Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia wrote:Emma i Dylwia odpisze Wam hurtem.. moim zdaniem.progesteron 20 to musi byc owulacja.. nizszy do tej pory myslalam ze tez. Lekarz ktory mnoe na poczatku prowadzil (a to bardzo dobry spec) twierdzil ze prog 5 juz swiadczy o owulacji.
Ale.. mialam podobna sytuacje do Sylwi tylko nie mislam monitoringu przed owulacja ale po mialam dwie torbiele. Lekarka twierdzila, ze oeu nie bylo.. a progesteron byl 10.
Wiec tez wiem ze nic nie wiem.
Elfia wiem jak bardzo stresujace to badanie, ale tez jestem przykladem, ze nie jest to wynik ostateczny. Czy na usg widac bylo u Ciebie pecherzyki? Badalas juz kiedys fsh?
Sylwiam pieknie odbil. Nie poddawaj sie. Moze nie jestem najlepszym przykladem, ale u mnie przyrosty byly po 150% a jeden 50 i potem znow wrocilo do normy.
FSH i pozostałe hormony zbadałam w sierpniu. FSH wyszło wysokie, nie chce pisać ile, bo mnie samą to podłamuje, ale podczytywałam dwa blogi kobiet z USA, które zaszły wciąze NATURALNIE mając FSH ok. 100! AMH miały niewykrywalne i zdiagnozowany POF, a jednak natura znalazła sposób. To mi daje nadzieję. Na moim pierwszym USG po ustaniu miesiączek (w sierpniu) nie było pęcherzyków, ale na kolejnych badaniach już się pojawiły. Niestety w grudniiu po CLO zrobiła się torbiel
No i ten ostatni cykl który trwał od 07.01..... Ale mam nadzieję, że po tej cycloprogynovie bedzie ok i wyniki będą lepsze, chociaż ciuteńkę -
Izape_91 wrote:znowu mnie nie było chwilę, ale widzę Sasanka, że maluch waleczny co tam u Ciebie ?
5ylwian kreseczki bardzo ładne z dzisiaj, czytałam o problemie z przyrostami, coś już wiadomo, czy dalej czekasz?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyMoni, mam nadzieje, ze zaraz przestanie bolec Kurcze, alez sie zalatwilas.. Zakladam, ze to bol przez nierobienie siusiu, a nie zadne zapalenie :* Mnie zawsze w takich sytuacjach pomagal termofor, ale nie wiem, czy w ciazy jest dozwolony
5ylwian, test mega mocniejszy! Ja swoje porownuje od 5.03 az do dzis, wiec wiem, o czym mowie
ElfiaKsiezniczko, nie boj sie :* Po cycloprogynovej cykle bedziesz miala tak ustawione jak w zegarku5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość
-
Emma, zastanawiam się jaki poziom proga jest przy zespole LUF. Być może taka sytuację miałaś, że byk pik LH, ale za mały na pęknięcie pęcherzyka, a progesteron dostał sygnał z organizmu, że wchodzi w drugą fazę i zaczął rosnąć.
Sylwian, dzisiejsza kreska dużo bardziej wyraźna. Beta pewnie rośnie Może to był tylko mały zastój. Sprawdzasz jeszcze jutro przyrost?
Moni, zdrówka życzę. Oby to była jednorazowa sytuacja z pęcherzem i nerkami a nie jakieś zapalenie. Wcinaj żurawinę, ona dobrze działa na układ moczowy
5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
5ylwian wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/441745c83652.jpg
I sorki,ze znowu spamuje ale wrzucam jeszcze porownanie wczorajszego i dzisiejszego testu,gora z dzisiaj. Czyli biochem to raczej nie jest. Zostaje cp albo jednak dobra ciaza5ylwian lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Emma, zastanawiam się jaki poziom proga jest przy zespole LUF. Być może taka sytuację miałaś, że byk pik LH, ale za mały na pęknięcie pęcherzyka, a progesteron dostał sygnał z organizmu, że wchodzi w drugą fazę i zaczął rosnąć.
Sylwian, dzisiejsza kreska dużo bardziej wyraźna. Beta pewnie rośnie Może to był tylko mały zastój. Sprawdzasz jeszcze jutro przyrost?
Moni, zdrówka życzę. Oby to była jednorazowa sytuacja z pęcherzem i nerkami a nie jakieś zapalenie. Wcinaj żurawinę, ona dobrze działa na układ moczowy
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnySa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko Uf!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:17
Niecierpliwa..., Ania_85_, Malgonia, 5ylwian, Iseko, Tele...79, Nikodemka, Magduullina, Pauliśka, Irvine90, Olliiii, moni05, OO83, Iwona28, Nuch, Salome, APrzybylska, eemmiilliiaa, moyeu, Kingulla, ef36, ElfiaKsiężniczka, Arashe, Malinowa91, nuśka91, Mila1996, Angelika1313, Angelika1313, Elfik, MonikA_89!, buba123, agge, Agamk, Beti82, Olga_89, Meggs, szona, cukrzyk1991, JaSzczurek, makowa, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Sa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko Uf!
Sasanka cudownie :* z takim progiem wszystko będzie dobrze :Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Sa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko Uf!
