Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanko wspaniale ! baaaardzo się cieszę, że dałaś się jednak nam namówić na te dawki proga. Jednak lekarze nie zawsze mają rację
Przeczytałam Was od strony 156 i wiem tyle, że nic nie wiem Magdulina na kompie nie widzę kreski na Twoim teście, ale zerknę później na tel U Iwony widze, ale bobki już tyle razy mnie oszukały, że ostrożnie podchodzę
Ja dziś zrobiłam jeszcze norda i było biało, a jak wróciłam do domu to piękna różowa kreska no ale coś mi nie pasowało bo jakaś taka poszarpana, więc nalałam wody do dozownika na mocz i kreska zniknęła czary mary, niedowiary jutro nie sikam, poczekam do soboty nie chcę się dalej dopatrywać cieni, cieni, cieniSasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
5ylwian wrote:Ja w sierpniu tez robilam sama z siebie i jak zaczela przyrastac z 530 na 820 i potem 1113 to juz wiedzialam,ze bedzie zle. Lekarze pecherzyk widzieli ale nic nie mogli zrobic bo ani nie krwawilam ani nic. Az po 2 dniach przyszlam do domu i poszlam pod prysznic i zobaczylam sluz z krwia zywoczerwona. Na IP powiedzieli,ze to koniec. Beta spadala powoli do 700.Po 10 dniach 2 pecherzyk znalezli a beta poszla na 1120. W koncu doszla do 3600. Ale ciaza sie zatrzymala. Czekalam 4tyg na samoistne poronienie bo nie chcialam zabiegu. Spadla do 52 ale ani troche krwi nie bylo. Skonczylo sie szpitalem. Wiec jak ktos nie przeszedl tego co czesc z nas to moze glupio pytac po co ciagle sprawdzamy bete.ale ja wole wiedziec czego sie spodziewac niz robic sobie nadzieje. Maz po 1 wyniku w poniedzialek juz snuł plany,ze na slubie znajomych w październiku bede na koncowce ciazy,ze na swieta maluch bedzie mial miesiac i bedziemy juz w nowym domku. I wiecej nie bede juz tak daleko wybiegala marzeniami.bo wczoraj juz o tym myslalam i jeszcze bardziej lzy lecialy. Z 2 strony wiem,ze przychylam sie bardziej do slow dzisiejszej lekarki bo daje nadzieje. Gdybt moja wczoraj powiedziala,ze mam brac leki i wierzyc i czekac to pewnie dzisiaj bym nie szla do tej. Oby moja Kropeczka walczyla...
Malgonia, Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
Dobra koniec smutasów. Na pewno Nam wszystkim się w końcu uda... już większości z Nas tutaj się udało więc wiem że to tylko kwestia czasu... i też będziemy w ciąży.
Syllwia to teraz już wiem że nic nie rozumiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:40
Sasanka55 lubi tę wiadomość
HBS+ Niskie AMH
Wiek 40lat. -
Sasanko - jeśli mogę zapytać - Twój emek coś brał na poprawę nasienia?
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualnyIseko wrote:Sasanko - jeśli mogę zapytać - Twój emek coś brał na poprawę nasienia?
Salfazin, witamine C1000, witamine D 400, magnez + orzechy brazylijskie, migdaly, jakies tam multiwitaminy (scierwo typu Plusssshhh), no i schudl 20kg jakos od grudnia.
Tele, zadnych smutow, juz tylko piekne owulacje, cudowne seksy, mocne sikance!
Kingulla, Sloneczko :* Tak, prog to i Twoja zasluga :* Ty i Malgonia najbardziej na mnie krzyczalyscie :* Kurde, musisz byc w ciazy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:47
Iseko, Tele...79 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź Mój też ostatnio schudł sporo i lepiej się odżywia, dorzucę mu chyba w tym mies ten cynk i wit C muszę kupić w tabletkach, bo ma rozpuszczalną ale nie pije32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualnyMalgonia wrote:Lavendowa jakbys byla czescia tej grupy to vys wiedziala. Jesli wpadasz tu tylko po to by posiac troche fermentu to daruj sobie i idz gdzie indziej.
O kurcze jaka agresja. Przecież tylko zapytalam grzecznie. Tak nie jestem częścią grupy, zgadza sie. Ale co to za zarzut? Forum i wątek jest otwarty. Mam male dziecko więc nie mam czasu siedzieć caly dzien na forum i u nas też dopiero co zapadla decyzja o staraniach więc jak mialabym wcześniej byc częścią grupy?
