerkami a nie jakieś zapalenie. Wcinaj żurawinę, ona dobrze działa na układ moczowy :)

5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
    I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciaza
    Piękne kreski! Ale ja nauczona doświadczeniem nie sikam,bo nawet gdyby test był jaśniejszy to wcale by nie oznaczało,że hcg jest mniejsze, to wszystko zależy od stężenia w moczu. Tak jak już pisałam z synem ten sam test wyszedł mi jako cień cienia,gdzie 2 dni wcześniej mocne krechy...byłam pewna,że to już koniec!

5ylwian lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Emma, zastanawiam się jaki poziom proga jest przy zespole LUF. Być może taka sytuację miałaś, że byk pik LH, ale za mały na pęknięcie pęcherzyka, a progesteron dostał sygnał z organizmu, że wchodzi w drugą fazę i zaczął rosnąć.

Sylwian, dzisiejsza kreska dużo bardziej wyraźna. Beta pewnie rośnie :) Może to był tylko mały zastój. Sprawdzasz jeszcze jutro przyrost?

Moni, zdrówka życzę. Oby to była jednorazowa sytuacja z pęcherzem i nerkami a nie jakieś zapalenie. Wcinaj żurawinę, ona dobrze działa na układ moczowy :)
    Sprawdzam jutro koniecznie mimo,ze lekarka mowila,ze nie. Wzielam w poludnie zaleglego dupka z rana i wieczorem wezme,wiec chce sprawdzic jak jutro bedzie. Jak nie bedzie min 40 to pewnie zdecyduje z mezem,ze odstawiam definitywnie i czekam co ma byc.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko :) Uf!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:17

Niecierpliwa..., Ania_85_, Malgonia, 5ylwian, Iseko, Tele...79, Nikodemka, Magduullina, Pauliśka, Irvine90, Olliiii, moni05, OO83, Iwona28, Nuch, Salome, APrzybylska, eemmiilliiaa, moyeu, Kingulla, ef36, ElfiaKsiężniczka, Arashe, Malinowa91, nuśka91, Mila1996, Angelika1313, Angelika1313, Elfik, MonikA_89!, buba123, agge, Agamk, Beti82, Olga_89, Meggs, szona, cukrzyk1991, JaSzczurek, makowa, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Sa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko :) Uf!

Sasanka cudownie :* z takim progiem wszystko będzie dobrze :):):

Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

• Ania_85_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:

Super Sasanko ;D Ale się cieszę :) Jestem coraz bardziej spokojna o Twojego małego wojownika ;D

Sasanka55 lubi tę wiadomość

uwo9skjob07enzxz.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka przecudownie. Widac Twoj organizm tez zalapal ze to ciaza i swoj progesteron dorzucil. Ale nie odstawiaj tylko lekow. Lez grzecznie i jak dobrze pojdzie to za jakis tydzien bedziesz mogla zrobic usg :)

Elfia kurcze no nie bede Ci slodzic ze na pewno bedzie super, roznoe moze byc. Mozesz tez czekac na cud a mozesz szukac innych opcji.
    Najwazniejsze to wiedziec czego sie chce i dazyc do tego.

Sasanka55, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • 5ylwian Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Super! Bardzo sie ciesze :) Prosilas ostatnio zebym podzielila sie progiem to mamy rowny ;) teraz ja prosze pomnoz swoja bete tez dla mnie :)

Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Tele...79 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Hahaha bo ja tak mądrze pisze. No generalnie owulacji niby n ie bylo bo byłam na monitoringu i pęcherzyki były dwa potem zrobił się jeden i miał 17mm a potem po dwóch dniach 16 i według usg przeszłam w drugą face cyklu ( cokolwiek to znaczy nie wiem skąd to się wie) no i progesteron w 22dc wyniósł 10. Byłam w ten poniedziałek na wizycie usg u mojego gin ijesr czysto i błona śluzowa ładna. A wykres tu na owu i na aplikacji pokazuje mi dwie różne daty owulacji według temperatur i obserwacji plus robiłam testy i były pozytywne. Więc jak się ma do tego. Człowiek myśli że jest ok że była Owulacja a tu dupa :(
    No ja akurat się nie dziwię że takie cuda się u ciebie dzieją bo progesteron zawsze rośnie po owulacji. Luteina to jest progesteron i zerknęłam na Twój wykres i widzę że Ty luteine brałaś już od 3dc!!! Dlaczego? A wyniki proga mogą być sfałszowane bo brałaś luteinę.