Super Sasanko Ale się cieszę Jestem coraz bardziej spokojna o Twojego małego wojownikaSasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanka przecudownie. Widac Twoj organizm tez zalapal ze to ciaza i swoj progesteron dorzucil. Ale nie odstawiaj tylko lekow. Lez grzecznie i jak dobrze pojdzie to za jakis tydzien bedziesz mogla zrobic usg
Elfia kurcze no nie bede Ci slodzic ze na pewno bedzie super, roznoe moze byc. Mozesz tez czekac na cud a mozesz szukac innych opcji.
Najwazniejsze to wiedziec czego sie chce i dazyc do tego.Sasanka55, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Sa wyniki... Beta 424 (w ndz 10.03 bylo 95), wiec sredni 2dniowy przyrost wynosi 117%, a prog 18.5ng/ml (w ndz byl 9.1). Co prawda nie ma jeszcze wartosci w milionach, ale przyrost jest spoko Uf!
Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
syllwia91 wrote:Hahaha bo ja tak mądrze pisze. No generalnie owulacji niby n ie bylo bo byłam na monitoringu i pęcherzyki były dwa potem zrobił się jeden i miał 17mm a potem po dwóch dniach 16 i według usg przeszłam w drugą face cyklu ( cokolwiek to znaczy nie wiem skąd to się wie) no i progesteron w 22dc wyniósł 10. Byłam w ten poniedziałek na wizycie usg u mojego gin ijesr czysto i błona śluzowa ładna. A wykres tu na owu i na aplikacji pokazuje mi dwie różne daty owulacji według temperatur i obserwacji plus robiłam testy i były pozytywne. Więc jak się ma do tego. Człowiek myśli że jest ok że była Owulacja a tu dupa
Sasanka Aaaaaa SUPER!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:26
Sasanka55, agge lubią tę wiadomość
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
nick nieaktualnyBiore 4x Luteine (50mg) i 8x Duphaston, wiec pewnie stad ten progesteron Uf... Dziewczyny, po tym, co sie u mnie dzialo na poczatku (przypominam: krwawienie z drobnymi skrzepami, progesteron 1.6), wszystko jest mozliwe! Do tego dorzuccie beznadziejne wyniki mojego M. i uwierzcie, ze kazdej z Was moze sie udac :*
EDIT: wiem, ze nie ma jeszcze co kupowac malutenkich skarpetek, ale i tak juz ten etap uwazam za cud! Bylam pewna, ze ciaza zakonczy sie szybciej niz sie zaczela. Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:31
Tele...79, Niecierpliwa..., moni05, Iseko, 5ylwian, Ania_85_, syllwia91, Arashe, nuśka91, Angelika1313, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55 wrote:Biore 4x Luteine (50mg) i 8x Duphaston, wiec pewnie stad ten progesteron Uf... Dziewczyny, po tym, co sie u mnie dzialo na poczatku (przypominam: krwawienie z drobnymi skrzepami, progesteron 1.6), wszystko jest mozliwe! Do tego dorzuccie beznadziejne wyniki mojego M. i uwierzcie, ze kazdej z Was moze sie udac :*
EDIT: wiem, ze nie ma jeszcze co kupowac malutenkich skarpetek, ale i tak juz ten etap uwazam za cud! Bylam pewna, ze ciaza zakonczy sie szybciej niz zaczela. Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie! :*Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanko jak na moj gust to wcale tak duzo nie bierzesz proga. Osobisvie bym z dwoch tabletek dupka na dwie luteiny zastapila. 2×100 to sie daje laskom z wyjsciowym 18. Serio musisz miec tam mega torpede ze on to zniosl i ma sie dobrze
Sasanka55, Magduullina, 5ylwian, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość
-
Sasanka piękny przyrost i piękny progesteron !!!!
5ylwian, lekarka nie powinna mówić takich rzeczy. Przy normalnych zdrowych ciążach z 1 razu może tak sobie mówić, ale ja po 2 latach starań coś podobnego usłyszałam od mojej lekarki na NFZ, że po co ciągle powtarzam betę - poszłam do niej w momencie jak kazało się, że beta spada i już wiedziałam, że poronię... jakbym bety nie robiła, to bym nie wiedziała, co się dzieje, a tak to w spokoju poszłam po zwolnienie do lekarza i zostałam w domu... jakby mnie to spotkało w pracy, to nie wiem jakby się to skończyło.
5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyDziekuje, Dziewczyny :*
Malgoniu, czyli 6 x Luteina (50mg) + 6xDuphaston?
Maluch w matke sie musial wzrodzic, no bo przeciez nie w ojca
Pauliska, mam biegunki, szczegolnie rano (ale nie wiem, czy to stres, czy Duphek). Ogolnie czuje sie dobrze, chwilami tylko troszke mnie zamdli, troche piersi bola (ale z przerwami, jak im sie zachce), no i glowa odrobinke dokucza, ale jak sie czyms zajme, to nawet jej nie czuje Najbardziej przeszkadza mi bol plecow, ale to od ciaglego lezenia 24h/dobe -
Ja bym psobiscie tak brala. Tylko luteine trzeba pilnowac by przerwy byly odpowiednie. Moze lepuej brac 3×2 tabletki niz 2×3. Dzieki temu nawet jak wezmieszz pozniej to przerwa Ci nie wzrosnie ponad 13h
Sasanka55 lubi tę wiadomość