Być może pochopnie się wczoraj odezwałam, jakoś jest mi bliżej do realizmu niż takiego hurra optymizmu ale w sumie to nie moja sprawa więc poniekąd rozumiem oburzenie. Ale tak wyrzucać to nieładnie, chyba że razi fakt ze mam juz dzieci to lepiej napisać prosto z mostu -
Malgonia wrote:Sasanka przecudownie. Widac Twoj organizm tez zalapal ze to ciaza i swoj progesteron dorzucil. Ale nie odstawiaj tylko lekow. Lez grzecznie i jak dobrze pojdzie to za jakis tydzien bedziesz mogla zrobic usg
Elfia kurcze no nie bede Ci slodzic ze na pewno bedzie super, roznoe moze byc. Mozesz tez czekac na cud a mozesz szukac innych opcji.
Najwazniejsze to wiedziec czego sie chce i dazyc do tego.
Sasanko, co do gastroskopii to od początku starań męczą mnie napady bólu, nie mogę oddychać wręcz. Nie da się tego ukrywać o wszyscy się o mnie martwią i wysłali do lekarza. -
Lavendova przegięłaś i to mocno ostatnim zdaniem... W moich oczach częścią tego wątku nie będziesz nigdy, skoro nie umiesz zrozumieć staraczek, dziewczyn, które zmagają się z problemami od lat... Naprawdę życzę Ci żebyś szybko zaszła w ciążę i nie musiała przeżywać tego, co większość dziewczyn tutaj...
Aż przykro, bo tak jesteśmy zżyte, że sama poczulam się jakbym dostala w twarz... 😢Sasanka55, Tele...79, 5ylwian, Iseko, Iwona28, Mila1996, Olliiii, MonikA_89!, agge, Beti82, szona, JaSzczurek, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Lavendowa nie przeszkadza mi, ze masz dzieci, ale rozumiem, ze komus chcialabys tym dowalic. Sorry, ale poprzedni moj post serio byl mily. Wpadasz tu ni z gruchy ni z puetruchy i straszysz dziewczyny, teraz znow tonem najmadrzejszej w calej wsi dziwisz sie ze dziewczyna chce utrzymac swoja ciaze. No chce. Czy Ci sie to podoba czy nie. Dla mozesz miec tyle dzieci ile chcesz, ale najwyrazniej sie nudzisz wiec moze zajmuj sie tymi, ktore masz.
Sasanka55, moni05, 5ylwian, Mila1996, Irvine90, agge, Beti82, szona, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:O kurcze jaka agresja. Przecież tylko zapytalam grzecznie. Tak nie jestem częścią grupy, zgadza sie. Ale co to za zarzut? Forum i wątek jest otwarty. Mam male dziecko więc nie mam czasu siedzieć caly dzien na forum i u nas też dopiero co zapadla decyzja o staraniach więc jak mialabym wcześniej byc częścią grupy?
Być może pochopnie się wczoraj odezwałam, jakoś jest mi bliżej do realizmu niż takiego hurra optymizmu ale w sumie to nie moja sprawa więc poniekąd rozumiem oburzenie. Ale tak wyrzucać to nieładnie, chyba że razi fakt ze mam juz dzieci to lepiej napisać prosto z mostu
Lavendova, a jak mamy Cie odbierac, skoro wchodzisz i od razu bach- same oskarzenia, zarzuty i czarne scenariusze, nie wczytujac sie dokladnie w dana historie? Tutaj polowa ma dzieci, a WSZYSTKIE za chwile miec je beda, wiec nie razi nas fakt, ze i Ty jestes mama, wrecz przeciwnie, jednoczymy sie z Toba pod tym wzgledem
EDIT: tylko pod tym wzgledem ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 19:10
Mila1996 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni05 wrote:Sasanka, z termoforem wolę nie cudować, chyba, że ciepły a nie gorący i tylko na plecy. Boziu, jak mi ulżyło po Twoich wynikach! 😍 Cieszą bardzo 😊
A biegunki mogą być wynikiem ciąży, przy pracujacej macicy jelita też przyspieszają, a potem zwalniaja i zaparcia. Tzn u większości. 😋
Pauliśka, 5ylwian, cieszę się ogromnie, że odzyskałyście wiarę i że wspieracie tez siebie nawzajem, miło się to czyta. 😘
Iwona, kreska jest, po czasie, ale różowa. Ja myślę, że poczekaj jeszcze ze dwa dni. Który to dpo? Jeśli coś z tego ma być to za dwa dni wyjdzie od razu taka, na pewno. 😊
Malgonia, nie dziwię się, że się zdenerwowałaś, mnie już wczoraj też trafiał szlag, ale pamiętaj, że nie wolno nam się denerwować! 😋 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElfiaKsiezniczko, zycze Ci z calego serca, zeby jednak najblizszy cykl Cie zaskoczyl, bez zadnych wizyt w klinice! Trzymam mocno kciuki, zarowno za jutrzejsze badania, jak i dalszy rozwoj :*
Jezeli mialabys jakies pytania co do gastroskopii, to ja, jako Czlowiek-Biegunka, jestem specem od tego typu badan, czy boli brzucha. W kazdym razie zawsze robilam ja bez znieczulenia ogolnego i uwazam, ze rezonans magnetyczny byl gorszy niz to. Nie boj sie :* Wierze, ze u Ciebie to kwestia stresu i za chwile, kiedy uda sie zajsc w ciaze, wszystko minie :*
-
Iseko a jaką macie ogólną liczbę plemników w nasieniu?? i jaki % ruchliwych??