Sasanka Aaaaaa SUPER!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:26

Sasanka55, agge lubią tę wiadomość

31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore 4x Luteine (50mg) i 8x Duphaston, wiec pewnie stad ten progesteron :) Uf... Dziewczyny, po tym, co sie u mnie dzialo na poczatku (przypominam: krwawienie z drobnymi skrzepami, progesteron 1.6), wszystko jest mozliwe! Do tego dorzuccie beznadziejne wyniki mojego M. i uwierzcie, ze kazdej z Was moze sie udac :*

EDIT: wiem, ze nie ma jeszcze co kupowac malutenkich skarpetek, ale i tak juz ten etap uwazam za cud! Bylam pewna, ze ciaza zakonczy sie szybciej niz sie zaczela. Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:31

Tele...79, Niecierpliwa..., moni05, Iseko, 5ylwian, Ania_85_, syllwia91, Arashe, nuśka91, Angelika1313, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko cudowne wiesci!!! Az mi lezka poleciala !!!!!!!! Caluje Cieee mocno piekny przyrost!

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Biore 4x Luteine (50mg) i 8x Duphaston, wiec pewnie stad ten progesteron :) Uf... Dziewczyny, po tym, co sie u mnie dzialo na poczatku (przypominam: krwawienie z drobnymi skrzepami, progesteron 1.6), wszystko jest mozliwe! Do tego dorzuccie beznadziejne wyniki mojego M. i uwierzcie, ze kazdej z Was moze sie udac :*

EDIT: wiem, ze nie ma jeszcze co kupowac malutenkich skarpetek, ale i tak juz ten etap uwazam za cud! Bylam pewna, ze ciaza zakonczy sie szybciej niz zaczela. Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie! :*
    Kochanie duphaston we krwi nie wychodzi, więc ten progesteron jest też w dużej mierze Twój 😚 a beta piękna,nawet nie wiesz jak się cieszę! 😘

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a powiedz mi kochana jak się czujesz przy takich dawkach progesteronu? I zastrzyki przeciwkrzepliwe przyjmujesz?

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko jak na moj gust to wcale tak duzo nie bierzesz proga. Osobisvie bym z dwoch tabletek dupka na dwie luteiny zastapila. 2×100 to sie daje laskom z wyjsciowym 18. Serio musisz miec tam mega torpede ze on to zniosl i ma sie dobrze :)

Sasanka55, Magduullina, 5ylwian, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

age.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka piękny przyrost i piękny progesteron !!!!

5ylwian, lekarka nie powinna mówić takich rzeczy. Przy normalnych zdrowych ciążach z 1 razu może tak sobie mówić, ale ja po 2 latach starań coś podobnego usłyszałam od mojej lekarki na NFZ, że po co ciągle powtarzam betę - poszłam do niej w momencie jak kazało się, że beta spada i już wiedziałam, że poronię... jakbym bety nie robiła, to bym nie wiedziała, co się dzieje, a tak to w spokoju poszłam po zwolnienie do lekarza i zostałam w domu... jakby mnie to spotkało w pracy, to nie wiem jakby się to skończyło.

5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, Dziewczyny :*

Malgoniu, czyli 6 x Luteina (50mg) + 6xDuphaston?
    Maluch w matke sie musial wzrodzic, no bo przeciez nie w ojca :)

Pauliska, mam biegunki, szczegolnie rano (ale nie wiem, czy to stres, czy Duphek). Ogolnie czuje sie dobrze, chwilami tylko troszke mnie zamdli, troche piersi bola (ale z przerwami, jak im sie zachce), no i glowa odrobinke dokucza, ale jak sie czyms zajme, to nawet jej nie czuje :) Najbardziej przeszkadza mi bol plecow, ale to od ciaglego lezenia 24h/dobe

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym psobiscie tak brala. Tylko luteine trzeba pilnowac by przerwy byly odpowiednie. Moze lepuej brac 3×2 tabletki niz 2×3. Dzieki temu nawet jak wezmieszz pozniej to przerwa Ci nie wzrosnie ponad 13h

age.png

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