Pytam bo u nas też taki problem.
Sasanka o kurka, 20 kg to niezły wynik !!!
Malgonia jak masz PMS to dobry znak
Jutro mam urodziny, i zamiast się cieszyć to ja nie chcę o tym myśleć, że znowu jestem rok starsza i znowu 12 miesięcy mignęło niewiadomo kiedy i wciąż jesteśmy tylko we dwoje...Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iwona28 wrote:Kreska pojawila sie gdzies po 8 minutach ale po czasie ztobila sie bardziej widoczna
Kochana, to wcześnie! Za dwa dni zobacz 😊 jak na 10dpo to i tak mega wyraźny poczasiak, jestem dobrej myśli.Sasanka55, Iwona28 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Lavendova wrote:O kurcze jaka agresja. Przecież tylko zapytalam grzecznie. Tak nie jestem częścią grupy, zgadza sie. Ale co to za zarzut? Forum i wątek jest otwarty. Mam male dziecko więc nie mam czasu siedzieć caly dzien na forum i u nas też dopiero co zapadla decyzja o staraniach więc jak mialabym wcześniej byc częścią grupy?
Być może pochopnie się wczoraj odezwałam, jakoś jest mi bliżej do realizmu niż takiego hurra optymizmu ale w sumie to nie moja sprawa więc poniekąd rozumiem oburzenie. Ale tak wyrzucać to nieładnie, chyba że razi fakt ze mam juz dzieci to lepiej napisać prosto z mostu
Bardzo mnie to dotknęło co wczoraj napisałaś, chociaż to nie było napisane dosłownie do mnie ale mnie to uraziło, bo My tu jesteśmy grupą która naprawdę się wspiera i sorry ale Ty do Nas na pewno nie pasujesz. My tutaj się szanujemy wzajemnie i część z Nas już ma dzieci,częśc już jest w ciąży a inne dopiero będą ale żadna z Nas tutaj nie zazdrości drugiej że ja to...a ta tamto...
Należę do tej grupy od dwóch miesięcy ale dopiero wczoraj pierwszy (i mam nadzieję ostatni) dzień był jakiś bardzo chujowy właśnie przez to że się wcięłaś ze swoimi mądrościami... Tu na tym wątku nie jesteś mile widziana więc to jest ostatni post który do Ciebie napisałam.Malgonia, Sasanka55, moni05, 5ylwian, Iseko, Pauliśka, agge, Beti82, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
HBS+ Niskie AMH
Wiek 40lat. -
Lavendova wrote:O kurcze jaka agresja. Przecież tylko zapytalam grzecznie. Tak nie jestem częścią grupy, zgadza sie. Ale co to za zarzut? Forum i wątek jest otwarty. Mam male dziecko więc nie mam czasu siedzieć caly dzien na forum i u nas też dopiero co zapadla decyzja o staraniach więc jak mialabym wcześniej byc częścią grupy?
Być może pochopnie się wczoraj odezwałam, jakoś jest mi bliżej do realizmu niż takiego hurra optymizmu ale w sumie to nie moja sprawa więc poniekąd rozumiem oburzenie. Ale tak wyrzucać to nieładnie, chyba że razi fakt ze mam juz dzieci to lepiej napisać prosto z mostuSasanka55, Malgonia, Tele...79, Pauliśka, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sasanko cieszę się że beta leci w górę i prog lepszy nie denerwuj się i odpoczywaj
Emma nawet nie miałam na myśli monitoringu, tylko mierzenie temperatury czy wysokość i twardość szyjki.
U mnie zawsze się sprawdzalo, dlatego pytam. Pewnie już dawno o to pytałam, ale nie pamiętam, jak było z poprzednimi ciążami, długo trwały starania?